Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καθε ποτε αλαζεις μπαταριες σε αυτο το ups; και σε καθε ups ποσο πρεπει να κρατανε οι μπαταριες πριν αλλαχτουν;

στο ιδιο μοντελο που το εχει ο αδερφος μου 1.5 χρονο τωρα δεν αλλαξαμε μπαταριες ενω στο προηγουμενο που ειχα θα ειχα αλλαξει ηδη. μεσος ορος αλλαγης ειναι τα 2-3 χρονια αναλογα και με το ποσο συχνα ξεφορτιζουν

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Παιδια καλησπέρα θέλω να πάρω έναν σταθεροποιητή τάσεως γιατί έχω ένα ups και κάθε 1,5 χρόνο αλλάζω μπαταρίες συνεχεία και αντι να δινω τα λεφτά σε μπαταρίες καλύτερα να πάρω κάτι να το εχω να με προστατεύει το ups ειναι ενα turbo x 1000sd και εδω και 5 χρόνια πάει καλά, άλλα οι μπαταρίες του χαλάνε γρήγορα. Τώρα θέλω να ρωτήσω ο σταθεροποιητής πως προστατεύει απο τις διακυμάνσεις της τάσεως αφού δεν έχει μπαταρίες, δηλαδή αν έρθει παραπάνω τάση τι θα κάνει; γιατί το ups ξέρω θα γυρίσει στην μπαταρία μεχρι να βρει σωστή τάση  έχω σκεφτεί να πάρω ένα της apc από το eshop δεν ξέρω αν είναι καλό, έχω μια οθόνη εναν υπολογιστή, ηχεία εκτυπωτής ενα φωτιστικό αυτά

http://www.e-shop.gr/apc-le1200i-statheropoiitis-tasis-1200va-p-PER.701152

Ο σταθεροποιητής τάσης δε θα σε σώσει από διακοπή ρεύματος, απλά θα σε σώσει από τις αυξομειώσεις του ρεύματος. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα καλό UPS όπως σου ανέφεραν και τα παιδιά πιο πάνω. Καλό θα είναι να πάρεις ένα UPS με AVR τεχνολογία που έχει ενσωματωμένο το σταθεροποιητή τάσης. Όσο για το χάλασμα των μπαταριών σου είναι σίγουρο πως ευθύνεται το Turbo-x γιατί πολύ απλά δε σταματάει να τις φορτίζει ποτέ με αποτέλεσμα να μειώνεται ο χρόνος ζωής τους συνέχεια. Αν θέλεις να κάνεις κάτι σωστό πήγαινε σε UPS για να είσαι καλυμμένος και από την απότομη διακοπή.

• Like 1
Δημοσ.

Ο σταθεροποιητής τάσης δε θα σε σώσει από διακοπή ρεύματος, απλά θα σε σώσει από τις αυξομειώσεις του ρεύματος. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα καλό UPS όπως σου ανέφεραν και τα παιδιά πιο πάνω. Καλό θα είναι να πάρεις ένα UPS με AVR τεχνολογία που έχει ενσωματωμένο το σταθεροποιητή τάσης. Όσο για το χάλασμα των μπαταριών σου είναι σίγουρο πως ευθύνεται το Turbo-x γιατί πολύ απλά δε σταματάει να τις φορτίζει ποτέ με αποτέλεσμα να μειώνεται ο χρόνος ζωής τους συνέχεια. Αν θέλεις να κάνεις κάτι σωστό πήγαινε σε UPS για να είσαι καλυμμένος και από την απότομη διακοπή.

και ποιο προτείνεις ως καλή μάρκα, άλλα να είναι και λίγο οικονομικό στα 1000v/a  εγώ θέλω οι μπαταρίες του να κρατάνε έστω 3 χρόνια, αυτό το turbo x με το ζόρι έφτανε στα 2 αλλά γίνονται συχνά διακοπές ρεύματος στην περιοχή μου και πολλές φορές το ρεύμα δεν είναι σταθερό οπότε μια πάει στην μπαταρία μια πάει στο κανονικό. Μια μέρα κιόλας η ΔΕΗ <<επεζε >> με τους διακόπτες μια σφύριζε μια πηγενε στο κανονικό δηλαδή εντάξει και άλλο ups να πάρω άμα υπάρχει φθορά στην μπαταρία γιατί έχω κακό ρεύμα πάλι το ίδιο πράγμα θα γίνεται πάλι θα πληρώνω λεφτά για μπαταρίες οποτε δεν ειναι θεμα οτι ειναι turbo x και τετοια απο την στιγμη που μου κρατάει στο ρεύμα τον υπολογιστή όταν κόβεται το κανονικό και την δουλειά του την κάνει δεν μπορώ να κατηγορήσω ούτε το πλαίσιο ούτε ότι είναι turbo x

Δημοσ.

έχω κι εγώ ένα θεματάκι. μερικές φορες όταν σβήνω το φως του μπάνιου μαυρίζει στιγμιαία η οθόνη στο desktop μου. δε ξέρω γιατί και πως. όταν έχω την οθόνη να παίζει τηλεόραση η συνδεδεμένη με το netbook μου αυτό δε συμβαίνει. υποθέτω λοιπόν πως είναι είτε undervoltage είτε overvoltage και η κάρτα γραφικών κόβει το ρεύμα στιγμιαία για να προστατευτεί είτε αυτή είτε η οθόνη. την μπρίζα την έχω γενικά φορτωμένη αλλα με τη διάταξη του σπιτιού δε μπορώ να κάνω και πολλά. τι μπορώ να κάνω γι αυτό? δε με νοιάζει να μπορώ να κρατήσω τον υπολογιστή ανοιχτό για ώρα. χρειάζομαι αναγκαστικά ups με μπαταρία η κάποια μπρίζα ασφαλειας θα μου κανε δουλειά? το psu μου είναι 650w από την bequiet, a8320 amd και 7870 powercolor myst edition.. 

η οθόνη είναι η lg m2732d η m2752d. θελω απλά να κόψω αυτή τη στιγμιαία διακύμανση τάσης..

ευχαριστώ παιδιά!!

Aυτο που μπορεις να κανεις και το μονο αν φυσικα εχεις τις γνωσεις αλλαξε ασφαλεια στον πινακα του ηλεκτρικου. Ειχα ενα θεμα γιατι στο σαλον παταει 13000 κλιματιστικο + υπολογιστης +48 οθονη + blu ray + ολα ατα υπολοιπα και δεν τα σηκωνε. Αν γενικοτερα το κυκλωμα aka τα καλωδια του σπιτιου σου δεν σηκωνουν παραπανω VA τοτε συγνωμη αλλα δεν γινεται τιποτα. Αλλαξε σπιτι ή καλωδια :D

• Like 1
Δημοσ.

Aυτο που μπορεις να κανεις και το μονο αν φυσικα εχεις τις γνωσεις αλλαξε ασφαλεια στον πινακα του ηλεκτρικου. Ειχα ενα θεμα γιατι στο σαλον παταει 13000 κλιματιστικο + υπολογιστης +48 οθονη + blu ray + ολα ατα υπολοιπα και δεν τα σηκωνε. Αν γενικοτερα το κυκλωμα aka τα καλωδια του σπιτιου σου δεν σηκωνουν παραπανω VA τοτε συγνωμη αλλα δεν γινεται τιποτα. Αλλαξε σπιτι ή καλωδια :D

Αυτό είναι σωστό. Είχα και εγώ πρόβλημα και μάλιστα σε 2 σπίτια. Έχω βάλει ξεχωριστή ασφάλεια που καλύπτει μόνο 2 δωμάτια και χωλ. Ίσως να παίζει και αυτό ρόλο.

Δημοσ.

Ξερω οτι τα ηλεκτρονικα απεχθανονται τη σκονη.

Με τι να σκεπασω(ή τυλιξω) τον σταθεροποιητη, για να μην σκονιζεται;

Οσο και καθαρα να ειναι μες το σπιτι, η σκονη επικαθεται.

Για πειτε οι πιο εμπειροι.

Δημοσ.

Κοίτα για κάτι απλό μπορείς μ'αυτό post-178948-0-35993200-1466664371_thumb.jpg για πιο ολοκληρωμένη προστασία όμως  πας εδώ 

:-D  :-D 

• Like 1
Δημοσ.

Για πειτε οι πιο εμπειροι.

Με τίποτα να τον αφήσεις να παίρνει αέρα κανονικά απλά να καθιερώσεις ένα καθάρισμα κάθε βδομάδα για τη σκόνη. Το γραφείο σου δε το καθαρίζεις; ε βάλε στο πρόγραμμα και αυτό.

Δημοσ.

κοιτά κατά πάσα πιθανότητα με polybag θα το πάρεις στα χέρια γιατί αέρα δε θα έχει να πάρει από πουθενά θα γίνει πύραυλος

Δημοσ.

εγω προτεινω ups accupower τα εχω δοκιμασει και ειμαι πολυ ευχαιριστημενος δινους εγγυηση και 2 χρονια στις μπαταριες εγω εχω το μοντελο με τα 2000VA

Δημοσ.

εγω προτεινω ups accupower τα εχω δοκιμασει και ειμαι πολυ ευχαιριστημενος δινους εγγυηση και 2 χρονια στις μπαταριες εγω εχω το μοντελο με τα 2000VA

Και ποσο κραταει η μπαταρια στο δικο σου accupower; δηλαδη καθε ποσα χρονια αλλαζεις μπαταριες, σαν μαρκα ακουστα την εχω παντως εμενα με ειπανε οτι ειναι και ποσες διακοπες κανει το ρευμα η δεη, παιζει κι αυτο ρολο στην φθορα της μπαταριας;

Δημοσ.

Και ποσο κραταει η μπαταρια στο δικο σου accupower; δηλαδη καθε ποσα χρονια αλλαζεις μπαταριες, σαν μαρκα ακουστα την εχω παντως εμενα με ειπανε οτι ειναι και ποσες διακοπες κανει το ρευμα η δεη, παιζει κι αυτο ρολο στην φθορα της μπαταριας;

Δε παίζει αυτό που λες το UPS είναι για αυτή τη δουλειά δε του μειώνουν τη ζωή οι διακοπές. Απλά υπάρχουν ποιότητες και ποιότητες. Στο κομμάτι της τεχνολογίας ως ένα σημείο είναι αντιπροσωπευτικό το ότι πληρώνεις παίρνεις βγάζοντας τους παράγοντες τις αισχροκέρδειας από μέσα.

Δημοσ.

Ναι άλλα να βάλω καλές μπαταρίες ακριβές όταν το ups είναι turbo X; δεν λέω κανένα πρόβλημα δεν με έβγαλε το έχω 5 χρόνια, άλλα και πάλι δεν μπορώ να εμπιστευτώ να βάλω καλή μπαταρία εκει μεσα

Δημοσ.

Άκου όταν μιλάμε για τη τροφοδοσία του υπολογιστή σου που από ότι βλέπω από την υπογραφή σου έχεις δώσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για την αγορά του δε μπορώ να ακούω ότι θα τσιγκουνευτείς να δώσεις 5-6€ παραπάνω για να το προστατέψεις. Μη το κάνετε αυτό συνέχεια το έχουμε ξανά πει το ρεύμα είναι η καρδιά του υπολογιστή. Μη παίζεται με αυτό για να το έχετε το σύστημα σωστό.

Από τη στιγμή που όπως λες σπίτι σου έχεις πολύ συχνές διακοπές για εμένα είναι μονόδρομος ένα καλό και αξιόπιστο UPS ακόμα και αν αυτό σημαίνει να δώσεις κάτι παραπάνω. Μείνε για λίγο με αυτό που είσαι μάζεψε και πάρε κάτι πιο καλό.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...