micos000 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Εκανα αυτο που λεει (δυο ποστ πισω) ο micos000. "Θα πρέπει να μετατρέψεις τους υπότιτλους σε ass και να τους διαμορφώσεις. Φόρτωσε τους στο subtitle workshop και κάνε αποθήκευση ως και επέλεξε Advanced substation (το 2ο) με διπλό κλικ. Σώσε με το ίδιο όνομα" Το εκανα με το SubtitleWorkshop4. Με το SubtitleWorkshop_6.0b που δοκιμασα (τωρα μολις.. μετα την ερωτηση σου) ειναι λιγο διαφερετικα.. Ανοιγω το προγραμμα Φορτωνω τον υποτιτλο Παταω File και μετα Save as Τοτε μου βγαζει την εικονα 1 Μετα παταω με διπλο κλικ στο 4ο (εικονα 2) Μου βγαζει την εικονα 3 Και αφου πατησω αποθηκευση μου εμφανιζει την εικονα 4 Ε, μετα δεν ξερω τι να κανω Αλλα μαλον αλλο ρωτας.. Και παλι εκανα αυτο που λεει (τρια ποστ πισω) ο micos000. "Σώσε με το ίδιο όνομα και άνοιξε το νέο αρχείο με κατάληξη ass με το σημειωματάριο. Βρες το τμήμα με το [V4+ styles] και εντόπισε την γραμμή που ξεκινάει με Style: Default. Τα settings χωρίζονται με κόμμα (,) και το 3ο που είναι νούμερο είναι το μέγεθος, βάλτο 34. Βασικά η προηγούμενη γραμμή που λέει Format: Name σου εξηγεί τι είναι τι. Μετά είναι 4 ρυθμίσεις για τα χρώματα που ξεκινάνε με &00 και είναι δεκαεξαδικά, σιγουρέψου ότι το 1ο και το 2ο είναι &H00FFFFFF και το 3ο και 4ο είναι &H00000000. Αν θέλεις να είναι bold κάνε το επόμενο που είναι -1 σε 1 Άλλαξε και το τελευταίο νούμερο που θα είναι 1 σε 161 το οποίο είναι η κωδικοποίηση." Εδώ θα ήθελα να προσθέσω ότι δεν έχω δει ακόμα τηλεόραση που να αναγνωρίζει και να χρησιμοποιεί το styling μορφοποίησης των ass/ssa υπότιτλων, ούτα τα δύο hardware media players που έχω το υποστηρίζουν. Όλοι λένε για υποστήριξη ass υπότιτλων αλλά αυτό που εννοούν είναι ότι τους διαβάζουν σαν text based όπως τους srt και αγνοούν την όποια μορφοποίηση. Το μόνο που έχω καταφέρει να δω είναι να γίνουν bold, italics, undeline και να αλλάξουν χρώμα με tags σε srt και αυτό στο egreat και όχι σε tv.
gdskate Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Εδώ θα ήθελα να προσθέσω ότι δεν έχω δει ακόμα τηλεόραση που να αναγνωρίζει και να χρησιμοποιεί το styling μορφοποίησης των ass/ssa υπότιτλων, ούτα τα δύο hardware media players που έχω το υποστηρίζουν. Όλοι λένε για υποστήριξη ass υπότιτλων αλλά αυτό που εννοούν είναι ότι τους διαβάζουν σαν text based όπως τους srt και αγνοούν την όποια μορφοποίηση. Το μόνο που έχω καταφέρει να δω είναι να γίνουν bold, italics, undeline και να αλλάξουν χρώμα με tags σε srt και αυτό στο egreat και όχι σε tv. Πολύ σωστά τα λες.
paokii4 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΤV SAMSUNG UE406400 K ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ (Κ ΤΑ ΔΥΟ ΑΡΧΕΙΑ ΜΟΥ ΙΔΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ) ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΗΣΕΙΣ -> ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ Κ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΤΙΤΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ Κ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙΣ...ΕΙΝΑΙ DEFECT H TV? PLS HELP AN KANV ENSVMATVSH ME TO PROGRAMMA AVIADDXSUBS ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ??? Η ΤΑΙΝΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ Κ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΣΩΣΕΙ ΩΣ UNICODE SRT.FILE PLS HELP!!!!!
micos000 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Στο τηλεκοντρόλ έχει ένα πλήκτρο για εμφάνιση υπότιτλων. Το πάτησες;
paokii4 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 ΝΑΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΙΡΙΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤV??? ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΡΥΘΜΗΣΗ? ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
deesnider Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Στο τηλεκοντρόλ έχει ένα πλήκτρο για εμφάνιση υπότιτλων. Το πάτησες; ...και στο πληκτρολόγιο τού υπολογιστή, έχει επίσης ένα πλήκτρο που γράφει επάνω "Caps Lock", αλλά ούτε αυτό το πατάει!
paokii4 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΧΙΟΥΜΟΡ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΞΗΓΗΤΑΙ!!!
micos000 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν είναι θέμα χιούμορ. Ο deesnider σου λέει με χαριτωμένο τρόπο ότι το να γράφεις μόνο με κεφαλαία σε φόρουμ δεν είναι σωστό. Είναι σαν να φωνάζεις.και σε κάποια φόρουμ μάλιστα απαγορεύεται από τους κανόνες χρήσης. Όσον αφορά την τηλεόραση, αν εννοείς την ue40f6400 δες αυτό το topic μήπως αναφέρουν τίποτα.
paokii4 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Ok. Δεν το ήξερα κ ζητώ συγνώμη. Τώρα έμαθα όμως... Ευχαριστώ κ πάλι παω να τσεκάρω το link. h tv μου τελικά ειναι η ue40h6400 k όχι η f... απλά μου κάνει εντύπωση το γεγονός που οι υπότιτλοι δεν μπορείς να τους ενεργοποιήσεις από κάποια ρύθμιση κ είναι κ smart tv έλεος.....αν κάποιος ξέρει κάτι σε αυτό το θέμα τον ευχαριστώ θερμά (στο παραπάνω link δεν αναφέρεται τίποτα για υπότιτλους)
micos000 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Το λινκ στο έδωσα αν είχες την ίδια tv να ρωτούσες εκεί πως ενεργοποιούνται οι υπότιτλοι. Εδώ βλέπω ότι έχει και ένα firmware update (στο support), αν θέλεις δοκίμασε το μήπως ξεκλειδώσουν οι υπότιτλοι γιατί στο manual που κατέβασα από το παραπάνω λινκ λέει ότι ενεργοποιούνται όπως το έκανες κι εσύ (system/accessibility/subtitles) Επίσης λέει ότι οι υπότιτλοι ενεργοποιούνται κρατώντας πατημένο το πλήκτρο για mute του ήχου (σελ 136 στο Αγγλικό μάνουαλ). Επίσης δοκίμασε να ενσωματώσεις τους υπότιτλους σε ένα mkv με το mkvtoolnix.
paokii4 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Ναι ρώτησα εκεί αλλά μπά τίποτα..... δοκίμασα κ το support gia update αλλά δεν είχε τίποτα κ το mute που είπες μάλλον θα επικοινωνήσω με την samsung αλλά πρώτα θα δοκιμάσω αυτό που είπες mkvtoolnix k πάλι ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα