gamanos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Παρακαλώ τη βοήθειά σας. έχω μια καινούρια Samsung 55" f6500 και ένα tv - monitor Lg 23" . Κεντρική κεραία, καλό καλώδιο (και άλλα καλώδια έξτρα) και μια εσωτερική κεραία. Στο σαλόνι που έρχεται η κεντρική κεραία λοιπόν πάω να ρυθμίσω τα κανάλια στην καινούρια 55άρα και δεν βρίσκει τίποτα. Αλλάζω μπρίζα, καλώδιο, παίρνω και ενισχυτή γραμμής αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το monitor LG, με προρυθμισμένα τα ψηφιακά κανάλια από το παλιό σπίτι, συνδεδεμένο σε αυτήν την πρίζα και με αυτό το καλώδιο τα πιάνει ολα καμπάνα. Άρα δεν φταίει η πρίζα, το καλώδιο και η κεντρική κεραία καταρχάς. Πάω την 55άρα σε άλλο δωμάτιο για να την τσεκάρω με την εσωτερική κεραία, όπου στην αναζήτηση καναλιών τα βρίσκει όλα τα ψηφιακά με κανονική απεικόνιση, χωρίς σπασίματα και χωρίς πρόβλημα. Άρα δεν φταίει ούτε ο δέχτης της τηλεόρασης. Φαντάστηκα ότι φταίει το σήμα και πήρα έναν ενισχυτή γραμμής , όμως στην 55άρα δεν έκανε διαφορά και στην 23άρα κατέστρεφε το σήμα, άρα ούτε αυτό είναι η λύση στο πρόβλημά μου. Ένας φίλος μου μου είπε ότι πιθανώς η Samsung να έχει πιο ευαίσθητο δέκτη και να φταίει αυτό, άρα μήπως κοιτάξω κάτι σε "υποβαθμιστή" σήματος - attenuator όπως το λένε στην μουσική. Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΛΕΙΔΙ: έχει κανείς παρόμοια εμπειρία και πώς το αντιμετώπισε; Μπορώ να κάνω τίποτα μόνος μου για να γλιτώσω τον τεχνικό; Υπάρχει τέτοιο τύπoυ attenuator και καμια δοκιμασμένη - φτηνή λύση; Ευχαριστώ όσους ασχοληθούν εκ των προτέρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vlahoskwn Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 ελεξε πρωτα οτι το καλωδιο της κεραιας που μπαινει στην μπριζα ειναι συνδεμενο γιατι μου εχει τυχει να μην ειναι ενα καλωδιο διακλαδωμενο και να μην δουλευεουν 2 μπριζες ενα οι αλλες 2 δουλευουν κανονικα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gamanos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Η μπρίζα δίνει σήμα, ελεγμένο με την lg. Το καλώδιο , καλό, 75 ωμ με επίχρυσους είναι οκ, ελεγμένο με την lg επίσης. Ο δέκτης της samsung είναι οκ,ελεγμένος με την άλλη κεραία , την εσωτερική. Είναι λίγο να τρελαίνεσαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vlahoskwn Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 μπορει και ναι ειναι αυτο που λες δεν ξερω πολλα αλλα κανε ενα κοπο και βρες στην κατηγορια τηλεορασηεις εναν οδηγο σχετικα με της κεραιες ρωτα εκει και στειλε και ενα πμ σε αυτον που το εχει ανοιξει με ειχε βοηθησεις και αυτος παλιοτερα νομιζω αυτο που ψαχνεις λεγεται taps off αλλα δεν ειμαι σιγουρος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kostix Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Παρακαλώ τη βοήθειά σας. έχω μια καινούρια Samsung 55" f6500 και ένα tv - monitor Lg 23" . Κεντρική κεραία, καλό καλώδιο (και άλλα καλώδια έξτρα) και μια εσωτερική κεραία. Στο σαλόνι που έρχεται η κεντρική κεραία λοιπόν πάω να ρυθμίσω τα κανάλια στην καινούρια 55άρα και δεν βρίσκει τίποτα. Αλλάζω μπρίζα, καλώδιο, παίρνω και ενισχυτή γραμμής αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το monitor LG, με προρυθμισμένα τα ψηφιακά κανάλια από το παλιό σπίτι, συνδεδεμένο σε αυτήν την πρίζα και με αυτό το καλώδιο τα πιάνει ολα καμπάνα. Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΛΕΙΔΙ: έχει κανείς παρόμοια εμπειρία και πώς το αντιμετώπισε; Μπορώ να κάνω τίποτα μόνος μου για να γλιτώσω τον τεχνικό; Υπάρχει τέτοιο τύπoυ attenuator και καμια δοκιμασμένη - φτηνή λύση; Ευχαριστώ όσους ασχοληθούν εκ των προτέρων. Έχω παρόμοιο προβλημα σε παρόμοιες συνθήκες . Η Samsumg που έχω είναι 40 ιντσών LED smart μοντέλο ue40es6100 και έχω και ένα Tv-monitor LG 23 ιντσών. Ενώ το μόνιτορ πιάνει όλα τα κανάλια , η samsung πιάνει μόνο αντένα και Alfa. Σκέφτηκα να πάρω ενισχυτή σήματος αλλά μάλλον με έσωσες από κάτι τέτοιο Κι εγ'ω προβληματίζομαι γιατί δεν ξέρω τι φταίει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Αρχικά πρεπει να γίνουν μετρήσεις ποιότητας και ισχύος του σήματος που κατεβάζει η πρίζα. Ρστω ενας απλος αποκωδικοποιητής μπορει να κάνει την δουλειά. Μοιάζει σαν εχει πολυ χαμηλές στάθμες σήματος, σχεδον οριακές. Εαν ο δεκτης της μιας tv ειναι ενα κλικ πιο ευαίσθητος τοτε αρκρι για να κλειδώσει. Δεν ειναι σωστό ομως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα