Προς το περιεχόμενο

8320 oc. Τι, πώς και γιατί?

STORM1978

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπερα. Ενδιαφερομαι να παρω τον 8320 (ή 8350), μαζι με την μητρικη asus 970 pro gaming. Υδροψυξη δεν σκοπευω να βαλω αλλα σιγουρα καποια καλη ψυχτρα αερα. Βλεπω οτι σε πολλες μητρικες γινεται throttling στους 70-75 βαθμους. Επειδη δε βγαζω ακρη, γνωριζετε αν αυτο απενεργοποιειται ή υπαρχει καποιες συγκεκριμενες μητρικες οπου απενεργοποιειται? Χωρις overclock ο 8320, με καλο κουτι και καλη αεροψυξη, φτανει τη θερμοκρασια οπου γινεται throttling ευκολα σε full load? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλε μου, οπως ειπες με καλη αεροψυξη σε καλο κουτι, OCed στα 4.0ghz, MAX temp φτανει τους 55β..!!  

ακομα και με την μαμα ψυκτρα, δυσκολα θα φτασει τους 75β, εκτος και αν κανεις ολη μερα rendering, σε κακο κουτι...!! 

εσυ ομως, γιατι θα πας σε 8320 τωρα?  γιατι, αν ειναι να πας σε νεα πλατφορμα, τον επομενο μηνα βγαινει η νεα γενια AMD...!!! 

• Like 1

φιλε μου, οπως ειπες με καλη αεροψυξη σε καλο κουτι, OCed στα 4.0ghz, MAX temp φτανει τους 55β..!!  

ακομα και με την μαμα ψυκτρα, δυσκολα θα φτασει τους 75β, εκτος και αν κανεις ολη μερα rendering, σε κακο κουτι...!! 

εσυ ομως, γιατι θα πας σε 8320 τωρα?  γιατι, αν ειναι να πας σε νεα πλατφορμα, τον επομενο μηνα βγαινει η νεα γενια AMD...!!! 

Ευχαριστω για τις πληροφοριες! Θελω να κανω αμεσα αναβαθμιση. Λες αξιζει να περιμενω? Απλα μου φαινεται αρκετα καλο το set της asus 970 pro gaming + 8320, για τα χρηματα που κοστιζουν. Με το ιδιο budget (γυρω στα 250-270) θα βρω λες καποιον πιο γρηγορο επεξεργαστη με μια εξισου αξιολογη μητρικη?

Ευχαριστω για τις πληροφοριες! Θελω να κανω αμεσα αναβαθμιση. Λες αξιζει να περιμενω? Απλα μου φαινεται αρκετα καλο το set της asus 970 pro gaming + 8320, για τα χρηματα που κοστιζουν. Με το ιδιο budget (γυρω στα 250-270) θα βρω λες καποιον πιο γρηγορο επεξεργαστη με μια εξισου αξιολογη μητρικη?

κατ αρχας, πρεπει να μας πεις, οπως σωστα ρωτα και ο STORM....,  απο τι συστημα θες να αναβαθμισεις?

• Like 1

Αναβάθμιση από τί?

Αυτη τη στιγμη εχω:

μητρικη: Asus P5QL-E

core 2 quad q9400 με oc απο 2.6 στα 3.4

8gb DDR2 800mhz class 5

ssd 128gb

τροφοδοτικο 600 watt LC Power (δε γνωριζω τι efficiency εχει)

Gtx 550 ti 1gb (η οποια θα αλλαχθει επισης)

Περίμενε λιγάκι ακόμη 3 Μαρτίου βγαίνουν οι νέοι ryzen και από ότι βλέπω θα αλλάξεις τα πάντα εκτός του ssd και δεν ξέρω του κουτιού σου οπότε θα χρειαστείς περισσότερα από το ποσό που λές.

Ακόμη και αν δεν μπορέσεις να βρείς κάτι στα δικό σου μπάτζετ, σίγουρα θα υπάρξουν πολλά συστήματα μεταχειρισμένα για να διαλέξεις που θα είναι πολύ αξιόλογα και σε καλές τιμές(μεταξύ αυτών και το δικό μου).

• Like 5

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Παιδια ανέβασα τον FX-8320 μου στα 4,2 GHz. Το prime95 τρέχει εδώ και 1 ώρα χωρίς σφάλμα. Πόση ώρα πρέπει να τρέξει συνολικά για να είμαι σίγουρος ότι ο CPU είναι σταθερός;;

Θα το δεις στην πορεία παίζοντας παιχνίδια, κάνοντας βαριές εργασίες, κλπ.
Καλό δείγμα είναι που δεν έχει κρασάρει με το Prime μία ώρα, αλλά χρειάζεται αρκετό καιρό, κάποιες φορές και 2-3 μήνες για να δεις ακριβώς τι παίζει.

• Like 2

Μολις σημερα αγορασα τον 8350 μου. Χωρις να αυξησω συχνοτητες και ρευματα υπαρχει κατι να κανω που να δινει κατι παραπανω ?

Μολις σημερα αγορασα τον 8350 μου. Χωρις να αυξησω συχνοτητες και ρευματα υπαρχει κατι να κανω που να δινει κατι παραπανω ?

Δε μου ερχεται κατι στο μυαλο αλλα μπορεις να πας 4,2-4,3 με χαμηλοτερο ρευμα απο το ρευμα που δινει η amd/μητρικες σε stock. Ψαξτο λιγο. Εγω με σκατενια μητρικη ειμαι στα 4,3 με 1,368 vcore maximum σταθεροτατος εδω και σχεδον 2 χρονια.

Χωρις να αυξησω συχνοτητες και ρευματα υπαρχει κατι να κανω που να δινει κατι παραπανω ?

Μπορείς να βάλεις ένα συντριβανάκι στα δεξιά της εισόδου καθώς και ένα καλαμωτό

καλαθάκι για τα άπλυτα στα αριστερά της πόρτας του μπάνιου, δεδομένου ότι η πόρτα έχει

νοτιοδυτικό προσανατολισμό. Μη ρωτήσεις ποια πόρτα. Ξέρεις.

on a more serious note

Έχεις ωραιότατο m/b, μια χαρά μνήμες, σου ρθε και το καινούριο τσιπάκι, κοπάνα του ένα oc να το χαρείς.

Μάνι μάνι ο 8350 στα 4,2 νόμιζω ότι έχει το ίδιο stp με τον phenom II στα 3,9 (διορθώστε με)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...