Super Moderators billdanos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Super Moderators Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Εξαρταται τι εννοεις λιγα χρηματα. Αν εννοεις το ~50%(~250+€) του κοστους μιας high end συσκευης, για αλλους δεν ειναι λιγα χρηματα. Και ακομα λιγοτερα χρηματα θα ηταν αν μετεφερες τις αγοραπωλησιες σου 3-4 μηνες αργοτερα. Επισης γνωριζεις οτι η πλειονοτητα των 150m αγοραστων iphone την τελευταια χρονια(q4 2012-q3 2013) , αλλα και των αλλων τηλεφωνων, δεν αλλαζουν τηλεφωνο καθε χρονο και πολλοι δεν μπαινουν καν στην διαδικασια της μεταπωλησης. Το δικό μου καταναλωτικό profil με ενδιαφέρει όμως που όσο έχω τη δυνατότητα, θέλω να έχω στα χέρια μου κάτι ...χθες. Πάντως εγώ βλέπω πως οι περισσότεροι αγοραστές apple συσκευών, μπαίνουν κάποια στιγμή στη διαδικασία πώλησης όταν αποφασίσουν να αναβαθμιστούν. Φαντάσου τώρα που διαβάζω πως το ποσοστό των android χρηστών που περνάνε στο ios έχει αυξηθεί, πως νιώθουν αυτοί που προσπαθούν να διώξουν τις άλλες συσκευές! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ektor7 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Φαντάσου τώρα που διαβάζω πως το ποσοστό των android χρηστών που περνάνε στο ios έχει αυξηθεί, πως νιώθουν αυτοί που προσπαθούν να διώξουν τις άλλες συσκευές!Εε ναι!Τωρα ειναι η καλυτερη στιγμη για μαζικες μετακινησεις απο το android στο ios!!!Με το "απροβληματιστο" ios7 και την έλλειψη του jb(pure ios,που λεμε!) που ουτε καν φαίνεται στον οριζοντα!Ποιο ιδανικες συνθηκες δε πιστευω οτι μπορει να υπαρξουν,γι'αυτη τη τεραστια ωθηση προς το ios! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Το δικό μου καταναλωτικό profil με ενδιαφέρει όμως που όσο έχω τη δυνατότητα, θέλω να έχω στα χέρια μου κάτι ...χθες. Δεκτο αν μιλας για τον εαυτο σου, μην το αναγαγεις ομως για την πλειονοτητα των αγοραστων. Οπως ειπωθηκε και προηγουμενως, μακαρι ολα τα προιοντα να πωλουντουσαν φθηνοτερα μετα απο μερικους μηνες. Αυτο θα ηταν προς οφελος των καταναλωτων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Snolly Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Σαν το iworks με τα bsod εν πραμα Αυτη η καραμελα γιατι δεν τελειωνει? Οχι, η υψηλη τιμη μεταπωλησης ΔΕΝ ειναι θετικο. Θες να στο αναλυσω? Συνεχεια εγκωμιαζεται τα iphone για υψηλη τιμη μεταπωλησης. ΟΛΟΙ το κανετε. Που σημενει οτι προφανως, το κινητο σας το μεταχειρισμενο καποιος το αγοραζει..Ποιος ομως? Ο ιδιο που εγκωμιαζει την υψηλη τιμη μεταπωλησης παει και το αγοραζει μεταχειρισμενο? Γιατι δεν βγενει καποιος απτους iphone users να θεσει σαν αρνητικο οτι τα μεταχειρισμενα κινητα που αγοραζει ειναι ακριβα, ενω του android ειναι φτηνοτερα? Με λιγα λογια, εσυ περνεις πολλα λεφτα απο το μεταχειρισμενο αρα εισαι χαρουμενος, ο διπλανος σου ομως που το αγορασε μεταχειρισμενο πληρωσε πολλα. Αρα εχεις το 50% των iphone users να ειναι κερδισμενοι και το αλλο 50% χαμενοι. 0 εις το πηλικον. Αντιστοιχα και στο android, οσοι πουλανε το μεταχειρισμενο τους αισθανονται ριγμενοι, οσοι τα αγοραζουν χαρουμενοι. Παλι 0 εως το πηλικον. Ουσια καμμια, απλα να χουμε να λεμε ποσο μαμαω ειναι το iphone Οπως τι χρωμα θα ειναι η screen of death, πως πρεπει να το κρατας, ποτε να μη δουλευει το ξυπνητηρι γιατι ετσι του ηρθε, πως να ξεβαφει πιο γρηγορα απο τα αλλα, τι να πετσοκοψει απτα παλια iphone σε καθε update, ποσο ομαλα θα laggari το καθε update τις παλιες συσκευες, πως να πας κολυμπωντας Ζωγραφου - Ομονοια μεσω Λαμιας και αλλες τετοιες χαριτωμενες λεπτομερειες -Knock Knock -Who is it? -Multitasking Αμα η 1 χρησιμοποιει 1 η 2, η 2 χρησιμοποιουνε 2 η 4 και ουτω καθεξης..μην συγκρινεις με αλλα "smart" os. Εδω μιλαμε για desktop replacement κινητα Αυτα ισχυουν για τα συμβατικα αλουμινια (ναι αυτα που πεταμε καθε μερα γιατι κλαιν μαιν τζαμπα ειναι). Το αλουμινιο της apple εχει διαφορετικο ατομικο αριθμο (οπως και το πλαστικο της) Αφου δεν εχουν φραγκα να παρουν S4..οσα δε φτανει η αλεπου Yeah, οταν παραδειγματος χαρη σε ενα thread με ονομα "IOS MAPS" καποιος κραζει τους apple maps και συ του απαντας για την amoled του S4. Τι να λεμε τωρα ρε φιλε Οπως τα 64 bit ενα πραμα. Αλλα για ανατρεξε να δεις τι ελεγε περι πρωτοποριας τοτε tralalatralalilo Οχι ρε συ αυτοι που παιρνουν τα μεταχειρισμενα ακριβα ειναι πρωην Android / Windows Mobile users που απηυδησαν και κατεληξαν στο iOS απλα δε το σηκωνει η τσεπη τους για brand new. Αρα οι ήδη κατοχοι iPhone καλα λεμε πως εχουν μεγαλη μεταπωλητικη αξια και αυτο ειναι θετικό. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Ναι αλλά δε μίλησα εγώ ποτέ για αυτό για να διαφωνήσει ή να συμφωνήσει κανείς μαζί μου. Υπάρχει κόσμος που αγοράζει τους πρώτους μήνες κυκλοφορίας μιας συσκευής (και ειδικά αν πρόκειται για android, ένας από τους λόγους είναι το ενδιαφέρον των developers για μια φρέσκια συσκευή) και αυτός ο κόσμος θα έχει πιαστεί κορόιδιο όταν ξαφνικά η εταιρεία αποφασίσει να κυκλοφορήσει τον αντικαταστάτη μετά από 8 μήνες αντί για 12 (αυτό είπα, helloooo) ή αν αποφασίσει πχ από τον 3ο μήνα και μετά να δίνει δώρο το BF4 ή επιστροφή 200 ευρώ. Φυσικα και υπαρχει κοσμος που αγοραζει τους πρωτους μηνες. Αλλα υπαρχει κοσμος που αγοραζει τον προιον μετα τους πρωτους 3-4 μηνες. Για αυτους, ειναι θετικο να το παρουν φθηνοτερα. Και ειναι πολυ σημαντικο για αρκετους καταναλωτες(η πλειονοτητα δεν ειναι early adapters των πρωτων 3-4 μηνων) οτι μπορουν να κανουν υπομονη μερικους μηνες και να παρουν μια high end συσκευη αισθητα φθηνοτερα. Οι πορωμενοι, οι developers κλπ μπορει να αγοραζουν τους πρωτους 3-4 μηνες, οι υπολοιποι εχουν την επιλογη να αγορασουν αργοτερα και να εξοικονομησουν χρηματα. Και η πλειονοτητα δεν ειναι οι developers.. Ενδεικτικο ειναι και το γραφημα που παρεθεσε ο φιλος προηγουμενως και δειχνει οτι η "δημοτικοτητα" του s4 ειναι αυξημενη οταν μειωθηκε η τιμη. Οι περισσοτεροι λοιπον το αγορασαν με χαμηλοτερη τιμη. Λιγοι ηταν οι developers , οι πορωμενοι και οι early adapters που πληρωσαν ακριβη τιμη, οι περισσοτερoι επωφεληθηκαν της χαμηλης τιμης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators billdanos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Super Moderators Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Εε ναι!Τωρα ειναι η καλυτερη στιγμη για μαζικες μετακινησεις απο το android στο ios!!! Με το "απροβληματιστο" ios7 και την έλλειψη του jb(pure ios,που λεμε! ) που ουτε καν φαίνεται στον οριζοντα!Ποιο ιδανικες συνθηκες δε πιστευω οτι μπορει να υπαρξουν,γι'αυτη τη τεραστια ωθηση προς το ios! Περίμενε! Είπε κανείς πως πάνε στο ios γιατί είναι απροβλημάτιστο ή πως αγανάκτησαν από τα χάλια του android και απλά άλλαξαν στρατόπεδο??? Ενδεικτικο ειναι και το γραφημα που παρεθεσε ο φιλος προηγουμενως και δειχνει οτι η "δημοτικοτητα" του s4 ειναι αυξημενη οταν μειωθηκε η τιμη. Οι περισσοτεροι λοιπον το αγορασαν με χαμηλοτερη τιμη. Λιγοι ηταν οι developers , οι πορωμενοι και οι early adapters που πληρωσαν ακριβη τιμη, οι περισσοτερoι επωφεληθηκαν της χαμηλης τιμης. Ευτυχώς τόνισες τον όρο "δημοτικότητα" γιατί είναι διαφορετικό από τις τελικές πωλήσεις! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδιαφορος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Καταπληκτικό.... αλλά άσχετο!!! Αυτό που έγραψα είναι το εξής: Ο 1ος αγοραστής αγοράζει ένα κινητό με ένα ποσό Χ. Όταν μετά από λίγους μήνες αυτή η συσκευή δεν πιάνει ούτε Χ/2 γιατί η κατασκευάστρια εταιρεία αποφάσισε να βγάλει αντικαταστάτη, είναι ριγμένος. Στο iPhone δε συμβαίνει αυτό. Οπότε κάνε μου τη χάρη να διαβάζεις προσεχτικότερα τί γράφει ο άλλος πριν κουοτάρεις και απαντήσεις τα δικά σου. Ο πρωτος ειναι ριγμενος, αυτος που το αγοραζει ομως οχι. Αρα, ξαναλεω, συνολικα ειναι το ιδιο πραμα Αν το δεις όμως από την πλευρά του πωλητή ισχύει το ανάποδο! Και συ θα ήθελες να αγοράσεις κάτι και αργότερα να το πουλήσεις όσο το δυνατόν καλύτερα για να πάρεις κάτι νεότερο. Στη δική μου περίπτωση μια χαρά μου κάθεται κάθε φορά που θέλω να αλλάξω την ios συσκευή μου με νεότερη, το γεγονός πως πουλάω την παλιά σε πολύ καλή τιμή και χρειάζομαι σχετικά λίγα χρήματα από την τσέπη μου για συμπλήρωμα. Ρωτα και αυτον που θα στην αγορασει ομως. Αυτο εξηγω, οσα λεφτα θα βγαζει ο iphone user που θα το πουλησει, αλλα τοσο θα χασει ο αλλος iphone user που θα τα αγοραζει. Συνολικα οι iphone users λοιπον ουτε κερδισμενοι ειναι ουτε χαμενοι (βασικα ειναι χαμενοι γιατι εν τελει αγοραζουν πιο ακριβα και τις καινουργιες συσκευες). Αρα, ξαναλεω, 0 εις το πηλικον Οχι ρε συ αυτοι που παιρνουν τα μεταχειρισμενα ακριβα ειναι πρωην Android / Windows Mobile users που απηυδησαν και κατεληξαν στο iOS απλα δε το σηκωνει η τσεπη τους για brand new. Αρα οι ήδη κατοχοι iPhone καλα λεμε πως εχουν μεγαλη μεταπωλητικη αξια και αυτο ειναι θετικό. Σωστα, γιαυτο αλλωστε το μεριδιο των iphone ανεβαινει..oh wait.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Απο το γεγονος οτι μερικοι θεωρουν πιο σημαντικη την αξια μεταπωλησης απο οτι το κοστος αρχικης αγορας ειναι προφανες οτι δεν μιλαμε για τον μεσο χρηστη. Ο μεσος χρηστης δεν αλλαζει τα κινητα σαν τα πουκαμισα ουτε μπαινει συχνα στην διαδικασια αγγελιων. Και μην ξεχναμε οτι μιλαμε για ενα παραθυρο 3-4 μηνων που τα κινητα εχουν την υψηλοτερη τιμη, τον υπολοιπο καιρο ειναι φθηνοτερα. Συμφωνω ομως οτι οι πορωμενοι που θελουν "κατι.. χθες" ειναι χαμενοι. Ομως δεν ειναι η πλειονοτητα αυτοι οι πορωμενοι ή οι developers κλπ. Το δικό μου καταναλωτικό profil με ενδιαφέρει όμως που όσο έχω τη δυνατότητα, θέλω να έχω στα χέρια μου κάτι ...χθες. ---------------------------------------------------- Ευτυχώς τόνισες τον όρο "δημοτικότητα" γιατί είναι διαφορετικό από τις τελικές πωλήσεις! Εδω οι παγκοσμιες πωλησεις για το iphone κατα τη διαρκεια ενος ετους: 47.8m iPhones sold on Q4 201237.4m iPhones sold on Q1 201331.2m iPhones sold on Q2 201333.8m iPhones sold on Q3 2013 48m τους πρωτους 3+ μηνες, 102m τους υπολοιπους 9 μηνες. Ειναι μειοψηφια αυτοι που το "πηραν .. χθες". Οι περισσοτεροι αγορασαν κατι που κυκλοφορουσε στην αγορα 3+ μηνες, αλλα το πληρωσαν σαν να το επαιρναν την πρωτη μερα. Για αυτους τους 100+m αγοραστες θα ηταν καλυτερο να ειχαν πληρωσει λιγοτερο κατα την αγορα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ektor7 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Περίμενε! Είπε κανείς πως πάνε στο ios γιατί είναι απροβλημάτιστο ή πως αγανάκτησαν από τα χάλια του android και απλά άλλαξαν στρατόπεδο??? Ειναι αποτελεσμα της iΦωτισης,να υποθεσω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators billdanos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Super Moderators Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Σωστα, γιαυτο αλλωστε το μεριδιο των iphone ανεβαινει..oh wait.. Εξαρτάται με τι το συγκρίνεις. Το να το βάζεις διπλα σε όλα τα android που κυκλοφορούν είτε κάνουν 40 είτε 700 ευρώ, ειναι τουλάχιστον αστείο. Στην κατηγορία του όμως θα δεις το πραγματικό μερίδιο της κάθε συσκευής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Οι περισσοτεροι αγορασαν κατι που κυκλοφορουσε στην αγορα 3+ μηνες, αλλα το πληρωσαν σαν να το επαιρναν την πρωτη μερα. Για αυτους τους 100+m αγοραστες θα ηταν καλυτερο να ειχαν πληρωσει λιγοτερο κατα την αγορα. Ναι αλλά μπορούν να την κρατήσουν για όσο θέλουν και να την πουλήσουν πολύ αργότερα σε υψηλή (για την παλαιότητά της) τιμή. Ο χαμηλός ρυθμός μείωσης της αξίας ενός προιόντος (ειδικά μιας ηλεκτρονικής συσκευής που όλοι γνωρίζουμε πόσο γρήγορα εξελίσσεται η τεχνολογία και πόσο γρήγορα χάνει την αξία του το παλιό hardware) έχει και τα καλά της. Τα πάντα έχουν τη θετική και την αρνητική τους πτυχή. Όπως θα έλεγε και ένα μέλος, "μόνο από fanboys μπορείς να ακούσεις ότι το να διατηρεί την αξία του ένα καταναλωτικό αγαθό είναι κακό για τον κάτοχό του". Εε ναι!Τωρα ειναι η καλυτερη στιγμη για μαζικες μετακινησεις απο το android στο ios!!! Με το "απροβληματιστο" ios7 και την έλλειψη του jb(pure ios,που λεμε! ) που ουτε καν φαίνεται στον οριζοντα!Ποιο ιδανικες συνθηκες δε πιστευω οτι μπορει να υπαρξουν,γι'αυτη τη τεραστια ωθηση προς το ios! Μη χαθείς εσύ όταν βγουν τα πρώτα αποτελέσματα των πωλήσεων του iPhone 6 και των ερευνών που θα δείχνουν από ποιά πλατφόρμα προέρχονται οι αγοραστές του. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ektor7 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Μη χαθείς εσύ όταν βγουν τα πρώτα αποτελέσματα των πωλήσεων του iPhone 6 και των ερευνών που θα δείχνουν από ποιά πλατφόρμα προέρχονται οι αγοραστές του. Εγω βλεπω μονο,τις παράδοξες μεταναστευσεις στο ανάπηρο wp! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Ενδεικτικο ειναι και το γραφημα που παρεθεσε ο φιλος προηγουμενως και δειχνει οτι η "δημοτικοτητα" του s4 ειναι αυξημενη οταν μειωθηκε η τιμη. Για εξήγήσέ μου, τι ακριβώς δείχνει το γράφημα της "δημοτικότητας"; Ποιό είναι το μέγεθος του άξονα Ψ και πώς έχει προκύψει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Αν το δεις όμως από την πλευρά του πωλητή ισχύει το ανάποδο! Και συ θα ήθελες να αγοράσεις κάτι και αργότερα να το πουλήσεις όσο το δυνατόν καλύτερα για να πάρεις κάτι νεότερο. Στη δική μου περίπτωση μια χαρά μου κάθεται κάθε φορά που θέλω να αλλάξω την ios συσκευή μου με νεότερη, το γεγονός πως πουλάω την παλιά σε πολύ καλή τιμή και χρειάζομαι σχετικά λίγα χρήματα από την τσέπη μου για συμπλήρωμα. αφου θα πουλησεις το παλιο ακριβα,ποιος ο λογος ο αλλος να αγορασει το δικο σου παλιο μοντελο μεταχειρισμενο και να μη παρει το καινουριο ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 αφου θα πουλησεις το παλιο ακριβα,ποιος ο λογος ο αλλος να αγορασει το δικο σου παλιο μοντελο μεταχειρισμενο και να μη παρει το καινουριο ? Ε δε θα το πουλήσει στην τιμή που το πήρε καινούριο. Το καινούριο θα κοστίζει πολύ πιο ακριβά. Αγοράζεις day 1 iPhone 5 στα 730 ευρώ και το πουλάς ένα χρόνο μετά 450 εύκολα. Θες άλλα 280 για να πάρεις το 5s. Αγοράζεις day 1 το S4 στα 700 ευρώ και το πουλάς 1 χρόνο μετά 300 με το ζόρι. Θες άλλα 400 για να πάρεις το επόμενο μοντέλο (αν υποθέσουμε ότι και αυτό πωλείται στην ίδια τιμή). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα