mistr4l Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Παιδιά καλησπέρα, Αν και παρακολουθώ πολλά χρόνια το forum, σήμερα χρειάζομαι τις συμβουλές σας. Όπως λέει και ο τίτλος, ενδιαφέρομαι να κάνω ένα mini-upgrade στο macbook pro που έχω, από 4Gb θέλω να πάω σε 8 την RAM και να βάλω κι έναν SSD σκληρό. Επίσης, θέλω να βάλω τον παλιό HDD εσωτερικά στη θέση του optical drive. Βρήκα παρόμοια threads αλλά είναι λίγο παλιά και είπα ν'ανοίξω ένα καινούριο. Ερωτήσεις... 1. Επισκέφτηκα την σελίδα της OWC και σκέφτηκα να πάρω από εκεί όλο το upgrade pack (RAM, SSD, kit για αντικατάσταση του optical drive με σκληρό). Αξίζουν τα προϊόντα από το εν λόγω site ή είναι καλύτερα να προχωρήσω σε αγορά από τα δικά μας καταστήματα των ήδη δοκιμασμένων σε macbook pros Samsung (840 για SSD) και Kingston για RAM?? 2. Έχει αγοράσει κανείς από OWC? Έχετε γνώμες, εμπειρίες, προτάσεις κλπ? Τα μεταφορικά είναι 40$, αλλά θα αγοράσω μαζί μ'ένα φίλο οπότε επιμερίζονται. Πάνω κάτω τα ίδια θα μου έρθουν από Αμερική. 3. Στο activity monitor μετά από εκτεταμμένη χρήση έχω free RAM 1Gb. Πέφτω έξω αν χρησιμοποιήσω photoshop αρκετά και σηκώσω είτε movie maker, είτε κάποιο βαρύ αρχείο (π.χ movie 1080p). Ο SSD θα κάνει διαφορά σε αυτά λόγω ταχύτητας που ακούω και βλέπω στο youtube? Να προχωρήσω κατευθείαν σε RAM upgrade ή να το πάω σταδιακά και βλέπουμε (πρώτα SSD και μετά RAM)? (Υποκειμενική ερώτηση αυτή, αλλά καλό θα μου κάνουν 2-3 συμβουλές παραπάνω). Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! Παναγιώτης
atheatos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 1.Αξίζουν τα προϊόντα της,αλλα αν έχεις βρεί οικονομικότερες λύσεις και σκέφτεσε τα λεφτά, δεν θα δεις σημαντική διαφορά αν επιλέξεις τα εγχωρια. 2. Εχω αγοράσει σκληρό ssd και μνήμες και είμαι πολυ ικανοποιημένος, ειδικά από τις μνήμες RAM. 3. RAM οπωσδήποτε και μετά ssd. Στη θέση σου θα έπερνα τις μνήμες και το kit της OWC και θα άφηνα τον ssd, αν ήθελα να γλιτώσω λεφτά .Αλλα αν δεν υπαρχει οικονομικό πρόβλημα η συνολική αγορά που σκέφτεσαι να κάνεις είναι πολύ καλή. 1
georgeadams Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Η OWC αν δεν κάνω λάθος έχει έδρα στην Αμερική. Το κόστος των μεταφορικών από Αμερική το υπολόγισες; Την περίπτωση να σταματήσει το δέμα στο τελωνείο και να πληρώσεις επιπλέον χρήματα;
mistr4l Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ. @atheatos Επειδή όπως είπα θέλω να πάρω το kit από την OWC μιας κι έχει video tutorials και ξέρω ότι δουλεύει σωστά, ίσως είναι καλή επιλογή αυτό που προτείνεις, μνήμες και kit από αυτούς και SSD από εδώ. Ειδικά ο samsung 840 240Gb βγαίνει σχετικά πιο φθηνός από την OWC. Τα χρήματα τα έχω υπολογίσει γιατί το σκέφτομαι καιρό τώρα, αλλά εννοείται πως λόγω δύσκολης εποχής, ό,τι μπορώ να γλυτώσω καλό είναι. Και τα 10Ε γιατί να τα 'πετάξω'?? @georgeadams Τα μεταφορικά είναι 40$. Δεν έχω υπολογίσει να σταματήσει στο τελωνείο. Φαντάζομαι πως για να στέλνουν σε όλο τον κόσμο δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Αλλά ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι σταματάει, δεν πιστεύω να πληρώσω πολλά επιπλέον. Η διαφορά Ελλάδας - OWC είναι σχετικά μικρή. Απλά αναρωτιέμαι τί αξίζει περισσότερο. ΦΥΣΙΚΑ γι'αυτό ρωτάω κι αν το έχει κάνει κάποιος από εσάς ώστε αν το σκεπτικό μου είναι λάθος (και υποθέσουμε ότι πληρώνω τελωνείο και είναι ασύμφορο) να μην το επιχειρήσω. Ευχαριστώ και πάλι και φυσικά όποιος άλλες απόψεις καλοδεχούμενες Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2013 από mistr4l
haHa Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ. @atheatos Επειδή όπως είπα θέλω να πάρω το kit από την OWC μιας κι έχει video tutorials και ξέρω ότι δουλεύει σωστά, ίσως είναι καλή επιλογή αυτό που προτείνεις, μνήμες και kit από αυτούς και SSD από εδώ. Ειδικά ο samsung 840 240Gb βγαίνει σχετικά πιο φθηνός από την OWC. Τα χρήματα τα έχω υπολογίσει γιατί το σκέφτομαι καιρό τώρα, αλλά εννοείται πως λόγω δύσκολης εποχής, ό,τι μπορώ να γλυτώσω καλό είναι. Και τα 10Ε γιατί να τα 'πετάξω'?? @iDad Τα μεταφορικά είναι 40$. Δεν έχω υπολογίσει να σταματήσει στο τελωνείο. Φαντάζομαι πως για να στέλνουν σε όλο τον κόσμο δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Αλλά ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι σταματάει, δεν πιστεύω να πληρώσω πολλά επιπλέον. Η διαφορά Ελλάδας - OWC είναι σχετικά μικρή. Απλά αναρωτιέμαι τί αξίζει περισσότερο. ΦΥΣΙΚΑ γι'αυτό ρωτάω κι αν το έχει κάνει κάποιος από εσάς ώστε αν το σκεπτικό μου είναι λάθος (και υποθέσουμε ότι πληρώνω τελωνείο και είναι ασύμφορο) να μην το επιχειρήσω. Ευχαριστώ και πάλι και φυσικά όποιος άλλες απόψεις καλοδεχούμενες Μην παρεις απο OWC ssd και μνημες. Οι ssd τους δεν ειναι τοσο καλοι και αξιοπιστοι οσο αλλοι(συχνα φθηνοτεροι) ssd οπως ο samsung που κοιτας. Το ιδιο και οι μνημες: ποιος ο λογος να μην παρεις crucial ;;; Τελος, μην ξεχνας το θεμα εγγυησης/after sales. Εστω οτι οι μνημες που σου ερχονται ειναι προβληματικες(συμβαινει καμμια φορα) ή ο ssd χαλαει μετα απο 2 χρονια. Τι κανεις; Τον στελνεις (με δικα σου εξοδα) πισω και περιμεεεεεενεις ή αγοραζεις κατι απο Ελλαδα/Ευρωπη με σωστη εγγυηση και after sales support;
mistr4l Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 haHa δεν έχεις άδικο σε αυτά που γράφεις. Η αλήθεια είναι ότι η OWC αγοράζει και τις παλιές σου μνήμες πίσω, διάβαζα και reviews από το ιντερνετ οπότε και έψαξα το site αρκετά και με ενθουσίασε κατά κάποιο τρόπο. Παραπέρα, επειδή τα προϊόντα ήταν αποκλειστικά για apple το σκέφτηκα σαν μία λύση σίγουρη ώστε να μην υπάρχουν ασυμβατότητες με το laptop. Βέβαια, σχεδόν 18 χρόνια που ασχολούμαι με τα ριμάδια ποτέ δεν είχα πρόβλημα ασυμβατότητας. Διαβάζοντας φυσικά στο forum αντίστοιχα θέματα, διαπίστωσα πως με samsung και crucian/kingston μνήμες κανείς δεν έχει θέματα. Περισσότερο όπως αναφέρω και παραπάνω με ενθουσίασε το kit για να μπει εσωτερικά ο παλιός HDD οπότε και στράφηκα στην OWC αλλά και πάλι ψάχνομαι. Φοβάμαι μην ανεβάζει θερμοκρασία και τα συναφή και τελικά αντί για καλό έχω το αντίθετο αποτέλεσμα. Γι'αυτό λοιπόν και ζητάω τις γνώμες σας / συμβουλές σας ή κάποιου που το έχει κάνει ήδη. Μην πάμε για μαλλί και βγούμε κουρεμένοι Ευχαριστώ και πάλι!
haHa Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Εγω μονο και μονο λογω after sales support(ταχυτητα και κοστος μεταφορικων σε περιπτωση προβληματος) δεν θα επελεγα ευκολα μια εταιρια που ειναι στην Αμερικη. Θα αγοραζα κατι απο Ευρωπη/Ελλαδα. Χωρια που σε ssd θα εμπιστευομουν πιο ευκολα samsung/intel απο οτι την οποια owc.
mistr4l Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Χωρια που σε ssd θα εμπιστευομουν πιο ευκολα samsung/intel απο οτι την οποια owc. Νομίζω αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που άνοιξα νέο θέμα τελικά. Έλλειψη εμπιστοσύνης στην όποια OWC παρά τις καλές κριτικές, απέναντι σε αξιόπιστες και ενδεχομένως φθηνότερες λύσεις όπως Samsung και Intel... Μάλλον θα καταφύγω σε ελληνική αγορά για SSD και RAM και θ'αγοράσω μόνο το kit από την OWC αν δεν βρω κάτι αντίστοιχο Ευρώπη, να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
haHa Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Για το kit, υπαρχουν και σε ebay, αλλα δεν εχουν το φινιρισμα που εχει το kit της owc
mistr4l Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 haHa θα το ψάξω αυτό. Απ'οτι βλέπω μάλλον θα πρέπει να εγκαταλείψω το Αμέρικα και το OWC, οπότε ξεκινάω από εκεί. Το kit το έχει βαλεί κανείς από εσάς εδώ? Ή έχετε ακούσει απόψεις γενικότερα? Δεν ξέρω γιατί αλλά φοβάμαι πως όσο καλό και ν'ακούγεται ίσως σηκώνει θερμοκρασία κι έχω άλλα προβλήματα. Κάτι αντίστοιχο γινόταν παλιά με όσους έβαζαν 7200rpm HDD.
TheDevilMayCare Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Για τις μνημες ειδικα, εχε στο μυαλο σου οτι: ακομη κι αν προκειται για το 5.1 μοντελο,και του εχεις τη "σωστη ROM", υπαρχει παντοτε η κακη πιθανοτητα (περιπου 4-10%),να μη "γουσταρει" να δει διχως προβληματα τα 8GB, και να καθεται ok με τα 6GB
mistr4l Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 @TheDevilMayCare Όσο το έψαξα στα ξένα forums, υπάρχει όντως αυτό που αναφέρεις. Μερικοί αντιμετωπίζουν 'freezes' με τα 8Gb ενώ με τα 6Gb δουλεύουν όλα ρολόι. Έχω σκεφτεί να πάρω ένα τεσσάρι και μαζί με το ένα από τα δύο δυάρια που έχω να τα κάνω 6 (με 6 κανείς δεν έχει αναφέρει προβλήματα). Σίγουρα όμως δεν θα λειτουργεί τόσο καλά επειδή στα δύο slots δεν θα είναι ίδιες RAM, αν και θα είναι καλύτερα από τα 4. Γι'αυτό σκέφτηκα να πάω πρώτα σε SSD, μιας και μέχρι τώρα μόνο σε πολύ βαριές εργασίες βγαίνω off με τα 4... Ίσως το πάω σταδιακά, οπότε και να πάρω το μικρότερο ρίσκο
TheDevilMayCare Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Μη το γρουσουζευουμε απο τωρα Και παντως, τα 6GB ειναι καλυτερα, απο 4!Υποψιν οτι, σε επιπεδο hardware και για pc τουλαχιστον dual channel 2GB+2GB,αντιστοιχει παλι σε dc 2+2 ακομη κι αν το ενα stickακι ειναι 4αρι και βεβαιως εχειςbonus +2GB! Αυτα σε pc ηταν μετρησιμα Τωρα σε Mac mini, θα ελεγα επισηςοτι γινεται (και αναλογικως σε Macbook) αλλα sorry, δεν εχω hard data/αποδειξεις
mistr4l Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 χαχα ναι οκ δεν υπάρχει θέμα, ακόμα κι αν δεν είναι ακριβώς όπως τα λες TheDevilMayCare δε νομίζω ότι η διαφορά θα είναι τόσο αισθητή πια. Αυτό που επιζητώ είναι να 'αναπνεύσει' λίγο το μηχανηματάκι για να γλυτώσω την αναβάθμιση, καθώς κατά τ'άλλα όλα βαίνουν καλώς. Περισσότερο το Lion έχει χαλάσει τη δουλειά που είναι απαιτητικό και σχετικά βαρύ (σε σχέση με snow leopard πάντα). Είναι τραγικό τα win 7 με το partition να πηγαίνουν σφαίρα και πολύ γρηγορότερα από τo Lion... Τέλος, από Ελλάδα έχω ψιλοαποφασίσει για τον Samsung 840. Αν κάποιος όμως έχει άλλη άποψη ή έχει δοκιμάσει κάτι άλλο σε παρόμοιο μηχάνημα με το δικό μου (macbook pro late 08 - unibody) ας ενημερώσει αν είναι εύκολο. Ευχαριστώ και πάλι!
TheDevilMayCare Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Καλα, δεν λεμε ο,τι μας κατεβει εδω Επισημως, μας τα δινει & η Intel:http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/sb/CS-011965.htmΜη σε μπερδεψει, το "desktop". Και για τους φορητους, προβλεπονται
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα