vegg Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Γεια χαρά! Έχω τη μητρική ASUS P5K με λειτουργικό windows 7, σχετικά φρεσκοβαλμένο σε WD 2500KS-00MJB0, Disk Family WD Caviar SE16 SATA II. Στις επιδόσεις συστήματος τα windows μου βγάζουν αρκετά καλές βαθμολογίες στα υπόλοιπα, πλην της μεταφοράς δεδομένων, που πέφτει στο 5,4. Να σκεφτεί κανείς ότι είναι και SATA II. Εκτός πια αν δεν τον έχει αναγνωρίσει σωστάως SATA... Για το λόγο αυτό: Θέλω να πάρω ένα σκληρό ssd 180 GB (κρατώντας τον WD είτε storage, είτε 2ο Boot) και θα ήθελα προτάσεις οικονομικές και αξιόπιστες. Να πω την αλήθεια βλέπω τον Kingstone SKC300S37A 2.5'' SATA3 με ~140 ευρώ στο e shop, αλλά δεν είμαι και πολύ σχετικός με αυτά. Απλά ξέρω τη μάρκα και βλέπω ότι οι ταχύτητες αναγνωσης & εγγραφής είναι πολύ καλές... Αξίζει να το επιχειρήσω? Υπάρχει περίπτωση να μην αξιοποιήσει η μητρική τον ssd? Τι χρειάζεται η εγκατάσταση του ssd? http://www.asus.com/...#specifications Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
GiannisWalker Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 απλώς θα λειτουργεί σε 3gb/s αντί για 6gb/s που δουλεύει σε sata III . Για πιο λόγο χρειάζεσαι 180 gb ssd?
vegg Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Ευχαριστώ για την απόκριση! Δεν είναι απόλυτο το 180, αλλά επειδή βάζω αρκετές εφαρμογές και τουλάχιστο 2-3 παιχνίδια, μη ξανα τρέχω μετά για μεγαλύτερο.. Νομίζω ότι ο 120 gb θα μου είναι οριακά, γι αυτό. Σχετικά με τους ssd τι λες? Είναι εύκολη η εγκατάσταση? Ποιους προτείνεις?
chillbill Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Ευχαριστώ για την απόκριση! Δεν είναι απόλυτο το 180, αλλά επειδή βάζω αρκετές εφαρμογές και τουλάχιστο 2-3 παιχνίδια, μη ξανα τρέχω μετά για μεγαλύτερο.. Νομίζω ότι ο 120 gb θα μου είναι οριακά, γι αυτό. εγώ πάντως έχω το λειτουργικό, καμιά 100στή προγράμματα εγκατεστημένα, 6-7 παιχνίδια (και όχι μικρά, μιλάω για Skyrim κι άλλα) και πιάνουν 80GB σύνολο.. υπερβολικό νομίζω είναι το 180gb.. τέλος πάντων, άμα τα'χεις δώστα, απλά ως οικονομία εννοείται λέμε μήπως να μείνεις στα 120 (ή 128)
GiannisWalker Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Αρκετά εύκολη η εγκατάσταση τους , προτείνω σε 120 samsung evo ή kingston hyper x εκτός αν θέλεις για 180 οπότε πάμε αλλού . Γενικά όμως μην κάνεις κίνηση ακόμα , περίμενε για προσφορές
vegg Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 ok, θα κοιτάξω σε λίγο και τα crazy sundays μπας και μου κάτσει κάτι. Για τον Kingstone hyper x, αυτόν κοζάριζα κι εγώ για λύση στα 120... Η πιο πιθανή ολοκληρωμένη λύση και σχετικά οικονομικά (στο 100άρικο τώρα..). Για οποιαδήποτε άλλη πρόταση θα χαρώ να μου πείτε, ειδικά στο πως να αξιοποιήσω τον WD SATA II μου..!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα