Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιλάμε λοιπόν για κλειστό λογισμικό της Western Digital. Επειδή έχω κι εγώ 2 δίσκους παρόμοιους (εμένα είναι η essential σειρά), το πρώτο πράγμα που έκανα όταν τους εγκατέστησα είναι ένα ολοκληρωτικό format με πλήρη απομάκρυνση όλων των restricted εργαλείων. Αυτό σου συνιστώ να κάνεις όταν και αν καταφέρεις τελικά να πάρεις πίσω τα αρχεία σου.

Αν θέλεις κρυπτογράφηση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πρόγραμμα που δουλεύει παντού..π.χ TrueCrypt.

Τώρα δοκίμασε πρώτα με το Wine (αν και δεν νομίζω να δουλέψει με τόσο εξειδικευμένη εφαρμογή), αλλά δεν χάνεις κάτι.

Εγκατέστησε το Wine στο Live του Ubuntu και μετά κατέβασε την εφαρμογή → WD_SmartWare_Installer_2.2.0.8.zip

Κάνε την Unzip (δεξί κλικ extract here..) και προσπάθησε να την τρέξεις μέσω Wine.

Ένα άλλο που μπορείς να δοκιμάσεις είναι να κάνεις mount τον δίσκο μέσω τερματικού και να δεις τι σου δείχνει.

Συνδέεις τον δίσκο και μετά ανοίγεις ένα τερματικό (CTRL+ALT+T) και δίνεις την εντολή

sudo fdisk -l
Από το αποτέλεσμα λογικά θα δεις τον δίσκο σου (διάβασε τα χαρακτηριστικά και την χωρητικότητα). Αν για παράδειγμα ο δίσκος είναι ο /dev/sdb και το partition το /dev/sdb1, τότε μετά δώσε την εντολή

sudo mount /dev/sdb1 /mnt; cd mnt ; ls
Βλέπεις κάτι ; Ποια είναι τα αποτελέσματα ; βλέπεις κάποιο αρχείο σου ;

Με το wine που μου ειπες κατι πηγε να γινει,αλλα ανεπιτυχως! Βρηκε σαν εφαρμογη το exe του σκληρου αλλα δεν τον ανοιγε. Μετα με το mount που μου είπες μου έβγαλε αυτά:

ubuntu@ubuntu:~$ sudo fdisk -l

Disk /dev/sda: 200.0 GB, 200049647616 bytes

255 heads, 63 sectors/track, 24321 cylinders, total 390721968 sectors

Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes

Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes

I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes

Disk identifier: 0x6c92f0b6

Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System

/dev/sda1            2048     3074047     1536000   27  Hidden NTFS WinRE

/dev/sda2   *     3074048     3278847      102400    7  HPFS/NTFS/exFAT

/dev/sda3         3278848   197634047    97177600    7  HPFS/NTFS/exFAT

/dev/sda4       197636094   390721535    96542721    5  Extended

/dev/sda5       197636096   204470271     3417088   82  Linux swap / Solaris

/dev/sda6       204472320   390721535    93124608   83  Linux

ubuntu@ubuntu:~$ sudo mount /dev/sd1 /mnt; cd mnt ; ls

mount: special device /dev/sd1 does not exist

bash: cd: mnt: No such file or directory

Desktop  Βίντεο  Δημόσια  Έγγραφα  Εικόνες  Λήψεις  Μουσική  Πρότυπα

ubuntu@ubuntu:~$

από τα οποία δεν καταλαβαίνω τπτ.αν μπορείς να βοηθήσεις παραπάνω ευχαριστώ...

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Γεια χαρα.

Εχω τον WD Elements (1ΤΒ) και..

τον βλεπει στις "Συσκευες"

αλλα στις "Συσκευες και μοναδες δισκου" δεν τον βλεπει.

Και δεν του δινει και γραμμα (π,χ E:)

Δοκιμασα με διαφορετικα καλωδια

Σε διαφορετικες θυρες USB

Σε διαφορετικους υπολογιστες (W7, W8.1) PC, Laptop

και καποια στιγμη τον ειδε! (με τα αρχεια του μεσα) αλλα μεχρι να προλαβω να δω τι γινεται τον ξανα εχασα!

2i6o41z.jpg

Καμια ιδεα?

Δημοσ.

Γεια χαρα.

Εχω τον WD Elements (1ΤΒ) και..

τον βλεπει στις "Συσκευες"

αλλα στις "Συσκευες και μοναδες δισκου" δεν τον βλεπει.

Και δεν του δινει και γραμμα (π,χ E:)

Δοκιμασα με διαφορετικα καλωδια

Σε διαφορετικες θυρες USB

Σε διαφορετικους υπολογιστες (W7, W8.1) PC, Laptop

και καποια στιγμη τον ειδε! (με τα αρχεια του μεσα) αλλα μεχρι να προλαβω να δω τι γινεται τον ξανα εχασα!

Καμια ιδεα?

Πρέπει να πας στον πίνακα ελέγχου στην διαχείριση δίσκων και εκει θα του κάνεις format και θα του δώσεις γράμμα

• Like 1
Δημοσ.

μπορει να εχει προβλημακαι το κουτι του δισκου.αν ειναι εκτος εγγυησης ανοιγεις το κουτι και βαζεις τον δισκο σαν εσωτερικο

Δημοσ.

Ο δισκος ειναι ενος φιλου και ειναι και μεσα στην εγγυηση. Αν ηταν δικος μου θα τον ειχα ηδη ανοιξει.

Να ανεφερω (μηπως-με- βοηθησω λιγο παραπανω) πως τον δισκο το επαιρναν τα μικρα για να δουνε τα παιδικα και πιθανοτατα (τι πιθανοτατα, σιγουρα_) θα τον τραβαγαν χωρις ασφαλη αποσυνδεση-μπορει και κατα την αναπαραγωγη (απο PC, αποκωδικοποιητες κ.α).

Ειχε ομως μεσα και καποια πραγματα για αυτον που δεν τα εχει κρατησει και αλλου.

Αν μπορουσε να τα σωσει καπως, καλο θα ηταν. Αλλα και να σωθει (με καποιο τροπο) μονο ο δισκος, παλι καλο θα ειναι.

Ισως η εγγυηση τελικα να ειναι η μονη λυση..

Δημοσ.

Πολύ καλό πρόγραμμα για ανάκτηση αρχείων είναι το TestDisk 7.0. 

Απλά έχει command prompt περιβάλλον. 

Εξαιρετικό όμως στα αποτελέσματά του.

• Like 1
Δημοσ.

μαλλον τον παει πισω.και να τον ανοιξει να τον δοκιμαζε χωρις κουτι μπορει να μην παιξει διοτι οπως γραφτηκε και σε αλλο θεμα Πολλες φορες το Usb ειναι κολλημενο πανω.

http://1.bp.blogspot.com/-ELj1rZVZCFU/TZfz7kqo5qI/AAAAAAAABKY/r7hOHLHLQiI/s1600/IMG_0522.JPG

οποτε δεν μπαινει σε pc ή σε λαπτοπ σαν κανονικος δισκος.

• Like 1
Δημοσ.

μαλλον τον παει πισω.και να τον ανοιξει να τον δοκιμαζε χωρις κουτι μπορει να μην παιξει διοτι οπως γραφτηκε και σε αλλο θεμα Πολλες φορες το Usb ειναι κολλημενο πανω.

http://1.bp.blogspot.com/-ELj1rZVZCFU/TZfz7kqo5qI/AAAAAAAABKY/r7hOHLHLQiI/s1600/IMG_0522.JPG

οποτε δεν μπαινει σε pc ή σε λαπτοπ σαν κανονικος δισκος.

Αυτό ακριβώς. 

Καταραμένοι κατασκευαστές πλυντηρίων...

Δημοσ.

Και εγώ ακριβώς τον ίδιο δίσκο, με το ίδιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε όταν κόλλησε το πρόγραμμα αναπαραγώγης. Θα προσπαθήσω και απο λινουξ και μετά θα τον ανοίξω. Εάν είναι κολλημένο το υσβ υπάρχει τρόπος να το βγάλεις;

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς. 

Καταραμένοι κατασκευαστές πλυντηρίων...

τελειως βλακεια .αστα να πανε

Και εγώ ακριβώς τον ίδιο δίσκο, με το ίδιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε όταν κόλλησε το πρόγραμμα αναπαραγώγης. Θα προσπαθήσω και απο λινουξ και μετά θα τον ανοίξω. Εάν είναι κολλημένο το υσβ υπάρχει τρόπος να το βγάλεις;

οχι.αν δεις την φωτο ενα δυο ποστς πιο πανω θα καταλαβεις.θεωρητικα παντα αν καποιος ειχε τον ιδιο δισκο αλλα με sata βυσμα αν εκανε αλλαγη την πλακετα ισως και να επαιζε.Ισως γιατι θελει να ειναι απο ιδιο δισκο και πολλες φορες να ειναι και ιδια σειρα( ιδιο Part number) που δεν νομιζω να ειναι αφου ο ενας ερχεται με αλλο βυσμα.γενικα δυσκολακι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...