Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Μου έφεραν ένα laptop Toshiba SM30-842 και κολλάει στο bios, βγαίνει το splash της Toshiba, η μπάρα κολλάει στο μισό και δεν ανταποκρίνεται σε κανένα πλήκτρο.

Το άνοιξα και αποσύνδεσα ότι περιφερειακά μπορούσαν να βγούν και πάλι τα ίδια. Έβγαλα και καθάρισα την ψύκτρα και έβαλα καινούργια πάστα στον επεξεργαστή, αλλά πάλι τίποτα.

Ξέχασα να αναφέρω και κάτι σημαντικό, το ανεμιστηράκι δεν ξεκινάει ποτέ, δοκιμάζοντας το όμως με εξωτερική τροφοδοσία δουλεύει μια χαρά, άρα δεν δίνει εντολή να ξεκινήσει η μητρική.

Επίσης στην gpu και στον northbridge είδα ότι δεν υπάρχει ψύκτρα, έτσι άφησα επίτηδες το laptop αρκετή ώρα αναμένο στο splash μήπως και κλείσει μόνο του, δειχνοντας μου ότι είναι η gpu αλλά τζίφος.

Για μνήμες έψαξα αλλά δεν βρήκα στα ανταλλακτικά μου και ούτε επεξεργαστή έχω για να ελέγξω. Το μόνο που έκανα, έβγαλα την μνήμη και τελικά άκουσα το περίφημο beep.

Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω, καμία ιδέα κανένας; Μήπως κανένα reflow στην gpu, αλλά αφού δεν δείχνει συμπτώματα...

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Μου έφεραν ένα laptop Toshiba SM30-842 και κολλάει στο bios, βγαίνει το splash της Toshiba, η μπάρα κολλάει στο μισό και δεν ανταποκρίνεται σε κανένα πλήκτρο.

Το άνοιξα και αποσύνδεσα ότι περιφερειακά μπορούσαν να βγούν και πάλι τα ίδια. Έβγαλα και καθάρισα την ψύκτρα και έβαλα καινούργια πάστα στον επεξεργαστή, αλλά πάλι τίποτα.

Ξέχασα να αναφέρω και κάτι σημαντικό, το ανεμιστηράκι δεν ξεκινάει ποτέ, δοκιμάζοντας το όμως με εξωτερική τροφοδοσία δουλεύει μια χαρά, άρα δεν δίνει εντολή να ξεκινήσει η μητρική.

Επίσης στην gpu και στον northbridge είδα ότι δεν υπάρχει ψύκτρα, έτσι άφησα επίτηδες το laptop αρκετή ώρα αναμένο στο splash μήπως και κλείσει μόνο του, δειχνοντας μου ότι είναι η gpu αλλά τζίφος.

Για μνήμες έψαξα αλλά δεν βρήκα στα ανταλλακτικά μου και ούτε επεξεργαστή έχω για να ελέγξω. Το μόνο που έκανα, έβγαλα την μνήμη και τελικά άκουσα το περίφημο beep.

Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω, καμία ιδέα κανένας; Μήπως κανένα reflow στην gpu, αλλά αφού δεν δείχνει συμπτώματα...

I SEE dead ram.. για 1 σταδιο.

Δημοσ.

I SEE dead ram.. για 1 σταδιο.

Kezar δυστυχώς δεν έχω άλλη μνήμη να το επαληθεύσω, αλλά αν ήταν καμμένη θα έμπαινε bios; δεν θα χτύπαγε;

Δημοσ.

αλλά αν ήταν καμμένη θα έμπαινε bios; δεν θα χτύπαγε;

Με προβληματικη/χτυπημενη ram, ram slot, ή memory controller,

θα εμπαινε μεχρι ενα σημειο @ bios, αλλα δε θα εμπαινε Windows...

:shifty:

Δεν σημαινει, οτι και καλα, φταιει αυτο...!

Πρωταρχικως απαντω @ ερωτημα σου

-_-

Δημοσ.

Η μνημη ειναι απαραιτητο τεσταρισμα, δεν ειναι τοσο ακριβες: βρες εστω ενα sodimm 256 mb ddr(1).
Και οι επεξεργαστες δεν ειναι ακριβοι, αλλα πολυ πιο δυσκολο, να εχει προβλημα ο επεξεργαστης..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...