Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα χωματα φιλε μου...Τον νεκρο πως τον βγαζουν και αυτον με τον εκσκαφεα?..

Δε βγαζουν το νεκρο την κασα βγαζουν.

Μετα πού την πάνε και τι κάνουν δεν έχω ιδέα, αλλά αυτή είναι δουλειά είτε των συγγενών είτε υπαλληλου του νεκροταφείου, δεν έχει καμιά σχέση με εκταφές το γραφείο τελετών.

• Απαντ. 213
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εύοσμο Θεσσαλονίκης, τρεις φορές μάλιστα έχω πετύχει μάρτυρας, τεταρτη ξέθαψαν τον ξάδερφό μου.

Έρχεται καποιος με μικρο εκσκαφεα και αρχίζει και βγάζει χώματα, που είδατε με το φτυάρι εκτός ίσως από κανα χωριό.

Ο ίδιος εκσκαφεας χρησιμοποιείται και για να βγουν τα χώματα πριν βάλουν το φέρετρο αλλά και μετά για να σκεπάσει το νεκρό με το χώμα.

Δεν ξερω τι κανουν θεσσαλονικη αλλα αθηνα το κανουν με τα χερια, συγκεκριμενα η διαδικασια ειναι η εξης:

1. Πας στο γραφεια που εχουν στο νεκροταφείο νωρις το πρωι για να παρεις σειρα 6.30 με 7 το πολυ
  2. Δινεις το ονομα στον υπαλληλο και παιρνεις σειρα
  3. Μολις ανοιξουν τα γραφεια κατα τις 8.30 παιρνανε τα ατομα μεσα με σειρα
  4. Πας σε εναν υπαλληλο δινεις ολα τα στοιχεια και υπογραφης σαν κοντινοτερος συγγενης οτι θες να φυλακτουν ή να πετακτουν
  5. Μετα πας και πληρωνεις σε ενα μηχανημα που εχουν εκει
  6. Πας σε ενα αλλο υπαλληλο και σου δινει κατι αλλα χαρτια και σου λεει να πας στον ταφο να περιμενεις.
  7. Πας στον ταφο ερχονται υπαλληλου του δημου και σπανε το μνημα
  8. Μετα ερχονται οι εκταφης και ξεθαβουν με τα χερια τον νεκρο αν δεν εχει λιωσει το πανε σε ειδικο χωρο για ενα χρονο αν εχει λιωσει μαζεουν τα οστα και τα πανε στο πλυντηριο
  9. Πας στο πλυντηριο με οστεοθηκη ή παιρνεις απο εκει δινει το κρασι και απο εκει ο υπαλληλος κανει το τελετουργικο
  10. Μετα σου δινουν νουμερο για να ξερεις που ειναι τα οστα τα οποιο πανε στο οστεοφυλάκιο μετα απο 10 μερες
  • Like 1
Δημοσ.

1. Πας σε εναν υπαλληλο δινεις ολα τα στοιχεια και υπογραφης σαν κοντινοτερος συγγενης οτι θες να φυλακτουν ή να πετακτουν

Που τα πετανε ?

Kαι εφοσον τα πεταξουν τι γινονται μετα ?

Δημοσ.

Δε βγαζουν το νεκρο την κασα βγαζουν.

Μετα πού την πάνε και τι κάνουν δεν έχω ιδέα, αλλά αυτή είναι δουλειά είτε των συγγενών είτε υπαλληλου του νεκροταφείου, δεν έχει καμιά σχέση με εκταφές το γραφείο τελετών.

Την κασα?..χαχαα..μετα απο 3 χρονια εχεις την εντυπωση οτι το ξυλο εχει μεινει αναλλοιωτο? ...ουτε καν...

Που τα πετανε ?

Kαι εφοσον τα πεταξουν τι γινονται μετα ?

Στο χωνευτηρι...Ενα "πηγαδι" ειναι ουσιαστικα που τα πετανε ολα μεσα εκει....

• Like 1
Δημοσ.

Την κασα?..χαχαα..μετα απο 3 χρονια εχεις την εντυπωση οτι το ξυλο εχει μεινει αναλλοιωτο? ...ουτε καν...

Στο χωνευτηρι...Ενα "πηγαδι" ειναι ουσιαστικα που τα πετανε ολα μεσα εκει....

πανε στο χωνευτηρι 

Ωραια, και δεν γεμιζει ποτε ? Oταν γεμιζει τι γινεται ? 

Σακουλες σκουπιδιων, και στον καδο φαση ?

Δημοσ.

Τώρα αυτά τα γράφετε για να ενθαρρύνετε ή να αποθαρρύνετε τον νικοκ;

Δεν κολλαει σε τετοια ο νικοκ.....

• Like 1
Δημοσ.

Αποσυντίθενται τα οστά φίλε μου...δεν είναι πλαστικό ή πολυστυρένιο,πρωτείνες και μέταλλα είναι...αλλιώς θα καθόμασταν σε ένα τεράστιο σωρό οστών συσσωρευμένων από όλα τα εκατομμύρια χρόνια ζωής...!

Αποσυντίθενται, σπάνε, συμπιέζονται, τρίβονται, γίνονται σκόνη....μειώνεται ο όγκος τους...εξαφανίζονται...εκεί καταλήγουμε!

• Like 1
Δημοσ.

Αποσυντίθενται τα οστά φίλε μου...δεν είναι πλαστικό ή πολυστυρένιο...αλλιώς θα καθόμασταν σε ένα τεράστιο σωρό οστών συσσωρευμένων από όλα τα εκατομμύρια χρόνια ζωής!!

Αποσυντίθενται, σπάνε, συμπιέζονται, τρίβονται, γίνονται σκόνη....μειώνεται ο όγκος τους...εξαφανίζονται...εκεί καταλήγουμε!

Like dust grains........

Οκ, i prefer καψιμο..... :-D

Δημοσ.

Ωραια, και δεν γεμιζει ποτε ? Oταν γεμιζει τι γινεται ? 

Σακουλες σκουπιδιων, και στον καδο φαση ?

φανταζομαι εχει τεραστια χωρητικότητα εξαλλου πολυ τα βαζουν σε οστεοφυλακια και αλλη που εχουν καταγωγη απο επαρχεια τους παιρνουν στα χωρια + οτι λογικα καποτε λιωνουν και αυτα 

• Like 1
Δημοσ.

Είχα δει ένα ντοκυμαντέρ στο σκάι που έδειχνε για τους νεκρούς στην ινδία. Πώς τους καίγανε και τους πετάγανε σε ένα ποτάμι και μετά κάνανε μπάνιο σε αυτό.

Μετά έδειχνε ένα νεκροταφίο νομίζω πάλι στην Ινδία που μια οικογένεια έμενε σε έναν οικογενειακό τάφο με την άδεια των ιδιοκτητών για να τον συντηρούν και κοιμόντουσαν πάνω στα μάρμαρα.

Μετά έδειχνε πώς βγάζανε τους νεκρούς, και έδειχνε το κεφάλι με τα μαλλιά που δεν είχαν λιώσει και κάτι κόκκαλα με πέτσες. Θυμάμαι λέγανε οτι κάνανε 50-60 εκταφές κάθε μέρα.

Μετά έδειχνε και πως κάνανε νεκροψία σε ένα πτώμα. Είχαν έναν τύπο που είχε πεθάνει και του βγάλανε την καρδιά και έδειχναν το λίπος και κάτι σημάδια απο έμφραγμα που είχε πάθει. Μετά δείξανε και το μυαλό του.

Ήταν πολύ ένδιαφέρον, θα κοιτάξω μήπως το βρώ.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...