Πέτρος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Ναι, από τη "service" usb. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afterhours Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Ειπα λιγο να πειραξω τα ρολογια...τωρα το χειμωνα το ειχα πολυ χαλαρα το συστημα στα [email protected] 24/7 FX 8320 Ειπα να ανεβω στα 4.2ghz και βρηκα οτι προς το παρων ειμαι σταθερος στα [email protected] Προσπαθησα παρακατω δλδ στα 1.32 αλλα μετα απο κανα διωρο ετρωγα BSOD Θερμοκρασιες Μεσες (ΗWINFO 64 ) σε heavy load 48c Core 60c Socket 1.24v+ under load vcore Tις μνημες τις πηγα απο 1600 CL9 σε 2012mhz CL11 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Πολύ είναι το 60 socket. Βάλε φανάκι απο πίσω να την ψύχει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fallen4ngel Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Ειπα λιγο να πειραξω τα ρολογια...τωρα το χειμωνα το ειχα πολυ χαλαρα το συστημα στα [email protected] 24/7 FX 8320 Ειπα να ανεβω στα 4.2ghz και βρηκα οτι προς το παρων ειμαι σταθερος στα [email protected] Προσπαθησα παρακατω δλδ στα 1.32 αλλα μετα απο κανα διωρο ετρωγα BSOD Θερμοκρασιες Μεσες (ΗWINFO 64 ) σε heavy load 48c Core 60c Socket 1.24v+ under load vcore Tις μνημες τις πηγα απο 1600 CL9 σε 2012mhz CL11 Το ρεύμα πέφτει απίστευτα κάτω... Καμία MSI έχεις η φτηνή gigabyte, asrock. Προσπάθησε να το στρώσεις με LLC. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afterhours Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2017 LLC το εχω στο automatic καθως αυτη ειναι η προτεινομενη ρυθμιση για την μομπο μου Μ5Α97 2.0 1.24 ειναι το κατω φραγμα συνηθως ειναι στο 1.26 under load Για το σοκετ δεν αγχωνομαι ιδιαιτερα καθως το μεγιστο ειναι 69-70c Το οριο 60-61c απο οτι εχω διαβασει ειναι για core οχι σοκετ. Aυτα ολα με workload 100% και στα 8core rendering/transcoding. Σε average workload δεν θα δω ποτε τετοιες θερμοκρασιες πχ gaming/browsing,δεν ανυσηχω ιδιαιτερα. Απλα φοβαμαι να ανεβω πανω απο 4.2 μονο και μονο για τα VRM . Επρεπε να παρω καμια mobo τερας να μην εχω τετοια αγχη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2017 ξανα παιξε με το llc να δεις τι κανει και ασε τις προτεινομενες ρυθμισεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afterhours Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2017 Θα το τσεκαρω αλλα αφου και με αυτο το vdrop δεν εχω ασταθεια που ειναι το προβλημα ;; Εκτος και αν εννοεις οτι με πιο ισχυρο LLC θα μπορω να παιζω μπαλα με χαμηλοτερο vcore δλδ αντι για 1.33 να παω στο 1.31v Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fallen4ngel Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2017 Από την στιγμή που κάνει τέτοια βουτιά από 1.36 σε 1.24 το 1.36 είναι περιττό. Καλύτερα παίξε με LLC και δες που μπορείς να είσαι οκ με καρφί ρεύμα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whitefanged Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2017 Σα να θυμάμαι ότι στις A97 δεν ανταποκρινόταν το setting του llc... Ότι και να βάλει ο χρήστης αυτό κάνει τα δικά του. Μπορεί και να θυμάμαι λάθος βέβαια.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Θα το τσεκαρω αλλα αφου και με αυτο το vdrop δεν εχω ασταθεια που ειναι το προβλημα ;; Εκτος και αν εννοεις οτι με πιο ισχυρο LLC θα μπορω να παιζω μπαλα με χαμηλοτερο vcore δλδ αντι για 1.33 να παω στο 1.31v Αν για παράδειγμα για τα 4.4GHz σε Full Load θες τάση 1.41V, χωρίς LLC για την πετύχεις αυτήν την τάση θα χρειαστείς ας πούμε 1.48+V. Αυτό σημαίνει παραπάνω θερμοκρασίες. Αντίθετα με LLC, έχεις 1.41V βρέξει χιονίσει, βάζοντας του 1.41V. Με λίγα λόγια η τάση δεν θα πέφτει κάτω από Load. Όταν βάζεις χειροκίνητη τάση και κάνεις Overclock τέλος πάντων, καλό είναι να μην παίζεις με Automatic LLC. Προσωπικά έχω βγάλει το Turbo και έχω αφήσει στο αυτόματο την διαχείριση ενέργειας. Οπότε όταν είμαι Idle έχω 1.4GHz - 1.6GHz και σε Load έχω 4.4GHz. Δεν έχω δοκιμάσει βέβαια να δώσω στο Turbo ένα ας πούμε 4.8GHz με την ίδια τάση να δω αν θα δουλέψει μιας και το Turbo δεν παίζει σε όλους τους πυρήνες. Θα το δοκιμάσω... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afterhours Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Προσωπικά έχω βγάλει το Turbo και έχω αφήσει στο αυτόματο την διαχείριση ενέργειας. Οπότε όταν είμαι Idle έχω 1.4GHz - 1.6GHz και σε Load έχω 4.4GHz. Ετσι το εχω και εγω απο την πρωτη μερα..το απενεργοποιησα το turbo αλλα οταν ειμαι idle πεφτει ο επεξεργαστης χαμηλα σε ρολογια και 0.8v 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Καλού κακού βάλε ένα φανάκι να φυσά τα vrm, αν και σκυλί μαύρο με 4 φάσεις για cpu η m5 a97 r2.0 η ενεργή ψύξη είναι must όταν βγαίνεις εκτός από τις προδιαγραφές του κατασκευαστή κοινώς με oc. Αν παρατηρήσεις throttling σε stress ενώ είσαι κάτω από 62 socket στο cpu, τότε ρίχνει ρολόγια το cpu επειδή υπερθερμαίνονται οι φάσεις. Να ξέρεις πως η εν λόγω μητρική είχε θεματάκι με το llc, το είπε πιο πάνω ο whitefanged και το είχα διαβάσει και στο oc.net, δεν ανταποκρινόταν το llc σωστά. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afterhours Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Παιδια ειχατε δικιο τελικα ηθελε LLC στο enabled και οχι automatic. Τωρα προχειρα το τσεκαρω με ρυθμιση το vcore σε 1.168v (με +offset) οπου τον δουλεω διαχρονικα τον [email protected].......εχω εξης τιμες στο ROG CPUZ και HWINFO Idle --> στα 1.176 και Full Load --> 1.188v Δεν πεφτει με τιποτα..επιτελους !! Ολα πανε τρενο..ισως φταει που εχω περασει το τελευταιο bios και δεν εχει προβληματα πλεον το LLC setting Επρεπε να το ειχα κανει απο την αρχη....με βλεπω να ειμαι πλεον stable στα 4.3 με ενα ταπεινο 1.29v ή 1.3v Θα ποσταρω αποτελεσματα αυριο. Καλού κακού βάλε ένα φανάκι να φυσά τα vrm, αν και σκυλί μαύρο με 4 φάσεις για cpu η m5 a97 r2.0 η ενεργή ψύξη είναι must όταν βγαίνεις εκτός από τις προδιαγραφές του κατασκευαστή κοινώς με oc. Αν παρατηρήσεις throttling σε stress ενώ είσαι κάτω από 62 socket στο cpu, τότε ρίχνει ρολόγια το cpu επειδή υπερθερμαίνονται οι φάσεις. Να ξέρεις πως η εν λόγω μητρική είχε θεματάκι με το llc, το είπε πιο πάνω ο whitefanged και το είχα διαβάσει και στο oc.net, δεν ανταποκρινόταν το llc σωστά. Επειδη ειχα κανει ενα "suicide run" throttling δεν ειδα ουτε και σε 72c socket (59c core) αλλα με voltage του τυπου 1.37v που θεωρειται χαμηλο μαλλον οποτε δεν ζεστανανε πολυ τα VRM...υποθεσεις κανω δεν εχω καμια τεραστια εμπειρια στο OC 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fallen4ngel Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Κάνε μία πατέντα και βάλε ένα ανεμιστήρα στα vrm καλό θα κάνεις κακό δεν θα κάνεις. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whitefanged Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Αν μπεις στη διαδικασία της πατέντας μπορείς να βάλεις και έναν ανεμιστήρα να φυσάει το socket από πίσω. Εγώ είχα -10 βαθμούς στο socket έτσι. 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα