bill.rr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, σε δοκιμές overclock που έκανα, ενώ το σύστημα μου ήταν σταθερό , όταν πατούσα το κουμπί για να ξεκινήσει, ξεκινούσε για ενα - δυο δευτερόλεπτα , γυρνούσαν οι ανεμιστήρες και μετεπειτα έκλεινε για ενα δευτερόλεπτο και ξαναξεκινούσε και παρέμενε σταθερό και μετά απο τα τεστ με occt. (Με turbo & παράμετρους οικονομίας απενεργοποιημένες και hpc ανοικτό). Μετά απο τυχαία δοκιμή διαπίστωσα πως έχοντας το turbo ανοικτό, το σύστημά μου ανοίγει κανονικά χωρίς αυτο το λόξυγκα.Έτσι ανέβασα λίγο την συχνότητα του turbo και τώρα το έχω ρυθμισμένο ως εξής: Vcore:1.425 Multiplier:22.5 Turbo Multiplier:23 LLC:Medium QnQ:On HPC:On APM,C6,C1E:Off Με αυτές τις ρυθμίσεις έχω 4,5Ghz normal & 4.6Ghz turbo σταθερά και με μεγιστη θερμοκρασία 61 βαθμούς core, για μισή ώρα στο occt χωρίς error. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής:Αφού το σύστημα ως έχει είναι σταθερό , το turbo που το έχω ενεργοποιημένο λίγο παραπάνω απο την συχνότητα του oc , δημιουργεί κάποιο άλλο πρόβλημα ?? Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2016 από bill.rr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Scatman Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Οπότε το oc δεν είναι σταθερό. Έχω πει πολλάκις πως με 1.40+ και ψύξεις τύπου 212 , δε γίνεται δουλειά. Το ότι το pc ανοίγει δε σημαίνει stability. Στην πρώτη βαρβάτη stress κατάσταση, ανεβαίνει η θερμοκρασία. Επίσης, η μητρική σου δεν είναι σχεδιασμένη για high overclock υπό την έννοια ότι δεν αντεχει να της βάζεις τόσο ρεύμα. Ζορίζεις πολύ τις φάσεις κι αργά ή γρήγορα, θα τα τινάξει. Τι θα πρότεινα. Ρεύμα στο 1.38 max, LLC στο high και δοκιμές με intel burst μέχρι να βρείς την κατάλληλη συχνότητα. Λογικά θα καταλήξεις σε 4.3-4.4 Οι ρυθμίσεις σου δεν ειναι λάθος. Δοκίμασε να παίξεις κι εναλλάξ τα HPC, APM αν δε θες να είναι καρφί η συχνότητα. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2016 από Scatman 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Theo_ Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Παιδιά εγώ τον έχω στα 4 Ghz και το μόνο που έκλεισα είναι το turbo core. Ξέρεις κανείς να μου πει τι πρέπει να κάνω για να τον πάω όσο το δυνατόν ψηλότερα χωρίς όμως να αυξήσω την τάση; Δηλαδή να κλείσω ή όχι LLC, APM κλπ;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Εξαρχής σου έχω πει να κατεβάσεις το ρεύμα στο χαμηλότερο δυνατό για τα 4 ghz, θα έλεγα να μην παίξεις πάνω από 4 ghz με 4+1 power phase μητρική μιας και ζορίζονται ήδη τα vrm κάπως στα 4 ghz σε load. Με 1.35v είσαι σταθερός στα 4 ghz ; Στο είχα ξαναπεί, πάντα κλειστό apm μαζί με το turbo, ενώ ανοιχτά το c6, το c1e και το cnq. Το llc άστο auto επειδή το regular είναι το μηδενικό llc, στην δική μου gigabyte και σε αρκετές το regular είναι το 0% llc, άρα το καθόλου, ενώ το auto ανεβάζει λίγο το ρεύμα όταν χρειάζεται. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Theo_ Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Εξαρχής σου έχω πει να κατεβάσεις το ρεύμα στο χαμηλότερο δυνατό για τα 4 ghz, θα έλεγα να μην παίξεις πάνω από 4 ghz με 4+1 power phase μητρική μιας και ζορίζονται ήδη τα vrm κάπως στα 4 ghz σε load. Με 1.35v είσαι σταθερός στα 4 ghz ; Στο είχα ξαναπεί, πάντα κλειστό apm μαζί με το turbo, ενώ ανοιχτά το c6, το c1e και το cnq. Το llc άστο auto επειδή το regular είναι το μηδενικό llc, στην δική μου gigabyte και σε αρκετές το regular είναι το 0% llc, άρα το καθόλου, ενώ το auto ανεβάζει λίγο το ρεύμα όταν χρειάζεται. Έτσι ακριβώς τα έχω και μόλις τον πάω στα 4,2 Ghz το prime95 μου βγάζει σφάλμα. Σύν του ότι άμα ρίξω την τάση κάτω απο τα 1,4 V της CPU που είναι το default βγάζει και πάλι σφάλμα. Μάλλον δεν έχω πέσει σε καλό τσιπάκι... Πάντως μετά απο 3 ώρες prime95 είναι σταθερός στα 4 Ghz με τάση 1,4 V, με ανοιχτό APM, παραδόξως!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν είναι θέμα του chip, είναι θέμα 4+1 power phase, 8 core fx δεν μπορείς να κλοκάρεις με 4 μόνο φάσεις, δεν αρκούν απλά και επειδή δεν αρκούν χρειάζονται πολύ υψηλό ρεύμα για σταθερά clocks, εξού και το υψηλό 1.4v που απαιτείται για τα 4 ghz. Αν θες oc πας ως minimum σε μια 970 pro gaming aura, ωστόσο αν δεν έχεις σκοπό να κάνεις oc επειδή το γουστάρεις και απλώς θέλεις επιδόσεις άλλαξε καλύτερα πλατφόρμα σε i5 skylake αν οι zen δεν βγουν καλοί και το λέω αυτό μιας και το να επενδύσεις στο am3+ είναι άτοπο, ειδικά όταν με ένα set i5 skylake + b150 / h170 μητρική + ddr4 έχεις πολύ καλύτερες επιδόσεις στα πάντα με κάπως χαμηλότερες θερμοκρασίες και κατανάλωση. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Theo_ Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν είναι θέμα του chip, είναι θέμα 4+1 power phase, 8 core fx δεν μπορείς να κλοκάρεις με 4 μόνο φάσεις, δεν αρκούν απλά και επειδή δεν αρκούν χρειάζονται πολύ υψηλό ρεύμα για σταθερά clocks, εξού και το υψηλό 1.4v που απαιτείται για τα 4 ghz. Αν θες oc πας ως minimum σε μια 970 pro gaming aura, ωστόσο αν δεν έχεις σκοπό να κάνεις oc επειδή το γουστάρεις και απλώς θέλεις επιδόσεις άλλαξε καλύτερα πλατφόρμα σε i5 skylake αν οι zen δεν βγουν καλοί και το λέω αυτό μιας και το να επενδύσεις στο am3+ είναι άτοπο, ειδικά όταν με ένα set i5 skylake + b150 / h170 μητρική + ddr4 έχεις πολύ καλύτερες επιδόσεις στα πάντα με κάπως χαμηλότερες θερμοκρασίες και κατανάλωση. Αναγκαστικά μέχρι τα 4 Ghz λοιπόν. Ναι και μένα το δίλημμα μου αυτό είναι Zen, ή Intel. Θα δείξει. Ελπίζω πάντως να βγούν καλοί οι Zen. Παίζει να πάρω και μόνο μια RX480 και να τελειώνει το θέμα αλλά δεν ξέρω αν θα έχω bottleneck. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν θα έχεις θέμα με μια rx 480. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Theo_ Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν θα έχεις θέμα με μια rx 480. Μακάρι. Πάντως πώς και πως περιμένω τους Zen. Οι APU (A12) που θα βγούν πρώτα λέγεται οτι θα κοντράρουν ένα i5 6500. Για να δούμε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Μακάρι. Πάντως πώς και πως περιμένω τους Zen. Οι APU (A12) που θα βγούν πρώτα λέγεται οτι κοντράρουν ένα 6500. Για να δούμε... Προσωπικά έχω μάθει τόσα χρόνια να κρατάω μικρό καλάθι, το marketing της amd ήταν ανέκαθεν πειστικό και τα πράγματα διέφεραν αρκετά στην πράξη, πάρε παράδειγμα με τους bulldozer και το launch τους . 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Theo_ Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Προσωπικά έχω μάθει τόσα χρόνια να κρατάω μικρό καλάθι, το marketing της amd ήταν ανέκαθεν πειστικό και τα πράγματα διέφεραν αρκετά στην πράξη, πάρε παράδειγμα με τους bulldozer και το launch τους . Well said... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tzini_Gr Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 καλησπερα στην παρεα..στο ψητο χΔσε καποια παιχνιδια αποτι κτλβ εχω shuttering..ειδικοτερα στο leauge of legends ειναι πιο εντονο μπορω να πω... μετα απο ψαξιμο το τελευταιο μισαωρο ειδα αυτο που κανεις disable καποια cores και εξαφανιζεται.. ετσι λοιπον και εγω απενεργοποιησα τους 4 cores και το leauge of legends που δοκιμασα τρεχει νερο :/ ξερουμε αυτη η μλκια που οφειλεται? ειναι θεμα παιχνιδιου; θεμα cpu? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mikeasdf Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 καλησπερα στην παρεα..στο ψητο χΔ σε καποια παιχνιδια αποτι κτλβ εχω shuttering..ειδικοτερα στο leauge of legends ειναι πιο εντονο μπορω να πω... μετα απο ψαξιμο το τελευταιο μισαωρο ειδα αυτο που κανεις disable καποια cores και εξαφανιζεται.. ετσι λοιπον και εγω απενεργοποιησα τους 4 cores και το leauge of legends που δοκιμασα τρεχει νερο :/ ξερουμε αυτη η μλκια που οφειλεται? ειναι θεμα παιχνιδιου; θεμα cpu? Μηπως δινει αχρειαστη ενεργεια και στα 8 cores και ετσι χανει σε performance per core? Δε μπορω να σκεφτω κατι αλλο. Αυτο btw πως το εκανες ? Θα το δοκιμασω και γω μπας και μειωθουν τα frame dips EDIT: Εψαξα λιγο και λενε οτι δεν ισχυει αυτο που ειπα^, αρα δε θα το επιχειρησω.Κατι αλλο πρεπει να φταιει σε σενα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 καλησπερα στην παρεα..στο ψητο χΔ σε καποια παιχνιδια αποτι κτλβ εχω shuttering..ειδικοτερα στο leauge of legends ειναι πιο εντονο μπορω να πω... μετα απο ψαξιμο το τελευταιο μισαωρο ειδα αυτο που κανεις disable καποια cores και εξαφανιζεται.. ετσι λοιπον και εγω απενεργοποιησα τους 4 cores και το leauge of legends που δοκιμασα τρεχει νερο :/ ξερουμε αυτη η μλκια που οφειλεται? ειναι θεμα παιχνιδιου; θεμα cpu? Κάτι δεν πηγαίνει καλά. Παίζω LoL μια χαρά ακόμα και με την GTS 250 που έχω προσωρινά με όλα στο τέρμα, 1080p 60fps. Μήπως κάτι τρέχει στο παρασκήνιο όπως Viber, Origin, κλπ; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tzini_Gr Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 οχι φιλε τιποτα απο αυτα..δεν τρεχει τπτ...εγω λεω το αλλο...μηπως φταιει οτι εχω 4 στικ ραμς? δλδ ολα τα σλοτ ειναι γεματα; εχω 2x2gb και 2x4gb και ειναι υπετιο αυτο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα