Προς το περιεχόμενο

Warlock II: The Exiled

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

To Warlock II: The Exiled κυκλοφορεί στις 10 Απριλίου, με τις προπαραγγελίες να ξεκινούν στις 20 Μαρτίου.

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε ένα let's play του Warlock II.

• Like 2
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 5 εβδομάδες αργότερα...
  • Super Moderators
Δημοσ.

Ναι, αλλά πρέπει να ελέγξω κάποια πράγματα ακόμη σχετικά με τις αντιδράσεις της Α.Ι. προκειμένου να εκφέρω συνολική άποψη.

Αυτή τη στιγμή, πάντως, έχει θέματα στο diplomacy και -παραδόξως- στο 4ο επίπεδο δυσκολίας η Α.Ι. μοιάζει να συμπεριφέρεται καλύτερα από ό,τι στο 5ο...

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επειδή ακόμα δεν βρήκα χρόνο να ασχοληθώ με το exiled, αλλα σκοπεύω σύντομα να το αρχίσω, αξιζει τα έξτρα χρήματα το expansion Wrath of the Nagas ? βγήκε πριν κανα μήνα αν δεν κάνω λάθος

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν το αγόρασα, ούτε τα υπόλοιπα DLC που έχουν βγει. Διαβάζω πως τα Nagas αλλάζουν αρκετά τη στρατηγική, καθώς ξεκινούν να αναπτύσσονται στη θάλασσα, εκεί οικοδομούν την αυτοκρατορία τους. Ενδιαφέρουσα προσέγγιση, αλλά:

Η Α.Ι., στο base game, δύο παιχνίδια και δυόμισι χρόνια μετά, εξακολουθεί να πάσχει σοβαρά. Στη θάλασσα, ειδικά, είναι κάτω του μετρίου, ακόμη και στα δυσκολότερα επίπεδα. Αμφίβιες ενέργειες, λ.χ., δεν μπόρεί να κάνει. Στέλνει τις μονάδες μία προς μία, σκόρπιες, και στο νερό τις τσακίζεις. Ειδικά τα Nagas, που το νερό είναι το στοιχείο τους (αντίθετα, πάσχουν στη στεριά) θα κάνουν πάρτι.

Tώρα, που το νερό είναι βασικό στοιχείο της στρατηγικής, πώς θα προχωρήσει το θέμα, δεν ξέρω.

Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα είναι ότι τα spawns των διαφόρων τεράτων δε σε αφήνουν να φτιάξεις μέτωπο σωστό. Φυτρώνουν φωλιές συνέχεια στα μετόπισθεν, και λέγοντας συνέχεια δεν εννοώ καν την υψηλότερη ρύθμιση σε αυτό το μηχανισμό. Χάνεις χρόνο και χρήμα, επειδή στο μητρικό σου κόσμο που τον έχεις κατακτήσει και "καθαρίσει" εδώ και 50 turns, ξεφύτρωσαν δράκοι. Πώς; Δε μας νοιάζει. Αυτό υποτίθεται πως συμβαίνει προκειμένου να μην εφυσηχάζεις και να θεωρείς προηγούμενους κόσμους δεδομένους. Στην πράξη, είναι μια διαρκής ενόχληση με ανεπαρκή ανταλλάγματα.

Το τυχαίο spawning σε συνδυασμό με τους τυχαίους χάρτες σημαίνει πως μπορεί να μπεις στο δεύτερο κιόλας κόσμο απέναντι σε πολύ ισχυρούς ουδέτερους αντιπάλους/τέρατα γύρω από το portal και ο δρόμος προς τη βάση τους να είναι μονόδρομος. Γενικά, είναι εύκολο να βρεθείς σε ένα απαγορευτικό setup από πολύ νωρίς, να χρειάζεσαι spell όπως το levitation ή ιπτάμενες μονάδες για να περάσεις τα νερά που περιτριγυρίζουν τις πύλες, κτλ. Κι άλλος χρόνος, κι άλλο χρήμα, την ώρα που η Α.Ι. έχει πόρους άφθνους. Συνήθως τους σπαταλά, αλλά αν βρεθείς σε δύσκολη θέση νωρίς, παίρνει μεγάλο πλεονέκτημα.

Το τρίτο θέμα είναι η κάκιστη συνήθεια που έχουν αναπτύξει εκεί στην Paradox να βγάζουν DLC και να τα χρεώνουν ακριβά: κι άντε να πω ότι τα €12+ (15, κανονικά) για μια καινούργια φυλή και ένα campaign κάπως πάνε κι έρχονται. Τα 5αρια για δυο καινούργιους χαρακτήρες και μερικά spell;

Οπότε, θα περιμένω κάποια γερή προσφορά, γιατί για μένα το ΙΙ δεν ήταν τόσο διαφορετικό από το Ι ώστε να δικαιολογεί να τρέξω να τα αγοράσω με την κυκλοφορία τους. Κακό παιχνίδι δεν είναι, αλλά μετά από τόσο καιρό, τόσες παρατηρήσεις και τόσα DLC, έπρεπε να είναι πολύ καλύτερο. 

Δημοσ.

Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα είναι ότι τα spawns των διαφόρων τεράτων δε σε αφήνουν να φτιάξεις μέτωπο σωστό. Φυτρώνουν φωλιές συνέχεια στα μετόπισθεν, και λέγοντας συνέχεια δεν εννοώ καν την υψηλότερη ρύθμιση σε αυτό το μηχανισμό. Χάνεις χρόνο και χρήμα, επειδή στο μητρικό σου κόσμο που τον έχεις κατακτήσει και "καθαρίσει" εδώ και 50 turns, ξεφύτρωσαν δράκοι. Πώς; Δε μας νοιάζει. Αυτό υποτίθεται πως συμβαίνει προκειμένου να μην εφυσηχάζεις και να θεωρείς προηγούμενους κόσμους δεδομένους. Στην πράξη, είναι μια διαρκής ενόχληση με ανεπαρκή ανταλλάγματα.

Αν ειναι οπως ήταν οι dremers στο master of the arcane τότε απλά ειναι πιο δύσκολο. Πρέπει να πηγαίνεις πιο αργά και να μην στέλνεις settlers στην αρχή παντου όπως έκανες σε κάθε άλλη περιτπωση και γενικα να αφηνεις βαριές μονάδες πίσω για να φυλούν το χώρο σου. Δεν το θεωρώ απαραιτήτως κακό, ισα-ισα αλλαζει και τον τροπο παιχνιδιου.Βεβαια δεν το χω παιξει οποτε δεν ξερω πως υλοποιειται στην πραξη και μπορει να χεις δικιο

καλά αυτό με τα dlc το χουνε ξεφτυλίσει το θέμα.

και το master of the arcane οταν πρωτοβγήκε είχε τρελα bug αλλα με το τελευταιο patch ειναι μια χαρα

και γω σκεφτόμουν να περιμενω κανα πακετακι με τα dlc μαζι να βρω γύρω στα 20 ευρώ για το exiled αλλα το χει τώρα το  Link.png Site: amazon στις 5 λίρες και σκεφτομαι να το τσιμπήσω. Το θέμα όμως είναι ότι ειναι η dvd εκδοση και φοβάμαι οτι το wrath of the nagas δεν θα βγει σε αντιστοιχη dvd εκδοση και αν πάρω το expansion απο steam νομίζω οτι δεν θα δουλεύει. Ξέρεις καθόλου αν θα μπορω να παιξω το expansion αγοραζοντας το απο το steam?

Γενικα παντως αν το master of the arcane δεν ειχε τα spells να βγαινουν τελειως στην τυχη οταν τα κάνεις research, όντως δεν θα χει και πολλους λογους κάποιος να πάρει το exiled, αφου έτσι και αλλιως το campaign του exiled μια φορά θα το παίξεις.

• Super Moderators
Δημοσ.

Στο Steam θα εγκατασταθεί, ούτως ή άλλως (αν το πάρεις ψηφιακό ή σε boxed έκδοση, δηλαδή) οπότε αργότερα με τα όποια expansions δε θα έχεις κανένα θέμα.

Η έρευνα των spells είναι άλλη πονεμένη ιστορία. Κακό δεν είναι το Warlock II, σε καμία περίπτωση, απλά δεν έκανε αυτό το "μπαμ" που ήλπιζα. Έχω ασχοληθεί ώρες, άρα δεν τίθεται θέμα αν αξίζει τα λεφτά του (ειδικά στην προσφορά που το βρίσκεις, δεν το συζητάμε καν) απλά ήλπιζα σε κάτι καλύτερο.

Το campaign των Naga, που κάνουν ένα διαφορετικό terraforming από ό,τι οι Dremers μου ακούγεται πιο ενδιαφέρον, αλλά θα περιμένω να το βρω σε κάποια έκπτωση, όπως και τα υπόλοιπα dlc που προσθέτουν μάγους, spells κτλ.

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

το γράφω εδώ αν και υπάρχει κατάλληλο thread,καθώς αυτοι που ενδιαφέρονται ίσως δεν το πάρουν χαμπάρι (όπως παραλιγο εγώ), μέχρι σήμερα στις 8 το βραδυ, το steam το εχει -75% και το αρχικο παιχνιδι, και το expansion wrath of the nagas και ολα τα χαζο dlc με τα τους εξτρα χαρακτηρες και spell.

Oποτε οποιος ενδιαφεται με 8,5 ευρω περιπου παιζει το παιχνδι με το expansion και με αλλα 5 παιρνει και όλα τα dlc.

Προσωπικα τα τσιμπισα όλα, αν και τα dlc δεν νομιζω οτι πολυαξίζουν, πόσο μάλλον στην αρχικη τιμή των 5 ευρώ που χει το καθένα, αλλα ειπα να πάρω το ένα με τα εξτρα spell, ειπα να παρα και το αλλο να δοκιμασω το δρακο που αρχικα δεν έχεις πρωτεύουσα , ε, και μετα λεω δεν γ@μι3τ@ι  ας δώσω και 2,5 ευρω να παρω και τα αλλα δυο.

Τώρα το μόνο που μου λείπει ειναι ο χρόνος που ακομα δεν εχω βρει....

Ανακοινωθηκε και το pillars of eternity.... ζορικα τα πραγματα...

• Super Moderators
Δημοσ.

Το έγραψα και στο νήμα των προσφορών, η προσφορά του Greenman για το βασικό παιχνίδι βγαίνει πιο συμφέρουσα, λόγω κουπονιού, αλλά στα DLC αυτή τη στιγμή την καλύτερη τιμή την έχει το Steam.

Το Wrath of the Nagas είναι αρκετά καλό expansion (αν και πρέπει να το δω πολύ περισσότερο για οριστικά συμπεράσματα) και προσθέτει ενδιαφέροντες χαρακτήρες με έδρα τη θάλασσα αλλά χωρίς την ανάγκη χρήσης μεταγωγικών, όπου η ΑΙ του πρώτου είχε απογοητευτικές επιδόσεις.

Κατά τα άλλα, η Paradox συνεχίζει την απαράδεκτη τακτική του κατακερματισμού του περιεχομένου και της κυκλοφορίας του μέσω (πολύ ακριβών, γι' αυτό που προσφέρουν) DLC.

Πλην όμως, αυτή τη στιγμή είναι από τους ελάχιστους που ασχολούνται με fantasy tbs (προσπαθεί και η Stardock με συζητήσιμα αποτελέσματα) οπότε αναπόφευκτα οι φίλοι της κατηγορίας πρέπει να δείξουν κατανόηση ή να κάνουν πολύ καιρό υπομονή για κάποια εξαιρετική προσφορά (όπως έχει τώρα το Greenman το πρώτο Warlock και όλα τα DLC στα €5,99 χωρίς να συνυπολογίζω το κουπόνι).

Δημοσ.

Καλά με την paradox είναι το μόνο σύστημα να περιμένεις να πέσουν οι τιμές της στα dlc. Πάντως αρκετές φορές όπως στα crusader kings βάζουν φοβερό περιεχόμενο σε μερικά από τα  dlc τα περισσότερα όμως από αυτά να είναι απλά άχρηστα και πεταμένα λεφτά. 

Δημοσ.

Βρήκα επιτελους χρόνο και ξεκίνησα το παιχνίδι, αλλα έχω ένα προβληματακι. Ενώ το παιχνίδι "φαινεται" ότι υποστηριζει steam cloud ώστε να μπορω να συνεχίσω τα save μου απο έναν υπολογιστή σε έναν άλλο, στην πραξη δεν υπάρχουν τα save, ουτε μου δίνεται η δυνατοτητα για να το επιλέξω απο κάπου μέσα απο το παιχνίδι.

Επισης στο φάκελο με τα saves δεν υπάρχουν saves με το όνομα steamcloud που θα έπρεπε συμφωνωνα με όσα διαβάζω στο ιντερνετ.

Η επιλογή για το steam cloud ειναι ενεργοποιημένη και στους δυο υπολογιστες και μου λέει ότι χρησιμοποιουνται 45mb απο 800 (πχ δεν θυμαμαι τα νουμερα) που έχω διαθέσιμα.

Αchievements/progress κλπ ειναι διαθέσιμα στους υπολογιστες, τα saves δεν ειναι

Καθε βοηθεια καλοδεχούμενη

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

To ξεκίνησα σήμερα. Με μια πρώτη ματιά νομίζω είναι φοβερή αναβάθμιση σε όλα από το πρώτο μέρος και φυσικά παραμένει αρκετά καθηλωτικό στο να  πατάς end turn για πάντα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο του κόλλημα.

Το παίζω σε linux και τρέχει άψογα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα τόσο όρεξη να το παίξω αλλά δυστηχώς με πέθανε στα κρασαρίσματα και αναγκάστηκα να το παρατήσω μέχρι τουλάχιστων να το διορθώσουν. Με το που έμπαινα στο game και μου έβγαζε αυτή την οθόνη με τα quest(για ποιον λογο την εμφάνιζε δεν μπορώ να καταλάβω) και με το που πατούσα το accept το game κράσαρε. Εχασα με αυτό τον τρόπο δύο game που τα είχα προχωρήσει αρκετά καθώς μετά δεν μπορούσα  να τα συνεχίσω :(

Το κακό είναι ότι ακόμα και στα winblows πήγα να παίξω τα ίδια save και εκεί είχα ακριβώς τα ίδια κρασαρίσματα.

edit: Ο επιμένων νικά.. Τελικά είπα σαν μια τελευταία κίνηση να περάσω στα beta patches και.. είναι πλέον μια χαρά χωρίς το παραμικρό πρόβλημα σε crashes. Απλά χρειάστηκε να ξεκινήσω νέο παιχνίδι . Πάντως μου άρεσει πάρα πολύ το game έτσι το έχουν φτιάξει.

Επεξ/σία από chek2fire

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...