panther_512 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Πάντως παιδιά όσο το ψάχνω, τόσο πιό πολύ απογοητεύομαι από τα θέματα ποιοτικού ελέγχου των τηλεοράσεων, ανεξαρτήτως μάρκας. Δεν γίνεται η entry-level τηλεόραση του 2006 που έχω να περνά με άριστα όλους τους ελέγχους clouding, banding, DSE και εν έτη 2013 να βλέπω τηλεοράσεις των 1500 και βάλε με τέτοια προβλήματα και τον κόσμο να αναγκάζεται να δέχεται αυτές τις καταστάσεις επειδή και καλά είναι περιορισμός της τεχνολογίας... Για τη σειρά W6 ειδικότερα, στο avforum έχει κόσμο που στέλνει πίσω τις τηλεοράσεις για αντικατάσταση λόγω εντονότατου banding ή DSE, με λιγοστές αναφορές για επίλυση του θέματος στις τηλεοράσεις που κατασκευάστηκαν μετά τον 7ο 2013. Αυτά στο avforum. Προβλήματα με τα πάνελ τους αναφέρονται και για τη σειρά W8. Όπως και να έχει, σε όλη τη Κύπρο αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόλις 2 Sony 50W656, και προβληματίζομαι για την υποστήριξη που έχουν γενικά οι Sony τηλεοράσεις στο νησί..... 1
spartan29gr Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Φιλε πανθηρα!!καλα κανεις και το ψαχνεις!!!αλλα δυστυχως τα εχουμε πει αυτα!!ειναι και θεμα τυχης σε τι κομματι θα πεσεις.
panther_512 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Θα πάω σε λίγο να τσεκάρω από κοντά την 50w653 και την 55W805a, αλλά όπως είπα τα ελάχιστα κομμάτια που υπάρχουν διαθέσιμα με κάνουν αρκετά εως πολύ διστακτικό. Σε περίπτωση που γίνει αγορά και το πάνελ βγεί μάπα θα έχουμε σοβαρά προβλήματα με το after sales....
panther_512 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Πήγα λοιπόν χθές και είδα από κοντά τις τηλεοράσεις. Είδα τις σειρές 6,8 και 9 της Sony αλλά φυσικά και τηλεοράσεις από LG και Samsung. Ομολογώ ότι οι τηλεοράσεις της Sony όσον αφορά ποιότητα εικόνας ήταν πάντα ένα κλικ πιό πάνω από τις αντίστοιχες LG και Samsung στο ίδιο εύρος τιμών. Δυστυχώς στον φωτεινό χώρο του καταστήματος δεν μπορούσα να διακρίνω τη διαφορά στο μαύρο μεταξύ 653 και 805a, ενώ αντίθετα η 805a είχε σαφώς ομαλότερη κίνηση από την 653, με την δεύτερη να έχει ελαφρό judder σε φάσεις με πολύ γρήγορη κίνηση. Όλες οι τηλεοράσεις παίζαν HD ποδόσφαιρο και με χαρά μου διαπίστωσα την απουσία banding και DSE από τις Sony. Ο υπάλληλος προς ευχάριστη έκπληξή μου ήταν καλός γνώστης του αντικειμένου, ξέροντας απέξω τα input lags των διαφόρων τηλεοράσεων. Στο διαταύτα τώρα, η Sony 55w805a μου άρεσε πάρα πολύ, όπως και της γυναίκας μου. Το ίδιο και ο υπάλληλος, μου πρότεινε από όλες τις τηλεοράσεις την 805a ή την 653 σε περίπτωση που αλλάξω σύντομα τηλεόραση για να αναβαθμίσουμε σε 4Κ. Αλλά όταν ρώτησα για τα περι service o υπάλληλος μου εξήγησε ότι το service της Sony στη Κύπρο δυστυχώς δεν είναι το καλύτερο, με την LG να έχει με διαφορά την καλύτερη εξυπηρέτηση στο νησί από όλες τις άλλες εταιρίες. Τον παραδέχομαι πάντως για την ειλικρίνειά του. Με διαβεβαίωσε ότι δεν πρέπει να με προβληματίζει ο κατασκευαστής, διότι αυτό είναι θέμα δικό τους (του πωλητή) και ότι απο μέρους τους θα φροντίσουν να μήν έχω το οποιοδήποτε παράπονο από το after sales. Αυτά εν ολίγης....... PS: Η 905a ήταν χάρμα οφθαλμών πάντως. Όπως και η τιμή της....
OrPolyzos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Λεπτομερέστατη αναφορά! Ευχαριστούμε!Για τις τηλεοράσεις δε θα πω κάτι, γιατί με κάλυψες και συμφωνώ σε ο,τι είπες.Στο κομμάτι service η LG γενικά νομίζω είναι πάνω απ' όλες τις εταιρείες όχι μόνο σε Κύπρο, αλλά και σε Ελλάδα. Πάντως η διαβεβαίωση του πωλητή θα με καθησύχαζε ειδικά αν έχεις σκοπό να βάλεις κάποια επέκταση εγγύησης. Αν βάλεις τα αναλαμβάνουν όλα αυτοί για όλη τη διάρκεια της εγγύησης οπότε δεν έχεις κάτι να ανησυχείς.
panther_512 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Απ'όσο γνωρίζω στις τηλεοράσεις δεν παίζει επέκταση εγγύησης. Ειδικά στο κυπριακό public για την 55w805 δίνουν 1 χρόνο εγγύησης(!!!) Στον Stephanis που πήγα ευτυχώς δίνουν 2.... Από προσωπική εμπειρία πάντα, ο πωλητής μπορεί να έχει τις καλύτερες προθέσεις, αλλά αν ο κατασκευαστής είναι χάλιας στην εξυπηρέτηση και στο service, το τελικό αποτέλεσμα στον καταναλωτή δέν είναι το καλύτερο.
OrPolyzos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Εντύπωση μου κάνει. Ο κατασκευαστής δίνει 2 χρόνια εγγύηση στο προϊόν και το κατάστημα δίνει 1? Εδώ είναι τα 2 χρόνια στάνταρ και μπορείς να κάνεις επέκταση στα 5 χρόνια με κάποια χρήματα παραπάνω ανάλογα την αξία της τηλεόρασης. Και άμα σου χαλάσει κιόλας στα 5 χρόνια σου δίνουν τηλεόραση να βλέπεις μέχρι αν φτιαχτεί/αλλαχτεί η δικιά σου. Κοίτα το λίγο στα καταστήματα εκεί γιατί γενικά στις μεγαλύτερες-ακριβότερες τηλεοράσεις μετράει νομίζω.
panther_512 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δυστυχώς το after sales στη Κύπρο είναι πάρα πολύ πίσω. Θα το τσεκάρω το θέμα, αλλά δεν νομίζω να δώ κάτι διαφορετικό. Τώρα ειδικά για τηλεοράσεις Sony, μόνο 2 αλυσίδες καταστημάτων διαθέτουν, και αυτές σε πολύ περιορισμένα κομμάτια: Tα public και η αλυσίδα Stephanis... 1 χρόνο εγγύησης η πρώτη εταιρία, 2 χρόνια η δεύτερη. Οπότε καταλαβαίνεις ότι αν αγοράσεις εδώ πέρα τηλεόραση Sony, θα πρέπει να κάνεις και το σταυρό σου να μήν προκύψει κάποιο πρόβλημα...
panther_512 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Tελικά παιδιά μετά από πάρα πολύ ψάξιμο και αφού αποφάσισα να παίξω ζάρια με τα λεφτά μου και τα διάφορα πάνελς μόλις τσίμπισα την 50W656A. Ο μόνος λόγος που δεν πήρα την 805Α ήταν λόγω του υποδυέστερου μαύρου, τουλάχιστον στα reviews, διότι όπως είπαμε, στο μαγαζί διαφορά δεν φαινόταν. Πάμε με τα αρνητικά να ξεμπερδεύουμε: -Όπως τα είπαμε και τα ξέραμε, η τηλεόραση έχει ανεπαίσθητο Banding, φαίνεται στα τέστ, αλλά όχι σε κανονική χρήση, -Έχει όμως καί μπόλικο Backlight bleeding σε όλη την επάνω πλευρά της τηλεόρασης. Βασικά η επάνω οριζόντια πλευρά του πάνελ έχει μία λωρίδα μισού εκατοστού υψηλότερης φωτεινότητας που διατρέχει όλο το πάνελ από άκρη σε άκρη και φαίνεται σε όλες τις σκοτεινές σκηνές. -Ευτυχώς δεν έχει καθόλου clouding. Αυτά. To κατάστημα δέχεται επιστροφές "no-questions-asked", αλλά δεν πρόκειται να μπώ σε αυτή τη διαδικασία και σε αυτή τη ταλαιπωρία. Η τηλεόραση φαίνεται πολύ καλή και αν στα παιχνίδια και τις ταινίες αποδίδει όπως θέλω, μπορώ να ζήσω με τα ελλατώματά της. Πάμε τώρα στις θετικές εντυπώσεις: - Σφραγισμένο κουτί και όλα σφραγισμένα εντός του κουτιού. Είχα άγχος μπάς και μου κάτσει καμιά επιστροφή, το είπα και του υπαλλήλου, αλλά όλα καλά. - No INPUT LAG!!!!! Εντάξει έπαθα πλάκα. Δεν το πίστευα ότι η Samsung στην οποία έπαιζα μέχρι τώρα είχε τόση διαφορά. Η απόκριση της τηλεόρασης είναι απλά άμεση! - Πολύ ωραίο μαύρο. - Πολύ σωστή εικόνα out of the box. Δεν χρειάστηκε να καλιμπράρω το οτιδήποτε ακόμα. Αυτά τα ολίγα παιδιά. Αν έχετε ερωτήσεις, ευχαρίστως να σας τις απαντήσω. Στις επόμενες ημέρες που θα κάνω επέκταση το TV stand, η 40-άρα Samsung θα κάθεται μόνιμα δίπλα από την Sony, οπότε θα μπορώ να κάνω άμεσες συγκρίσεις. Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2013 από panther_512 1
spartan29gr Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Καλοριζικη φιλε πανθηρα!!(welcome to the club)γενικα πηρες μια απο τις κορυφαιες τηλεορασεις στην κατηγορια που ειναι.Ποσο σου κοστισε παρεπιπτοντως?και αν θες ανεβασε καμια φωτο για να την δουμε!!ευχαριστω.
panther_512 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Στη Κύπρο έχει 899, με την έκπτωση την πήρα 856 ευρώ. Το PC gaming πραγματικά απόλαυση. Έβαλα το Metro Last Light και μέχρι και η γυναίκα μου είπε Ουάο. Φωτογραφίες θα ανεβάσω με την πρώτη ευκαιρία. Επίσης τσέκαρα το input lag εμπειρικά με το Human benchmark. Με τη Samsung είχα μέσο όρο 287msec Με τη Sony 255msec Aυτό δεν είναι φυσικά η καθυστέρηση της τηλεόρασης. Είναι ο χρόνος αντίδρασής μου στο τέστ. Εδώ κοιτάμε την διαφορά, η οποία είναι κάπου στα 30msec, όπου και αυτή είναι η διαφορά στο input lag των 2 τηλεοράσεων. 1
Dannie Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Tελικά παιδιά μετά από πάρα πολύ ψάξιμο και αφού αποφάσισα να παίξω ζάρια με τα λεφτά μου και τα διάφορα πάνελς μόλις τσίμπισα την 50W656A. Ο μόνος λόγος που δεν πήρα την 805Α ήταν λόγω του υποδυέστερου μαύρου, τουλάχιστον στα reviews, διότι όπως είπαμε, στο μαγαζί διαφορά δεν φαινόταν. Πάμε με τα αρνητικά να ξεμπερδεύουμε: -Όπως τα είπαμε και τα ξέραμε, η τηλεόραση έχει ανεπαίσθητο Banding, φαίνεται στα τέστ, αλλά όχι σε κανονική χρήση, -Έχει όμως καί μπόλικο Backlight bleeding σε όλη την επάνω πλευρά της τηλεόρασης. Βασικά η επάνω οριζόντια πλευρά του πάνελ έχει μία λωρίδα μισού εκατοστού υψηλότερης φωτεινότητας που διατρέχει όλο το πάνελ από άκρη σε άκρη και φαίνεται σε όλες τις σκοτεινές σκηνές. -Ευτυχώς δεν έχει καθόλου clouding. Αυτά. To κατάστημα δέχεται επιστροφές "no-questions-asked", αλλά δεν πρόκειται να μπώ σε αυτή τη διαδικασία και σε αυτή τη ταλαιπωρία. Η τηλεόραση φαίνεται πολύ καλή και αν στα παιχνίδια και τις ταινίες αποδίδει όπως θέλω, μπορώ να ζήσω με τα ελλατώματά της. Πάμε τώρα στις θετικές εντυπώσεις: - Σφραγισμένο κουτί και όλα σφραγισμένα εντός του κουτιού. Είχα άγχος μπάς και μου κάτσει καμιά επιστροφή, το είπα και του υπαλλήλου, αλλά όλα καλά. - No INPUT LAG!!!!! Εντάξει έπαθα πλάκα. Δεν το πίστευα ότι η Samsung στην οποία έπαιζα μέχρι τώρα είχε τόση διαφορά. Η απόκριση της τηλεόρασης είναι απλά άμεση! - Πολύ ωραίο μαύρο. - Πολύ σωστή εικόνα out of the box. Δεν χρειάστηκε να καλιμπράρω το οτιδήποτε ακόμα. Αυτά τα ολίγα παιδιά. Αν έχετε ερωτήσεις, ευχαρίστως να σας τις απαντήσω. Στις επόμενες ημέρες που θα κάνω επέκταση το TV stand, η 40-άρα Samsung θα κάθεται μόνιμα δίπλα από την Sony, οπότε θα μπορώ να κάνω άμεσες συγκρίσεις. Μετα απο λιγες μερες ποιες οι εντυπωσεις σου??? Εχω παρει την ιδια το μονο που με νευριαζει ειναι οτι δεν εχει 100% σταθεροτητα αν την κουνησεις λιγο στα πανω ακρα ψιλοκουνιεται...!
panther_512 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Βασικά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και ακόμα κατενθουσιασμένος. Καταπληκτική εικόνα και το gaming είναι απολαυστικότατο! Η απουσία input lag παίζει τεράστιο ρόλο στην όλη αίσθηση που έχεις. Η τηλεόραση όμως δεν έχει motion interpolation για επεξεργασία κίνησης (το LED motion που έχει σκοτεινιάζει πολύ την εικόνα, καθιστώντας το άχρηστο), οπότε όσοι αναζητούν σε μία τηλεόραση αυτό το χαρακτηριστικό, θα πρέπει να κοιτάξουν αλλού. Επίσης το σαλόνι μου είναι ιδιαίτερα φωτεινό, με παράθυρα και μπαλκονόπορτες στους 3 από τους 4 τοίχους, τα οποία και έχουμε μονίμως ανοιχτά κατα τη διάρκεια της ημέρας (μας αρέσει πολύ το φώς). Η τηλεόραση αποδίδει εξαιρετικά ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες, ενώ την φωτεινότητα την έχω να ρυθμίζεται αυτόματα (Eco settings). Το πάνελ είναι ημι-ανακλαστικό, οπότε αν έχεις φώς από πίσω σου, σε σκοτεινές εικόνες θα το βλέπεις. Το θέμα της σταθερότητας της οθόνης που λές αποτελεί γεγονός, το οποιο οφείλεται στο λεπτό προφίλ της, αλλά κυρίως στο μεταλλικό stand της τηλεόρασης και την φυσική ελαστικότητα που έχει. Υπο συγκεκριμένες συνθήκες μπορώ να φανταστώ ανατροπή της τηλεόρασης (σεισμό, παιδάκια που πιέζουν την TV με τα χέρια τους). Στο εγχειρίδιo προτείνει το δέσιμο της TV επάνω στο έπιπλο που την έχεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα