Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα δεν ειναι δυσκολο να φτιαχτει ενα μεγαλο range ρε φιλε μου. Αυτο εξαλλου εχει ανακαλυφθει απο τοτε που ανακαλυψανε τα βραχεα κυματα. Αλλοι ειναι οι λογοι που δε το κανουν και οχι η ερευνα ή οτι δε ξερουν να το κανουν. 

Θεμα πρωτοκολλου και ασφαλειας ειναι, αυτο που εμεις λεμε ..... standards. Και το standard ειναι 100mw, τουλαχιστον για την ΕΕ σε αυτο μηκος κυματος. Αν δε σου αρεσει και δε σου κανει, βαλε extender.

Δημοσ.

Πάντα για έρευνα μιλάω. Το range είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα το οποίο βάση μερικών (βλέπε παραπάνω απαντήσεις) δεν μπορεί να ξεπεραστεί .

Μάλιστα το υφάκι "μπλα μπλα νόμοι Φυσικής,μπλα μπλα  συχνότητες που δεν περνούν εύκολα τοιχο μπλα μπλα" πιασμένες μπάντε θυμήζει επικίνδυνα τους εκάστωτε βικι-χημικομηχανικούς που έλεγαν "δεν θα υπάρξει ποτέ λιθογραφία κάτω από 20nm, μάθετε Χημεία".

Εφόσον το range είναι ένα σοβαρό πρόβλημα και εφόσον ο υπάρχον τρόπος μετάδωσης δεν μπορεί να το προσπεράσει εγώ συζητώ από την αρχή για έρευνα σε έναν τρόπο μετάδωσης που θα υιοθετηθεί ως η επόμενη τεχνολογία wifi και θα μας επιτρέπει.

Τέλος, τα νούμερα και το άμεσο όφελος είναι η κινητήριος δύναμη κάθε έρευνας. Πχ. δες το budget που πέφτει για έρευνα για θεραπείες κατά του καρκίνου του μαστού και δες το budget που πέφτει για γενική έρευνα πάνω στον Aarskog-Scott syndrome. 

Συνεχιζεις να πεφτεις στο ιδιο λαθος παρολο που σου λεμε ολοι το αντιθετο.

Προβλημα εμβελειας δεν υφισταται ωστε να γινει ερευνα να ξεπεραστει.

Το αν δεν καταλαβαινεις καποια πραγματα και σου φαινονται αστεια δεν σου φταιει κανεις αλλος.

Αλλαγη συχνοτητων δεν μπορει να γινει προς τα κατω, αυτο ειναι αδυνατον και νομικα, και πρακτικα. Νομικα διοτι οι χαμηλοτερες συχνοτητες ειναι ηδη δωσμενες σε αλλες χρησεις, και πρακτικα, διοτι το ευρος του καθε καναλιου, ξεπερνα ακομη και ολοκληρη την μπαντα των FM. Σκεψου λοιπον σε ενα χαμηλοτερο ευρος συχνοτητων (Αν υπηρχε ελευθερο), το μεγεθος που θα χρειαζοταν για να λειτουργησει ολο αυτο το συστημα. Εκτος κι αν στο βωμο της εμβελειας θυσιασεις την ταχυτητα και πεσεις ας πουμε στην ταχυτητα του pstn modem στα 14.400.

Αρα θελοντας και μη, πεσιμο σε χαμηλοτερη μπαντα δε γινεται, οποτε παραμενεις ειτε στα 2.4GHz ειτε στα 5 (που η εμβελεια πεφτει στο μισο, αλλα αυξανει θεαματικα η ταχυτητα).

Απο κει και περα, προβλημα τεχνολογιας δεν υπαρχει, δεν υπαρχει κατι που να χρειαζεται εξελιξη στον τομεα των συχνοτητων. Εχεις μια συχνοτητα, κι εχεις και μια ενταση. Με αυτη την ενταση, η συχνοτητα σου θα παει μεχρι τα 50-70-100 μετρα. Τελος. Θες μεγαλυτερη εμβελεια; Αυξανεις την ενταση. Απλο, λογικο και πανευκολο.

Το γιατι  εχουν αυτη τη μικρη για σενα εμβελεια απο default τα routers και τα Access points κλπ, δεν ειναι τιποτε αλλο παρα τα στανταρντ ασφαλειας που εχει θεσπισει η καθε χωρα.

Αυτο λοιπον που σε μπερδευει, ειναι τα ετοιμα routers με τη συγκεκριμενη ενταση, και τη συγκεκριμενη κεραια, που λογικα θα βγαλουν και συγκεκριμενη εμβελεια (50-100 μετρα αναλογα τα εμποδια). Παρε router με μεταβαλλομενη και μεγαλη ενταση, με μεγαλυτερη κεραια, και βγαλε κι ενα χιλιομετρο εμβελεια. Δυσκολο δεν ειναι, επικυνδυνο ειναι.

Και κατι τελευταιο. Δεν υπαρχει τεχνολογια wifi, υπαρχει τεχνολογια ηλεκτρομαγνητικων κυμματων, που ειναι κοινη για ολα τα μεσα μεταδοσης (ραδιο τηλεοραση, δορυφορος, κινητο, wifi κλπ). Το να λες οτι θα αλλαξει η ερευνα στον τροπο μεταδοσης, ειναι σαν να καταφερεις να αλλαξεις τις αρχες της φυσικης πανω στη μεταδοση των ηλεκτρομαγνητικων κυμματων.

Αν ολα αυτα λοιπον, σου φαινονται μπλα μπλα νομοι φυσικης, ας το γυρισουμε στη μαγειρικη, μπας και αυξησουμε το range.

• Like 1
Δημοσ.

.......................................

Αν ολα αυτα λοιπον, σου φαινονται μπλα μπλα νομοι φυσικης, ας το γυρισουμε στη μαγειρικη, μπας και αυξησουμε το range.

Εγω παντως με διπλο πιτογυρο, βγαζω............. και 50μ. παραπανω αμα λαχει ναουμ. :P

Δημοσ.

ένα 3οροφο κτήριο είναι 10-12 μέτρα ύψους....τα 50 αν δεν φτάνουν για κάποιον τι να πώ,επίσης τα εμπόδια παίζουν ρόλο όταν μιλάμε για 15 τοίχους,εγώ είμαι φοιτητής και έχω ίντερνετ με άλλα δύο παιδιά και το router είναι 2 δωμάτια μακριά με ένα να παρεμβάλλεται και έχω 4/5 γραμμές και είμαι κομπλέ.

μεγαλύτερη εμβέλεια θες σε ανοικτά δίκτυα όπως στου mall,σε τει,σε δημ. υπηρεσίες κλπ όπου εκεί έχουν πολλά access points..... 

αυτό το wifi μπορεί να κάνει κάτι σαν nfc μεταξύ laptop και κινητών και στο μέλλον να είναι πολύ χρήσιμο.....

Δημοσ.

Καθε φορα που ανακοινωνεται μια φοβερη τεχνολογια, φυσικα σε πειραματικο επιπεδο σε καποιο πανεπηστημιο με πολλα χρηματα προυπολογισμο και τελειες συνθηκες ΠΑΝΤΑ καποιος γνωστος μου γκρινιαζει οτι ειμαστε παρα πολυ πισω σαν χωρα, οτι στον υπολοιπο κοσμο το wifi 100G και στην Ελλαδα εχουμε μονο 54M.

Δημοσ.

Καθε φορα που ανακοινωνεται μια φοβερη τεχνολογια, φυσικα σε πειραματικο επιπεδο σε καποιο πανεπηστημιο με πολλα χρηματα προυπολογισμο και τελειες συνθηκες ΠΑΝΤΑ καποιος γνωστος μου γκρινιαζει οτι ειμαστε παρα πολυ πισω σαν χωρα, οτι στον υπολοιπο κοσμο το wifi 100G και στην Ελλαδα εχουμε μονο 54M.

Δεν ισχυει αυτο φιλε μου..... Ιδια ασυρματα με ολες τις χωρες εχουμε. Αναλογως τι αγοραζει ο καθεις για τη παρτη του.

100G ασυρμτο δεν εχει κανενας απο οσο ξερω. Αλλιως θαχαμε και εμεις.

Δημοσ.

Αυτη τι στογμη εχω 12, αλλα βαζω και 32 αμα χρειαζομαι καμια φορα.

Το κόστος για τόση ραμ δεν είναι μεγαλύτερο από το κόστος ενός ssd?

Δημοσ.

Καλα για το κοστος δεν απαντω διοτι εχω εταιρεια.........

αλλα καμια φορα μπορει και να αξιζει το κοπο μιας και οι επιδοσεις ειναι 15πλασιες απο τον ssd, αρα μπορει να αξιζει το κοπο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...