Swimmer21 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Καλησπερα, τα νευρα μου ειναι πολυ χαλια αυτη τη στιγμη Ας τα βαλω σε μια σειρα.. Εχω ενα Netfaster IAD και ενα Netfaster IAD 2 Το Netfaster IAD 2 ειναι το ΚΕΝΤΡΙΚΟ, με καλωδιο στο PC, αλλα και για wifi στον 1ο όροφο Το Netfaster IAD είναι ανενεργό, και θέλω να το παω στον 2ο όροφο για wifi μόνο! Επίσης φεύγει καλώδιο ethernet απο το ΚΕΝΤΡΙΚΟ router (1ο οροφο) και παει στον 2ο. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ BRIDGE ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ 2 ROUTER ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΩ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΣΤΟΝ 2ο ΟΡΟΦΟ? Πειτε μου σας παρακαλω τι χρειαζεται.. Και τα 2 router βλεπω εχουν WDS.. θα το κανω με αυτον τον τροπο? Η θα παω και θα κανω Setup Wizard (σε 1 απο τα 2 ή και στα 2) και θα βαλω bridge mode? Και ποιο mode? 1383? Να βαλω dns server? Με WDS, πρεπει να παω στο ΚΕΝΤΡΙΚΟ router και να το ενεργοποιησω και να βρω το 2ο? Για καποιο λογο στο scan δεν το δειχνει.. Θα πρεπει να το εχω καλωδιομενο με το ethernet απο τον 1ο οροφο? Θα πρεπει να του κανω καποια ρυθμιση? IP Address εχει το κεντρικο 192.168.2.1 τι IP θα πρεπει να βαλω στο 2ο, ωστε να συνδεθουν με WDS? Χρειαζεται το ethernet καλωδιο απο το 1ο στο 2ο router η οχι? Γινεται και ασυρματα η ενωση των 2 router? Τον DHCP Server να τον εχω ανοιχτο ή οχι? Και στα 2? Πρεπει να μην βαλω κωδικο στα δικτυα? Ειναι πιο δυσκολο να δυνδεθει με κωδικους WEP? SSID και καναλι? Θα πρεπει να ειναι τα ιδια? Wireless mode b, g, mixed? Και αυτο πρεπει να ειναι ίδιο? ........ Προσπαθω τοση ωρα να το φτιαξω, με οδηγους κλπ απο ιντερνετ, αλλα ο ενας λεει ετσι, ο αλλος λεει αλλιως.. και για καποιο λογο οταν πιστευω οτι το εχω φτιαξει, ή δεν θα συνδέεται το κινητο μου στο wifi (ενω βρισκει το δικτυο) ή δεν θα εχω ιντερνετ σε ολο το σπιτι, ακομα και στο κεντρικο pc με ethernet.. ενω ολα τα λαμπακια στο router ειναι οκ. (εφτιαξε με hard reset) Μια βοηθεια παρακαλω, εναν οδηγο για WDS ή με ethernet αναμεσα σε 2 Netfaster IAD.. οτι ειναι πιο ευκολο! Ευχαριστω
Plymouth Fury Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 ΟτΙ εχω πει και εδω http://www.insomnia.gr/topic/502181-2-%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%81-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B9/?do=findComment&comment=52705286 * Εχεις ένα Modem/Router με wifi* Σημειώνεις IP/Channel/Encryption type/Password* Παίρνεις ένα router με Wifi Client bridge mode * Αμα εχεις 2ο modem apo παλιο provider δεν κανει για wireless bridge μονο wired* Βάζεις IP στο καινούργιο router στο ίδιο subnet με την ip που σημείωσες πιο πάνω * Κανεις Enable το WiFi αμα ειναι κλειστο.* Κανεις site survey από το router για να βρείς το modem* Βάζεις το καινούργιο Router στο ίδιο κανάλι ( το είχες σημείωση πιο πριν )* Βάζεις ίδιο encryption type και password ( το είχες σημείωση πιο πριν )* Κλείνης το DHCP server στο καινούργιο Router άμα είναι ανοιχτός. * Κανεις test αμα βλεπεις και τα 2 WebInterface του Modem και του Router. * Κοιτας αμα περνεις DHCP απο το 1o ΜodemΚαι λογικά άμα τα εxεις κάνει όλα σωστά και δεν ξέχασα κάτι εγώ θα είσαι OK
Swimmer21 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 ΟτΙ εχω πει και εδω http://www.insomnia.gr/topic/502181-2-%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%81-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B9/?do=findComment&comment=52705286 * Εχεις ένα Modem/Router με wifi * Σημειώνεις IP/Channel/Encryption type/Password * Παίρνεις ένα router με Wifi Client bridge mode * Αμα εχεις 2ο modem apo παλιο provider δεν κανει για wireless bridge μονο wired * Βάζεις IP στο καινούργιο router στο ίδιο subnet με την ip που σημείωσες πιο πάνω * Κανεις Enable το WiFi αμα ειναι κλειστο. * Κανεις site survey από το router για να βρείς το modem * Βάζεις το καινούργιο Router στο ίδιο κανάλι ( το είχες σημείωση πιο πριν ) * Βάζεις ίδιο encryption type και password ( το είχες σημείωση πιο πριν ) * Κλείνης το DHCP server στο καινούργιο Router άμα είναι ανοιχτός. * Κανεις test αμα βλεπεις και τα 2 WebInterface του Modem και του Router. * Κοιτας αμα περνεις DHCP απο το 1o Μodem Και λογικά άμα τα εxεις κάνει όλα σωστά και δεν ξέχασα κάτι εγώ θα είσαι OK Δεν ειναι τοσο απλο, εκτος απο τους ορους τους οποιους δεν ξερω (πχ, site survey, subnet κλπ) πως κανω test για το αν μπορω να δω τα WebInterface μετα, και πως βλεπω αν παιρνω DHCP απο το modem? Καλωδιο θα χρειαστω? Ασυρματα θα συνδεθουν? Δεν καταλαβαινω.. Δεν εχω σπουδασει ουτε πληροφορικη, ουτε δικτυα.. και πιστεψε με πως ηδη ειχα διαβασει το post σου, πριν ανοιξω το thread.. αλλα εχω καλωδιο ethernet που μπορει να συνδεσει τα 2 router.. δν γινεται πιο ευκολα? (δεν με νοιαζει το ευκολα βασικα, απλα εχω θεμα γιατι αν κατι μικρο κανω λαθος, μετα δεν θα μπορω να μπω στο admin του 1ου router και δεν θα εχω ιντερνετ καθολου, οπως πριν..)
Plymouth Fury Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 θα το ξανά πω με αλλα λόγια: Για Wired Bridge (= σύνδεση ασύρματα με το πρώτο modem για να δωσει μετά internet με καλώδιο ) Eίναι αυτό που θες ? ( * υπάρχει ακόμα Wired Bridge να συνδεθεί το router με το modem με καλώδιο για δωσει ασύρματα.και * Repeater Mode μου παίρνει και δινει ασύρματα αφού όμως κάνει και τα 2 μαζί η ταχύτητα κόβετε στο μισά ) * Εχεις ένα Modem/Router με wifi* Σημειώνεις IP/Channel/Encryption type/Password* Παίρνεις ένα router με Wifi Client bridge mode * Αμα εχεις 2ο modem apo παλιο provider δεν κανει για wireless bridge μονο wired* Βάζεις IP στο καινούργιο router στο ίδιο subnet (= στο ίδιο δίκτυο που είναι και το υπάρχον modem σου ) με την ip που σημείωσες πιο πάνω * Κανεις Enable το WiFi αμα ειναι κλειστο. * Βάζεις το Router σε Client Bridge Mode* Κανεις site survey (= Scan για να βρείς το πρώτο κύριο Modem ) από το router για να βρείς το modem* Βάζεις το καινούργιο Router στο ίδιο κανάλι ( το είχες σημείωση πιο πριν )* Βάζεις ίδιο encryption type και password ( το είχες σημείωση πιο πριν )* Κλείνεις το DHCP server στο καινούργιο Router άμα είναι ανοιχτός. * Κανεις test αμα βλεπεις και τα 2 WebInterface του Modem και του Router.(προσπαθείς να μπεις στην σελίδα και τον 2 routers) * Κοιτας αμα περνεις DHCP απο το 1o Μodem ( DHCP = Αυτόματη IP από το modem χωρίς να βάλεις εσύ settings )
Swimmer21 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Θελω συνδεση 2 ρουτερ (με καλωδιο ή οχι), ωστε να δωσει και το 2ο ασυρματα! Νομιζω οτι το καταφερα.. Το 1ο (κεντρικο) ρουτερ εχει ip 192.168.2.1 και DHCP, wifi στο channel 6. Στο 2ο ρουτερ εβαλα ip 192.168.2.21 και εκανα disable το DHCP, wifi στο channel 11. Συνδεσα το 1ο (κεντρικο) και το 2ο ρουτερ με καλωδιο ethernet, και μπηκα στα settings του 2ου και εβαλα διαφορετικο ονομα στο wireless αλλα ιδιο κωδικο.. και δουλευει.. Κανει μερικες διακοπες που και που ομως, πρεπει να προσεξω κατι? Αν βαλω ιδιο SSID θα το βλεπω σαν κοινο δικτυο? Πρεπει να βαλω ιδιο wifi channel? Πρεπει το καλωδιο ethernet που παει απο το 1ο στο 2ο router να ξεκιναει και να καταληγει στην ιδια θυρα?
Plymouth Fury Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Θελω συνδεση 2 ρουτερ (με καλωδιο ή οχι), ωστε να δωσει και το 2ο ασυρματα! Νομιζω οτι το καταφερα.. Το 1ο (κεντρικο) ρουτερ εχει ip 192.168.2.1 και DHCP, wifi στο channel 6. Στο 2ο ρουτερ εβαλα ip 192.168.2.21 και εκανα disable το DHCP, wifi στο channel 11. Σωστα Συνδεσα το 1ο (κεντρικο) και το 2ο ρουτερ με καλωδιο ethernet, και μπηκα στα settings του 2ου και εβαλα διαφορετικο ονομα στο wireless αλλα ιδιο κωδικο.. και δουλευει.. Σωστα Κανει μερικες διακοπες που και που ομως, πρεπει να προσεξω κατι? Αν βαλω ιδιο SSID θα το βλεπω σαν κοινο δικτυο? Πρεπει να βαλω ιδιο wifi channel? Πρεπει το καλωδιο ethernet που παει απο το 1ο στο 2ο router να ξεκιναει και να καταληγει στην ιδια θυρα? Fine Tuning Μικρές διακοπές είναι φυσικό να έχεις άμα κουνιέσαι μέσα στο σπίτι και ανάλογα με το που είσαι συνδέεσαι μια στο ένα μια στο άλλο WiFi ανάλογα με το πιο έχει το πιο πολύ σήμα.Για να κανεις minimise τις διακοπές και να γίνετε πιο γρήγορα η αλλαγή από το ένα modem στο άλλο βάλε ίδιο κανάλι, ίδιο όνομα, ίδιο κλείδωμα. Έτσι υποθέτω θα εxεις διαφορα, δοκιμάζεις και βλέπεις.
Swimmer21 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Αν ξερει καποιος σιγουρα γι αυτο το θεμα, τι ειναι καλυτερο? 2 ρουτερ σε ενα σπιτι, με διαφορετικα ονοματα και καναλια? 2 ρουτερ σε ενα σπιτι, με ιδιο ονομα, αλλα διαφορετικα καναλια? ή 2 ρουτερ σε ενα σπιτι με ιδιες ολες τις ρυθμισεις?
Plymouth Fury Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Κάθε case είναι μοναδικο ότι δουλεύει σε άλλους δεν είναι απαραίτητο να δουλεύει και σε σένα.Ο καθένας έχει αλλα modem αλλα routers άλλο laptop με το οποιο συνδέεται αλλα λειτουργικό.Άμα δεν κανεις test να δεις τι δουλεύει σε σένα κανεις δεν θα βρει τι είναι καλύτερο για την δικη σου περίπτωση
Swimmer21 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Κάθε case είναι μοναδικο ότι δουλεύει σε άλλους δεν είναι απαραίτητο να δουλεύει και σε σένα. Ο καθένας έχει αλλα modem αλλα routers άλλο laptop με το οποιο συνδέεται αλλα λειτουργικό. Άμα δεν κανεις test να δεις τι δουλεύει σε σένα κανεις δεν θα βρει τι είναι καλύτερο για την δικη σου περίπτωση Έκανα, αλλα νομιζω οτι ειναι πανω κατω τα ιδια.. δηλαδη καπου στην μεση του σπιτιου, μειωνεται το σημα και συνδεεται στο αλλο.. αλλα δεν εχω καποιο προγραμμα για να τεσταρω την ωρα που αλλαζει αν εχω ιντερνετ η οχι, η αν κολλαει.. Απλα διαβασα πως δν ειναι καλο να εχουμε στο ιδιο καναλι διαφορετικα ρουτερ (αλλα ισως σε αυτην την περιπτωση να πρεπει να εχουν ιδιο, αφου ειναι συνδεδεμενα) .. ο poulinos λογικα θα ξερει.. Σε ευχαριστω παντως
jkoukos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Ίδιο SSID και ρυθμίσεις ασφάλειας, αλλά διαφορετικό κανάλι, τουλάχιστον ±5 ψηφία. Αν το 1ο εκπέμπει στο κανάλι 6, το δεύτερο θα χρησιμοποιεί το 11 ή το 1. Καλό είναι το 2ο Netfaster να το βάλεις σε Bridge mode και η σύνδεση να γίνει στην 1η θύρα του. Φυσικά επιβεβαιώνεις ότι είναι κλειστός ο DHCP. 1
Plymouth Fury Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Το πρόβλημα που αργή έγκειται στο γεγονός πως πρέπει να αλλάξει κανάλι η κάρτα και μετά να συνδεθεί και να περιμένει πάλι να πάρει DHCP.Άμα δεν ήταν συνδεμένα θα έπρεπε να ήταν διαφορετικά κανάλια αλλα τώρα πρέπει να είναι το ίδιο για να μην κάνει hop σε άλλο κανάλι η κάρτα wifi του laptop και αργει επισης πρέπει να βάλεις static ip στο pc σου για να μην περιμένει το DHCP και αργει για 2η φορα.Οτι και να κανεις (χωρις κατι extra ) μια μικρή διακοπή θα την εχεις. Το επαγγελματικό setup με πολλά WiFi προϋποθέτει και controller που κάνει manage το WiFi κάτι που σαν home user δεν θες να εχεις. Κάτι άλλο που μπορείς να κανεις είναι να παρεις ένα ακόμα WiFi σε μορφή usb stick και να παίρνεις ταυτόχρονα και από τα 2 wifi του σπιτού με το Connectify dispatch και έτσι δεν θα εxεις διακοπές. Δηλαδή το pc σου με το connectify θα είναι κάτι σαν ένα Wireless controller που υπάρχουν στις επαγγελματικές λύσεις
poulinos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Ίδιο SSID και ρυθμίσεις ασφάλειας, αλλά διαφορετικό κανάλι, τουλάχιστον ±5 ψηφία. Αν το 1ο εκπέμπει στο κανάλι 6, το δεύτερο θα χρησιμοποιεί το 11 ή το 1. Καλό είναι το 2ο Netfaster να το βάλεις σε Bridge mode και η σύνδεση να γίνει στην 1η θύρα του. Φυσικά επιβεβαιώνεις ότι είναι κλειστός ο DHCP. δεν χρειαζεται να μπει το δευτερο ρουτερ σε bridge mode αφου το bridge mode ειναι μονο για το ρουτερ rfc1483 και δεν εχει σχεση με το bridge mode ενος ρουτερ.επισης επειδη οι Lan ειναι κοινες δεν θα εχει θεμα εκτος αν καποια ειναι για stb.σε οτε αυτο Έκανα, αλλα νομιζω οτι ειναι πανω κατω τα ιδια.. δηλαδη καπου στην μεση του σπιτιου, μειωνεται το σημα και συνδεεται στο αλλο.. αλλα δεν εχω καποιο προγραμμα για να τεσταρω την ωρα που αλλαζει αν εχω ιντερνετ η οχι, η αν κολλαει.. Απλα διαβασα πως δν ειναι καλο να εχουμε στο ιδιο καναλι διαφορετικα ρουτερ (αλλα ισως σε αυτην την περιπτωση να πρεπει να εχουν ιδιο, αφου ειναι συνδεδεμενα) .. ο poulinos λογικα θα ξερει.. Σε ευχαριστω παντως α.για μενα το καλυτερο ειναι ιδιο ssid ιδιο κλειδωμα και 5 καναλια διαφορα.οχι 12 οχι 13 καναλι.με το inssider μπορεις να δεις που συνδεεσαι καθε φορα με βαση την mac address οπως επισης αν κανεις μονιμα Ping θα δεις την στιγμη που θα αλλαξει απο το ενα ρουτερ στο αλλο.ενα μικρο delay θα υπαρχει. Καλησπερα, τα νευρα μου ειναι πολυ χαλια αυτη τη στιγμη Ας τα βαλω σε μια σειρα.. Εχω ενα Netfaster IAD και ενα Netfaster IAD 2 Το Netfaster IAD 2 ειναι το ΚΕΝΤΡΙΚΟ, με καλωδιο στο PC, αλλα και για wifi στον 1ο όροφο Το Netfaster IAD είναι ανενεργό, και θέλω να το παω στον 2ο όροφο για wifi μόνο! Επίσης φεύγει καλώδιο ethernet απο το ΚΕΝΤΡΙΚΟ router (1ο οροφο) και παει στον 2ο. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ BRIDGE ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ 2 ROUTER ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΩ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΣΤΟΝ 2ο ΟΡΟΦΟ? Πειτε μου σας παρακαλω τι χρειαζεται.. Και τα 2 router βλεπω εχουν WDS.. θα το κανω με αυτον τον τροπο? Η θα παω και θα κανω Setup Wizard (σε 1 απο τα 2 ή και στα 2) και θα βαλω bridge mode? Και ποιο mode? 1383? Να βαλω dns server? Με WDS, πρεπει να παω στο ΚΕΝΤΡΙΚΟ router και να το ενεργοποιησω και να βρω το 2ο? Για καποιο λογο στο scan δεν το δειχνει.. Θα πρεπει να το εχω καλωδιομενο με το ethernet απο τον 1ο οροφο? Θα πρεπει να του κανω καποια ρυθμιση? IP Address εχει το κεντρικο 192.168.2.1 τι IP θα πρεπει να βαλω στο 2ο, ωστε να συνδεθουν με WDS? Χρειαζεται το ethernet καλωδιο απο το 1ο στο 2ο router η οχι? Γινεται και ασυρματα η ενωση των 2 router? Τον DHCP Server να τον εχω ανοιχτο ή οχι? Και στα 2? Πρεπει να μην βαλω κωδικο στα δικτυα? Ειναι πιο δυσκολο να δυνδεθει με κωδικους WEP? SSID και καναλι? Θα πρεπει να ειναι τα ιδια? Wireless mode b, g, mixed? Και αυτο πρεπει να ειναι ίδιο? ........ Προσπαθω τοση ωρα να το φτιαξω, με οδηγους κλπ απο ιντερνετ, αλλα ο ενας λεει ετσι, ο αλλος λεει αλλιως.. και για καποιο λογο οταν πιστευω οτι το εχω φτιαξει, ή δεν θα συνδέεται το κινητο μου στο wifi (ενω βρισκει το δικτυο) ή δεν θα εχω ιντερνετ σε ολο το σπιτι, ακομα και στο κεντρικο pc με ethernet.. ενω ολα τα λαμπακια στο router ειναι οκ. (εφτιαξε με hard reset) Μια βοηθεια παρακαλω, εναν οδηγο για WDS ή με ethernet αναμεσα σε 2 Netfaster IAD.. οτι ειναι πιο ευκολο! Ευχαριστω α.το wds ξεχασε το.ειναι για να παιξεις χωρις καλωδιο αλλα θα εχεις μειωμενη αποδοση και αλλα τοσα προβληματα.πχ σε thomson παιζει μονο με wep.δεν αξιζει δηλαδη σαν λυση.επισης μπορει να μην παιξει καν με διαφορετικα μοντελα.σε thomson την μια φορα οκ την δευτερη φορα με ιδια μοντελα δεν επαιζε.οποτε μην το συζητησουμε.κατα τα αλλα οπως το ειπες.στο πρωτο ρουτερ που ειναι το adsl δεν πειραζεις τιποτα.στο δευτερο απλα βαλεις αλλη Lan ip.καλο ειναι να δωσεις καποια μακρυα πχ 192.168.2.200 και κλεινεις και τον dhcp>φτιαχνεις και το wireless επισης.δεν πειραζεις τιποτα apo username/password bridge.ειναι ολα αχρηστα.οχι δεν θελει στις ιδιες θυρες lan .ειτε βαλεις απο το 1 στην 4 ειτε απο την 2 στην 3 ειτε οτιδηποτε ενα και το ιδιο. Θελω συνδεση 2 ρουτερ (με καλωδιο ή οχι), ωστε να δωσει και το 2ο ασυρματα! Νομιζω οτι το καταφερα.. Το 1ο (κεντρικο) ρουτερ εχει ip 192.168.2.1 και DHCP, wifi στο channel 6. Στο 2ο ρουτερ εβαλα ip 192.168.2.21 και εκανα disable το DHCP, wifi στο channel 11. Συνδεσα το 1ο (κεντρικο) και το 2ο ρουτερ με καλωδιο ethernet, και μπηκα στα settings του 2ου και εβαλα διαφορετικο ονομα στο wireless αλλα ιδιο κωδικο.. και δουλευει.. Κανει μερικες διακοπες που και που ομως, πρεπει να προσεξω κατι? Αν βαλω ιδιο SSID θα το βλεπω σαν κοινο δικτυο? Πρεπει να βαλω ιδιο wifi channel? Πρεπει το καλωδιο ethernet που παει απο το 1ο στο 2ο router να ξεκιναει και να καταληγει στην ιδια θυρα? ιδιο ssid αλλο καναλι ιδιο κλειδωμα. Θελω συνδεση 2 ρουτερ (με καλωδιο ή οχι), ωστε να δωσει και το 2ο ασυρματα! Νομιζω οτι το καταφερα.. Το 1ο (κεντρικο) ρουτερ εχει ip 192.168.2.1 και DHCP, wifi στο channel 6. Στο 2ο ρουτερ εβαλα ip 192.168.2.21 και εκανα disable το DHCP, wifi στο channel 11. Σωστα Συνδεσα το 1ο (κεντρικο) και το 2ο ρουτερ με καλωδιο ethernet, και μπηκα στα settings του 2ου και εβαλα διαφορετικο ονομα στο wireless αλλα ιδιο κωδικο.. και δουλευει.. Σωστα Κανει μερικες διακοπες που και που ομως, πρεπει να προσεξω κατι? Αν βαλω ιδιο SSID θα το βλεπω σαν κοινο δικτυο? Πρεπει να βαλω ιδιο wifi channel? Πρεπει το καλωδιο ethernet που παει απο το 1ο στο 2ο router να ξεκιναει και να καταληγει στην ιδια θυρα? Fine Tuning Μικρές διακοπές είναι φυσικό να έχεις άμα κουνιέσαι μέσα στο σπίτι και ανάλογα με το που είσαι συνδέεσαι μια στο ένα μια στο άλλο WiFi ανάλογα με το πιο έχει το πιο πολύ σήμα. Για να κανεις minimise τις διακοπές και να γίνετε πιο γρήγορα η αλλαγή από το ένα modem στο άλλο βάλε ίδιο κανάλι, ίδιο όνομα, ίδιο κλείδωμα. Έτσι υποθέτω θα εxεις διαφορα, δοκιμάζεις και βλέπεις. με ιδιο καναλι μπορει να εχει αλλα θεματα.και να μπερδευει και το λαπτοπ λιγακι που βλεπει το ιδιο καναλι.πιστευω καλυτερα θα ειναι να παιζει με διαφορετικο.σε hot spot Παντως παντα βαζω διαφορετικα και η αλλαγη απο κεραια σε κεραια γινεται με αρκετα νορμαλ κατασταση. Αν ξερει καποιος σιγουρα γι αυτο το θεμα, τι ειναι καλυτερο? 2 ρουτερ σε ενα σπιτι, με διαφορετικα ονοματα και καναλια? 2 ρουτερ σε ενα σπιτι, με ιδιο ονομα, αλλα διαφορετικα καναλια? ή 2 ρουτερ σε ενα σπιτι με ιδιες ολες τις ρυθμισεις? τα ειπαμε πιο πανω Το πρόβλημα που αργή έγκειται στο γεγονός πως πρέπει να αλλάξει κανάλι η κάρτα και μετά να συνδεθεί και να περιμένει πάλι να πάρει DHCP. Άμα δεν ήταν συνδεμένα θα έπρεπε να ήταν διαφορετικά κανάλια αλλα τώρα πρέπει να είναι το ίδιο για να μην κάνει hop σε άλλο κανάλι η κάρτα wifi του laptop και αργει επισης πρέπει να βάλεις static ip στο pc σου για να μην περιμένει το DHCP και αργει για 2η φορα. Οτι και να κανεις (χωρις κατι extra ) μια μικρή διακοπή θα την εχεις. Το επαγγελματικό setup με πολλά WiFi προϋποθέτει και controller που κάνει manage το WiFi κάτι που σαν home user δεν θες να εχεις. Κάτι άλλο που μπορείς να κανεις είναι να παρεις ένα ακόμα WiFi σε μορφή usb stick και να παίρνεις ταυτόχρονα και από τα 2 wifi του σπιτού με το Connectify dispatch και έτσι δεν θα εxεις διακοπές. Δηλαδή το pc σου με το connectify θα είναι κάτι σαν ένα Wireless controller που υπάρχουν στις επαγγελματικές λύσεις επειδη η αλλαγη ειναι πολυ γρηγορη συνηθως δεν θα ξαναπαρει Ip απο τον dhcp.δηλαδη εχω δει να γινεται γρηγορα και να μην χανει Ip.σε hot spot ο controller Μοιραζει ip και ακομα και οταν αλλαζω κεραια μετα απο λιγο κρακ κανει την αλλαγη.μικρο χασιμο στο ping σχετικα .συν οτιδεν νομιζω οτι θα τον πειραξει να εχει διακοπες.δεν βρισκω λογο γενικοτερα καποιος να παιζει πχ ενα παιχνιδι και να κανει βολτες με το λαπτοπ περα δωθε αλλαζοντας κεραιες.σε surfing Κτλ δεν θα φανει τιποτα. 1
poulinos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Ευχαριστω πολυ Pouline πες μας τι εκανες στο τελος.αν και αυτο που θα κανεις/εχεις κανει το εχουν κανει απειρα ατομα και παιζει μια χαρα.ενω με το wds....αστα να πανε. 1
Swimmer21 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Το αφησα με ιδιο SSID, καναλια 6 και 11, και ιδιο κλειδωμα.. 192.168.2.1 το 1ο router και 192.168.2.21 το 2ο.. λεω να το αφησω ετσι, να μην βαλω 254 πχ δεν εχω πανω απο 6 συσκευες που να χρησιμοποιουν ιντερνετ.. Ουσιαστικα το κανουμε αυτο ωστε ο DHCP να μην δωσει την ip του 2ου router αλλου? και αν την δωσει, τι γινεται? Μπορω αντι να βαλω 254, να βαλω DHCP pool απο 22 μεχρι 254?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα