akiz90 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Καλημέρα αχολούμαι με τα DVR και έχω το εξής θέμα: Πολλοί πελάτες πλέον θέλουν να βλέπουν τις κάμερές τους μέσω internet σε Η/Υ, κινητά κτλ. Χρησιμοποιώ το dyndns για να παρω hosts ώστε να δώσω στον πελάτη ένα όνομα για να "χτυπάει" στον browser για να βλέπει τις κάμερες. Το πρόβλημα είναι με τους πελάτες που δεν έχουν ή δεν μπορούν να πληρώνουν σταθερή ΙΡ από τον provider. Κάθε τόσο αλλάζει η ΙΡ τους με αποτέλεσμα να χάνουν τις κάμερες και να με καλούν στο τηλέφωνο απλά για να ανανεώσω μία ΙΡ, και όπως καταλαβαίνετε είναι κουραστικό και δεν γίνετε να τρέχω στην άλλη άκρη της Αθήνας κάθε τόσο για 5 λεπτά δουλειά. Θα μου πείτε βάλε teamviewer, αλλά άντε να δώσεις οδηγίες στον κάθε άσχετο να σου δώσει πρόσβαση μέσω teamviwer. Με αφορμή λοιπόν αυτό που βρήκα:http://www.insomnia.gr/topic/136205-greece-isp-dns-addresses-mail-servers/ μου δημιουργήθηκε η απορία. Μέχρι τώρα στην καρτέλα DNS της συσκευής βάζω το router (π.χ 192.168.1.1) και παίζει. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Αν στην καρτέλα DNS της συσκευής βάλω τους DNS των provider και όχι την IP του router, θα μου κάνει track συνέχεια την IP και δεν θα την χάνω ποτέ?
jim_p Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Οχι, απλα αντι να ορισεις το ρουτερ σαν dns, και αυτο με τη σειρα του τους dns του isp, θα ορισεις μια κι εξω τους dns του isp για την ταδε συσκευη. H σταθερη ip ειναι κατι που το δινει ο isp επι πληρωμη. Workaround για δυναμικη ip ειναι οι υπηρεσιες τυπου dyndns, οπου οριζεις ενα ονομα, πχ mitsos.dyndns.org και με καποιο τροπο, πχ feature του ρουτερ, μικροεφαρμογη για windows/linux/mac κλπ, καθε φορα που θα αλλαζει η ip, θα συνδεεται με το noip.com και θα την ξανα-αντιστοιχιζει στο domain mitsos.noip.com. Ετσι οποτε και να πατησεις στον browser σου mitsos.noip.com σε παει παντα στο ιδιο μερος Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2013 από jim_p
akiz90 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 'Αρα μου λες ότι χρειάζομαι ένα router που να έχει δυνατότητα να κάνει track την ΙΡ γιατί για Η/Υ λίγο δύσκολο...εννοώ αν έχω βάλει DVR σε καμιά αποθήκη αντε να βρείς Η/Υ εκεί... Ξέρεις να μου προτείνεις κάποιο router με αυτό το feature?
Plymouth Fury Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Kανονικά τα περισσότερα routers έχουν απλά μπορεί να το έχουν χωμένο μέσα στα menus.
akiz90 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Τα router που δίνει ο ΟΤΕ,η forthnet κτλ. το κάνουν αυτό? Να πω την αλήθεια δεν έχω δει κάτι... Σε κάτι linkys είχα δει μια φορά μία επιλογή που απλά σου έλεγε αν η ΙΡ είναι η ίδια ή αν άλλαξε...αλλά δεν ανανέωνε....επρεπε πάλι χειροκίνητα να το κάνεις
akiz90 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δεν είναι θέμα ποιο router έχω, κάθε πελάτης έχει άλλο router, αλλά 9 στους 10 έχουν το ΖΤΕ του ΟΤΕ που τώρα το δίνει και η ΗΟL με άλλο όνομα αν δεν κάνω λάθος.
jim_p Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Τοτε αναγκαστικα πας στην εφαρμογη που ειναι για windows/linux/mac, τη βαζεις σε ενα απο ολα τα pc του καθε δικτυου και βασιζεσαι σε αυτη, πχ να ειναι ανοιχτο το ταδε pc οταν αλλαξει η ip ωστε να ενημερωσει το noip.com. Σημειωση. Επειδη το dyndns ειναι επι πληρωμη εδω και λιγα χρονια, δεν ξερω τι εφαρμογες εχει, γιαυτο αλλαξα το παραδειγμα μου σε noip.com που ξερω οτι εχει την αντιστοιχη εφαρμογη για τη δουλεια που λεω.
Plymouth Fury Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Σχεδόν όλα έχουν και το DynDNS δεν είναι απαραίτητα pay
jim_p Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Πως θα κανω τοτε εναν δωρεαν λογαριασμο στο dyndns.org? Με ενδιαφερει επειδη το wag200 μου δεν δεχεται noip παρα μονο αν το φλασαρω με openwag.
Plymouth Fury Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Εγώ θα πρότεινα να το κανεις Flash για εxεις πολύ πιο πολλά settings και είναι μεγάλη αναβάθμιση.Όπως και όταν βάζεις DD-WRT και OpenWRT σε οποια μηχανήματα το υποστηρίζουν.
jkoukos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμη, αλλά έχω κάνει μέσω αυτού του οδηγού.
Plymouth Fury Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Σωστά αλλα αυτό το guide είναι απλός ένα copy paste από ένα άλλο ξένο site
jkoukos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Εε και; Δεν έγραψα ποιος πρέπει να πάρει τα εύσημα, αλλά ποιον οδηγό χρησιμοποίησα.
akiz90 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Σχεδόν όλα έχουν και το DynDNS δεν είναι απαραίτητα pay To interface που έστηλες το ξέρω και παρόμοια είναι και τα περισσοτερα. Βαζω ότι στοιχεια θέλει στα πεδία...αλλά κανένα ποτέ δεν ανανέωσε ΙΡ. Όταν πάω στο account μου στο Dyndns έχει ακόμα την παλιά ΙΡ δεν την ανανεώνει...το μόνο που δεν βάζω είναι το wildcard support αλλά αυτό είναι άλλο πράμα. Όσο για το Dyndns που λένε οι φίλοι από πάνω ότι θέλουν, (δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα αλλά πριν λίγο καιρό έτσι ήταν σίγουρα), ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ έχεις Free Account αλλά μέχρι 2-3 ονόματα σε άφηνε να πάρεις. Εγώ που θέλω πολλά δίνω 20Ε το χρόνο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα