Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Έχω βάλει εδώ και έναν μήνα οτε tv και έχω το εξής θέμα.

Τον αποκωδικοποιητή τον έχω στο σαλόνι και τον έχω συνδέσει με hdmi στην τηλεόραση και παίζει μια χαρά. Όταν θέλω να δω όμως και στο δωμάτιο, συνδέω με ένα καλώδιο rca (κίτρινο-άπρο-κόκκινο) την τηλεόραση του δωματίου.

Ενώ λοιπόν με το hdmi βλέπω κανονικά στο σαλόνι, η τηλεόραση του δωματίου με το rca εμφανίζει τις δύο μαύρες γραμμές πάνω και κάτω στην οθόνη.

Και οι δύο τηλεοράσεις είναι full hd και είναι 40''. Ξέρετε τι μπορεί να φταίει;

Δημοσ.

το hdmi ειναι ψηφιακη συνδεση και ειναι ολα οκ

το rca (κίτρινο-άπρο-κόκκινο) ειναι αναλογικη , αυτο φταιει ..

Δημοσ.

Με τον αποκωδικοποιητη της nova δεν είχα τέτοιο πρόβλημα. Και το rca έπαιζε κανονικά σε ολόκληρη την οθόνη. Εκτός αν είναι έτσι ο αποκωδικοποιητής του οτε και κάνει αυτό το πράγμα με το rca.

Δημοσ.

ετσι κ αλλιως χανεις πολυ στην αναλυση ! ποσα μετρα ειναι η αποσταση ? γιατι δε βαζεις hdmi ?

τα 10 μετρα εχουν κανα 10 ευρο νομιζω ..

Δημοσ.

Το 10μετρο θα με καλύψει. Το μειονέκτημα είναι ότι το hdmi είναι πιο χοντρό σαν καλώδιο και δεν κλείνουν μετά οι πόρτες. Ενώ το rca περνάει από κάτω. Επίσης ο αποκωδικοποιητής έχει μόνο μία έξοδο hdmi και τις περισσότερες φορές θέλω να παίζουν και οι δύο τηλεοράσεις ταυτόχρονα. Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν splitters αλλά δεν ξέρω αν θα έχω απώλειες στην ποιότητα.

Δημοσ.

καταλαβα  .. απλα οι τηλεορασεις σου ειναι full και ειναι κριμα να βλεπεις με rca.

υπαρχουν splitters απλα ειναι λιγο τσιμπημενη η τιμη μου φαινεται ..

Δημοσ.

Άμα το splitter είναι η μόνη λύση θα αναγκαστώ να πάρω ένα. Φαντάζομαι ότι κανένα δεκάρικο θα κοστίζει και αυτό. Στο κάτω κάτω μια φορά θα το αγοράσω. Αρκεί να μην έχω πρόβλημα με την ποιότητα του σήματος.

Δημοσ.

με την ποιοτητα δε θα εχεις ! προσεξε ομως τι θα αγορασεις ! υπαρχουν καποια που δινουν ξεχωριστα σημα ποτε στην μια κ ποτε στην αλλη τηλεοραση , και οχι και στις δυο μαζι  ! εσυ θελεις και στις δυο συνχρονος να παιρνεις σημα ..

Δημοσ.

Αυτό για να πω την αλήθεια δεν το ήξερα. Έχεις κάποιο να προτείνεις; Γιατί δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος ότι θα πάρω βέβαιη απάντηση αν ρωτήσω σε κατάστημα!

Δημοσ.

τιποτα να σαι καλα !

οσο εχεις rca παιξε με τις ρυθμισεις εξοδου της τηλεορ η του αποκωδικοποιητή μηπως φτιαξουν οι μπαρες πανω - κατω , ομως προχωρα στην αγορα hdmi γιατι η διαφορα  στην ποιοτητα ειναι πολυ μεγαλη ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...