Nikos667 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Καλησπερα! Πριν κατι μερες δοκιμασα να κανω render μια σκηνη αλλα επειδη δεν εχω nvidia καρτα το προσπαθησα με CPU...και...στο 40% ολοκληρωσης η θερμοκρασια ειχε φτασει τους 85 και ανεβαινε οσο φορτιζε τα tiles...οποτε το εκοψα...Θα μπορουσε να προκληθει ζημια απο αυτο?(εαν και πιστευω πως ναι...) Γιατι γινεται αυτο?Π.χ. εαν εγω τωρα εκανα render ενα ολοκληρο video θα ειχα παρει φωτια οχι απλα θα ανεβαζε θερμοκρασιες... Εαν αλλαξω και το κανω με GPU θα ειναι στασιμη η θερμοκρασια? π.χ. να μενει στους 60? Η σκηνη περιειχε μονο ενα οπλο και ενα χερι για ενα FPS game που ψαχνω...τα textures ηταν 60Mb... Οριστε μια photo Ποια καρτα πιστευετε οτι θα μπορουσε να κανει καλη δουλεια(nVidia παρακαλω...) μιας και το παιχνιδι ειναι optimize για εκει...
MoviemakerGr Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Ζημιά δεν θα γίνονταν θα έσβηνε ο υπολογιστής αλλά είχε δρόμο ακόμα.. Από εκεί και πέρα για να καταλάβω έβγαλες την κάρτα και πήγες με την ενσωματωμένη ? Η επέλεξες αυτή την δυνατότητα από το πρόγραμμα που κάνεις rendering ? Σε κάθε περίπτωση αφού κάνεις βαριές δουλειές πρέπει ν'ασχοληθεις με το airflow του κουτιού σου και να πάρεις μια after market ψήκτρα. Για κάρτα πες μας το ποσό που διαθέτεις.
Nikos667 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Λοιπον...το render μπορει να γινει μονο με CPU η GPU... Εαν επιλεξω CPU να σε διορθωσω λιγο(φιλικα)...δεν χρησιμοποιητε ενσωματωμενη GPU απ'οσο ξερω αλλα οι πυρηνες...διορθωσε με εαν κανω λαθος... Στους ποσους κλεινει το pc?Εγω ξερω στους 90 βαθμους...(η παστα παιζει να χει γινει σουπα ετσι?αφου πηγε 85c...) Για καρτα σκεφτομαι μια GTX 670(στην αρχη ελεγα για 680 αλλα η διαφορα απ'οτι ειδα ειναι πολυ μικρη) Ποσο πιστευεις οτι μπορω να τι βρω?
John-lamia Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 αν θεσ κάρτα για rendering πάρε μια 760, μην δώσεις τόσα χρήματα για κάρτα πχ 680. ξεκίνα παντωσ με την συντήρηση στο κουτί σου, δώσε μεγάλη προσοχή στην καθαριότητα του και στην ροή του αέρα. καλό θα ήταν να παρεισ και μια ψυκτρα για τον επεξεργαστή σου.
Nikos667 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Εχετε να προτεινετε καποιο κουτι?Θα προτιμουσα να ειναι φτηνο... GTX 760 εε?Δεν ειναι κακη ιδεα...εχω ισα δυναμη με την GTX 760... Αλλα θα μπορω να κανω render πολλα frames χωρις να γινεται καζανι? Να μενει δηλαδη μεχρι τους 60c με 100% ανεμιστηρες? Λεω να περιμενω μεχρι τα χριστουγεννα να πεσουν λιγο οι τιμες,γιατι δεν βιαζομαι...τι λετε εσεις? Να φανταστω AMD δεν υπαρχει πιθανοτητα ετσι?Ουτε το προγραμμα μου υποστηριζει αλλα ετσι ρωταω τωρα...
MoviemakerGr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Λοιπον...το render μπορει να γινει μονο με CPU η GPU... Εαν επιλεξω CPU να σε διορθωσω λιγο(φιλικα)...δεν χρησιμοποιητε ενσωματωμενη GPU απ'οσο ξερω αλλα οι πυρηνες...διορθωσε με εαν κανω λαθος... Στους ποσους κλεινει το pc?Εγω ξερω στους 90 βαθμους...(η παστα παιζει να χει γινει σουπα ετσι?αφου πηγε 85c...) Για καρτα σκεφτομαι μια GTX 670(στην αρχη ελεγα για 680 αλλα η διαφορα απ'οτι ειδα ειναι πολυ μικρη) Ποσο πιστευεις οτι μπορω να τι βρω? Άρα την επιλογή την κάνεις από το πρόγραμμα δεν το αποσαφήνισες γι'αυτο σου έβαλα και τις 2 options για να μου πεις να καταλάβω κ καλά έκανες. Για εμένα λοιπόν η καταλληλότερη κάρτα για αυτό που θέλεις πέρα φυσικά ότι θα φροντίσεις όλη την ψύξη,είναι να βρεις μια GTX 580 ναι μην σου κάνει εντύπωση,οι επόμενες είναι οι GTX 670 - 680 και τελευταίες επιλογές οι 760 - 770 πάντα φυσικά ανάλογα κ αναλογικά με τα χρήματα που έχεις να διαθέσεις.. Τώρα κουτί να είναι ευρύχωρο,να έχει καλό cable management ώστε να κυκλοφορεί ο αέρας ελεύθερα Φτηνά κ αξιοπρεπή κυκλοφορούν πολλά της Aerocool εμένα μ'αρεσει το Telum μπορείς να διαλέξεις όποιο νομίζεις κ σ'αρεσει. https://www.skroutz.gr/s/3340161/Aerocool-Templarius-Telum-Black-Edition.html https://www.skroutz.gr/c/28/cases-koutia/m/822/Aerocool.html
Nikos667 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 hmm...GTX580? Ειναι λιγο παλιο ομως εε? Βασικα σκεφτομουν και για FIRE PRO η Quadro αλλα...τι λες τα αξιζουν? Μπορεις να μου πεις διαφορες απο τις gaming καρτες?
MoviemakerGr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Φαντάζομαι τις Quadro που αξίζουν δεν θα μπορείς να τις πλησιάσεις.. Θα στο πω απλοϊκά. Από την σειρά 6xx και μετά η nVidia για να αναζωογονήσει λίγο το ενδιαφέρον στις καινούριες Kepler Cuda αφαίρεσε - μετατόπισε το Compute που είχε η σειρά 5 και βάσισε τις κάρτες της πιο πολύ στο Gaming. H GTX 580 είναι η δυνατότερη κάρτα μετά την Titan ακόμα και σήμερα στο rendering. Πιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς που είναι ασύμβατες oi AMD γιατί φτιάχνω έναν κατάλογο.. Any Way Αν έχεις όρεξη να διαβάσεις αναλυτικότερα και ειδικότερα δες εδώ > http://www.tomshardware.com/charts/workstation-graphics-2013/benchmarks,146.html
Nikos667 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Το προγραμμα που χρησιμοποιω για 3D modeling και render λεγεται blender... επειτα χρησιμοποιω το photoshop για textures... Μολις θυμηθηκα οταν ειχα αρχισει να ασχολουμαι στα 12(τωρα παω στα 15) και ελεγα "Πανω απο μια οθονες?Τι τις θελουν τοσες" και μετα απο 3 χρονια καταλαβα οτι χρησιμοποιω τοσα προγραμματα ταυτοχρονα για την δημιουργεια ενος μοντελου(σχεδιασμος,βαφη,render,animation) που νοιωθω αβολα σε 1 οθονη... Για να συνηψηζουμε και να παω πιο συγκεκριμενα...το animation film που θα φτιαξω μαζι με κατι φιλους θελω να εχει τα γραφικα σε στυλ cartoon οπως του απαισιοτατου η αλλων παρομοιων...οχι ιδια φυσικα γτ δεν γινεται...αλλα εχω δει σε αρκετα βιντεο οτι βαζουν πολυ παρομοια... anyway θα προτιμουσα κατι πιο νεο απο GTX 580(εχουν περασει 2 γενιες καταλαβαινεις τι εννοω...) Με ολα τα παραπανω λεω να παρω το κουτι που μου ειπες καποια στιγμη και ισως να επαιρνα και ενα σετακι μνημες γτ οι 8 δεν με καλυπτουν να πω την αληθεια...
MoviemakerGr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Η GtX 580 δεν ειναι μονόδρομος φυσικά,αλλα οτι παραμένει η καλύτερη επιλογή για την δουλειά που την θέλεις ειναι μια πραγματικότητα. Τώρα ολο αυτο προσάρμοσε το στα μετρα σου τα οικονομικά σου και τα γούστα σου.. πάντως προτίμησε μια 670 από μια 760..
Nikos667 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 hmm...δικιο εχεις...και μην αναφερεις Titan μονο που σκεφτομαι τα 6GB Vram και μετα το 1000 ειναι μαχαιρια... Ξερεις μηπως πως αυξανεται ο αριθμος των polygons στα viewports?Δηλαδη να μην κολλαει το συστημα... Θελω κατι να κανει render σχετικα ουτε αργα ουτε πολυ γρηγορα αρκει να κραταει θερμοκρασιες σταθερες να μπορει να μενει και μερες ανοιχτο να κανει render και να αντεχει στο χρονο που κατι τετοιο προυποθετει καλο airflow να υποθεσω και καλη ψυξη στην καρτα σωστα?
Millennium Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Blender cycles και Photoshop έχουν υποστήριξη για amd μέσω OpenCL.
MoviemakerGr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) ...και σε μια άλλη ζωή προφανώς.. hmm...δικιο εχεις...και μην αναφερεις Titan μονο που σκεφτομαι τα 6GB Vram και μετα το 1000 ειναι μαχαιρια... Ξερεις μηπως πως αυξανεται ο αριθμος των polygons στα viewports?Δηλαδη να μην κολλαει το συστημα... Θελω κατι να κανει render σχετικα ουτε αργα ουτε πολυ γρηγορα αρκει να κραταει θερμοκρασιες σταθερες να μπορει να μενει και μερες ανοιχτο να κανει render και να αντεχει στο χρονο που κατι τετοιο προυποθετει καλο airflow να υποθεσω και καλη ψυξη στην καρτα σωστα? Νικολα το computeraki σου με τις προσθήκες που ετοιμαζεις θα ειναι μια χαρά,εχεις εναν πολυ καλο επεξεργαστή,μνημη θα χρειαστείς επίσης και άλλη στο μέλλον αλλα να ξέρεις τα εργαλεία δουλειάς πρεπει να ειναι πάντα καλοστημένα και καλοκαρδισμένα εκει ριξε το βάρος σου. Φτιαξε 2 προφίλ στο ενα θα δουλεύεις μόνο,δεν θα φορτώνεις άσχετα προγράμματα και θα εκμεταλλεύεσαι "τους πόρους" που έχεις στο έπακρο. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2013 από MoviemakerGr
Nikos667 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Οκ... Αλλα το openCl Που λεει ο φιλος οταν το παταω σαν επιλογη κανει render εντελως διαφορετικα αποτι ειναι το κανονικο render του cycle...σαν να του λειπουν shaders και φωτισμος...μου κανει render με λιγα λογια οπως τα βλεπω στα viewport...καμια ιδεα πως φτιαχνεται?Εαν πραγματι υποστηριζει amd?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα