tsounami Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Παιδια καλησπερα... εχω τον εξωτερικο σκληρο δισκο western digital my book με 1tb και τον βαζω στον υπολογιστη κ δεν μου τον διαβαζει. μου λεει να κανω διαμορφωση δισκου...το ειχα ξαναπαθει το καλοκαιρι το ιδιο πραγμα κ πηγα κ το εφτιαξα κ μου ειπαν οτι ειχε χαθει το particion(δεν ξερω αν γραφετε ετσι). επειδη εχω αρκετα πραγματα μεσα κ δεν θελω να τα χασω μηπως ξερετε καμια λυση στο προβλημα μου εκτος απο την διαμορφωση????? ευχαριστω εκ των προτερων...
Σαϊνόμπι Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 ισως να δοκιμαζεις να μπεις σε Linux περιβαλλον με ενα live cd και απο κει να συνδεσεις τον δισκο πανω και να κανεις backup τα αρχεια σου. 2
tsounami Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 ισως να δοκιμαζεις να μπεις σε Linux περιβαλλον με ενα live cd και απο κει να συνδεσεις τον δισκο πανω και να κανεις backup τα αρχεια σου. επειδη ειμαι ασχετος με αυτα... να βαλω ενα cd linux στο pc κ να βαλω τον υπολογιστη να το διαβασει??κ απο εκει κ περα αφου μου βγαλει περιβαλλον linux να βαλω τον σκληρο για back up???κ αν το κανω ολο αυτο θα μου τον διαβασει κατευθειαν τον σκληρο???
dragonborn Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 επειδη ειμαι ασχετος με αυτα... να βαλω ενα cd linux στο pc κ να βαλω τον υπολογιστη να το διαβασει??κ απο εκει κ περα αφου μου βγαλει περιβαλλον linux να βαλω τον σκληρο για back up???κ αν το κανω ολο αυτο θα μου τον διαβασει κατευθειαν τον σκληρο??? Αφού κάνεις boot σε Linux περιβάλλον (προτείνω κάτι απλό, όπως Ubuntu ή Linux Mint) , μετά θα συνδέσεις τον δίσκο. Από κει και πέρα βλέπεις αν διαβάζει τα αρχεία σου ή όχι. Φυσικά για να πάρεις τα αρχεία σου πρέπει να έχεις κάποιον άλλο δίσκο (ή διαμέρισμα - partition) ίσο ή μεγαλύτερο σε χωρητικότητα από τα αρχεία που θέλεις να διασώσεις.
tsounami Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Αφού κάνεις boot σε Linux περιβάλλον (προτείνω κάτι απλό, όπως Ubuntu ή Linux Mint) , μετά θα συνδέσεις τον δίσκο. Από κει και πέρα βλέπεις αν διαβάζει τα αρχεία σου ή όχι. Φυσικά για να πάρεις τα αρχεία σου πρέπει να έχεις κάποιον άλλο δίσκο (ή διαμέρισμα - partition) ίσο ή μεγαλύτερο σε χωρητικότητα από τα αρχεία που θέλεις να διασώσεις. ωραια ολα αυτα τα καταλαβα... πως βρισκω linux ubuntu η Linux Mint και αν ειναι ευκολο σε ελληνικη εκδοση??
Σαϊνόμπι Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 κατεβαζεις τα ubuntu με ενα απλο google search και με ενα προγραμμα αντιγραφης dvd οπως το nero γραφεις το bootable iso που κατεβασες σε dvd. μετα εχοντας το dvd μεσα ανοιγεις το pc και απ'το boot order του bios το βαζεις να ξεκινησει απ'το cd. ετσι μπαινεις στα λινουξ και κανεις την δουλεια σου.
tsounami Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 κατεβαζεις τα ubuntu με ενα απλο google search και με ενα προγραμμα αντιγραφης dvd οπως το nero γραφεις το bootable iso που κατεβασες σε dvd. μετα εχοντας το dvd μεσα ανοιγεις το pc και απ'το boot order του bios το βαζεις να ξεκινησει απ'το cd. ετσι μπαινεις στα λινουξ και κανεις την δουλεια σου. ευχαριστω παιδια.... θα το προσπαθησω αυριο το πρωι κ ελπιζω να το καταφερω!!καλο βραδυ παιδες! 1
tsounami Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 παιδια καλησπερα ξανα... τα εβαλα τα linux στην δοκιμαστικη εκδοση,μου βρηκε τον σκληρο δισκο αλλα δεν μπορω να μπω στον σκληρο γτ τα linux δεν μου ανοιγουν το exe του σκληρου.εχετε καμια ιδεα???
SPANK Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Βασικά δοκίμασε αλλο καλώδιο usb για τον δίσκο και επίσης δοκίμασε το και σε ενα αλλο pc , δες στην διαχείρηση δίσκων αν στον βλέπει γενικα και απλα δεν τον δείχνει στο my computer για να τον ανοίξεις
tsounami Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Βασικά δοκίμασε αλλο καλώδιο usb για τον δίσκο και επίσης δοκίμασε το και σε ενα αλλο pc , δες στην διαχείρηση δίσκων αν στον βλέπει γενικα και απλα δεν τον δείχνει στο my computer για να τον ανοίξεις μου τον αναγνωριζει σαν εξωτερικο σκληρο,μου τον εμφανιζει στον "υπολογιστη μου" αλλα στο ubuntu δεν μπορω να μπω στην εφαρμογη κ να βαλω τον κωδικο. στα windows τον βρισκω κανονικα,βαζω κωδικο κ μου πεταει ενα παραθυρο να κανω διαμορφωση δισκου!
dragonborn Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 παιδια καλησπερα ξανα... τα εβαλα τα linux στην δοκιμαστικη εκδοση,μου βρηκε τον σκληρο δισκο αλλα δεν μπορω να μπω στον σκληρο γτ τα linux δεν μου ανοιγουν το exe του σκληρου.εχετε καμια ιδεα???Είναι κρυπτογραφημένος ο δίσκος ; Κλειδωμένος ; Αν ναι, τότε μάλλον τσάμπα παιδεύεσαι με Linux. Αν και μπορείς να δοκιμάσεις με ένα πρόγραμμα που λέγεται wine και τρέχει .exe εφαρμογές.
tsounami Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Είναι κρυπτογραφημένος ο δίσκος ; Κλειδωμένος ; Αν ναι, τότε μάλλον τσάμπα παιδεύεσαι με Linux. Αν και μπορείς να δοκιμάσεις με ένα πρόγραμμα που λέγεται wine και τρέχει .exe εφαρμογές. ναι τον εχω κωδικο ασφαλειας,λες γι αυτο να μην μπορω να μπω??αυτο το προγραμμα ειναι για τα linux??
dragonborn Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 ναι τον εχω κωδικο ασφαλειας,λες γι αυτο να μην μπορω να μπω??αυτο το προγραμμα ειναι για τα linux??Ναι για Linux είναι το wine. Μέσω αυτού μπορείς να τρέξεις διάφορα .exe αρχεία. Δεν λειτουργούν όλα βέβαια. Πιθανότατα γι' αυτό δεν μπορείς να δεις τον δίσκο. Αν είναι κρυπτογραφημένος με εφαρμογή. Ποια εφαρμογή χρησιμοποίησες ; και αν είναι του δίσκου εφαρμογή (ενσωματωμένη), τι δίσκο έχεις ; Μάρκα-Μοντέλο.
tsounami Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Ναι για Linux είναι το wine. Μέσω αυτού μπορείς να τρέξεις διάφορα .exe αρχεία. Δεν λειτουργούν όλα βέβαια. Πιθανότατα γι' αυτό δεν μπορείς να δεις τον δίσκο. Αν είναι κρυπτογραφημένος με εφαρμογή. Ποια εφαρμογή χρησιμοποίησες ; και αν είναι του δίσκου εφαρμογή (ενσωματωμένη), τι δίσκο έχεις ; Μάρκα-Μοντέλο. τον κωδικο τον εχω βαλει με την εφαρμογη που εχει ο δισκος! ειναι western digital κ αν δεν κανω λαθος ειναι αυτος http://support.wdc.com/product/install.asp?groupid=122&lang=gr στα 1tb.
dragonborn Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Μιλάμε λοιπόν για κλειστό λογισμικό της Western Digital. Επειδή έχω κι εγώ 2 δίσκους παρόμοιους (εμένα είναι η essential σειρά), το πρώτο πράγμα που έκανα όταν τους εγκατέστησα είναι ένα ολοκληρωτικό format με πλήρη απομάκρυνση όλων των restricted εργαλείων. Αυτό σου συνιστώ να κάνεις όταν και αν καταφέρεις τελικά να πάρεις πίσω τα αρχεία σου. Αν θέλεις κρυπτογράφηση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πρόγραμμα που δουλεύει παντού..π.χ TrueCrypt. Τώρα δοκίμασε πρώτα με το Wine (αν και δεν νομίζω να δουλέψει με τόσο εξειδικευμένη εφαρμογή), αλλά δεν χάνεις κάτι. Εγκατέστησε το Wine στο Live του Ubuntu και μετά κατέβασε την εφαρμογή → WD_SmartWare_Installer_2.2.0.8.zip Κάνε την Unzip (δεξί κλικ extract here..) και προσπάθησε να την τρέξεις μέσω Wine. Ένα άλλο που μπορείς να δοκιμάσεις είναι να κάνεις mount τον δίσκο μέσω τερματικού και να δεις τι σου δείχνει. Συνδέεις τον δίσκο και μετά ανοίγεις ένα τερματικό (CTRL+ALT+T) και δίνεις την εντολή sudo fdisk -lΑπό το αποτέλεσμα λογικά θα δεις τον δίσκο σου (διάβασε τα χαρακτηριστικά και την χωρητικότητα). Αν για παράδειγμα ο δίσκος είναι ο /dev/sdb και το partition το /dev/sdb1, τότε μετά δώσε την εντολή sudo mount /dev/sdb1 /mnt; cd mnt ; lsΒλέπεις κάτι ; Ποια είναι τα αποτελέσματα ; βλέπεις κάποιο αρχείο σου ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα