JasonChart Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Πρόσφατα αναβάθμησα το imac, ακολουθώντας τον οδηγό της OCW για το συγκεκριμμένο μηχάνημα. (βλ.ytube) Πήγα για το samsung 840, -όχι το pro- λόγο περιορισμών του συστήματος (sata2) Το φλασάκι μας! Η διαδικασία είναι "σχετικά" απλή για έμπειρους τεχνικούς, θέλει τις βεντούζες και ένα torx-10, προσοχή στο τζάμι και πολύ προσοχή στην υποδοχή sata της μητρικής, που είναι αρκετά δύσκολο να φτάσεις. Πίσω απ'το μόνιτορ: Σκόνη τριών χρονών παντού, ιδανικά θα έφευγε για ξεσκόνισμα στην "αντιπροσωπεία" μια φορά τον χρόνο, δωρεάν. Τυπικά το "άνοιγμα" παραβιάζει την εγγύηση οπότε περιμένεις να δημιουργηθεί πρόβλημα απ'τη σκόνη για φύγει στο σέρβις(?) Το monitor για φύσημα έξω: Ταχύτητα HDD (πριν): Ταχύτητα SSD (μετά): Αξίζει? -Με χίλια! Η καλύτερη αναβάθμιση που μπορεί να κάνει κανείς σήμερα. System on steroids. Υ.Γ.Δυστυχώς μετά απο κάνα μήνα τα 'παιξε η gpu και θέλει άλλαγμα το τσιπάκι. Αν δεν το είχα ανοίξει, θα μπορούσε να πάει πίσω για αντικατάσταση καθώς ήταν στην επέκταση εγγύησης... Η καλύτερα να περίμενα να λήξει η εγγύηση... Συμπέρασμα: Τα imac δεν είναι να βάζεις χέρι. Με ένα χρόνο εγγύηση +3 apple care είσαι καλυμμένος, και άσε αυτούς να βγάλουν το φίδι απ'την τρύπα. Εγώ πάντως το ρούφηξα το τσαγάκι μου.
atheatos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Πρόσφατα αναβάθμησα το imac, ακολουθώντας τον οδηγό της OCW για το συγκεκριμμένο μηχάνημα. (βλ.ytube) Πήγα για το samsung 840, -όχι το pro- λόγο περιορισμών του συστήματος (sata2) Το φλασάκι μας! DSCF6591.jpg Η διαδικασία είναι "σχετικά" απλή για έμπειρους τεχνικούς, θέλει τις βεντούζες και ένα torx-10, προσοχή στο τζάμι και πολύ προσοχή στην υποδοχή sata της μητρικής, που είναι αρκετά δύσκολο να φτάσεις. Πίσω απ'το μόνιτορ: DSCF6775.jpg Σκόνη τριών χρονών παντού, ιδανικά θα έφευγε για ξεσκόνισμα στην "αντιπροσωπεία" μια φορά τον χρόνο, δωρεάν. Τυπικά το "άνοιγμα" παραβιάζει την εγγύηση οπότε περιμένεις να δημιουργηθεί πρόβλημα απ'τη σκόνη για φύγει στο σέρβις(?) DSCF6772.jpg Το monitor για φύσημα έξω: DSCF6776.jpg Ταχύτητα HDD (πριν): be.png Ταχύτητα SSD (μετά): af.png Αξίζει? -Με χίλια! Η καλύτερη αναβάθμιση που μπορεί να κάνει κανείς σήμερα. System on steroids. Υ.Γ. Δυστυχώς μετά απο κάνα μήνα τα 'παιξε η gpu και θέλει άλλαγμα το τσιπάκι. Αν δεν το είχα ανοίξει, θα μπορούσε να πάει πίσω για αντικατάσταση καθώς ήταν στην επέκταση εγγύησης... Η καλύτερα να περίμενα να λήξει η εγγύηση... Συμπέρασμα: Τα imac δεν είναι να βάζεις χέρι. Με ένα χρόνο εγγύηση +3 apple care είσαι καλυμμένος, και άσε αυτούς να βγάλουν το φίδι απ'την τρύπα. Εγώ πάντως το ρούφηξα το τσαγάκι μου. Σου είπανε πως δεν στο καλύπτουνε ή μονος σου έβγαλες το σύμπερασμα?
JasonChart Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Να ενθαρρύνει χρήστες να εξετάσουν το ενδεχόμενο εγκατάστασης (έστω εξωτερικά) ssd.Δε λέει να έχεις σκάσει τρεις μισθούς στο μηχάνημα και περιορίζεσαι απο το HDD @atheatosεδά που κοίταξα, κάτι έχει αλλάξει στου όρους, απο "δεν ανοίγεις" έγινε κάτι σε "άνοιξε αλλά μην αλλάξεις original components" τους πήρα τηλέφωνο και μου λένε να το φέρω, αλλά πριν τις 27 που λήγει η εγγύση(!) (ενώ έχω ήδη ενημερώσει για το θέμα)
atheatos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Να ενθαρρύνει χρήστες να εξετάσουν το ενδεχόμενο εγκατάστασης (έστω εξωτερικά) ssd. Δε λέει να έχεις σκάσει τρεις μισθούς στο μηχάνημα και περιορίζεσαι απο το HDD @atheatos εδά που κοίταξα, κάτι έχει αλλάξει στου όρους, απο "δεν ανοίγεις" έγινε κάτι σε "άνοιξε αλλά μην αλλάξεις original components" τους πήρα τηλέφωνο και μου λένε να το φέρω, αλλά πριν τις 27 που λήγει η εγγύση(!) (ενώ έχω ήδη ενημερώσει για το θέμα) Αν είσαι τυχερός και πέσεις σε καλά παιδιά θα στην αλλάξουνε τζάμπα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα