pournaras Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 ακομη και αν δεν εγραφε ενοικιο στις καταθεσεις ? δεη σε ποιο ονομα ηταν? υπαρχει καποιο δεδικασμενο? Ναι, αν πανε νομικα το θεμα, τοτε ο ιδιοκτητης, αφου δεν εγραφε τιποτε πανω η καταθεση, θα υποχρεωθει να δικαιολογησει, γιατι καθε ταδε χρονικο διαστημα λαμβανε το ιδιο χρηματικο ποσο απο εναν "ασχετο"; Οποτε εκει θα παιξουν οι μαρτυριες, θα πει αυτος τη δικη του δικαιολογια, και απο την πλευρα του ο ενοικιαστης, θα πει τη δικη του αποψη, προφανως με αρκετους μαρτυρες. Αυτο που δε γνωριζω, και μονος αρμοδιος ειναι ο παρεδωσε πιστευω, ειναι αν ο ενοικιαστης θα εχει καποιο νομικο προβλημα, αν αποδειχτει οτι εν γνωση του νοικιαζε τοσα χρονια ενα ακινητο χωρις αποδειξεις...
BritGreek Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Εγώ πάντως ενημερώθηκα ότι όχι μόνο είναι υποχρεωτικό το ενοικιαστήριο, αλλά οφείλεις να το καταθέσεις στη ΔΟΥ του ιδιοκτήτη, μαζί με πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης εντος 30 ημερών, γιατί έτσι βλέπουν αν υπάρχει και μέρος του σπιτιού / επαγ.χώρου ατακτοποίητο ή αυθαίρετο. Ο λογιστής μου αυτό μου είπε. Δεν ισχύει τίποτα προφορικό, γιατί έτσι δεν γνωρίζει το κράτος αν καταβάλλεται και το χαρτόσημο και δεν μπορεί να ελέγξει αν δηλώνονται τα ενοίκια που εισπράτει ο ιδιοκτήτης. Νοικιάζω και ως ιδιοκτήτης, αλλά και ως ενοικιαστής (επαγγελματικό χώρο). Ακριβώς η ίδια διαδικασία, και μάλιστα στον επαγγελματικό χώρο απαιτείται το ενοικιαστήριο για να πας στην εφορία και στον ΟΑΕΕ για να κάνεις έναρξη. Βέβαια, εδώ μιλάμε για σπίτι, αλλά τα ίδια ακριβώς μου ζήτησαν και για το σπίτι μου που νοικιάζω. Από το δικό μου ενοικιαστήριο: 11. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ-ΤΕΛΗ. Οι λογαριασμοί κάθε είδους παροχών κοινής ωφελείας , τα πάσης φύσεως και υπέρ οιανδήποτε τέλη, φόροι και εισφορές που αφορούν το μισθίο ή συναρτώνται προς το μίσθωμα, πλην του φόρου εισοδήματος, ως και κάθε προβλεπόμενη κοινόχρηστη δαπάνη θα βαρύνουν αποκλειστικά τον μισθωτή, ο οποίος ειδικότερα υποχρεούται να καταβάλλει μηνιαίως προς τον εκμισθωτή και το τέλος του χαρτοσήμου ή Φ.Π.Α. (3,6%) και συμπληρωματικό φόρο των μισθωμάτων της παρούσης μίσθωσης (3%) εφόσον υφίστανται ανάλογες χρεώσεις. 12. ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ. Κάθε τροποποίηση των όρων αυτού του συμφωνητικού όπως και η αναμίσθωση ή η παράταση της μίσθωσης, θα αποδεικύονται αποκλειστικά και μόνο εγγράφως, αποκλεισμένου οποιουδήποτε άλλου αποδεικτικού μέσου. Η τυχόν μη έγκαιρη ενάσκηση από τον εκμισθωτή οποιουδήποτε δικαιώματος του, είτε μια φορά είτε κατ’επανάληψη δεν σημαίνει παραίτηση του από αυτό το δικαίωμα.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 [...] Αυτο που δε γνωριζω, και μονος αρμοδιος ειναι ο παρεδωσε πιστευω, ειναι αν ο ενοικιαστης θα εχει καποιο νομικο προβλημα, αν αποδειχτει οτι εν γνωση του νοικιαζε τοσα χρονια ενα ακινητο χωρις αποδειξεις... Όπως προανέφερα, ο νόμος δεν υποχρεώνει κανέναν να κάνει γραπτό συμβόλαιο για να μισθώσει ένα πράγμα (είτε αυτό είναι ακίνητο είτε αυτοκίνητο). Οπότε κύρωση δεν έχεις αφού δεν επιβάλλεται το γραπτό συμβόλαιο. Το ζήτημα είναι, από φορολογικής άποψης, να έχεις δηλώσει τα μισθώματα που λαμβάνεις (για να φορολογηθείς) και να δηλώνεις τα μισθώματα που δίνεις για να ελέγχεται ο ιδιοκτήτης. Από την άλλη είναι δεδομένο ότι στο πρώτο "πρόβλημα" που τυχόν συναντήσεις, το γραπτό συμβόλαιο βοηθάει στο να αποδείξεις την νομική κατάσταση (δηλαδή την μίσθωση) που επικαλείσαι. Για παράδειγμα, για να γράψεις το παιδί σου σε παιδικό σταθμό, θέλουν συμβόλαιο κατατεθειμένο στην εφορία Εγώ πάντως ξέρω ότι όχι μόνο είναι υποχρεωτικό το ενοικιαστήριο, αλλά είσαι υποχρεωμένος να το καταθέσεις στη ΔΟΥ του ιδιοκτήτη, μαζί με πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης εντος 30 ημερών, γιατί έτσι βλέπουν αν υπάρχει και μέρος του σπιτιού / επαγ.χώρου ατακτοποίητο ή αυθαίρετο. Εμένα στην εφορία αυτά μου είπαν. Δεν ισχύει τίποτα προφορικό, γιατί έτσι δεν γνωρίζει το κράτος αν καταβάλλεται και το χαρτόσημο. Νοικιάζω και ως ιδιοκτήτης, αλλά και ως ενοικιαστής (επαγγελματικό χώρο). Ακριβώς η ίδια διαδικασία, και μάλιστα στον επαγγελματικό χώρο απαιτείται το ενοικιαστήριο για να πας στην εφορία και στον ΟΑΕΕ για να κάνεις έναρξη. Βέβαια, εδώ μιλάμε για σπίτι, αλλά τα ίδια ακριβώς μου ζήτησαν και για το σπίτι μου που νοικιάζω. Ο επαγγελματικός χώρος είναι διαφορετική περίπτωση διότι και η εφορία χρειάζεται μισθωτήριο για την έναρξη, η ΔΕΗ μισθωτήριο για να 'γυρίσει' την παροχή στο όνομα του μισθωτή κλπ κλπ. Ουσιαστικά χρειάζεται να αποδείξεις ότι έχεις ένα ακίνητο για να ασκήσεις την Χ επαγγελματική σου δραστηριότητα. Πάμε δηλαδή σε αυτό που έγραψα παραπάνω: εφ' όσον χρειάζεται να ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ τη μίσθωση, μπορείς μόνο με γραπτό συμβόλαιο. Αλλά δεν είναι παράνομη η μίσθωση χωρίς γραπτό συμβόλαιο... 3
Xvipes Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Άρα ένας τρόπος για να αποδείξεις τη μίσθωση είναι το συμβόλαιο αλλά όχι και ο μόνος(καταθέσεις, μάρτυρες, κλπ)? Γιατί αν είναι ο μόνος τότε πως θα διεκδικήσει κάτι ο OP αν δε μπορεί να το αποδείξει?
kage Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) οκ οποτε o νομος λεει οκ για προφορικο συμβολαιο και η εφορια λεει μεσα σε 30μερες να κατοχυρωθει το συμβολαιο απο οποιονδηποτε απο τους 2... N 2238 / 1994 ΑΡΘΡΟ 77 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1 ....ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΠΟ ΜΙΣΘΩΤΗ ή ΕΚΜΙΣΘΩΤΗ .... ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΟΥ ... οποτε πληρωνεις δικηγορο 500αρικο στην ξεφτιλα εως 80ε σε καθε παρασταση/αναβολη και μετα μην βαλουν προστιμο εφοριας τιποτα χιλιαρικα και στο τελος εκει να δεις αν θα κλεινεις ματι το βραδυ... Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2013 από kage
MauMaus Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 αλλά πως νοικιαζετε σπίτι χωρίς συμβόλαιο;;; δε το καταλαβαίνω... 4000 - αντι για 5000 τοσο απλο .. 1
DAIDALUS0084 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Στην δικη μου περιπτωση δεν ισχυει το 4000-5000 απο την αρχη η τιμη που ζητηθηκε ηταν συγγεκριμενη εκ μερους του ιδιοκτητη με απαραβατο ορο να μην εχουμε συμβολαιο (κακως το δεχτηκα αλλα ετσι κ αλλιως περιπου 7 χρονια που το νοικιαζω δεν ειχα κανενα προβλημα) .Πηγα χτες στο αστυνομικο τμημα της περιοχης μου ωστε να υποβαλλω μυνηση και μου ειπαν οτι χωρις συμβολαιο δεν μπορουν να κανουν τιποτα γιατι θα ισχυριστει οτι ουδεποτε το νοικιασε και ουδεποτε υπηρχαν πραγματα μου μεσα.
Mika Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 δινουν και νομικες συμβουλες οι τσεοι. Μιλα με δικηγορο!
DAIDALUS0084 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 οι ποιοι??? φοβαμαι μην μπλεξω με δικηγορο και πληρωσω κανα 500 αρικο χωρις κανενα ουσιαστικο αποτελεσμα.
Joshua21 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Στην δικη μου περιπτωση δεν ισχυει το 4000-5000 απο την αρχη η τιμη που ζητηθηκε ηταν συγγεκριμενη εκ μερους του ιδιοκτητη με απαραβατο ορο να μην εχουμε συμβολαιο (κακως το δεχτηκα αλλα ετσι κ αλλιως περιπου 7 χρονια που το νοικιαζω δεν ειχα κανενα προβλημα) . Κοίτα, έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, και εσύ και ο ιδιοκτήτης από κοινού εξαπατήσατε την εφορία. Όσο "μαύρα" τα έπαιρνε αυτός, άλλο τόσο "μαύρα" τα έδινες και εσύ. Άσχετα αν η συμφωνία που κάνατε βόλευε περισσότερο τον έναν από τους δυο σας και λιγότερο τον άλλον. Τώρα για το 4000-5000 εσύ λες πως δεν ισχύει, αν χρειαζόταν όμως θα μπορούσες να το αποδείξεις; Επίσης σίγουρα και εσύ είχες συμφέρον, μια και τα έδινες μαύρα δεν θα χρειάστηκε να δικαιολογήσεις το πόθεν έσχες για όλα αυτά τα χρήματα, ούτε τεκμήριο δευτερεύουσας/εξοχικής κατοικίας χρεώθηκες για τόσα χρόνια. Πάντως να ξέρεις, αν το τραβήξεις πιθανότατα θα ελεγθείς και εσύ. Το αν έχεις να κρύψεις κάτι εσύ το ξέρεις καλύτερα, οπότε πράξε ανάλογα. Πηγα χτες στο αστυνομικο τμημα της περιοχης μου ωστε να υποβαλλω μυνηση και μου ειπαν οτι χωρις συμβολαιο δεν μπορουν να κανουν τιποτα γιατι θα ισχυριστει οτι ουδεποτε το νοικιασε και ουδεποτε υπηρχαν πραγματα μου μεσα. Φαντάζομαι πως δεν πήγες να κάνεις μήνυση, απλά πήγες να κάνεις καταγγελία. Και στην καταγγελία φυσικά και κρίνει η αστυνομία αν υπάρχει θέμα και αν πρέπει να κάνει κάτι ή όχι. Για να κάνεις μήνυση θα πρέπει πρώτα να πληρώσεις παράβολο 100€, και σε αυτή τη περίπτωση δεν είναι η αστυνομία αυτή που θα κρίνει αν μπορεί να γίνει κάτι ή όχι. 1
Mika Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Κοιτα να δεις, μεχρι στιγμης εχεις μια συμβουλη απο εναν επαγγελματια δικηγορο (paredwse) και μια συμβουλη απο εναν ερασιτεχνη δικηγορο (αστυνομια). Απλα μιλα με εναν δικηγορο για να σε συμβουλεψει, δεν χρειαζεται να δωσεις κατευθειαν το 500αρικο. Προσωπικα ειδα και επαθα να πεισω τον ενοικιαστη μου να φυγει (ηθελα το σπιτι για ιδιοκατοικηση), και δεν ειχε συμβολαιο. Επι εναμιση χρονο τον παρακαλουσα να μετακομισει. ' Αν ηταν οπως τα λεει η αστυνομια θα μπορουσα να τον ειχα διωξει εν μια νυκτι.
Timour21 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Αστυνομία = ερασιτέχνης δικηγόρος ???? Δεν νομίζω να είναι δουλειά της αστυνομίας να παρέχει νομικές συμβουλές.
DAIDALUS0084 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Επειδη εμαθα εκ των υστερων χτες το βραδυ για πιο λογο εκανε το ολο σκηνικο ο ιδιοκτητης ειλικρινα αν με επαιρνε ενα τηλεφωνο και μου εξηγουσε, το πιθανοτερο ειναι οτι θα πηγαινα να το αδειασω αλλα αυτο το νταηλικι σου πεταω τα πραγματα εξω χωρις να σε ενημερωσω επειδη ετσι αποφασισα δεν το αντεχω.
Mika Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Αστυνομία = ερασιτέχνης δικηγόρος ???? Δεν νομίζω να είναι δουλειά της αστυνομίας να παρέχει νομικές συμβουλές. Προφανως και δεν ειναι, αλλα οπως βλεπεις οι συγκεκριμενοι αστυνομικοι προσπαθουν να το εξασκησουν σαν χομπυ. 1
MauMaus Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Επειδη εμαθα εκ των υστερων χτες το βραδυ για πιο λογο εκανε το ολο σκηνικο ο ιδιοκτητης ειλικρινα αν με επαιρνε ενα τηλεφωνο και μου εξηγουσε, το πιθανοτερο ειναι οτι θα πηγαινα να το αδειασω αλλα αυτο το νταηλικι σου πεταω τα πραγματα εξω χωρις να σε ενημερωσω επειδη ετσι αποφασισα δεν το αντεχω. για πες μας να μαθουμε και μεις .. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα