dub Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Παιδιά καλημέρα.Θέλω να αλλάξω τις επιλογές μπουταρίσματος και συγκεκριμένα να ενεργοποιήσω την επιλογή να μπαίνει το μηχάνημα και απο cd/dvd.Για βοηθήστε γιατί πρώτη φορά το κάνω.Μπαίνω στο μενου και στη καρτέλα "boot" βλέπω έχει ενεργοποιημένες μόνο τις επιλογές "Hard Drive" και "Network". Έχει ένα "+" στα αριστερά τους. Στα άλλα δεν έχει τίποτα.Τη σειρά καταλαβα πως την αλλάζω (με τα βελάκια πάνω-κάτω).Πως ομως βάζω "+" στο "CD/DVD Drive" ?Πατάω F1 για βοήθεια και μου λέει : ""Shift+1" enables or disables a device".Oταν ομως πατάω "shift+1" για το επιλεγμένο στοιχείο δεν μου βγάζει "+" αλλά ένα θαυμαστικό στα αριστερά του.
dub Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Ποια είναι η μητρική σου; Kατεβασα την εφαρμογή CPU-Z για να δω το υλικό μου. Στη καρτέλα "Μainboard" γράφει αυτά: Manufacturer : Dell Inc Model : DNJT03 A00 Chipset : Intel _ Sandy Bridge _ Rev:09 Southbridge : Intel_HM67K_Rev:83 BIOS:Dell Inc. Version:A12 Date:09/07/2012 το παράξενο είναι πως ενώ ουτε το usb το έχει τσεκαρισμένο τελικά έφτιαξα ένα με το rescue disk της Kaspersky και μπουτάρισε κανονικά !!!
SolicitedCrib4 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Αν μπορείς μια φότο όταν μπουταρει το PC και μέσα στο bios εκεί που αλλάζεις την σειρά του boot. Επειδή δεν βρήκα τίποτα με τα στοιχεία που μου έδωσες. Και επίσης, δεν έχεις κάποιο manual;
dub Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Παράξενο πράγμα!!! Τώρα μπουτάρει κανονικά και απο cd/dvd και απο Usb στικάκι χωρίς να έχει ένα "+" στα αριστερά τους!!! Οταν ομως έχει "!" δεν μπουτάρει.
TheELF Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Το + απλά σημαίνει ότι έχει πάνω από μια επιλογή,πατάς enter (ή το αντίστοιχο) και πρέπει να αναπτυχθεί και να σου δείξει της επιλογές. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο,αφού έχεις το cd σαν πρώτη επιλογή μόλις δει ότι υπάρχει εκκινήσιμο cd/dvd θα ξεκινήσει από εκεί.
dub Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 αααα μάλιστα! Ευχαριστώ φίλε μου. Άρα πατώντας "shift+1" , δηλαδή τότε που εμφανίζει το θαυμαστικό το απενεργοποιούσα !!!! Οκ πάει λύθηκε και αυτό. Αυτή την επιλογή με το Network να την αφήσω ενεργή?
TheELF Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Αυτή την επιλογή με το Network να την αφήσω ενεργή? Από την στιγμή που ο δίσκος είναι πριν το network θα ξεκινάει πάντα από εκεί(αν δεν έχεις μέσα cd/usb) οπότε το ίδιο είναι ή το αφήσεις ή όχι.
timoscfx Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Μήπως κάποιος γνωρίζει γιατί όταν μου βγάζει το μήνυμα να πατήσω κάποιο κουμπί για να κάνω boot(format) το πληκτρολόγιο είναι νεκρό με αποτέλεσμα να μπαίνει στα windows???
TheELF Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Μήπως κάποιος γνωρίζει γιατί όταν μου βγάζει το μήνυμα να πατήσω κάποιο κουμπί για να κάνω boot(format) το πληκτρολόγιο είναι νεκρό με αποτέλεσμα να μπαίνει στα windows??? Γιατί σχεδόν σίγουρα έχεις usb πληκτρολόγιο και παράλληλα μέσα στο bios δεν έχεις ρύθμιση για να το βλέπει σωστά,πρέπει να ψάξεις να δεις, κάπου θα έχει ρυθμίσεις για usb,θα πρέπει να ενεργοποιήσεις το usb legacy. 1
timoscfx Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Γιατί σχεδόν σίγουρα έχεις usb πληκτρολόγιο και παράλληλα μέσα στο bios δεν έχεις ρύθμιση για να το βλέπει σωστά,πρέπει να ψάξεις να δεις, κάπου θα έχει ρυθμίσεις για usb,θα πρέπει να ενεργοποιήσεις το usb legacy. Ναι όντως έχω usb πληκτρολόγιο... αν κάποιος γνωρίζει πως να το ρυθμίσω από τα bios ας γράψει αναλυτικά τα βήματα. Είμαι τελείως αρχάριος σε αυτά τα πράγματα!!!!
TheELF Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Διαφέρει για κάθε μητρική,θα πρέπει να μας πεις ποια έχεις για να σου πούμε(κάποιος που την έχει) τι να κάνεις. Μπορείς να δεις και το εγχειρίδιο μπας και το λέει. Για να μας πεις ποια μητρική έχεις τρέξε το speccy,περίμενε να βγάλει της πληροφορίες,τα βγάζει σαν κείμενο, οπότε επέλεξε τα όλα και κάνε αντιγραφή επικόλληση εδώ να δούμε τι έχεις. 1
timoscfx Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Motherboard Manufacturer Gigabyte Technology Co., Ltd. Model EP31-DS3L (Socket 775) Chipset Vendor Intel Chipset Model P35/G33/G31 Chipset Revision 10 Southbridge Vendor Intel Southbridge Model 82801GB (ICH7/R) Southbridge Revision A1 System Temperature 31 °C BIOS Brand Award Software International, Inc. Version F5F Date 3/10/2008 Voltage CPU CORE 1,120 V DDR 1,808 V +3.3V 3,344 V +5V 5,027 V PCI Data Slot PCI Slot Type PCI Slot Usage Available Bus Width 32 bit Slot Designation PCI Characteristics 5V, 3.3V, PME, SMBus Slot Number 0 Slot PCI Slot Type PCI Slot Usage Available Bus Width 32 bit Slot Designation PCI Characteristics 5V, 3.3V, PME, SMBus Slot Number 1 Slot PCI Slot Type PCI Slot Usage Available Bus Width 32 bit Slot Designation PCI Characteristics 5V, 3.3V, PME, SMBus Slot Number 2 Slot PCI Slot Type PCI Slot Usage Available Bus Width 32 bit Slot Designation PCI Characteristics 5V, 3.3V, PME, SMBus Slot Number 3 Ελπίζω να το έκανα καλά
nikomas50 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Κατέβασε το εγχειρίδιο χρήσης της μητρικής και άλλαξε την επιλογή που βλέπεις στην παράγραφο 2-5 της σελίδας 39 USB Keyboard Support από Disabled σε Enabled.
timoscfx Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Κατέβασε το εγχειρίδιο χρήσης της μητρικής και άλλαξε την επιλογή που βλέπεις στην παράγραφο 2-5 της σελίδας 39 USB Keyboard Support από Disabled σε Enabled. Thanks!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα