Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πριν λιγο καιρο εβαλα νεα συνδεση hol, το ρουτερ που μου εδωσαν δεν μου αρεσε καθολου. διαβασα και μερικα αλλα θεματα γυρο απο αυτο και δεν ειδα τα καλυτερα σχολια.

ειπα να δοκιμασω το παλιο ρουτερ του οτε, ενα baudtec annex a (pstn)

πριν το βαλω εκανα μια φορα εργοστασιακες ρυθμισεις το ανοιξα και παιζει :-D  και μαλιστα καλυτερα απο το cellpipe.( θα το αφηνα ετσι αλλα το baudtec δεν εχει wirelles  :-( )

post-225183-0-16706500-1381828628_thumb.png

post-225183-0-88432400-1381828648_thumb.png

post-225183-0-62326800-1381828656_thumb.png

τωρα τι να κανω..; να παρω αλλο ρουτερ αλλα ποιο ;

επισης για τις φωτο τι εχεται να πειτε ;

με του οτε επιασα 7.62 mbps

ενω με της hol 3.43 mbps

post-225183-0-37376600-1381829049_thumb.png

post-225183-0-78192700-1381829060_thumb.png

τηλεφωνησα και μου ειπαν πως επειδη ειμαι 2,6 χιλιομετρα μακρυα πιανω χαμηλες ταχυτητες

τους ειπα πως συνδεσα αλλο ρουτερ και επιασα πολυ μεγαλυτερη ταχυτητα και τωρα μου ειπε πως κατεβασε το προφιλ, και θα μου στειλουν αλλο ρουτερ.

μετα το τηλεφωνημα και αφου μου ειπε οτι κατεβασε το προφιλ

post-225183-0-18567900-1381831954_thumb.pngpost-225183-0-42644700-1381831962_thumb.png

προς το παρον εβαλα το ρoυτερ του οτε μαζι με το tp-link tl-wa801nd και εχω μονο ασυρματο ιντερνετ στα 7.62 mbps

Επεξ/σία από basilis-keza
Δημοσ.

a.σε εχουν ηδη σε 9 margin.β.βαλε το baudtec του οτε και πανω σε αυτο βαλε της Hol to cellpipe να παιζει σαν access point .δηλαδη να κανει μονο το ασυρματο.εκτος αν στο αλλαξουν.αν θες να το κανεις αυτο απλα θα βαλεις στο cellpipe μια Ip στο ιδιο δικτυο με το  baudtec και θα κλεισεις τον dhcp.πχ αν το baudtec ειναι 192.168.1.1 βαλε το cellpipe 192.168.1.254 και κλεισε τον dhcp.φτιαξε το wireless ενωσε τα με ενα καλωδιο ethernet και εισαι ετοιμος.στο cellpipe δενθα μπει τηλεφωνικο εννοειται.

Δημοσ.

a.σε εχουν ηδη σε 9 margin.β.βαλε το baudtec του οτε και πανω σε αυτο βαλε της Hol to cellpipe να παιζει σαν access point .δηλαδη να κανει μονο το ασυρματο.εκτος αν στο αλλαξουν.αν θες να το κανεις αυτο απλα θα βαλεις στο cellpipe μια Ip στο ιδιο δικτυο με το  baudtec και θα κλεισεις τον dhcp.πχ αν το baudtec ειναι 192.168.1.1 βαλε το cellpipe 192.168.1.254 και κλεισε τον dhcp.φτιαξε το wireless ενωσε τα με ενα καλωδιο ethernet και εισαι ετοιμος.στο cellpipe δενθα μπει τηλεφωνικο εννοειται.

μμμ. δεν την σκεφτηκα αυτην τη συνδεσμολογια εγω συνδεσα το baudtec με ενα access point που ειχα αγορασει για λειτουργια repeater.

περιμενω να μου το αλλαξουν

αν το συνδεσω οπως λες θα μπορω να συνδεθω και με καλωδιο στο ενα pc που το εχω διπλα δηλαδη το baudtec στο cellpipe και μετα απο το cellpipe καλωδιο στο pc μου

Δημοσ.

μμμ. δεν την σκεφτηκα αυτην τη συνδεσμολογια εγω συνδεσα το baudtec με ενα access point που ειχα αγορασει για λειτουργια repeater.

περιμενω να μου το αλλαξουν

αν το συνδεσω οπως λες θα μπορω να συνδεθω και με καλωδιο στο ενα pc που το εχω διπλα δηλαδη το baudtec στο cellpipe και μετα απο το cellpipe καλωδιο στο pc μου

to 801nd εχει μια ethernet Ομως.ενω αμα το κανεις οπως σου λεω θα μπροεις να παρεις και wireless και με ethernet απο το cellpipe.το baudtec αν εχει μια ethernet τοτε θα την δωσει στο cellpipe και εσυ θα παρεις ethernet kai wifi απο το cellpipe.απλα αν στο αλλαξουν και εισαι οκ τοτε ενταξει.αν δεν εισαι ενταξει τοτε κανε αυτο.λογικα πιστευω οτι με νεο ρουτερ θα εισαι οκ

Δημοσ.

οκ ευχαριστω, τωρα εχω σκετο το cellpipe και μαλλον θα το αφησω μεχρι να ερθει νεο.

αν με το νεο ειμαι οκ τοτε ή θα τους ξαναπαρω τηλεφωνο μπας και βγαλω ακρη ή θα τα συνδεσω οπως λες

Δημοσ.

οκ ευχαριστω, τωρα εχω σκετο το cellpipe και μαλλον θα το αφησω μεχρι να ερθει νεο.

αν με το νεο ειμαι οκ τοτε ή θα τους ξαναπαρω τηλεφωνο μπας και βγαλω ακρη ή θα τα συνδεσω οπως λες

ε ναι περιμενε το νεο και αμα εχεις τοτε προβλημα επειδη δεν θα εχουν αλλο μοντελο να σου δωσουν κανεις αυτο που ειπαμε.αν και λογικα θα λυθει.

Δημοσ.

κατι ακομα.

συνδεομαι ασυρματα στο προβληματικο προς το παρον δικτυο μου με το netbook και οταν ανοιγω τον firefox μου βγαζει καμια φορα "δεν βρέθηκε ο εξυπηρετητής"

δεν μου το κανει σε αλλα ασυρματα...

τι ακριβως παιζει ;

Δημοσ.

κατι ακομα.

συνδεομαι ασυρματα στο προβληματικο προς το παρον δικτυο μου με το netbook και οταν ανοιγω τον firefox μου βγαζει καμια φορα "δεν βρέθηκε ο εξυπηρετητής"

δεν μου το κανει σε αλλα ασυρματα...

τι ακριβως παιζει ;

δεν εχει νοημα να ασχοληθεις με το ρουτερ αλλα ναι θα μπορουσες να αλλαξεις κανα καναλι για αρχη και κανα πιο νεο driver για την ασυρματη καρτα .μετα θα πηγαινες σε αλλο κλειδωμα για δοκιμη.αλλα τωρα αμα θες απλα αλλαξε καναλι στο ρουτερ στο ασυρματο.τιποτε αλλο.δες και πιο νεους drivers αμα θες προληπτικα για την καρτα μηπως ειναι παλιοι.και κλεισε κανα firewall ετσι για δοκιμη.

Δημοσ.

δεν εχει νοημα να ασχοληθεις με το ρουτερ αλλα ναι θα μπορουσες να αλλαξεις κανα καναλι για αρχη και κανα πιο νεο driver για την ασυρματη καρτα .μετα θα πηγαινες σε αλλο κλειδωμα για δοκιμη.αλλα τωρα αμα θες απλα αλλαξε καναλι στο ρουτερ στο ασυρματο.τιποτε αλλο.δες και πιο νεους drivers αμα θες προληπτικα για την καρτα μηπως ειναι παλιοι.και κλεισε κανα firewall ετσι για δοκιμη.

δεν θα ασχοληθω με το συγκεκριμενο ρουτερ ρωταω πιο πολυ για να μαθω περισσοτερα...

σημερα ειχαμε 2 διακοπες ρευματος λογο δυνατου ανεμου. οταν ηρθε το ρευμα το ρουτερ ανοιγει κανονικα οι ενδιξεις ολες οκ αλλα μετα απο λιγο σβηνει το online και το adsl και ξανα προσπαθει να συνδεθει αναβοντας το adsl για λιγο χωρις αποτελεσμα.μονο αν το κλεισω απο πισω και το ανοιξω ξανα ισως συνθεδει και παλι μετα απο 1-2 λεπτα θα καταρευσει.

poulinos μπορεις να μου πεις τι ακριβως γινεται δηλαδη και χανει και δεν ξανασυνδεεται. ρωταω επειδη θελω να μαθω.

τωρα εβαλα του οτε το baudtec και δουλευει αψογα .

Υ.Γ  ακομα περιμενω το νεο ρουτερ  :-( απο τη hol.

Δημοσ.

επιτελους ηρθε το νεο router...το συνδεσα και ολλα καλα 

post-225183-0-68759000-1382187535_thumb.png

μονο που το προβλημα με το netbook μου συνεχιζεται.

αλλαξα καναλι 2-3 φορες αλλα τιποτα, θα αλλαξω drivers και αν δεν λυθει θα αλλαξω και ασφαλεια οπως μου ειπες.

αν παλι δεν λυθει δεν με πειραζει

Δημοσ.

δεν θα ασχοληθω με το συγκεκριμενο ρουτερ ρωταω πιο πολυ για να μαθω περισσοτερα...

σημερα ειχαμε 2 διακοπες ρευματος λογο δυνατου ανεμου. οταν ηρθε το ρευμα το ρουτερ ανοιγει κανονικα οι ενδιξεις ολες οκ αλλα μετα απο λιγο σβηνει το online και το adsl και ξανα προσπαθει να συνδεθει αναβοντας το adsl για λιγο χωρις αποτελεσμα.μονο αν το κλεισω απο πισω και το ανοιξω ξανα ισως συνθεδει και παλι μετα απο 1-2 λεπτα θα καταρευσει.

poulinos μπορεις να μου πεις τι ακριβως γινεται δηλαδη και χανει και δεν ξανασυνδεεται. ρωταω επειδη θελω να μαθω.

τωρα εβαλα του οτε το baudtec και δουλευει αψογα .

Υ.Γ  ακομα περιμενω το νεο ρουτερ  :-( απο τη hol.

μαλλον το ρουτερ εχει λαλησει.αφου με αλλο ρουτερ παιζεις οκ δεν ειναι θεμα γραμμης.οποτε το ρουτερ τα εχει παιξει.μπορει να εφαγε και κανα αποτομο απο το ρευμα κιολας οποτε...

δες και τα στατιστικα με το baudtec

attachicon.gifote.png

για 47 attenuation παιζεις απλα τελεια.αλλοι δεν παιζουν τοσο ουτε με 40 attenuation και 6αρι profile.

επιτελους ηρθε το νεο router...το συνδεσα και ολλα καλα 

attachicon.gif2013-10-19 15_55_21-DSL Router.png

μονο που το προβλημα με το netbook μου συνεχιζεται.

αλλαξα καναλι 2-3 φορες αλλα τιποτα, θα αλλαξω drivers και αν δεν λυθει θα αλλαξω και ασφαλεια οπως μου ειπες.

αν παλι δεν λυθει δεν με πειραζει

απλα το 47 attenuation(της Hol βγαζει 59 που δεν στεκει) δεν ειναι 2,6 Km αλλα ειναι 4+.

ε ναι δοκιμασε ολα τα υπολοιπα να δεις μπας και στρωσει.οταν επαιζε με το 801nd πανω στο baudtec το προβλημα με το λαπτοπ υπηρχε παλι?

Δημοσ.

τα καλα πραγματα δεν κρατανε πολυ

σημερα εκανε μια αποσυνδεση και μετα αρχισε να σερνεται...εκανα reset 3-4 φορες αλλα τιποτα

post-225183-0-67648400-1382275604_thumb.png

απο αυριο θα ξαναπαρω τηλεφωνο μπας και βγαλω ακρη

απλα το 47 attenuation(της Hol βγαζει 59 που δεν στεκει) δεν ειναι 2,6 Km αλλα ειναι 4+.

ε ναι δοκιμασε ολα τα υπολοιπα να δεις μπας και στρωσει.οταν επαιζε με το 801nd πανω στο baudtec το προβλημα με το λαπτοπ υπηρχε παλι?

νομιζω με το baudtec και το 801nd δεν ειχα προβλημα ...

υπαρχει κανα καλυτερο ρουτερ απο της hol με 20-40 ευρω ;

μπορεις να προτεινεις καποιο ;

επειδη δεν θελω πολλα καλωδια ( το baudtec και το 801nd επιαναν αρκετο χωρο και 2 μετασχηματιστες ειναι πολυ για μενα )

αν και θα παρω τηλ. στη hol επειδη πληρωνω θελω να ειναι ολλα οκ.

ξαναεβαλα το baudtec και ολλα super

post-225183-0-06134400-1382277147_thumb.png

μετα απο του οτε το ξαναεβαλα ετσι για δοκιμη και κλειδωσε στα 5 mbps.

Δημοσ.

τα καλα πραγματα δεν κρατανε πολυ

σημερα εκανε μια αποσυνδεση και μετα αρχισε να σερνεται...εκανα reset 3-4 φορες αλλα τιποτα

attachicon.gifholskata.png

απο αυριο θα ξαναπαρω τηλεφωνο μπας και βγαλω ακρη

νομιζω με το baudtec και το 801nd δεν ειχα προβλημα ...

υπαρχει κανα καλυτερο ρουτερ απο της hol με 20-40 ευρω ;

μπορεις να προτεινεις καποιο ;

επειδη δεν θελω πολλα καλωδια ( το baudtec και το 801nd επιαναν αρκετο χωρο και 2 μετασχηματιστες ειναι πολυ για μενα )

αν και θα παρω τηλ. στη hol επειδη πληρωνω θελω να ειναι ολλα οκ.

ξαναεβαλα το baudtec και ολλα super

attachicon.gifotegoogd.png

μετα απο του οτε το ξαναεβαλα ετσι για δοκιμη και κλειδωσε στα 5 mbps.

λογικα ειναι να σουρνεσαι αφου δεν κλειδωσε της Hol ουτε στο ενα mbit.με το baudtec συγχρονισες στα 9 οχι στα 5.βλεπε σωστα τα νουμερα.με 20-40 ευρω δυο επιλογες.ειτε καποιο Thomson v8 που ειναι απο τα πολυ σταθερα ειτε κανεις αυτο με τα 2 ρουτερ που δεν το θεωρω κακη ιδεα.αλλιως με 25 ευρω υπαρχει και το vigor 2700vg απο το www.ebw.gr .ειναι καλο ρουτερ απλα θελει αλλαγη firmware γιανα βαλεις το τελευταιο διοτι πανω φοραει ενα custom.γινεται με μια συγκεκριμενη διαδικασια .δεν ειναι κατι δυσκολο βεβαια.υπαρχει και θεμα εδω για αυτο το ρουτερ.

δεν ξερω αν η Hol εχει να σου δωσει αλλο ρουτερ.βλεπω να σου ανεβαζουν το margin για να ειναι πιο stable η γραμμη.και θα χασεις σε ταχυτητα.και αν καταφερει να γινει stable.κατι δεν καθεται καλα με το ρουτερ.εκτος αν με το baudtec δενεχεις μεινει πολυ ωρα για να δεις αν θα σου κανει καιαυτο τα ιδια.γιατι για να συγχρονιζει η γραμμη ξαφνικα στο 0,5 Mbit απο τα 9 ε κατι δεν παει καλα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...