dante14023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Εχω αυτο το netgear καποια χρονια τωρα και εχω ενα pc συνδεδεμενο απ ευθειας σε αυτο με καλωδιο και ενα αλλο pc που συνδεεται με wifi, οπως και τα κινητα... Καταρχας, τον τελευταιο μηνα, εκει που ειναι ολα μια χαρα, στα ξαφνικα σβηνουν τα λαμπακια του wifi και του ιντερνετ. Με επανεκκινηση (απο το power button καθως δεν μπαινει στην σελιδα του Modem) ολα οκ. Αυτο μπορει να το παθει και 5-6 φορες μεσα σ ενα τεταρτο της ωρας, αλλοτε ειναι μια χαρα για μερες.... 2ον. Παλι στα ξαφνικα μπορει να βγαλει "αποσυνδεση τοπικου δικτυου" στον σταθερο, να εχει σβησει η να αναβοσβηνει το λαμπακι της αντιστοιχης θυρας. Αν βγαλω το καλωδιο και το βαλω σε αλλη θυρα, φτιαχνει, ισως για καιρο, ισως για λιγα λεπτα. Μετα παλι τα ιδια... Αν το βγαλω και το βαλω στην ιδια θυρα με πριν δεν διορθωνεται, παρα μονο αν αλλαξω θυρα. Κι αυτο μπορει σε μια μερα να το κανει συνεχεια, μπορει για πολες μερες να μην εχει κανενα προβλημα. 3ον. Μετα απο ενα προβλημα που νομιζα οτι ηταν των windows 7, αναγκαστικα εριξα την ταχυτητα του δικτυου που συνδεεται ο σταθερος απο 100 (τοσο ηταν πριν) σε 10, αλλιως δεν εβλεπε το Modem/router. Αυτο ακομα και σε service που πηγα το Pc δεν βρηκαν κατι, οποτε φανταζομαι ειναι κι αυτο προβλημα του netgear.... Αναβαθμιση σε Firmware δεν μπορω να κανω καθως οσες φορες εχω προσπαθησει κολλαει για ωρες... Καμια ιδεα?? Παω για καινουργιο modem/router??? Κι αν ναι, καμια καλη προταση σε budget 60-80 ευρω... Παραπανω δυστυχως δεν μπορω να διαθεσω.... Ευχαριστω!
poulinos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Εχω αυτο το netgear καποια χρονια τωρα και εχω ενα pc συνδεδεμενο απ ευθειας σε αυτο με καλωδιο και ενα αλλο pc που συνδεεται με wifi, οπως και τα κινητα... Καταρχας, τον τελευταιο μηνα, εκει που ειναι ολα μια χαρα, στα ξαφνικα σβηνουν τα λαμπακια του wifi και του ιντερνετ. Με επανεκκινηση (απο το power button καθως δεν μπαινει στην σελιδα του Modem) ολα οκ. Αυτο μπορει να το παθει και 5-6 φορες μεσα σ ενα τεταρτο της ωρας, αλλοτε ειναι μια χαρα για μερες.... 2ον. Παλι στα ξαφνικα μπορει να βγαλει "αποσυνδεση τοπικου δικτυου" στον σταθερο, να εχει σβησει η να αναβοσβηνει το λαμπακι της αντιστοιχης θυρας. Αν βγαλω το καλωδιο και το βαλω σε αλλη θυρα, φτιαχνει, ισως για καιρο, ισως για λιγα λεπτα. Μετα παλι τα ιδια... Αν το βγαλω και το βαλω στην ιδια θυρα με πριν δεν διορθωνεται, παρα μονο αν αλλαξω θυρα. Κι αυτο μπορει σε μια μερα να το κανει συνεχεια, μπορει για πολες μερες να μην εχει κανενα προβλημα. 3ον. Μετα απο ενα προβλημα που νομιζα οτι ηταν των windows 7, αναγκαστικα εριξα την ταχυτητα του δικτυου που συνδεεται ο σταθερος απο 100 (τοσο ηταν πριν) σε 10, αλλιως δεν εβλεπε το Modem/router. Αυτο ακομα και σε service που πηγα το Pc δεν βρηκαν κατι, οποτε φανταζομαι ειναι κι αυτο προβλημα του netgear.... Αναβαθμιση σε Firmware δεν μπορω να κανω καθως οσες φορες εχω προσπαθησει κολλαει για ωρες... Καμια ιδεα?? Παω για καινουργιο modem/router??? Κι αν ναι, καμια καλη προταση σε budget 60-80 ευρω... Παραπανω δυστυχως δεν μπορω να διαθεσω.... Ευχαριστω! μαλλον το netgear αρχιζεικαι τα φτηνει.και νομιζω ειχαν αναφερει καποιοι αν θυμαμαι καλα οτι στο 2000 καποιες φορες οι ethernet τα επαιζαν.εκτος αν τα εχει παιξει ο μετασχηματιστης αλλα που να βρεις αλλον.αν και δυσκολο να ειναι ο μετασχηματιστης. αν το Netgear σου αρεσε γενικοτερα μπορεις σε αυτα τα λεφτα να παρεις το dgn2200.αν θες κατι αλλο υπαρχει το draytek vigor 2710 αλλα εινα παραπανω λεφτα.αν θες κατι πολυ φτηνο αλλα καλο αρκει να εχεις ορεξη να του αλλαξεις το Custom firmware Με official ειναι το draytek vigor 2700vg.κανει 25 ευρω επειδη εχει custom firmware. www.ebw.gr απλα φοραει firmware της altec και θελει αλλο firmware.δεν ειναι 802.11n .απλα ειναι πολυ φτηνο.αλλιως κανα d link μετα.και firmware update να κανεις στο netgear δεν νομιζω να αλλαξει.δεν ειναι θεμα software αλλα hardware.καντο hard reset αμα θες κιολας αλλα δεν θα φτιαξει κατι.
dante14023 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Μαλιστααα... Οποτε την αγορα μαλλον δεν την γλιτωνω.... Μακαρι να μπορουσα να τα σκασω για το ακριβο draytek... Αλλα δεν.... Το φθηνο draytek ποσο αξιοπιστο ειναι για τα λεφτα του? Ειναι "οτι πληρωνεις παιρνεις"? Και ποσο ευκολη ειναι η αλλαγη firmware? (γιατι διαβασα οτι ειναι κλειδωμενο...) Με το netgear γενικα δεν ειχα ιδιαιτερο προβλημα (αν εξαιρεσεις τα απο πανω..). Απλα ισως χρειαζοταν restart καθε 2 μερες, γιατι καθε φορα που επεφτε το Noise margin κατω απο 11, το ιντερνετ "σερνωταν".... Οποτε και το dgn2200 που ειναι μεσα στο budget μου, το καλοβλεπω.... Connection Speed 6514 kbps 750 kbps Line Attenuation 33.0 db 16.1 db Noise Margin 11.2 db 12.0 db Αυτα ειναι τα χαρακτηριστικα της συνδεσης.... Με το dgn2200 θα αλλαξει κατι? Ειναι ισως πιο σταθερο απο αυτο που εχω? (αν υπαρχει βεβαια απαντηση σε μια τετοια ερωτηση)
poulinos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 το φτηνο δεν ειναι ασχημο.το εχουν πολλα ατομα και μια χαρα.απλα δεν εχει wifi n.οχι δεν ειναι οτι πληρωνεις παιρνεις.κανονικα δεν κανει 25.ειναι πιο ακριβο απλα το δινουν 25 λογω του firmware.οτι χρειαζεται να κανεις την αλλαγη δηλαδη.ναι εχει custom firmware και υπαρχει θεμα με ολη την διαδικασια εδωμεσα στο forum.δεν νομιζω να μην μπορεσεις να το καταφερεις.υπαρχει και θεμα εδωμεσα.www.insomnia.gr/topic/413712-ξεκλείδωμα-vigor-2700vg-adsl2-2-modem/ Κανονικα θα πρεπε να πεφτει το Margin κατω απο 5-6 για να σουρνεσαι και οχι κατω απο 11.το dgn2200 ειναι μια λυση.επισης παρε την Hol τηλ και πεστους να σου βαλουν 9 margin για να κερδισεις κανα Megabit σε ταχυτητα.τωρα αν θα κερδισεις με το draytek ειναι σχετικο να στο πει καποιος.μπορει να κερδισεις λογω πιο νεΟυ chipset.επισης με το Netgear μπορεις να ριξεις και το margin αλλα για αρχη παρε την Hol να στο κανει 9 αυτη απο 11.
dante14023 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Μαλλον στο netgear θα καταληξω τελικα γιατι θα ειναι πιο ευκολο και για τους υπολοιπους στο σπιτι... Αν τους πω να ριξουν το margin δεν θα κολλαει το συμπαν? Εδω τωρα, αν πεσει κατω απο 10.8 δεν μου ανοιγουν καν οι σελιδες και αναγκαστικα κανω restart για να στρωσει... (οταν ειχα πρωτοβαλει τη συνδεση, επιανα 8-9Mbps... αν θυμαμαι καλα με ιδιο margin, στα 11.1.... πριν κανα χρονο επεσε η ταχυητητα εκει που ειναι τωρα...)
poulinos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Μαλλον στο netgear θα καταληξω τελικα γιατι θα ειναι πιο ευκολο και για τους υπολοιπους στο σπιτι... Αν τους πω να ριξουν το margin δεν θα κολλαει το συμπαν? Εδω τωρα, αν πεσει κατω απο 10.8 δεν μου ανοιγουν καν οι σελιδες και αναγκαστικα κανω restart για να στρωσει... (οταν ειχα πρωτοβαλει τη συνδεση, επιανα 8-9Mbps... αν θυμαμαι καλα με ιδιο margin, στα 11.1.... πριν κανα χρονο επεσε η ταχυητητα εκει που ειναι τωρα...) κανονικα οχι δεν πρεπει να κολλαει.εδω εγω παιζω με 6 που ειναι το default της forthnet και ειμαι οκ.αλλοι το ριχνουν και στο 3.δεν ειναι νορμαλ συμπεριφορα..οποτε ζητα να στο πανε στο 9.απειροι το εχουν κανει.τωρα γιατι εσενα κολλαγε δεν ξερω αλλα απλα δεν στεκει.καλα οσο ενεργοποιουνται ατομα τοσο λογω crosstalk καποιοι αλλοι χανουν λιγο σε ταχυτητα.χαλκος ειναι ο ενας επηρεαζει τον αλλον κτλ.
dante14023 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Καταλαβα. Η αληθεια ειναι οτι "βαριεμαι" αυτη τη στιγμη να μπλεξω με τεχνικη υποστηριξη, αναμονες, κτλ. Thanks για τον χρονο σου και τις προτασεις σου! Θα παω να αγορασω και το netgear και ελπιζω αυτη τη φορα να μην εχω προβληματα οπως με το τωρινο.
