Ekder Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Εδώ και περίπου 6 μήνες το PC μου παρουσίαζε τα παρακάτω προβλήματα: - Τυχαίες μπλε οθόνες (BSOD) με διαφορετικό error κάθε φορά (Bad_pool_manager, Driver_mismatch,memory_loop, vga_κατι κτλπ. ήταν πολλά) - Τυχαία restarts, σε οποιαδήποτε στιγμή, είτε gaming, είτε browsing, είτε video. - Εαν το άνοιγα και έβγαζα μνήμες, vga cards κτλπ, και το ξανασυναρμολογούσα, λειτουργούσε καλά για τυχαία περιόδο (μερικές φορές και εβδομάδες) και μετά ξαναεπαναλάμβανε το πρόβλημα. - Έκανε restart ή freezαρε τυχαία (μπορεί και να μην το έκανε μερικές φορές) εαν ένωνα USB συσκευή στα μπροστινά USB ports. - Σπανίως δεν έβγαινε από Standby Mode (sleep). - Μετά από τυχαίο restart ή freeze, μερικές φορές θα ξεκινούσε και στo My Computer/Properties θα έδειχνε : Installed Memory (RAM) : 8GB (4GB usable ή 6GB usable) Αφού έψαξα σε forum (και εδώ και εκτός site), αποφάσισα να κάνω ορισμένα διαγνωστικά test. Aυτά ήταν: 1)Memtest --- No error 5/6 φορές που το έτρεξα, μετά από restart κάθε φορά. 2)Loggαρα τις θερμοκρασίες και τα voltage με το AMD Overdrive και το MSI Afterburner χωρίς όμως να δω κάποια αξιόλογη αλλαγή κατά την ώρα του BSOD. Mέγιστη θερμοκρασία gpu (2 x 6950 - NO OVERCLOCK) ήταν ~81C σταθερά, και cpu (AMD Phenom II X6 1075t - NO OVERCLOCK) στους 63C. 3)FORMAT (Γνήσια Windows 7 64-bit). 4)Δοκίμαζα εναλλακτικά και σε διαφορετικά slots μία-μία τις μνήμες αλλά και τα slots της mobo. Καμία διαφορά. 5)Έβγαλα τις vga και τις δοκίμασα μία-μία, ενώ δοκίμασα και με μια 9600GT καθώς και με την onboard vga της motherboard, αλλά πάλι τα ίδια. 6)Δοκίμασα με άλλο PSU (ένα φθηνό NOD 550 Watt) με μια vga, πάλι τα ίδια. 7)Δοκίμασα ένα-ένα όλα τα κομμάτια σε άλλο σύστημα που έχω και δουλέψανε μια χαρά. 8)ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ (και πλέον ανόητη όπως μάλλον θα αποδεικτεί) πήγα την motherboard σε τεχνικό του e-shop. Μου την επέστρεψαν λέγοντας μου ότι είναι OK και εντός εγγύησης. Μετά από καμμιά εβδομάδα, πάλι τα ίδια προβλήματα, τους δίνω όλο το PC, μου το επέστρεψαν λέγοντας μου ότι έχει βλάβη η μητρική και δεν καλύπτεται από την εγγύηση... 9)ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ (κάτι για το οποίο θα κοπανάω το κεφάλι μου στον τοίχο) πούλησα την μία από τις δύο vga μου σε forumίτη, μια Gigabyte 6950 HD, to reference μοντέλο, για να μαζέψω λεφτά να πάρω μια νέα motherboard, το οποίο και πραγματοποιήθηκε σήμερα. ΩΣ ΤΩΡΑ, δεν είχα τίποτα από τα παραπάνω προβλήματα. ΑΛΛΑ έχω το παρακάτω πρόβλημα: - Τυχαία ροζ/ασπρα flickering κουτάκια στην οθόνη που καταλήγουν είτε σε crashάρισμα παιχνιδιού, είτε σε AMD Driver failed and recovered. Από ότι φαίνεται το κάνει και εκτός Windows, έτρεξα πάλι το memtest για να σιγουρευτώ, βγήκε χωρίς errors, αλλά εμφάνισε και εκεί artifacts. Η vga που μου έχει απομείνει τρέχει σε idle 48C. Δοκίμασα και τα άλλα καλώδια του PSU, και δοκιμάζω ακόμα. -12:39 π.μ. : Στο κλείσιμο πάνω (shutdown) μου έβγαλε BSOD, κάνοντας restart εμφάνισε artifacts σε όλη τη διαδρομή απο BIOS εως και Windows Loading. Γραμμές άσπρες. Και μόλις πήγε να μπει στα Windows, πάλι BSOD, και πάλι restart. Άλλαξα πάλι καλώδια PSU και αποκαταστάθηκε....προς το παρόν. ΠΑΛΙΟ SETUP: CPU - AMD PHENOM II X6 1075T (3.0GHz) M/B - ASUS M4A89GTD PRO RAM - 8 GB DDR3 1333MHz HDD - 1TB SATA2 PSU - CORSAIR TX-850 V2 (850 Watt) VGA1 - GIGABYTE 6950 2GB (Reference μοντέλο με διακόπτη για bios) VGA2 - SAPPHIRE 6950 2GB (Reference μοντέλο με διακόπτη για bios) NEO SETUP: CPU - AMD PHENOM II X6 1075T (3.0GHz) M/B - ASUS M5A78L LE RAM - 8 GB DDR3 1333MHz HDD - 1TB SATA2 PSU - CORSAIR TX-850 V2 (850 Watt) VGA - SAPPHIRE 6950 2GB (Reference μοντέλο με διακόπτη για bios) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ OVERCLOCK ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ OVERCLOCK και για αυτό και δεν το έχω επιχειρήσει. Επισυνάπτω μια φωτό από τα τετραγωνάκια στο Memtest. Στα Windows το έκανε τυχαία και δεν κρατούσε πολύ οπότε δεν το προλάβαινα να το φωτογραφίσω πριν κανει "amd driver failed and recovered". ΕΑΝ μπορείτε κάπως να βοηθήσετε στο πρόβλημά μου (πρώην και νυν), θα το εκτιμήσω πολύ. Φιλικά, Αντώνης Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2013 από Ekder
Ekder Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δεκτό... αλλά ποια είναι τα στοιχεία... ?
AiWaaa Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Στο bios σου κάνει artifacts ? Στο memory test δεν έπρεπε να σιυ βγάζει artifacts... εκει το στηρίζω..
Ekder Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Στα restarts έκανε και στο BIOS. Άλλαξα καλώδιο του PSU προς VGA και έστρωσε πάλι. Αυτή τη στιγμή έχω ανοικτό Saints Row 3 στα max, στο background παίζει Full HD video, δεν κολλάει, vga max temp 81C, 33% fan speed. MSI Afterburner. Με πίκρανες, ευχαριστώ όμως για τη συνδρομή σου .Αλλά άν είναι όντως έτσι, αυτό σημαίνει ότι αυτό προκαλούσε το πρόβλημα στο προηγούμενό μου setup (Crossfire) ?
Thanos1972 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 απο την στιγμη που εβγαλες τις vga και δοκιμασες και με Onboard αλλα και με αλλη καρτα....μηπως να κοιταξεις λιγο ξανα το τροφοδοτικο αλλα με καποιο λιγο ποιο ποιοτικο απο το Nod?
Ekder Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Το θέμα είναι ότι δεν έχω άλλο PSU... και τα λεφτά που μείνανε από την αγορά της mobo δεν φτάνουν για να αγοράσω κάτι αξιόλογο. Εδώ τώρα παίζω με τα καλώδια (γραμμές) του PCI-E που βγάζει το τροφοδοτικό, μήπως και είναι κάποια γραμμή χαλασμένη... Αυτή τη στιγμή όλα οk.... Άσχετη ερώτηση : οι "τεχνικόι" του e-shop δεν θα είχαν δει αν κάποια από τις κάρτες ξεψυχούσε ή το PSU δεν λειτουργούσε σωστά? UPDATE Πάλι τα ίδια... Ροζ τετραγωνάκια, μπλε όθόνη στα καπάκια, κάτι για video driver, αλλά έιχε πολύ εντονα τετράγωνάκια και δεν μπορούσα να διακρίνω τι έλεγε... Να σκάψω μικρό λακκάκι στον κήπο μου και να ετοιμάσω μικρή αποχαιρετηστήρια τελετή? Κρίμα στα 20άλεπτα FurMark που έτρεξα και στις 2 για να δω αν ήταν ok.
Thanos1972 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 δηλαδη κατσε για να καταλαβουμε,εβγαλες τις καρτες απο πανω και εβαλες ειτε την Onboard ειτε την nvidia και ειχες τα ιδια προβληματα ε? τους drivers πως τους εβγαζες και γενικοτερα πως εκανες update-εγκατασταση? εαν σε ολα τα παραπανω εισαι οκ τοτε κατεβασε Msi afterburner και ριξε τα mhz του πυρηνα απο τα 800 στα 700 ας πουμε.εαν συνεχιζει να κανει το ιδιο ριξε τα στα 600.εαν το ιδιο ξαναπηγενε τα στα 800 και κανε το ιδιο με τις μνημες.(της καρτας γραφικων).
Ekder Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Για απεγκατάσταση των drivers της AMD, atiman, αλλά δεν νομίζω να είναι θέμα drivers, μιας και τα artifacts τα παρουσιάζει και στα BIOS. Έχω το MSI Afterburner για να κοιτάω τις θερμοκρασίες, θα το κοιτάξω από αύριο να ρίξω τα clocks, γιατί όλη μέρα σήμερα τρέχω για το άτιμο το Pc.... Τις κάρτες τις έβγαλα πριν αλλάξω το σύστημα. Πλέον την μία δεν την έχω, την πούλησα, και αγόρασα μια καινούρια μητρική, γιατί πίστευα ότι αυτό ήταν το πρόβλημα με τις μνήμες. Με τις VGA δεν μου είχε παρουσιάσει πρόβλημα..
Ekder Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) OK έκανα underclock σε 750 από 800, και τις μνήμες της VGA από 1275 σε 1200. λειτουργούσε καλά για λίγο, αλλά πάλι τα ίδια... Πάω πιο χαμηλά.. UPDATE 700/1200 πάλι τα ίδια.... Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2013 από Ekder
Ekder Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Έβαλα μια 9600GT (Green όμως, που δεν απαιτεί εξωτερική τροφοδοσία από το PSU). Έτσι όμως δεν μπορώ να δοκιμάσω αν είναι το PSU ελλατωματικό... Όλα λειτουργούν άριστα. Παίζει αυτή η 6950 να μου δημιουργούσε όλα τα προβλήματα στο προηγούμενό μου setup?
WalkerSW Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Παίζει αυτή η 6950 να μου δημιουργούσε όλα τα προβλήματα στο προηγούμενό μου setup? Ναι ειναι πολυ πιθανο!! Εκτως και αν δοκιμασες την 9600 στο προηγουμενο setup και σου εκανε τα ιδια προβληματα. Παντως κακώς δεν το κυνηγησες με το eshop... Αυτα περι της εγγυησης που την μια βδομαδα ήταν εντος και την αλλη εκτος προκειται για μεγαλο δουλεμα!
Ekder Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Το ξέρω... αλλά εκείνη την περίοδο (πριν από 1 μήνα) είχα ενα θέμα υγείας το οποίο δεν με άφηνε να ξεκουραστώ, πόσο μάλλον να σκεφτώ καθαρά. Τους το είπα βεβαια επιτόπου, "Με προβλήματίζει το ότι σας έφερα τη μητρική και μου είπατε όλα Ok, ένω τώρα μου βγάλατε τη μητρική off, πόσο μάλλον και εκτός εγγύησης" δείχνοντάς τους και τα αντίστοιχα χαρτιά service. Η απάντηση του υπαλλήλου ήταν ένα σπινθηροβόλο βλέμμα αγελάδος... Τέλος πάντων δεν είχα ούτε όρεξη, ούτε ήταν προτεραιότητα τότε να φτιάξω το Pc. Στο παλιό setup την είχα δοκιμάσει την 9600, έκανε τα restarts του και τις BSOD, και τα κλασσικά 4GB usable 8GB RAM. Απλά έχω δοκιμάσει τόσα που έχω αρχίσει να πιστεύω ότι το pc είναι καταραμένο να μην δουλέψει ποτέ... Να φέρω παπά? Πέρα από την πλάκα όμως, ευχαριστώ που ασχολείστε με το θέμα μου... γιατί έδωσα 15 ευρώ στους "τεχνικούς" του e-shop και μπορεί τελικά να με κοροιδέψανε, ή αυτοί να μου προκαλέσανε την βλάβη στην VGA, ή (και εδώ είμαι σίγουρος) απλά να είναι πραγματογνώμονες και όχι τεχνικοι, και απλά κοιτάνε τα προϊόντα για το αν έχουν ή δεν έχουν εγγύηση... Χίλιες φορές να τα έδινα εδώ στο forum ως δωρεά.
WalkerSW Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Απο την στιγμή που σου έκανε τ αιδια προβλήματα και με την 9600 τα οποια λυθηκαν με την καινουργια μητρικη + 9600 τοτε είχε προβλημα η μητρική.... Τωρα προφανώς είναι νεο προβλημα.... μαλλον καρτας αλλα χωρις να αποκλειεται και το τροφοδοτικο το οποιο δεν μας εχει ςπει ακομη πιο ειναι..... Γενιοτερα μπορει το τροφοδοτικο να ειναι και αυτο που σου εφαγε λαχανο και την μητρικη και την καρτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα