Προς το περιεχόμενο

Lightning Returns: Final Fantasy XIII [PS3][Xbox 360]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

2zdpyt2.jpg

Final Fantasy XIII announcements expected September 1

Φαίνεται πως η Square Enix θα κάνει μια ανακοίνωση για το νέο FF project τη 1η Σεπτεμβρίου στο event που θα γίνει για να γιορτάσει τα 25 χρόνια της σειράς.

Ακούγονται διάφορα για το XIII-3 για το οποίο κατοχυρώθηκαν μερικά domain names πριν καιρό (μιας και δεν προβλέπεται να κυκλοφορήσουν επιπλέον DLCs για το XIII-2), αλλά και για το Versus XIII, το οποίο είναι πιο απίθανο.

Υπομονή και σύντομα θα μάθουμε.

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πλέον το Final Fantasy XIII-3 είναι σχεδόν σίγουρο.

Το τέλος του XIII-2 το έκανε πολύ πιθανό όπως και να'χει. Έχουν ξοδέψει πολλά για να φτιάξουν την crystal engine για να μην την χρησιμοποιήσουν κι'άλλο.

Θα είναι το πρώτο παιχνίδι στην σειρά που θα έχει πραγματικό sequel.

Στο XIII & XIII-2 γενικά με έχει κουράσει τρομερά η παντελής απουσία πρόκλησης, καταλαβαίνω πως επένδυσαν τα πάντα στην ιστορία, από το VII η Square κυνηγάει να πει την τέλεια ιστορία, αλλά είναι απαράδεκτοι στο θέμα δυσκολία ειδικά την στιγμή που συγκρίνοντας το με το VI που παίζω αυτό την καιρό, είναι μέρα με την νύχτα. Στο 6 καπάκι σε ένα boss σου παίρνει τον χαρακτήρα που είναι healer, σε βάζει σε ένα τρενάκι που δεν μπορείς να μπεις στο intentory για να κάνεις heal με potion και στο καπάκι δεύτερο boss μόνο με τους δύο εναπομείναντες χαρακτήρες. Στο ΧΙΙΙ... τίποτα ! Μία μάχη με τον Cid θυμάμε και κάτι Long Gui στις 60 ώρες.

Προσωπικά θέλω ένα ΧΙΙΙ-3 για να ολοκληρωθεί μια αρκετά καλή ιστορία, με καλύτερους (caius, noel, yeul) ή βελτιωμένους χαρακτήρες (hope) από το ΧΙΙΙ-1 με μεγάλο μείον το πως οι διάλογοι στο 2 ήταν αχρείαστα μπερδεμένοι και πρόχειροι.

Προσδοκίες.

-Περιμένω να δω ένα Final Fantasy XIII που για πρώτη φορά δεν θα είναι όλο ροζ και αισιοδοξία.

-Η ιστορία και η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Noel Kriess & Caius ήταν καλή σε σημείο που έχω διαβάσει σχόλια πως θα μπορούσε να ήταν καινούργιο FF.

640px-Caius_vs_Noel.jpg

-O Noel, που προσωπικά συμπάθησα πολύ σαν χαρακτήρα, περιμένω να έχει τρομερή μεταμόρφωση σε ένα πιο σοβαρό, σκοτεινό χαρακτήρα στο 3.

-Μπορούν για πρώτη φορά να το κάνουν έχει να κάποια πρόκληση ώστε να είναι ο τέλειος συνδυασμός action/strategy/rpg που υποσχόταν στην αρχή το ΧΙΙΙ-1.

-Βελτιωμένα γραφικά ! Είμαστε 6 χρόνια σε αυτή την γενιά και αντί να βλέπουμε βελτίωση, βλέπουμε το αντίθετο (χάρις του 360 όπως και το θέμα δυσκολία χάρις του κοινού του 360) Πρωτόγνωρο φαινόμενο στο χώρο των κονσολών !

Το XIII πούλησε τρομερά όχι απλά επειδή ξεπέρασε τον στόχο της Square αλλά επειδή έγινε σε μία εποχή που τίποτα απολύτως δεν πούλησε καλά από την Ιαπωνία στο χώρο των RPG. Αλλά ήταν τρομερά ακριβό στην ανάπτυξη. Από την άλλη όλες οι άκυρες συγκρίσεις του ΧΙΙΙ-2 με περασμένες εποχές ξεχνάν πως η αγορά όπως είπα είναι εντελώς διαφορετική και κυριότερο το 2 ήταν τρομερά φθηνότερο στην ανάπτυξη χωρίς να θυσιαστεί ποιότητα. Όπως είπε και η Square έμαθαν να είναι πιο αποδοτικοί. Δεν λέω τίποτα από αυτά για να υπερασπιστώ την Square αλλά για να εξηγήσω πως αυτή η κίνηση δεν είναι ακριβώς παράλογη όπως πολλοί την παρουσιάζουν.

Επιφυλάξεις.

Όπως και να'χει πιστεύω πως θα ήταν μεγάλο θέμα να το βγάλουν πριν το Versus ή να το βγάζουν χωρίς να βγάλουν καθόλου το Versus όπως εικάζεται. Θα αποξενώσουν κοινό που θα ήταν πιστό σε αυτούς. To XIII είχε κριτική που ελάχιστα εστίασε στο παιχνίδι που ήταν αλλά στο παιχνίδι που δεν ήταν. Οι φανς στο Versus βάζουν όλες τις προσδοκίες με την λογική πως the grass is greener on the other side και πάντα το ΧΙΙΙ θα συγκρίνεται μένα ένα παιχνίδι που όλοι θεοποιήσαμε στο μυαλό μας.

Σε κάθε περίπτωση το Σεπτέμβριο θα ανακοινωθεί παιχνίδι.

Final-Fantasy-XIII-2_2011_09-12-11_001.jpg

final_fantasy_13_2_etros_champions_by_serenakaori87-d4pthna.jpg

Yeul_Augusta.jpg

Δημοσ.

Τι γίνεται, μόνο εμένα μου φαίνεται δύσκολο το ΧΙΙΙ..? :P

15 ώρες tutorial, απίστευτα αργό learning curve με μεγάλα difficulty spikes. Δεν σου μαθαίνει καθόλου να παίζεις με το paragrim shift και μετά σε πετάει σε μάχες με τον Barthandelus.

Να σημειώσω πως μιλάω μόνο για την διάρκεια του story. Η μάχες με τον Tonberry ή τον Wladislaus παράδειγμα είναι γαμάτες αλλά είναι πολύ μέσα στο παιχνίδι, έτσι θα έπρεπε να είναι όλο το παιχνίδι και όχι ένας boss κάθε 10 ώρες.

Σε σύγκριση με περασμένα FF είναι τρομερά βελούδινο.

Δημοσ.

Το κατάλαβα πως το λές συγκριτικά με τα προηγούμενα FF (δεν έχει τύχει να ασχοληθώ με άλλο).

Εμένα μου την έσπασε που για να βγάλεις τον Barthandelus πρέπει να κάνεις grinding (ειδικά στο τέλος).. Φτάσαμε σε 50 ώρες και τώρα γυρίσαμε να κάνουμε τα missions μπας και μάσουμε κανένα CP..

Δημοσ.

Φυσικά άλλο σημείο που θα ήθελα να περιλαμβάνει ένα επόμενο FF XIII είτε Versus είτε ΧΙΙΙ-3 είναι να χρησιμοποιεί το PSvita σαν controller.

Το 2007 ο Nomura είχε υποσχεθεί πως θα χρησιμοποιήσουν το sixaxis στο Versus αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να σταματάει αυτό στα exclusive. Δεν χρειάζεται να πληρώνουν για ολόκληρο exclusivity, χρειάζεται να πληρώνουν τους δημιουργούς για customization στο gameplay για την κονσόλα.

Και το sixaxis έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστα στα παιχνίδια του PS3 αλλά πάντα ήταν πολύ καλή προσθήκη, όποιος έπαιξε The Journey καταλαβαίνει. Εντελώς διαφορετικό παιχνίδι αλλά δεν χρειάζεται να σταματάει εκεί. Παράδειγμα πάντα θα μπορούσε να γίνεται χειρισμός της κάμερας (και) με το Sixaxis. Η Nintendo στήριξε ολόκληρο το Wii σε ένα gimmick ενώ η Sony που έχει τεχνολογία διαθέσιμη πέρα βρέχει. Ειδικά στα multiplat θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται τέτοια gimmick (move, sixaxis, psvita σαν tablet controller, 3D) ώστε να διαφοροποιείτε το gameplay και να προσφέρεται κάτι πραγματικά ξεχωριστό αντί 2-3 fps διαφορά η κάθε κονσόλα που είναι απλά λόγος να γίνεται.

Έχοντας πει αυτό είμαι της γνώμης πως το Final Fantasy σε κάποια φάση πρέπει να γίνει exclusive ξανά είτε για Playstation είτε για Nintendo. Και δεν το λέω αυτό για τους συνήθεις ηλίθιους και ανούσιους λόγους για να κομπάζει θα καθένας για exclusivity για την κονσόλα του αλλά γιατί είναι η "επαγγελματική" μου γνώμη σαν gamer πως αυτό το άνοιγμα στο κατά κόρων δυτικό κοινό του 360 ήταν μεγάλο πλήγμα για το ύφος του Final Fantasy. Δεν είναι ένα απλό Call of Duty, είναι ένα πολύπλευρο παιχνίδι, ιστορία, διάλογοι, χαρακτήρες, gameplay με άλλα λόγια με πολλά στοιχεία που μπορεί να "προσαρμοστούν" χάριν διαφορετικού κοινού. Όποιος πιστεύει πως κάτι τέτοιο δεν έγινε με το ΧΙΙΙ συγνώμη αλλά απλά εθελοτυφλεί. Το tales of στούντιο έχει πει πως πρώτα από όλα στοχεύουν το Ιαπωνικό κοινό. Αυτό ακριβώς ήταν το θέμα με τα FF, δεν τα παίζαμε επειδή ήταν "στα μέτρα μας" αλλά επειδή ήταν εξωτικά, το ΧΙΙΙ δεν ήταν.

To worse case scenario για το 25th anniversary: να μην ανακοινωθεί τίποτα από Versus & XIII-3 αλλά απλά και μόνο localization για το Final Fantasy Type-0 ή Type-1 ! Unexpected case scenario θα ήταν ένα XIII-3 ΚΑΙ για Nintendo WiiU...

Αν ακυρωθεί το Versus πιστεύω πως θα είναι για πολύ σοβαρούς λόγους που θα έχουν να κάνουν με την ομάδα που το αναπτύσσει (μιας και στην ουσία ξέρουμε ελάχιστα για το Versus παρά το ότι ο καθένας κάνει τον ειδικό για την κατάσταση στην SE) και όχι απλά για τα λεφτά γιατί η SE σίγουρα ξέρει το hype για το παιχνίδι (για αυτό αλώστε έκανε την ανακοίνωση 6 χρόνια πριν) και ξέρει πως σίγουρα θα πουλήσει. Εδώ το 14 πάει να σώσει.

Το Versus XIII και το ΧΙΙΙ πάντα τα έβλεπα σαν yin-yang το ένα είναι το φωτεινό, αισιόδοξο με ουράνια τόξα κτλ και το άλλο σκοτεινό και τραγικό. Ίσως το ΧΙΙΙ-3 καλύψει αυτό το κενό. Οι περισσότεροι θα πούμε πως απλά βαρεθήκαμε με το ΧΙΙΙ και δεν θέλουμε τρίτη συνέχεια και πως η Square καταστρέφει την φήμη της αλλά τα πάντα μπορούν να διορθωθούν με ένα καλό παιχνίδι, τόσο απλά.

Δημοσ.

Το χειρότερο σενάριο θα είναι να ανακοινωθεί multiplatform το Versus XIII. Θα πέσει πολύ ποιοτικά αν γίνει κάτι τέτοιο, όπως δηλαδή έγινε και με το XIII όταν πήγε στο 360:

3786225758_6a7c2b0016.jpg

Δημοσ.

Πριν καιρό είχαν ακουστεί διάφορα πως θα πάει για multi.

Ίσως και γι' αυτό να έχει αργήσει τόσο πολύ.

Συγκεκριμένα ηταν αυτό το post στο twitter του Tetsuya Nomura.

Tetsuya Nomura decided out of nowhere today to Tweet about Final Fantasy Versus XIII and multiplatform development.

Wrote the Versus XIII director at The 3rd Birthday Twitter: "Multiplatform is when you start development on a game with the assumption of optimizing for multiple platforms. Porting is something that's done after you've developed a game specifically for a particular platforms. The debate over porting is decided by the management based off the current market and the costs. All I can say right now as a developer is that Versus is being developed specifically for the PlayStation 3."

This comment comes a day after reports surfaced about Final Fantasy XIII's Xbox 360 version being released in Japan. While the news has yet to be confirmed, Microsoft is scheduled to hold one of its seasonal press conferences later today, so we'll know shortly if it's true or not.

Πάντως για την ώρα όλα δείχνουν πως θα είναι PS3 exclusive.

http://www.square-enix.co.jp/fabula/versus13/

Δημοσ.

το vgchartz dot com περιμένει νομίζω

http://www.vgchartz.com/game/63146/final-fantasy-xiii-3/

Το χειρότερο σενάριο θα είναι να ανακοινωθεί multiplatform το Versus XIII.

Αρνητικό θα είναι αλλά το χειρότερο θα είναι να μην βγει καθόλου. Όπως δείχνει και το μήνυμα στο twitter^ του Nomura σαν ύφος δεν νομίζω να αλλοιωθεί καθόλου θα έχουμε σίγουρα ένα ποιο "εξωτικό" παιχνίδι από το ΧΙΙΙ. Και σαν γραφικά νομίζω θα προσηλωθούν στο PS3, ο Nomura θέλει να δείξει που έχουν ρίξει προτεραιότητα και νομίζω το μήνυμα του ήταν και έμμεσο μήνυμα στους executives της Square που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις: "Παιδιά εμείς κάνουμε playstation παιχνίδι."

Το ότι το ΧΙΙΙ είχε πάει και στο 360 νομίζω έδειξε πως οι executives δεν είχαν και πολύ πίστη στο παιχνίδι και στην τελική έκαναν λάθος. Οι πωλήσεις στο PS3 είναι κοντά στα 5 εκ και στο 360 κοντά στα 2 εκ. Άξιζε το ρίσκο ? Αυτό που με απογοητεύει είναι τα παχιά λόγια αυτών που είχαν 360 για το πως το ΧΙΙΙ πήγε και στην κονσόλα τους ενώ στην κυριολεξία είχαν χεσμένο το παιχνίδι και τους ένοιαζε μόνο το πρεστίζ της κονσόλας. Άτομα που απλά υποστηρίζουν πολυεθνικές σαν ομάδες έχοντας γραμμένο το gaming... μόνο λόγια.

Δημοσ.

Επειδη εχω να παιξω Final Fantasy παιχνιδι απο το 8, δλδ πριν πολλα χρονια! Αυτα εδω απο το XI και μετα, συνδεονται μεταξυ τους ή ειναι ολα ανεξαρτητα; Δλδ εαν αγορασω αυτο εδω, θα καταλαβω το story;

Απο το FF8, εχουν αλλαξει προς το καλυτερο τα πραγματα;

Δημοσ.

oldboy.jpg

ναι, όσο ήσουν κλεισμένος στο δωμάτιο άλλαξαν τα πράγματα

To final fantasy ΙΧ (PSX) ξεκίνησε σαν side project παράληλα με την ανάπτυξη του 8 και έχει ιδιαίτερα ξεχωριστή αισθητική αλλά τελικά το βγάλαν σαν ξεχωριστό παιχνίδι με νούμερο. Έχει τις πιο θετικές γνώμες και από τις χειρότερες πωλήσεις.

Final_fantasy_IX.jpg

Το final fantasy Χ (PS2) ήταν το πρώτο που είχε χαρακτήρες με φωνές, 3D backgrounds και όχι pre rendered (δηλαδή φωτογραφίες) και το σύστημα μάχης ήταν turn based. Εξαιτίας της τρομερής επιτυχίας του είναι και sequel Χ-2. Έχει έναν καταπληκτικό γάμο

ff10seymour_1024.jpg

To final fantasy ΧΙ ήταν online τύπου WoW, nothing to do here.

To final fantasy ΧΙΙ (PS2) ήταν το πρώτο open world παιχνίδι στην σειρά με μάχη που δεν σε πήγαινε σε ξεχωριστή οθόνη αλλά γινόταν εκείνη τη στιγμή σε στυλ action παιχνιδιού. Κατηγορήθηκε πως ξέφευγε από το κλασσικό στυλ των FF. Ίσως το κορυφαίο παιχνίδι που έχω παίξει ποτέ.

final_fantasy_xii_225202.jpg

Το final fantasy ΧΙΙΙ ξεκίνησε για το PS2 αλλά μεταφέρθηκε στο PS3. Πήρε το περισσότερο χρόνο από οποιοδήποτε άλλο για να φτιαχτεί. Μετά από το "ανοιχτό" 12 πήγαν να κάνουν ένα παιχνίδι που ήταν εντελώς βασισμένο στην ιστορία αλλά το παράκαναν κάνοντας ένα κάπως μονότονο παιχνίδι, σε σημείο να το κατηγορούν πως ήταν on rails. Πήραν το ρίσκο να επενδύσουν τα πάντα στην ιστορία η οποία όμως ήταν λίγο avant-guard και κούρασε πολλούς. Εξαιτίας της επιτυχίας που είχε έκαναν sequel ΧΙΙΙ-2 και ετοιμάζονται πιθανότατα για τρίτο XIII-3

http://www.youtube.com/watch?v=fUyAPNzRa2E

Το final fantasy versus ΧΙΙΙ πολυαναμενόμενο και μυστηριώδες side project κάτι σαν alter ego του XIII που ανακοινώθηκε το 2006 και πολλοί εικάζουν πως πιθανότατα να πάρει αριθμό και να γίνει XV.

Final_Fantasy_Versus_XIII_-_PS3_-_2.jpg

Το final fantasy ΧΙV online τύπου WoW, έκανε πολύ κακό ξεκίνημα στο PC και τώρα ετοιμάζουν διορθωμένη έκδοση 2.0 που θα βγει και σε PS3.

Δημοσ.

Χαμος γινεται φιλε μου!! Με τι να ξεκινησω; Μονο για ps2 εχουν βγει τα προηγουμενα; Εγω που εχω ps3 και υπολογιστη ποια μπορω να παιξω;

Δημοσ.

Στην Ιαπωνία το Final Fantasy X ψηφίστηκε το πιο δημοφιλές παιχνίδι ever σε μια λίστα που περιλαμβάνει όλα τα game franchises. Συμφωνώ και θεωρώ οτι είναι απο τα καλύτερα παιχνίδια που έχουν βγεί. Δεν θυμάμαι σε ποιο site εγινε η ψηφοφορία.

Luxx σου προτείνω να περιμένεις λίγο αφού έχεις PS3, έχει ανακοινωθεί exclusive Final Fantasy X remake για το PS3 και το Vita, οπότε περίμενε να αρχίσεις με αυτό.

Δημοσ.

Χαμος γινεται φιλε μου!! Με τι να ξεκινησω; Μονο για ps2 εχουν βγει τα προηγουμενα; Εγω που εχω ps3 και υπολογιστη ποια μπορω να παιξω;

αν ασχολείσαι με emulator μπορείς να δοκιμάσεις το ΧΙΙ σε PC

http://www.youtube.com/watch?v=Kxv_yFjcRy4

ή απλά παίξε το XIII στο PS3, είναι κάπως μονότονο αλλά πολύ εντυπωσιακό και είναι μείγμα action με rpg

http://www.youtube.com/watch?v=EGkW_d22zVs

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...