Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι κάτοχος ενός CQ61 Compaq το οποίο το πήρα από συγγενικό μου πρόσωπο με σπασμένη οθόνη και στραβωμένο keyboard (μην ασκείτε βία στα λαπτοπ!!). Το είχα ακινητοποιημένο για καιρό και που και που το συνέδεα σαν κεντρική μονάδα και το χρησιμοποιούσα που και που.

Πρόσφατα αγόρασα οθόνη για να αλλάξω τη σπασμένη, την τοποθέτησα και όλα καλά!

Σήμερα όμως που πήγα να δουλέψω τον υπολογιστή για πρώτη φορά και έβαλα ένα USB stick, δεν το είδε ο φορητός. Βάζω δεύτερο στικάκι, δίσκο και ποντίκι και πάλι τίποτα σε όλες τις θύρες του laptop (και στην αριστερή και στη δεξιά πλευρά)

Μπάινω στη Διαχείριση Συσκεύών, βλέπει κανονικά τις θύρες χωρίς θαυμαστικά, άγνωστες συσκευές κλπ, ωστόσο δεν βλέπει USB συσκευές σε καμια από τις θύρες. Ρεύμα όμως στις θύρες δίνει καθώς τα ανάβουν τα LED από τους δίσκους, stick κλπ.

Για να μην ψάχνομαι με drivers, κάνω ένα φορματ από την αρχή και με καθαρό μηχάνημα το πρόβλημα παραμένει.

Αποσυνδέω την εσωτερική οθόνη και συνδέω τον υπολογιστή με εξωτερική οθόνη (μήπως και γινόταν κανα βραχυκλωμα από την καινούρια οθόνη), ωστόσο και πάλι δεν βλέπει κανένα USB.

Έχει κανένας γιατί συμβαίνει αυτό ? Έκανα καμια πατατία κατά την διάρκεια της τοποθέτησης της οθόνης (ωστόσο επισημαίνω ότι δεν έβαλα καθόλου χέρι στη motherboard ή στα USB )?

Συμβαίνει κάτι άλλο ? Φτιάχνεται η πάω για mobo?

Δημοσ.

Για δοκιμασε να βγαλεις το πληκτρολογιο μηπως σου κανει αυτο την ζημια και μπορει απο την μπουνια που εφαγε να εφτασε ως κατω την μητρικη και να εσπασε κατι.

Δημοσ.

Kαλησπέρα σας και σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Δοκίμασα τα πάντα (BIOS update, format νέοι drivers κλπ αλλά τίποτα).

Δεν είναι θέμα μπουνιάς η βλάβη. Πριν την εγκατάσταση της νέας οθόνης δούλευαν τα USB (συνέδεα kb-mouse), κάτι συνέβη με την εγκατάσταση της οθόνης! Πάντως τα καλωδιάκια USB είναι στη θεση τους δεν έχουν τραβηχτεί!

Για καρτούλα τύπου PCMCIA πάντως δεν βλέπω υποδοχές (ξέρω πως είναι οι κάρτες από την A600) αλλά ούτε και για Express Card βλέπω κάτι.... Άρα τέρμα τα USB?

Δημοσ.

Για καρτούλα τύπου PCMCIA πάντως δεν βλέπω υποδοχές (ξέρω πως είναι οι κάρτες από την A600) αλλά ούτε και για Express Card βλέπω κάτι.... Άρα τέρμα τα USB?

Αν δεν εχει καθολου εισαι καραατυχος, γιατι δεν εχεις επιλογη

:fear: 

παρα να προσπαθεις να κανεις τις υπαρχουσες να δουλεψουν

Η μια usb του, ειναι και ESATA? Και αν ναι, το esata δουλευει?

Δημοσ.

Το συγκεκριμενο λαπτοπ εχει ενα πλακετακι με δυο usb θυρες.Πρεπει να μετρηθει η καλωδιοταινια που φευγει απο το πλακετακι και παει στο board.Αν η καλωδιοταινια ειναι ενταξει ,τοτε πρεπει να γινει ελεγχος μηπως εχει καει ενα διοδακι πανω στην πλακετουλα.

Σε αυτη την περιπτωση ή αλλαζεται το διοδακι ή αλλαζεται το πλακετακι.

Ισως να εγινε καποιο βραχυκυκλωμα κατα την τοποθετηση οθονης,ή καποια κακοτοποθετηση καλωδιοταινιας.

Αν και δεν γνωριζω που εφτασες λυνοντας για την οθονη,δεν χρειαζεται να φτασεις σε αυτο το πλακετακι

Δημοσ.

Επανέρχομαι τώρα , καθώς είχα ζητήσει εξωτερική βοήθεια ενός συναδέλφου (του είχα πάει το laptop) που μου επιβεβαίωσε ότι είναι θέμα motherboard και όχι θέμα USB πλακετάκι γιατί και με αυτό αποσυνδεδεμένο, το άλλο (αριστερό) USB port δεν δουλεύει.

Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι μήπως κατά το βάλε - βγάλε του εσωτερικού καλωδίου της θύρας σύνδεσης οθόνης (δοκίμασα 2 οθόνες - η πρώτη ήταν εντελώς ασύμβατη) από την motherboard, βραχυκύκλωσε, πιέστηκε ή στράβωσε κανένα pin από την υποδοχή εξόδου σήματος οθόνης στην  motherboard και το υποψιάζομαι αυτό γιατί : 

α. Με το ίδιο καλώδιο συνδέεται και η κάμερα του laptop με το system board. H κάμερα λογικά συνδέεται με USB πρώτόκολλο, άρα και η συγκεκριμένη θύρα μεταφέρει και σήματα USB. Επισημαίνεται ότι η κάμερα είναι άφαντη, δεν την βρίσκει ο υπολογιστής.

β. Δεν έχει χαθεί ο USB controller, υπάρχει κανονικά στο system properties απλά  δεν βλέπω οτιδήποτε USB υπάρχει απάνω, ενώ μου δείχνει συνέχεια ένα unknown USB device, άρα υποψιάζομαι μόνιμο βραχυκύκλωμα. Αν ήταν βλάβη στον USB controller, θα μου έδειχνε ότι ο controller είναι ενεργός και λειτουργεί κανονικά?

γ. Το πρόβλημα εμφανίζεται ακόμα και όταν αποσυνδέσω την οθόνη από το motherboard (λειτουργία με VGA cable), άρα δεν είναι θέμα εσωτερικού καλωδίου οθόνης.

δ. Η αριστερή USB θύρα που είναι και eSATA δουλεύει κανονικότατα σαν eSATA (όχι όμως σαν USB). Αν ήταν βλάβη στην αριστερή θύρα, θα λειτουργούσε το eSATA?

Θα βοηθούσε λίγο να καθαρίσω μέσα στην υποδοχή εξόδου σήματος της motherboard, με λίγο καθαρό οινόπνευμα και με μια καρφίτσα να δοκίμαζα λίγο τα pin μήπως έχει κολλήσει κανένα?

Δημοσ.

Ψαχνεις: τι μπορει να σου βγαλει -μεσω adaptorα- (την επιθυμητη) εξοδο σε usb :shifty:

Δεν εχεις PCMCIA ή Express Card θυρα... Esata σε 1xEsata & 1xUsb υπαρχουν
-αλλα νομιζω οτι απλως διαχωριζουν την υπαρχουσα 1 θυρα, οχι κατι παραπανω-
minipci-e σε Usb υπαρχουν οποτε τα τσεκαρεις αυτα, φανταζομαι you got the idea

:whistle:

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ. Ήδη έχω καταλήξει στο τι θα ακολουθήσω :

1ο - Δοκιμή καθαρισμού  - ξεμπλοκαρίσματος εσωτερικής 40 pin εξόδου.

2ο - Έρευνα για motherboard σε λογική τιμή (έως 50 €)

3ο - Έρευνα για controller mini pci -e σε USB 3.0

Πάντως έως τώρα να πω την αλήθεια, δεν μου χρησίμεψαν τα USB. Mεταφορές αρχείων κάνω με το δίκτυο ή με τον εξωτερικό με esata.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...