Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Είμαι νέο μέλος στο insomnia και θα ήθελα κάποιες απόψεις - συμβουλές σχετικά με μια αναβάθμιση που θέλω να κάνω στο ήδη υπάρχον pc μου. Το χρειάζομαι κυρίως για gaming σε συγκεκριμένα όμως παιχνίδια. (Lineage II κυρίως).

Επειδή το συγκεκριμένο game έχει καταντήσει βαρύ και ασήκωτο το σύστημα μου δε το παίζει flawless σε περιοχές που υπάρχουν πάνω από 30 άτομα (PvP - Sieges) με αποτέλεσμα να γίνεται εκνευριστικό. 

Το ήδη υπάρχον σύστημα είναι το εξής :

Clean Install Windows 7 64bit

Intel Dual Core E5300 2,6GHz

4GB DDR3 RAM

SSD KINGSTON (450mb/s read  450mb/s write)

Nvidia Geforce 9500 GT

Η σκέψη μου είναι για μια μητρική AMD με υποστήριξη SATA 3 USB 3, επεξεργαστή AMD FX 6100, 8 GB RAM 1600 MHz (Dual Channel). Αυτή η αναβάθμιση κοστίζει γύρω στα 230 ευρώ. 

Κάποια πρόταση χαμηλότερου κόστους - απόδοσης ; Η κάρτα γραφικών έχω την εντύπωση ότι είναι αρκετή για το συγκεκριμένο game. (ίσως κάνω και λάθος)

Θα χαρώ να ακούσω τις γνώμες σας - προτάσεις σας.

Δημοσ.

Μιας και το Lineage 2 εχει χαλια optimization(μιας και μιλαμε για παιχνιδι 2001-2002) θα σου ελεγα να κοιταξεις καλυτερα σε Amd APU στα λεφτα αυτα για την χρηση που το θες Και 8GB Ram.

Και αν θες να κανεις αναβαθμιση να κανεις γενικα οχι για το Lineage 2 για τον παρακατω λογο.

'' the game engine is almost 9 years old and has not changed since it was released in 2002 in Korea. You can have 30 CPU's, 6 graphics cards and 100TB of RAM and you won't get better performance from L2's engine.

Lineage 2 does not use the current hardware to it's full potentianl at best it will use a dual core CPU with a single graphics card (max is 256MB) and won't go over 2.99GB of ram usage. The old Unreal 2.5 engine was created so long ago that today's hardware is ignored by the engine and does not require a NASA type PC to run.''

Πηγη http://boards.lineage2.com/showthread.php?t=249215.

• Like 1
Δημοσ.

με τετοιο συστημα αμα βαλεις και αλλη ραμ ισως το σηκωνεις..ειναι παλιο το παιχνιδι και οχι ιδιαιτερα απαιτιτικο

Δημοσ.

Πάρε εναν μεταχειρισμένο Intel Quad 8300/8200 στα 60-70 ευρω και βάλε ακόμα 4gb ram.Δε χρειάζεται να πάρεις καινούριο σύστημα για το lineage.

Μια βελτίωση θα δεις αλλά όπως έγραψε και ο fulgore ό,τι και να βάλεις το l2 είναι χάλι μαύρο όταν έχει πολλά άτομα σε ενα μέρος.

Εγώ που πήγα σε Q6600 απο E4500 είδα τρομερή βελτίωση σε όλα τα games/προγράμματα που χρησιμοποιώ.

Τα παραπάνω θα σου βγουν γύρω στα 120-130 παρεπιπτόντως.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις :)

Πάντως πέραν του ότι το game σε performance όπως δικαιολογημένα λέτε ειναι απαράδεκτο έχω αρκετούς φίλους που το παίζουν ΣΧΕΔΟΝ flawless ακόμα και σε siege των 150 ατόμων. Για αυτό δε μπορώ να καταλάβω ποιό είναι το bottleneck στο σύστημα μου. Για παράδειγμα όταν έβαλα SSD τα telleports και τα login γίνονται αστραπιαία σε σχέση με τον HDD που είχα και αυτό είναι μια σημαντική βελτίωση.

Μου προτείνατε την λύση της RAM. Με ένα client χρησιμοποιεί περίπου 800mb RAM. Τα 8 gb θα βοηθήσουν στο να ανοίγω πολλά clients. Πέρα από αυτό θα βοηθήσει και στο graphic lag στα μέρη που συγκεντρώνεται πολύς κόσμος; Και αν ναί, γιατi;

Δημοσ.

Πάντως πέραν του ότι το game σε performance όπως δικαιολογημένα λέτε ειναι απαράδεκτο έχω αρκετούς φίλους που το παίζουν ΣΧΕΔΟΝ flawless ακόμα και σε siege των 150 ατόμων. Για αυτό δε μπορώ να καταλάβω ποιό είναι το bottleneck στο σύστημα μου. Για παράδειγμα όταν έβαλα SSD τα telleports και τα login γίνονται αστραπιαία σε σχέση με τον HDD που είχα και αυτό είναι μια σημαντική βελτίωση.

Μου προτείνατε την λύση της RAM. Με ένα client χρησιμοποιεί περίπου 800mb RAM. Τα 8 gb θα βοηθήσουν στο να ανοίγω πολλά clients. Πέρα από αυτό θα βοηθήσει και στο graphic lag στα μέρη που συγκεντρώνεται πολύς κόσμος; Και αν ναί, γιατi;

Ναι η παραπανω Ram βοηθαει με τους Clients.

Δημοσ.

Τα clients του lineage θα επωφεληθούν απο τον CPU και οχι τόσο απο τη RAM.Αν έχεις π.χ 8πύρηνο και 8gb ram θα μπορείς να ανοίγεις πιο πολλά παράθυρα απο αν έχεις 2πύρηνο και 16gb ram.

Σκέψου και την πιθανότητα να "υπολειτουργεί" ο cpu σου.

Ο προηγούμενος cpu μου τα είχε φάει τα ψωμιά του και σε games δε σήκωνε ούτε το cs flawless.

Ναι η παραπανω Ram βοηθαει με τους Clients.

Αν και δεν είμαι 100% σίγουρος, νομίζω πως η παραπάνω ram βοηθάει στην ταχύτερη ανταπόκρισή τους.

Δημοσ.

Να πω την αληθεια μου κανει εντυπωση που κοιτας για Pc εν ετη 2013 σχεδον 2014 μονο για L2. Πανε οι παλιες εποχες του L2,και αυτο το δειχνουν οι ιδιοι οι developpers του παιχνιδιου που το παρατησαν οπως ειναι.

Δημοσ.

Χμμμ, δεν ήξερα ότι το сpu μπορεί να υπολειτουργεί. Νόμιζα ότι η δουλεύει, ή όχι. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το εξακριβώσουμε;

(όντως το cpu μου σε μέρη με πολύ κόσμο δουλεύει πολύ ψηλά. 90-95% ίσως και να βαράει 100αρι όταν γυρνάω τη κάμερα και εκεί να οφείλεται το lag.. Επίσης η μητρική μου ειναι 775 οπότε...

Να πω την αληθεια μου κανει εντυπωση που κοιτας για Pc εν ετη 2013 σχεδον 2014 μονο για L2. Πανε οι παλιες εποχες του L2,και αυτο το δειχνουν οι ιδιοι οι developpers του παιχνιδιου που το παρατησαν οπως ειναι.

Ε εντάξει το παλιό nolife gaming τέλειωσε για μένα απλώς κάποιες συνήθειες δε κόβονται.. L2 και LoL παίζω και μιας και το LoL παίζει και σε κονσερβοκούτι είπα να στρώσω λίγο το pc για l2

Δημοσ.

Δε ξέρω.Και 'γω έψαχνα πρόγραμμα για να δοκιμάσω τον παλιό μου cpu πριν τον αλλάξω και δεν έβρισκα.Πήγα όμως σε τετραπύρηνο και βρήκα την υγειά μου.

Πάντως καλό θα ήταν να αλλάξεις, με διπύρηνο στο 2013-14 δεν κάνεις δουλειά σε παιχνίδια και γενικά είναι πολύ πίσω.

Για το socket σου οι επιλογές σου είναι Q6600, Q8200-8300 (μεταχειρισμένα σε τιμές 50-70-80 αντίστοιχα)

Δημοσ.

Τέσπα σας ευχαριστώ για τη βοήθεια, μάλλον θα πάω για την αναβάθμιση που έγραψα για να βγάλει 3-4 χρονάκια. Αν και θα σπάσω το κεφάλι μου να βρω ακριβώς την αιτία του graphic lag. Αν δε δουλεψει flawless ούτε έτσι θα το πετάξω απ το παράθυρο  :-D

Οποιαδήποτε άλλη γνώμη - συμβουλή καλοδεχούμενη.

Δημοσ.

Οκ λοιπόν, εφόσον έχεις καταλήξει να πας σε κάτι καινούριο και δε μπορείς να βάλεις άλλα 4 gb ram για να γλυτώσεις 20-30 ευρω απο εκει κοίτα σε αυτά

Motherboard http://www.skroutz.gr/s/2355737/Gigabyte-GA-78LMT-USB3.html

CPU https://www.skroutz.gr/s/2524846/AMD-FX-6300-Box.html

RAM http://www.skroutz.gr/s/2767537/Crucial-Ballistix-8GB-PC3-12800-DDR3-240-pin-DIMM-Kit.html

Σύνολο: 233.38 (skroutz)

Με το τροφοδοτικό σου δε πιστεύω να έχεις κάποιο θέμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...