pidi Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει καποιος να μου απαντησει για το αν μπορω να κανω overclocking στο pc μου...Τα χαρακτηριστικα του ειναι:Motherboard - P5W DH DeluxeCPU - Intel Core 2 E4300 @ 1.80GHzRam - 2 x 1Gb Kingston DDR 2 ( KVR667D2N5/1G 667MHz 128M x 64 Non-ECC CL5 )Εαν γνωρισει καποιος αν μπορω και βεβαια και πως μπορει να γινει θα το εκτιμουσα πολυ..! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nikos667 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Λογικα μπορεις να κανεις αλλα...Μην περιμενεις και πολλα(εαν προτιμας το oc αντι για αναβαθμιση εννοω)... Και μην περιμενεις και μεγαλο oc εαν δεν υπαρχει υδροψυξη η εστω γενικα καλη ψυξη και εχεις τι stock... Καλο θα ηταν να μας πεις το κουτι σου,την ψυχτρα σου και ισως εαν ανεφερες και θερμοκρασιες σε stock να ηταν χρησιμο καπως! Δεν θα παω βαθια σε λεπτομερεις απ'οσα λιγα ξερω,προτιμω να σε καθοδηγησουν εμπειροι στο θεμα που γνωριζουν καλυτερα... Αλλα τι σε κανει να θελεις να κανεις oc σε ενα τοσο παλιο συστημα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pidi Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 το κουτι μου ειναι της Thermaltake τo Jr και εχω 1 ανεμιστηρακι μεγαλο μπροστα κι ενα πισω ενα που ειναι πανω στον επεξεργαστη και ενα πανω στην motherboard.(υδροψυξη δεν παιζει...) τωρα απο θερμοκρασιες τι να σου πω δεν εχω ιδεα, μπορω να δω καπου...??θελω να κανω oc γιατι με την χρηση που του κανω και σε σχεση με το ποσο παλιος ειναι με καλυπτει απολυτα απλα θα ηθελα να ειναι λιγο πιο γρηγορος σε καποια πραγματα να δω εστω μια μικρη διαφορα χωρις να βαλω λεφτα προς το παρον γιατι οι καιροι ειναι δυσκολοι, αν και το μονο που σκοπευω να κανω στο μελλον ειναι να του ανεβασω τη RAM και να του βαλω εναν SSD... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Ο,τι γραφω ειναι απο μνημης μονο οπως τα θυμαμαι, δεν μπορω να βοηθησω πρακτικοτερα -> Ε4300 για overclock σε 3GHz θελεις 1333fsb και πολλαπλασιαστη/multi 9 με bus speed 333 [Στο Bios: ΑI Overclocking = Manual με Cpu Frequency = 333 και Dram Frequency = 666]-> Με bus speed 333 οι 667αρες μνημες σου θα παιζουν 1:1, που ειναι γρηγορο & εφικτο 100%-> Για ρευμα επεξεργαστη/vcore υπολογισε μεταξυ 1.3875v-1.425v στο bios, γιατι το πραγματικο θα ειναι μικροτερο. Δεν σε μπλεκω με εξτρα ρευματα, π.χ. σε Northbridge, για να μην "χαθεις"....-> Μολαταυτα, αν οι "auto" τιμες δεν σου δινουν σταθερα 3GHz, μπορεις, εκτος απο cpu voltage, να προσθεσεις και: Fsb 1.40v, Mch 1.55v Οι περισσοτεροι Ε4300 εφταναν 3GHz (καπως) ετσι! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pidi Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 καλησπερα φιλε μου ειδα το ποστ σου μηπως θα μπορουσες να με βοηθησεις αναλυτικοτερα για το πως θα κανω τα βηματα που αναφερεις...?Φομαμαι μην κανω κατι λαθος και εχω προβληματα μετα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Νομιζω ειναι (αρκετα) αναλυτικα, αρκει καποιος να εχει εστω καλη εξοικειωση με το bios της μητρικης του Αλλιως, η Asus πρεπει να εδινε και καποιο προγραμμα/software, για overclocking (που πιθανοτατα να ειχεκαι καποια preset settings). Τελος, μπορεις παντα να βαλεις μικροτερους στοχους, για παραδειγμα 2.4GHzδηλαδη 1066 fsb με bus speed 266. Αυτο πιθανοτατα, θα καθεται & διχως να πειραξεις εξτρα ρευματα κλπ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pidi Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Λοιπον το σκαλισα λιγο βρηκα το cpu f και το εκανα 333 οπως και το dram 666 δεν μπορω να βρω το fsb 1333 multi 9 και το bus speed 333 στο Vcore η χαμηλοτερη τιμη που μου δινει ειναι 2250V....??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Μη μπερδευεσαι! Τα περισσοτερα αλλωστε, με το ονομα τους που/οπως το γραφουν, αυτο ειναι Πηγαινεις στο BIOS: Advanced -> Configure System Frequency/Voltage -> AI Overclocking: ManualCpu Frequency: 266 / Ram Frequency: DDR2 533MHz ή Auto, ή τιμη < 700ΜΗz, εφοσον εχεις 667αρεςμνημες για να μη σε σταματησει η μνημη. Με bus speed 266 οι μνημες σου θα παιζουν 1:1 στα 533MHz Performance Mode: Auto / PCI Express Frequency: 100 / PCI Clock Syncron Mode: 33.33Memory Voltage: 2.00 ή λιγοτερο ή Auto, CPU / FSB / MCH / ICH Voltage = ολα σε AutoΟποτε θα εχεις: multi / πολλαπλασιαστης 9 x 266 = 2.4GHz (1066 fsb, οπως π.χ. ο Ε6600) Reviews της μητρικης, με αλλες cpu (οχι Ε4300), για να παρεις μια ιδεα "συμπεριφορας" της:http://hexus.net/tech/reviews/mainboard/6427-asustek-p5w-dh-i975x-mainboard/http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core2duo-e6300_4.html#sect0http://itshootout.com/r-327/asus-p5w-dh-deluxe-motherboard-review/ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pidi Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Φιλε μου εισαι κατατοπιστικοτατος σε ευχαριστω πολυ...!!!Θελω να ρωτησω 2-3 πραγματακια ακομα....1. Μου εδωσαν 2 μνημες 2χ1 gb με ταχυτιτα 533 να της βαλω πανω μαζι με τις δικες μου η οχι....??? (τους εκανα μια δοκιμη να δω αν δουλευουν και φαινονται κανονικα 4Mb αλλα λεει οτι ειναι δυνατη για χρητη το 3.12Gb giati...??)2. Αν ναι θα πρεπει να αλλαξω κατι στο Ov η ειμαι κομπλε..??3. Αν θελω να κανω bios update θα πρεπει να το γυρισω σε default η μπορω και ετσι με αυτες τις ρυθμισεις η χρειαζονται αλλες...??Συγνωμη που γινομαι κουραστικος απλα κι εγω μαθαινω.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Μπορεις να εχεις και τις 4 επανω, και ολες να παιζουν στα (χαμηλοτερα) 533MHz των 2 σιγουρα. Ισως οι 533αρες, να μπορουσαν να λειτουργησουν και αυτες overclocked @ 667, μπορει και οχι! Λιγοτερα απο 4GB βλεπουν, καλως η κακως, τα 32bit λειτουργικα. Στα 7αρια υπαρχουν & λυσεις μεσω software, για να εχει κανεις διαθεσιμα +περισσοτερα GB ram, ακομη και στην 32bit εκδοση. Bios update, αν δεν εισαι εξοικειωμενος & δεν χρειαζεται να γινει, μην κανεις = το λιγοτερο ρισκο. Οπως και να 'χει μετα απο update, θελουμε load setup defaults & επιμερους ρυθμισεις μας, ξανα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pidi Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Δηλαδη αμα τις βαλω απανω τι ρυθμισεις πρεπει να γινουν εαν και εφοσον μπορουν να clocaroun...???Τα windows μου ειναι τα 7αρια 64 ultimate...????και πως γινεται να τα εχω διαθεσιμα μεσω software γιατι αφου γινεται στα 32 θα γινεται και στα 64..δεν προτεινεις update δηλαδη, απλα βλεποντας καποια update της μητρικης μου ειδα να φτιαχνει ακομα και το VCore και διαφορα αλλα (επισημανση δεν εχω κανει ποτε bios update στην καρτουλα..!) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Δεν θυμαμαι, τι υποστηριξη εχει, για Windows 7 64bit... Τα καινουργια bios, προσθεταν υποστηριξη για 45nm!(νεους επεξεργαστες, ομως εχεις απλως Ε4300 τωρα)http://www.asus.com/Motherboards/P5W_DH_Deluxe/#supportΕπιμενω: αν σου δουλευει σωστα, αφησε το update (η ας σε βοηθησει/ας το κανει, καποιος που γνωριζει) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pidi Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Δεν το κανω λοιπον..!!!για τη ρυθμιση στις μνημες πως βλεπω αν clocaroun και τι να ρυθμισω..?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Για να δεις 4 και παραπανω GB ram, πρεπει στο Bios, να εχεις (σ)το Μemory remap επιλεγμενο ως "Εnable".[Και στη θεωρια, αυτο πρεπει να εχει γινει, πριν εγκατασταθει το λειτουργικο και προστεθει εξτρα μνημη μετα...] Αν δοκιμασεις, να δουλεψεις σε παραπανω τιμη / 667 μονες τους επανω τις 533, θα δεις αν το δεχονται η οχι....Καλο ειναι να διαβασεις, στο manual: πως γινεται Clear Cmos στη μητρικη, αν "κολλησει" απο overclocking Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pidi Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 οποτε δεν γινεται να δω 4....???Το clear cmos το κανω για να μπορεσω να ενεργοποιησω αυτο που ειπες και να βαλω τις μνημες...?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα