costas79 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Καλησπέρα σας! Ο υπολογιστής μου αντιμετωπίζει κάποια θεματάκια (όπως αυξημένες θερμοκρασίες χωρίς να μπορώ να εντοπίσω το ποτε και γιατί γίνεται αυτό, βγάζοντας μου συχνά το μήνυμα failure στο boot) και επειδή δεν είμαι σε φάση να αγοράζω καινούργιο προσέχω να τον διατηρήσω όπως έχει. Στο systeminfo των Windows μου βγάζει αυτή την εικόνα στην κατηγορία conflicts. Είναι κάπως έτσι: Gigabyte Z68P-DS3 1.0 Intel Core i3 2100 Leadtek Nvidia 9600 GT PSU 500W, RAM 4GM Single Channel 2 X DVD ROM Drives (το ένα φαίνεται χαλασμένο) 2 X HD (500TB, 2TB) Windows 7 Πειρατικό (Θα έβαζα κάποιο linux όπως το Crunchbang αν δεν ήθελα να παίζω κάποιο απο τα παιχνίδια των Windows. Τα παιχνίδια σχεδόν όλα όσα παίζω τα έχω original!) Οι ερωτήσεις μου είναι: Πως να ρυθμίσω τα BIOS; Τι αλλαγές χρειάζεται να κάνω στο hardware;
blitzNikos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 καλημέρα Σημαντικό ρόλο στις θερμοκρασίες και στα προβλήματα λειτουργίας παίζει το κουτί (μέγεθος και θέσεις για ανεμιστήρες), η ψύκτρα που χρησιμοποιείς στον επεξεργαστή, ο αριθμός και η τοποθέτηση ανεμιστήρων για τη σωστή εισαγωγή του ψυχρού αέρα από μπροστά και κάτω και τη σωστή εξαγωγή από πίσω και πάνω καθώς και η τακτοποίηση των καλωδίων για να αποφεύγονται φαινόμενα ... "μακαρονάδας", που δυσκολεύουν τη κυκλοφορία του αέρα και μπορεί να ακουμπάνε κάπου που δεν πρέπει, με αποτέλεσμα διάφορα παρατράγουδα. Αν κάποιο εξάρτημα είναι χαλασμένο, αποσύνδεσέ το και απομάκρυνέ το, μπορεί να δημιουργεί κάποιο θέμα. Υπόψην ότι κάποια θεματάκια μπορεί να είναι και από τα πειρατικά windows. Επίσης, προσδιόρισε το τροφοδοτικό σου, γιατί "500W", αν είναι κανένα turbo-x, δεν είναι και η καλυτερότερη των περιπτώσεων. Tι εννοείς "πως να ρυθμίσω τα bios?" Αμέσως μόλις ξεκινήσεις το pc σου πατάς DEL και μπαίνεις στο setup του bios. Για πιο προχωρημένες ρυθμίσεις πατάς Ctrl + F1 Συνήθως αρκεί ένα "load optimized defaults" και το σύστημα ρυθμίζεται αυτόματα. Αν δεν έχεις κάποιο ειδικό θέμα δεν χρειάζεται να πειράξεις κάτι. Στο manual της μητρικής σου έχει αναλυτικές οδηγίες για το τι μπορείς να κάνεις. http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&ved=0CEgQFjAD&url=http%3A%2F%2Fdownload.gigabyte.eu%2FFileList%2FManual%2Fmb_manual_ga-z68p-ds3_e.pdf&ei=UoxbUtjGBcG00wWqzIH4Bg&usg=AFQjCNGijANhARCGQZ3ShAJhrHpHF-j8RA Ελπίζω να βοήθησα. φιλικά Νίκος
costas79 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Ευχαριστω για την απαντηση. Το προβλημα πρεπει να οφειλοταν σε κακη ρυθμιση BIOS εφοσον φαινεται καπως να αντεχει το τροφοδοτικο. Τη στιγμη αυτη κανω μια δοκιμη με το Crunchbang Linux και φαινεται καπως καλο αλλα χωρις Pro. http://www.typegreek.com/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα