Προς το περιεχόμενο

Ρυθμίσεις ανάλυσης scanner για σάρωση φωτογραφιών

funbreaker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω αν ποστάρω στο σωστό section αλλά δεν βρήκα καταλλήλότερο. Αν υπάρχει ας μου το μεταφέρουν.

Σκέφτηκα σήμερα να scanάρω κάποιες παλιές οικογενειακές φωτογραφίες για να τις έχω και σε ψηφιακή μορφή. Δοκιμάζοντας κάποιες το αποτέλεσμα δεν με ενθουσίασε. Δεν φαινόταν να έχουν καλή ανάλυση, φαινόταν πολλά σημάδια κτλ ενώ με το μάτι στο χαρτί φαινόταν πολύ καλύτερα.

Κοίταξα τις ρυθμίσεις. Υποθέτω πως θα ήταν καλό να επιλέξω όλες τις δυνατότητες βελτίωσης της εικόνας που είναι στα δεξιά αλλά αυτό που δεν γνωρίζω είναι τι να επιλέξω στην ανάλυση εξόδου.

Η προεπιλογή ήταν στα 200ppi αλλά όπως είπα η ποιότητα δεν μου άρεσε.

Δοκίμασα την ακραία επιλογή των 4800 ppi και μου δημιούργησε αρχεία που το καθένα ήταν κάτι GB.

Καταλαβαίνω πως από ένα σημείο και μετά τα παραπάνω ppi δεν έχουν νόημα και δεν βελτιώνουν την ανάλυση αλλά απλά κάνουν πιο χρονοβόρο το scanning και πιο ογκώδη τα αρχεία.

Θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόν ποια τιμή μου συνιστάτε ώστε να έχω και την βέλτιστη ποιότητα χωρίς υπερβολικά και άχρηστα παραπάνω ppi.

image.jpg

Επεξ/σία από funbreaker
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συνήθως στα διαφορα tutorial μιλάνε  για 600dpi για τις φωτογραφία (δοκιμές θα πρέπει να κάνεις ωσπου να φτάσεις σε αποτέλεσμα που θορυβος-αναλυση σε ικανοποιούν) . Από εκεί και πέρα θα χρειαστεί και κάποια επεξεργασία μάλλον

http://www.cambridgeincolour.com/tutorials/digital-photo-restoration.htm

http://cardinalguzman.wordpress.com/2012/05/11/tutorial-restore-scanned-photos-in-photoshop/

Αν έχεις τα αρνητικά είναι διαφορετικά τα πράγματα

Επεξ/σία από TAKE5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...