Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτο ειναι το προβλημα

διαβασα και σε διαφορα μερη οτι αφου καηκε η μητρικη σε αλλους πηρε και αλλα πραγματα μαζι και να με παει. αλλιως? η μητρικη μονη της ουτε που με νοιαζει

• Like 1
  • Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση, αλλά δεν μπορώ να το αποδείξω καθώς δεν είμαι σίγουρος, απλά υπογραμμίζω πως έχω την εντύπωση, ότι το κάνει για να κράξει έμμεσα την AMD που χάλασε, λέγοντας ταυτόχρονα κάποια καλά λόγια τις επιδόσεις του 8320.

Καταρχάς δεν κοιτάς θερμοκρασία Package. Μετράς θερμοκρασία Core. Δεύτερον με αέρα δύσκολα πάει ο 8320 πάνω από 4.2GHz αν θες να είσαι σε Full Load κάτω των 60C, εκτός αν πέσεις σε πολύ καλό κομμάτι.

Αν αυτός με τη μητρική αυτή και την ψύξη πήγε για τα 4.6GHz, εγώ που θα πρέπει να πάω στο 5.6GHz; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Έχω Benchάρει στα 5.0GHz με πολύ δυσκολία.

• Like 2
Δημοσ.

Θα δεις πολλά όσο πλησιάζει ο καιρός.

Και η πράσινη έχει αρχίσει επίθεση.

Anyway το θέμα του LLC είναι γνωστό δεν είναι κάτι νέο και επηρεάζει όλα τα CPU δεν είναι κάτι αποκλειστικό.

Το μόνο video του τύπου που έχω δει και παραδέχομαι είναι εκείνο που εξηγεί πως άφησε την δουλειά του και αυτός και η γυναίκα του μιας και τα χρήματα που βγάζει είναι περισσότερα από το εισόδημα που είχαν και οι δύο μαζί ;)

• Like 2
Δημοσ.

Αν και τον παρακολουθώ τον jay μιας και ξέρει αρκετά καταλαβαίνω πως πολλές φορές το πράγμα στραβώνει όπως και με αρκετούς μεγάλους youtubers στον χώρο των pc's, θα συμφωνήσω κάργα με αυτά που λέτε. Και καλά για κάλυψη τόνιζε τα καλά του fx αλλά κατά τα άλλα έμμεσα να σπρώξει τον kaby, ότι δεν υπάρχει και καλά λόγος να πάρει κάποιος τον 7350k. Έκλαψα στα γέλια με την υποκριτική του στο βίντεο με τον 7700k, τον εξέπληξαν και καλά τα 5 ghz, λογικό να τον εξέπληξαν μιας και είχε handpicked 7700k που έπιανε 5 ghz με 1.325v και του χτύπαγε 75 βαθμούς με την h100i στο cinebench r15. Ας είχε κάνα retail κομμάτι που πήγαινε με το ζόρι 4.8 με 1.4v και να βλέπαμε μετά την δήθεν έκπληξη. Όταν βγουν οι zen και δοκιμαστούν περιμένω να δω τι θα πουν, τόσο αυτός όσο και γενικότερα όλοι οι tech youtubers, αν τελικά σκοτώνουν οι zen θα βγάλουν χολή ή θα το αποδεχθούν σιωπηρά ; Περιμένουμε, θα έχει πλάκα τότε, ή θα γελάμε εμείς αν σε επιδόσεις και τιμή αξίζουν οι zen και είναι άξιοι ανταγωνιστές, ή στο τέλος θα γελάμε νευρικά και θα κλαίμε με μαύρο δάκρυ αν βγουν μάπες :D.

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες, έχω απο το 2013 τον fx8320 με την αμαρτωλή Gigabyte 990xa ud3 rev.3. Ψύκτρα την Hyper 212 evo. Aρχικά είχα throtling στα stock νούμερα. Έχω ασχοληθεί πολυ με το θέμα ανα καιρούς στο ινσομνια αλλα και σε ξένα site και τον έχω να παίζει σταθέρα στα 4.2ghz με undervolting. Για να το πετύχω βίδωσα το vrm heatsink πάνω στο board, άλλαξα το thermal pad με paste και εννοείται έβαλα να φυσάει ανεμιστηράκι. Παραπάνω δε πάει και αρχίζει το throttling. Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν αξίζει να πάρω αλλο mobo μεταχειρισμένο ώστε να ανέβω στα 4.6-4.7 αν μπορώ χωρίς να δώσω πολλα λεφτα. Αυτό το σκεφτομαι καθώς σχεδιάζω να αλλάξω την 7870xt με μια rx480, ετσι ώστε να δώσω και παραπάνω αέρα στο cpu.

Δημοσ.

Αυτη η επιλογή δεν υπάρχει. Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Απο τις απειρες σελίδες πάνω στο θεμα που έχω διαβάσει είμαι 99% βέβαιος ότι είναι θέμα vrm temp.

Δημοσ.

Αυτη η επιλογή δεν υπάρχει. Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Απο τις απειρες σελίδες πάνω στο θεμα που έχω διαβάσει είμαι 99% βέβαιος ότι είναι θέμα vrm temp.

Φοράς το τελευταίο BIOS. Έριξα μια ματιά τώρα και είδα ότι πράγματι δεν υπήρχε και σε κάποια έκδοση το έβαλαν. Αν δεν το έχει φαντάζομαι πως σημαίνει ότι είναι ενεργοποιημένο by default; Αν ναι δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα με αυτό Enabled.  :-(

Δημοσ.

Έχει δύο τελευταία BIOS, στο beta νομίζω υπάρχει και στο άλλο όχι. Αλλά μπορείς να κλείσεις το Turbo και κάνει την ίδια δουλειά.

Καλύτερα να βάλεις την beta πάντως.

Πάει καιρός που είχα την μητρική στα χέρια μου αλλά νομίζω είναι σωστά (αν όχι ανάποδα) αυτά που είπα.

Γενικά όμως σαν μητρική δεν....

Τα VRM καλά έκανες και τα βιδωσες (ελπίζω να έβαλες και κάποιο backplate από πίσω) γιατί η συγκεκριμένη έχει το κουσουρι να στραβωνει ;)

Τα pads κακός τα έβγαλες πάντως κατά την γνώμη μου.

• Like 2
Δημοσ.

Ειχα δοκιμάσει ενα beta bios αλλά δεν έγινε τίποτα με το ΑPM off. Δε θυμάμαι πολυ καλα γιατι αλλα δε μου είχε αρέσει γενικότερα και γυρισα στο latest stable.

Τα thermal pads νομίζω ότι έχουν χειρότερη αγωγιμότητα. Mε το να βιδώσω το heat sink εξασφάλισα στενή επαφή με τα vrm οπότε χρησιμοποίησα πάστα. Back plate δεν εβαλα, αν έχεις κάποιο καλο οδηγό πες μου.

Αξίζει να πάρω άλλο mobo; Αν ναι ποιο;

Δημοσ.

Έστω ότι παίρνεις καινούρια motherboard. Ποιος σου εγγυάται ότι η cpu θα κλοκάρει με νορμάλ ρεύματα και θερμοκρασίες (ειδικά με την Hyper 212 evo) στα 4,6-4,7; Αν είναι να μπαίνεις σε διαδικασίες και έξοδα για να κάνεις το 4,2 - 4,4 κλάιν, σιγά τη διαφορά...

Δημοσ.

Σωστός ακούγεσαι. Ισώς να αξιζε κάτι σε καλή τιμη combo ψυκτρα και mobo. Ποια μητρική θα πρότεινες;

αν θες καλη μητρικη γ το σοκετ αμ3 + και οικονομικοί δες την 970a-ud3p rev 2.0 της gigabyte 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...