steliosfan Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Αγαπητοί καλησπέρα, Θα ήθελα να μου προτείνετε ένα μόνιτορ για επεξεργασία φωτογραφίας (προφανώς θα το καλιμπράρω) μέχρι τα 300 ευρώ. Αντιλαμβάνομαι ότι το budget είναι χαμηλό, αλλά θα ήθελα βάσει εμπειρίας σας να μου προτείνετε την καλύτερη επιλογή σε αυτά τα χρήματα, όσο υποδυέστερη κι αν είναι από τις ακριβότερες υλοποιήσεις. Σκεφτόμουνα αυτήν την οθόνη, καθώς έχω καλή εμπειρία με LG monitors, αλλά δεν ξέρω αν κάνει γιαυτό που ζητώ. Ευχαριστώ !
elise Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 http://www.msystems.gr/index.php?category=2323&product=13637 http://www.skroutz.gr/s/392026/HP-ZR2440w.html
steliosfan Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Το HP διαβάζω ότι είναι άψογο για τα χρήματα του. Πολύ καλή πρόταση, σε ευχαριστώ (για το Philips δεν έχω ιδέα... και δεν βρίσκω κάτι σχετικό)
JoEone Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Καλησπέρα steliosfan Σε περίπτωση που πιστέυεις οτι ξεπερνάς την ερασιτεχνηκη ενασχοληση σου με τη φωτογραφια,θα προτεινα να κανεις οικονομια και να πάρεις ενα wide gamut monitor... Να ξέρεις οτι μετα τους φακους και τη φ/μηχανη[με αυτη τη σειρα],η οθόνη ειναι το απολύτος απαραιτητο επόμενο "αξεσουαρ".Αν δεν μπορεις να δεις τα χρώματα που εχει πραγματικα μεσα το αρχείο σου[raw,jpeg] πώς θα ξέρεις τι να πειράξεις και πόσο στο Lr..??? φυσικα τα παραπάνω ισχυουν για ιδανική χρήση,αν δεν τυπώνεις και δεν σε ενδιαφέρει το color accuracy προσπέρνα το σχόλιο μου... Τελικα οτι οθόνη και να πάρεις να τη χαρείς!!! Υ.Γ Μπορεις να παρεις ενα colorimeter για πιο φθηνα: www.xrite.com/i1display-pro
steliosfan Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Καλησπέρα φίλε μου Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Δεδομένου ότι το υλικό RAW που οποίο επεξεργάζομαι στο Lightroom το κάνω export σε sRGB (γιά διάφορους λόγους), δεν χρειάζομαι στο παρόν ένα wide gamut monitor. Π.Χ. Τις περισσότερες φορές το υλικό παραδίδεται για web οπότε χρειάζεται να κάνω επένδυση μεγαλύτερη για adobeRGB το οποίο πρέπει Α. να μάθω και Β. θα χρησιμοποιήσω 5% των περιπτώσεων Άλλωστε το raw δεν έχει color space, οπότε το φέρνω στα μέτρα μου Για καλιμπράρισμα έχω Spyder ενός φίλου Τώρα βέβαια, αν έχεις να μου προτείνεις ένα Monitor για wide gamut το οποίο να μην ξεπερνά τα €300... δεν θα έλεγα όχι, έτσι για να είμαι σίγουρος ότι θα το καλύπτω αν ποτέ το αποφασίσω.
JoEone Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Αφου δουέύεις περισσότερο sRGB εισαι οντως μια χαρά με πιο απλό monitor..! Οντως τα raw αρχεια δεν περιέχουν color space[οπως δεν περιέχουν π.χ Wb ]Το Lightroom δουλέυει με Pro Photo RGB(μια μικρή παραλλαγή του) οπότε δουλέυοντας με raw εισαι και futureproof καλυμένος Δυστυχώς δεν μπορω να σου προτείνω ενα wide gamut monitor με αυτα τα χρήματα,ισως κατι σε dell ultrasharp `η Asus..αλλα και πάλι "ψεμματα" θα πω,δεν εχω δουλεψει ποτέ κανένα..Εδω να φανταστείς ανοιξα καινούργιο νημα[κατω απο `σενα] γιατι ακουσα πως τα Eizo δεν ειναι οσο καλά λένε και θέλω να μάθω απο κάποιον που εχει τι παιζει.. Κοντολογής πάντως εισαι καλυμένος:Δουλευεις RAW,το Lr δουλευει Pro Photo και εξάγεις sRGB,μια χαρά δλδ!! Το spyder καλο,εγω εχω το i1,πάνω-κάτω τα ίδια κάνουν. Πιστεύω με το HP που σου πρότεινε ο/η elise θα εισαι τζετ, καλές επεξεργασιες και ακόμα καλύτερες λήψεις να εχεις!!!
Millennium Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Σε αυτή τη τιμή ποιά έχει wide gamut στις ίντσες που κοιτάει ο φίλος;
steliosfan Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Αφου δουέύεις περισσότερο sRGB εισαι οντως μια χαρά με πιο απλό monitor..! Οντως τα raw αρχεια δεν περιέχουν color space[οπως δεν περιέχουν π.χ Wb ]Το Lightroom δουλέυει με Pro Photo RGB(μια μικρή παραλλαγή του) οπότε δουλέυοντας με raw εισαι και futureproof καλυμένος Δυστυχώς δεν μπορω να σου προτείνω ενα wide gamut monitor με αυτα τα χρήματα,ισως κατι σε dell ultrasharp `η Asus..αλλα και πάλι "ψεμματα" θα πω,δεν εχω δουλεψει ποτέ κανένα..Εδω να φανταστείς ανοιξα καινούργιο νημα[κατω απο `σενα] γιατι ακουσα πως τα Eizo δεν ειναι οσο καλά λένε και θέλω να μάθω απο κάποιον που εχει τι παιζει.. Κοντολογής πάντως εισαι καλυμένος:Δουλευεις RAW,το Lr δουλευει Pro Photo και εξάγεις sRGB,μια χαρά δλδ!! Το spyder καλο,εγω εχω το i1,πάνω-κάτω τα ίδια κάνουν. Πιστεύω με το HP που σου πρότεινε ο/η elise θα εισαι τζετ, καλές επεξεργασιες και ακόμα καλύτερες λήψεις να εχεις!!! Να είσαι καλά φίλε μου, σε ευχαριστώ πολύ !
steliosfan Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Παρέλαβα και εγκατάστησα τη HP zr2440w. Τεράστια οθόνη, εύκολα μενού, εντυπωσιακή εικόνα. Καλίμπραρα με το eye one και έφερα τέλειες γραμμές RGB, θερμοκρασία 6500 κλπ. Μόνο το Luminosity με μπέρδεψε λίγο..... Το έφερα στο 100 αλλά μου φαίνεται πολύ φωτεινό το Monitor. Έτσι πρέπει να είναι ? (μάλλον λόγω μεγέθους το βλέπω έτσι). Για να το πετύχω έβαλα το brightness στο 60
JoEone Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Με γειά!!! Καλοδούλευτη να ειναι και καλες επεξεργασίες.Οσο για το luminosity,δεν ξέρω τι μπορει να "φταίει"..μηπως ειχες 100 και στην παλιά οθόνη,γιατι σήγουρα η καινούργια θα φαίνεται φωτεινότερη.Γενικα μπορει να ειναι αυτο που λες,οτι ειναι καινούργια και μεγαλήτερη..Στα 80cd/m2 συνήθως κρίνεις τυπώματα,το πολύ-πολυ αν νιώθεις οτι ειναι φωτεινη βαλε την στα 90-95.. Και πάλι με γεια!!
Rush13 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Κάνε ενα test να δείς το Delta E και Delta C
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα