Προς το περιεχόμενο

Galactic Civilizations III

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

93 ευρώ early access; 

Ένα μεγαλοπρεπές pass και έληξε το θέμα. Κρίμα, ήθελα να το δω, αλλά με τέτοια τιμή απλά είναι αδύνατον.

Δημοσ.

93 ευρώ early access; 

Ένα μεγαλοπρεπές pass και έληξε το θέμα. Κρίμα, ήθελα να το δω, αλλά με τέτοια τιμή απλά είναι αδύνατον.

Λογικά θα πέσει η τιμή μετά την Alpha. Στο store έιχαν 2 εκδόσεις και μόνο η elite founder είχε alpha μέσα. Ενώ η απλή εόχε απο beta και μετά, αν θυμάμαι καλά.

• Super Moderators
Δημοσ.

Εντάξει, μέσα στην τιμή έχει και όλα τα DLC που θα βγουν για το παιχνίδι (όσα και όποια μπορεί να είναι αυτά) και διάφορα άλλα (αποκλειστικό υλικό, υποβολή πρότασης για την ονομασία ενός άστρου κτλ.) αλλά δε δίνονται τόσα χρήματα.

Και να τα είχα, δηλαδή, που δεν τα έχω, 93 ευρώ; Και δε θέλω να δω τιμές ΗΠΑ ή ΗΒ, γιατί θα χαλαστώ άσχημα αν δω πάλι καμια "ισοτιμία" 1 προς 1...

Ας το δουν οι backers κι εύχομαι να είναι κάτι παραπάνω από καλό.

Δημοσ.

Άλλοι δίνουν δωρεάν παιχνιδάκια, και άλλοι ζητάνε 90+ euros για beta έκδοση παιχνιδιού

http://store.steampowered.com/app/226860/?featured_app=1

Με τόσα που ζητάνε θα πρέπει να μας γράψουν στους τίτλους τέλους όταν τερματίζει το παιχνίδι..

Εγώ τους έστειλα μύνημα και τους είπα επειδή έχω σκοπό να το τερματίσω,να με βάλουν απο τώρα ..... ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ :P

Μου είπανε μετά τα Credits θα μπω...

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Τόσα λεφτά για Early Access -> No, sorry.

Μιας πιάνουν αρκετά τον κ_λο οι εταιρείες και χωρίς αυτό.

Όταν βγει κανονικά και δεν θα είναι 90, τότε τα λέμε.

Δημοσ.

Δεν μπορώ να συμφωνήσω με αυτές τις τακτικές.

Όπως δεν συμφωνώ με παιχνίδια που περάσαν από το Kickstarter και μετά τα βγάζουν στο Steam για early access με τις ίδιες τιμές, οι οποίες όμως φαντάζουν γελοιωδώς διογκωμένες για αυτούς που δεν γνωρίζουν.

Χρησιμοποιούν το τεράστιο user base του Steam για να τραβάνε χρήμα, όταν δεν είναι 100% βέβαιο ότι θα καταφέρουν να παρουσιάσουν τελικό προϊόν εντός χρονοδιαγραμμάτων, ή ακόμα χειρότερα, αν θα ολοκληρώσουν το project τους.

Αυτά τα πράγματα πιό πολύ κακό κάνουν παρά καλό, και εύχομαι αυτό το trend να μήν κρατήσει πολύ.

• Super Moderators
Δημοσ.

Nομίζω ότι την τακτική αυτή την είχε ακολουθήσει και παλιά, την εποχή του GalCiv, αλλά τότε ήταν μόνο στο site του, όχι στο χώρο που μας (κακό)μαθε στις εκπτώσεις.

Το σκεπτικό είναι πως με 93 ευρώ αγοράζεις το παιχνίδι, συν 2 -τουλάχιστον- expansions και κάποια επιπλέον DLC. Συν μερικά perks του στυλ θα ονομάσεις ένα άστρο στο παιχνίδι κτλ. Lifetime συνδρομή είναι, πρακτικά.

Επίσης τους υποστηρίζεις στην ανάπτυξη και -εφόσον σε ενδιαφέρει- βλέπεις το παιχνίδι να εξελίσσεται από τα σπάργανα.

Τα θέματα για μένα είναι δύο: το ένα το είπα ήδη, τα χρήματα είναι πολλά. Με τόσα λεφτά αγοράζεις άνετα Warlock II και AoW III και χάνεσαι για εκατοντάδες ώρες. Δε μιλάμε τι γίνεται σε bundles, εκπτώσεις κτλ. με τέτοια ποσά, μόνο για νέες κυκλοφορίες σε full price.

Το δεύτερο θέμα -εξίσου σημαντικό για μένα- είναι το φιάσκο του Elemental -νυν Fallen Enchantress- το οποίο το έβλεπαν ότι έβγαινε φόλα, τους το έλεγαν οι beta testers, ο Wardell τους αγνόησε επιδεικτικά και το αποτέλεσμα ήταν να περάσουν χρόνια για να στρώσει αυτή η κατάσταση, και πάλι να υπάρχουν θέματα. 

Βέβαια, δεν κινήθηκε άπληστα, και δωρεάν expansions έδωσε σε αυτούς που μπήκαν νωρίς στο project και έφαγαν τη μεγάλη πίκρα, και γενικά δεν το εγκατέλειψε το παιχνίδι στη μοίρα του, αλλά όλη εκείνη η περιπέτεια δεν παύει να εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το τι γίνεται στη Stardock. Με τέτοιο στραπάτσο πίσω τους, η αξιοπιστία και η φήμη (που σε αυτά πατάει κανείς για να ζητήσει τόσα λεφτά μπροστά, σε βάθος χρόνων) δεν είναι αυτή που ήταν κάποτε.

Από την άλλη, το GalCiv είναι εδραιωμένη σειρά, με πετυχημένο μοντέλο, κι όχι ένα νέο franchise, αλλά κι εκεί το ερώτημα είναι "πόσο βελτιωμένο θα είναι το ΙΙΙ για να αξίζει τόσα χρήματα, όταν το ΙΙ το αγόραζες με 3 και 4 ευρώ κάποια στιγμή;"

Προσωπικά, και να είχα αυτά τα χρήματα, δε θα τα έδινα. Έχω ήδη υπεραρκετά παιχνίδια σε στάδιο ανάπτυξης μέσω KS -Divinity: Original Sin, Wasteland 2, Dead State, Legends of Eisenwald κτλ. και εκτός του ότι χρόνος δεν υπάρχει, η εμπειρία δεν είναι πάντοτε ευχάριστη, όταν έρχεσαι σε επαφή με ένα παιχνίδι από τόσο νωρίς.

Υπό την έννοια αυτή, ο Wardell πουλάει συνδρομές στους "πιστούς". Δικαίωμά του. Απλά, το θεωρώ κακή κίνηση. Και η Klei έχει το Invisible Inc. σε στάδιο ανάπτυξης, μέσω του Steam, αλλά δεν το πουλάει μέσω Steam ακόμη. Όποιος θέλει, ενδιαφέρεται και ξέρει, το στηρίζει μέσω του δικού τους site. Το ίδιο, για μένα, έπρεπε να κάνει και ο Wardell. Βγαίνοντας στο βασίλειο της έκπτωσης να απευθυνθεί σε μια τεράστια βάση παικτών, με τιμές ελίτ, κακό στην προσπάθειά του κάνει τελικά, νομίζω.

Το δοκίμασαν και οι άνθρωποι του Planetary Annihilation και δε νομίζω ότι συγκέντρωσαν τόσο θετικά σχόλια για την κίνηση αυτή -συν του ότι τελικά μπήκε σε κάποια έκπτωση και μετά γκρίνιαζαν οι παλιοί backers.

Η τάση, πάντως, δε βλέπω να διακόπτεται σύντομα.  

• Like 1
  • 4 μήνες μετά...
  • Super Moderators
Δημοσ.

Υπόψη για οποίον ενδιαφέρεται ότι η διπλωματία αυτή τη στιγμή δεν περιλαμβάνει ειρηνικές επιλογές.

• Like 2
  • 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...