Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για παιχνίδια με πολλαπλά μονοπάτια εξέλιξης της ιστορίας


GoDRiC-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ψάχνω για συγκεκριμένα παιχνίδια είτε σε browser είτε κανονικά τα οποία τα λέω ''πολλαπλής επιλογής''. xD Δεν ξέρω πως λέγονται.. Είναι αυτά που ανάλογα με το τι πράξεις κάνεις ή τι απάντηση δίνεις στον άλλο, αλλάζει η πορεία του story του game. Σα to Fahrenheit παράδειγμα, (αν και εκεί δεν αλλάζει ακριβώς, απλά σου'χει πολλά πράγματα να πεις, να κάνεις). Όπως κάτι τσοντοπαίχνιδα που είναι μια γκόμενα και σε ρωτάει κάτι και σου βγάζει 5 απαντήσεις να πεις και πρέπει να πεις την κατάλληλη για να την ρίξεις; Ναι κάτι τέτοιο ζητάω αλλά όχι τσόντα! :P Και να θυμίσω, μιλάω και για παιχνίδια σε site, αλλά και κανονικά σα το Fahrenheit! (Btw δε ξέρω αν έκανα το θέμα στο σωστό μέρος)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Σε adventures κοντά σε αυτό το είδος μπορώ να σκεφτώ τα Blade Runner και The Last Express. Είναι σχετικά παλιά, αλλά διαμαντάκια και τα δύο.

Στο Blade Runner έχουν ένα σωρό παραμέτρους που επηρεάζουν τη ροή της ιστορίας (κάποιες από αυτές είναι randomized, και θέτονται όταν ξεκινάς κάθε παιχνίδι, άλλες θέτονται από αποφάσεις ή χαμένες ευκαιρίες κατά τη διάρκεια).

 

Στο The Last Express, οι χαρακτήρες και τα γεγονότα συμβαίνουν σε "πραγματικό χρόνο" άσχετα αν ο παίκτης βρίσκεται εκεί για να τα παρακολουθήσει. Βέβαια αν είναι εκεί, μπορεί να επηρεάσει και την εξέλιξή τους.

 

Και στα δύο παιχνίδια, παίζοντας για δεύτερη φορά, είναι πολύ πιθανό να δεις μια αρκετά διαφορετική ιστορία.

 

Σε παρόμοιο στυλ, είναι και τα πρόσφατα (αλλά με "ρετρό" γραφικά), The Cat Lady και Resonance. Και στα δύο έχεις τουλάχιστον την αίσθηση ότι οι επιλογές στους διαλόγους και στις αποφάσεις έχουν κάποιον αντίκτυπο στην ιστορία που διαμορφώνεται (στο The Cat Lady αυτό είναι πιο έντονο, γιατί σχεδόν σε αναλύει ψυχιατρικά, - στο Resonance είναι περισσότερο ως ελευθερία επιλογών).

 

Μετά προφανώς υπάρχουν και τα RPG παιχνίδια που βάσει των αποφάσεών σου και το με ποιά λογική/κοσμοθεωρία/πολιτική/στρατηγική τάσσεσαι ή τί συμμαχίες κάνεις, επηρεάζεις το πώς θα εξελιχθεί το παιχνίδι, και πώς θα τελειώσει. Τα Mass Effect κάνουν καλή δουλειά σε αυτό. Παρόμοια λογική έχει και το Planescape Torment, και ίσως και αρκετά άλλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα δω αυτά που είπες ακούγονται ενδιαφέροντα.. Απλά το λέω και σε επόμενους που θα postάρουν αν postάρουν. ΔΕΝ ψάχνω adventure παιχνίδια, δε με τρελαίνουν κιόλας. Ψάχνω αυτό ακριβώς που ζητάω στο θέμα!! Απλά να το ξέρετε!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μαλλον εννοεις τα Link.png Site: Visual Novels . Το Fahrenheit ειναι adventure, στο ιδιο στυλ ειναι τα Walking Dead και Link.png Site: The Wolf Amongst Us (χωρις πολλους γριφους)

Αυτό με τα visual novels τι ακριβώς είναι; Επίσης το Walking Dead το έχω τερματίσει! :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικά αρκετά καινούρια rpg τείνουν προς αυτό το μοντέλο που ψάχνεις, άλλα περισσότερο άλλα λιγότερο. Εγώ θα σου προτείνω τη σειρά mass effect (1,2,3) και τη σειρά dragon age (1,2) και μέχρι να τελειώσεις τα προηγούμενα θα έχει βγεί και το τρίτο.

Φαντάσου οτι οι επιλογές που κάνεις στο πρώτο παιχνίδι αλλάζουν κάπως τον κόσμο του δεύτερου και του τρίτου παιχνιδιού. Το αρνητικό ή θετικό για κάποιους είναι οτι για να δείς τι αντίκτυπο έχει κάθε σου επιλογή πρέπει να ξαναπαίξεις το παιχνίδι. Ή να τα youtubeάρεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

α) Περισσότερο από οτιδήποτε έχω παίξει σε αυτό το στυλ (και θεωρώ το fahreneit από τα πιο καλά του είδους)  το The walking Dead, είναι ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ σε αυτό το στυλ από ότι έχω παίξει εδώ και χρόνια.. Είναι κανονικά Adventure αλλά που τείνει αρκετά προς το interactive story..

 

β) The Witcher, αλλά πάει εντελώς άλλη κατηγορία, με άλλο βάθος, άλλη δυσκολία παιξίματος κτλ.. Το Dragon age δε συγκρίνεται στο παραμικρό με αυτό (με το witcher II) αλλά και το mass effect ακόμη κατ'εμένα είναι περιορισμένο σε σχέση με το witcher (αυτό έχει περισσότερο προσωπική άποψη, καθώς δεν πάω πολύ τα sci-fi rpg).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...