poulinos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Καταλαβα. Η αληθεια ειναι οτι "βαριεμαι" αυτη τη στιγμη να μπλεξω με τεχνικη υποστηριξη, αναμονες, κτλ. Thanks για τον χρονο σου και τις προτασεις σου! Θα παω να αγορασω και το netgear και ελπιζω αυτη τη φορα να μην εχω προβληματα οπως με το τωρινο. α.ολα τα ρουτερ καποια στιγμη χαλανε.λιγα κρατανε για πολυ καιρο.πονεμενη ιστορια αλλα λιγα ατομα θα δεις να εχουν ρουτερ για χρονια.ειδικα οταν μιλαμε για τα δωρεαν των provider.συν οτι κανεις δεν τα εχει σχεδον σε ups η να τα εχει εστω σε κανα πολυπριζο οποτε αστα να πανε.τρωνε ολα τα παραξενα απο το ρευμα τρωνε ολα τα παραξενα καιαπο την τηλεφωνικη γραμμη και αστα να πανε. επισης αν βαριεσαι να παρεις τηλ αν και ειναι ουτε 2 λεπτα συζητηση στειλτους ενα email και ζητα το απο email. επισης αυτο που λες θα ειναι πιο ευκολο για τους αλλους αν παρεις netgear.ε δεν χρειαζεται να μπαινουν στο interface.εσυ θα τα φτιαξεις ολα και μετα θα ειναι ετοιμο.συν οτι ακομα και να χρειαστει να μπουν στο interface δεν ειναι προβλημα.εσυ θα το εχεις ξεκλειδωσει θα εχεις περασει αλλο firmware καιμετα θα ειναι σαν ενα οποιοδηποτε draytek.επισης τα προβληματα σου ηταν επειδη το Netgear αρχιζε να χαλαει.δενσημαινει οτι με το νεο Netgear θα εχεις προβληματα..οταν χαλαει μια συσκευη λογικο να εχεις προβληματα.να παρακαλας να ειναι παντα το ρουτερ σου και οχι η γραμμη σου
dante14023 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Λοιπόν, εχω νεότερα! Αγόρασα σημερα το dgn2200. Το σύνδεσα κανονικα, βρήκε Ίντερνετ, ΑΛΛΑ...Μου έριξε την ταχύτητα στο 4864/896, έριξε το line att στο down στα 26 και margin down 11.6 και up στο 11...Επίσης δεν μου φορτώνει καμία ιστοσελίδα...Καμία ιδέα;; Ακυρο.... ηθελε username και password επειδη ειναι παλια συνδεση και οταν πηρα τηλ στην hol μου ελεγαν οτι μπαινω χωρις αυτα και οτι εχω μαλλον λαθος τις ρυθμισεις.... τελικα μου εδωσαν νεο password (δεν το θυμομουν) και συνδεθηκα... το θεμα της ταχητητας ομως παραμενει....Sent from my iPhone using Insomnia Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2013 από dante14023
poulinos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Λοιπόν, εχω νεότερα! Αγόρασα σημερα το dgn2200. Το σύνδεσα κανονικα, βρήκε Ίντερνετ, ΑΛΛΑ... Μου έριξε την ταχύτητα στο 4864/896, έριξε το line att στο down στα 26 και margin down 11.6 και up στο 11... Επίσης δεν μου φορτώνει καμία ιστοσελίδα... Καμία ιδέα;; Ακυρο.... ηθελε username και password επειδη ειναι παλια συνδεση και οταν πηρα τηλ στην hol μου ελεγαν οτι μπαινω χωρις αυτα και οτι εχω μαλλον λαθος τις ρυθμισεις.... τελικα μου εδωσαν νεο password (δεν το θυμομουν) και συνδεθηκα... το θεμα της ταχητητας ομως παραμενει.... Sent from my iPhone using Insomnia σου ανεβασε το Up σου εριξε το down>οπως λεμε παντα δεν μπορεει κανεις να σου εγγυηθει οτι με αλλο ρουτερ θα παιξεις πιο γρηγορα η πιο αργα η το ιδιο.οτι ενα ρουτερ ειναι πιο νεο δεν σημαινει μεγαλυτερη ταχυτητα.εσυ 2 πραγματα μπορεις να κανεις. α.δοκιμασε αλλο firmware αν υπαρχει.(πιο νεο δηλαδη). β.ζητα απο την Hol 9 margin για να παρεις λιγο ταχυτητα. γ.δοκιμασε τυπικα να παιξεις με καρφωτα adsl2+ μετα adsl2 και μετα g.dmt να δεις αν θα παιξεις καλυτερα η οχι.κανονικα η Hol δεν εχει Username/password.υποτιθεται οτι οτι και να βαλεις θα πρεπει να παιξει..τωρα εσυ πως βρεθηκες να εχεις στοιχεια τι να πω.εγκατελειμενο radius εχουν για τους παλιους πελατες? επισης τα attenuation δεν μας νοιαζει ποσο τα διαβααζει.καθε ρουτερ τα διαβαζει διαφορετικα.επισης οταν δεν σου φορτωνε καμια σελιδα θα πρεπε να ειχες δει οτι δεν εχει παρει Ip μεσα στο μενου οποτε θα παιδευοσουν λιγοτερο.
dante14023 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Ηξερα οτι δεν θα κρατουσε τα ιδια νουμερα, λογικο... Αλλα δεν περιμενα να μου ριξει τοσο την ταχυτητα... Ειχα δει οτι δεν ειχα ip αλλα νομιζα οτι κατι εκανα λαθος με τις ρυθμισεις, η ειχα ξεχασει κατι. Μου ειπε και ο πρωτος τεχνικος οτι δεν χρειαζεται username/password οποτε εψαχνα αλλου το λαθος.... Θα παρω απο βδομαδα τηλεφωνο να δω και με την ταχυτητα τι γινεται... Θα τσεκαρω οταν βρω χρονο και αυτα που μου ειπες και θα επανελθω με νεοτερα.
poulinos Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Ηξερα οτι δεν θα κρατουσε τα ιδια νουμερα, λογικο... Αλλα δεν περιμενα να μου ριξει τοσο την ταχυτητα... Ειχα δει οτι δεν ειχα ip αλλα νομιζα οτι κατι εκανα λαθος με τις ρυθμισεις, η ειχα ξεχασει κατι. Μου ειπε και ο πρωτος τεχνικος οτι δεν χρειαζεται username/password οποτε εψαχνα αλλου το λαθος.... Θα παρω απο βδομαδα τηλεφωνο να δω και με την ταχυτητα τι γινεται... Θα τσεκαρω οταν βρω χρονο και αυτα που μου ειπες και θα επανελθω με νεοτερα. αν δενεχεις Ip συνηθως με το θεμα authentication ξεκινας.τωρα για την ταχυτητα οπως λεμε παντα ποτε δεν ξερεις αν ενα ρουτερ θα κλειδωσει καλυτερα η οχι.παραμονο αν το δοκιμασεις.μπορει να δεις απο μικρες διαφορες μεχρι μεγαλες διαφορες δυστυχως.συνηθως βλεπεις μεγαλυτερα νουμερα με ποιο νεα ρουτερ σαν πιο εξελιγμενα.ΣΥΝΗΘΩΣ.ζητα το 9 margin για να κερδισεις σε ταχυτητα παντα.η στειλε email σε αυτους να στο αλλαξουν.και δες και για firmware μηπως και στο φτιαξει.μερικα Netgear κοιτανε μονα τους για firmware Οτανεχουν ιντερνετ ενω σε αλλα το κανεις manual>αν το κανεις manual κοιτα ποιο μοντελο εχεις πιο version εχεις και προσεχε πιο firmware θα περασεις.πχ μπορει να εχει αλλο για ευρωπη και αλλο για αμερικη
hall2001 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Υπάρχουν custom firmware για αυτό το router που αλλάζεις το snr μέσα από την σελίδα τους η από cli,πια έκδοση έχεις;
poulinos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Υπάρχουν custom firmware για αυτό το router που αλλάζεις το snr μέσα από την σελίδα τους η από cli,πια έκδοση έχεις; και με generic firmware δεν γινεται η θυμαμαι λαθος?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα