Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας , έχω προσέξει τελευταία ότι ο υπολογιστής μου κάνει μεγάλη διαρροή ρεύματος...Βάζω το δάχτυλο στις πίσω βίδες που βιδώνουν τον υπολογιστή και με πετάει το ρεύμα φάση.. αλλά και μπροστά κάποιες φορές το ίδιο τι παίζει?

Δημοσ.

ΜΑΛΛΟΝ το σπιτι σου αν ειναι παλιο ισως, να μην εχει σωστη γειωση την εχω πατησει κατα τον ιδιο τροπο..παλαιοτερα!

Μπορεις να βαλεις ενω ειναι σε λειτουργια το pc ενα δοκιμαστικο κατσαβιδι..πανω στο κουτι σε μεταλικο σημειο .... αν  αναψει το λαμπακι θα καταλαβεις... B)

Δημοσ.

Δοκιμασε σε μια αλλη πριζα σουκο να δεις τι παιζει... Αν θελεις απο το να σε χτυπαει το ρευμα δοκιμαζε με ενα δοκιμαστικο στο γυμνο μερος της λαμαρινας... Τις πιο μεγαλες διαρροες τις εχουν οι οθονες και κανουν γειωση στο κουτι του η/υ μεσω του καλωδιου για το σημα... 

Δημοσ.

το πολυμπριζο ασφαελειας δεν σε προστατευει απο ηλλεκτροπληξια ... προστατευει απλα το πισι απο υψηλες τασεις για να μην καει..

την γειωση την μετρας με ειδικο οργανο / ή ηλεκτρολόγο

υ.γ αν δεν ειναι γυφτος δε θα σε χρεωσει κατι

Δημοσ.

Για να τσεκάρεις αν έχει γείωση η πρίζα υπάρχουν δύο λύσεις.

1) Ανοίγεις την πρίζα και βλέπεις πόσα καλώδια έρχονται, αν έρχονται τρια καφέ, μπλέ πρασινοκίτρινο είσαι οκ

2) Πρέπει να έχεις πολύμετρο για να μετρήσεις τάση ανάμεσα στην φάση και στο σύρμα της γείωσης

Η πρίζα που έχεις συνδέσει το pc ελπίζω να είναι τέτοια post-219161-0-55211700-1381907353_thumb.jpg και όχι τέτοια post-219161-0-66827600-1381907372_thumb.jpg

Αγόρασε και ενα πολύμπριζο ασφαλείας να εχεις το κεφάλι σου ύσηχο

Σωστός αλλά για να δουλέψει σωστά πρέπει να δουλεύει οκ η γείωση του σπιτιού.

• Like 1
Δημοσ.

Το αν εχει 3 καλωδια μια πριζα δε σημαινει οτι εχει και γειωση. Μια γειωση για να δουλευει σωστα πρεπει να ειναι το πολυ 3Ohm. Θες μετρησεις.

Δημοσ.

Το αν εχει 3 καλωδια μια πριζα δε σημαινει οτι εχει και γειωση. Μια γειωση για να δουλευει σωστα πρεπει να ειναι το πολυ 3Ohm. Θες μετρησεις.

Επίσης αν η γείωση είναι οκ δεν πρέπει να σου δινει τάση ανάμεσα σε φάση και γείωση 220-230 volt?

Δημοσ.

Επίσης αν η γείωση είναι οκ δεν πρέπει να σου δινει τάση ανάμεσα σε φάση και γείωση 220-230 volt?

Σωστό,είναι ενδεικτικό όμως για το αν υπάρχει γείωση η δεν υπάρχει καν,από εκει και πέρα για το πόσο καλη ειναι υπάρχουν άλλες μετρήσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Σωστό,είναι ενδεικτικό όμως για το αν υπάρχει γείωση η δεν υπάρχει καν,από εκει και πέρα για το πόσο καλη ειναι υπάρχουν άλλες μετρήσεις.

Πιστεύω ότι είναι ένας πολύ πρόχειρος τρόπος.  Νομίζω υπάρχει ειδικό όργανο που λέγεται γειωσόμετρο.

Ετσι ειναι, εννοουσα πριν οτι ετσι μετρας τη φαση και οχι τη γειωση.

ααααα δεν το ήξερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...