Mikeasdf Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Θα δοκιμάσω να ρίξω και τα ρεύματα. Τα windows 10 είναι απίθανο να φταίνε. Μήπως φταίει η έκδοση BIOS;; Αυτο εννοουσα, οτι εχει μαλακιες μεσα τις οποιες δεν εχουν τελειοποιησει ακομα για windows 10.Θα δειξει.. Παντως, αν διαβασεις γενικα, με μια αξιοπρεπης μητρικη λογικα εχεις τα 4ghz με ρευμα στο 1.33-1.35 Στη φωτογραφια σου το ρευμα λεει οτι μαξαρει 1414, το οποιο ειναι πολυ, γιαυτο και εχεις τετοιες θερμοκρασιες.Αν το ριξεις θα κατεβουν.Εγω εκλεισα οτιδηποτε ειχε να κανει με το ρευμα (energy saving πιπες και LLC) που εριχναν το ρευμα σε idle και τωρα ειναι σταθερο, στα επιπεδα που το βαζω. 1
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Αυτο εννοουσα, οτι εχει μαλακιες μεσα τις οποιες δεν εχουν τελειοποιησει ακομα για windows 10.Θα δειξει.. Παντως, αν διαβασεις γενικα, με μια αξιοπρεπης μητρικη λογικα εχεις τα 4ghz με ρευμα στο 1.33-1.35 Στη φωτογραφια σου το ρευμα λεει οτι μαξαρει 1414, το οποιο ειναι πολυ, γιαυτο και εχεις τετοιες θερμοκρασιες.Αν το ριξεις θα κατεβουν.Εγω εκλεισα οτιδηποτε ειχε να κανει με το ρευμα (energy saving πιπες και LLC) που εριχναν το ρευμα σε idle και τωρα ειναι σταθερο, στα επιπεδα που το βαζω. Απλά το turbo core κλείσε, επίσης κλείσε το apm και άνοιξε το hpc, το apm όταν το κλείσεις σου σταματά το throttling και το hpc βοηθά λίγο στην απόδοση. Το apm ουσιαστικά ρίχνει τα ρολόγια σε πλήρες φορτίο για να μην υπερβαίνεις το ονομαστικό tdp των 125w (το tdp δεν είναι η κατανάλωση αλλά η θερμότητα που εκλύεται σύμφωνα με το μέσο όρο χρήσης, σε καθημερινή χρήση δηλαδή όπου το είδος του φορτίου ποικίλλει, άλλοτε ελαφρύ και άλλοτε πιο βαρύ). Εσύ ωστόσο άσε cnq και c6 ανοιχτό, αν έχεις θέμα με cnq και c6 ανοιχτό και τα παραπάνω όπως στα είπα, τότε δοκίμασε να κλείσεις το c6. 1
Mikeasdf Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Απλά το turbo core κλείσε, επίσης κλείσε το apm και άνοιξε το hpc, το apm όταν το κλείσεις σου σταματά το throttling και το hpc βοηθά λίγο στην απόδοση. Το apm ουσιαστικά ρίχνει τα ρολόγια σε πλήρες φορτίο για να μην υπερβαίνεις το ονομαστικό tdp των 125w (το tdp δεν είναι η κατανάλωση αλλά η θερμότητα που εκλύεται σύμφωνα με το μέσο όρο χρήσης, σε καθημερινή χρήση δηλαδή όπου το είδος του φορτίου ποικίλλει, άλλοτε ελαφρύ και άλλοτε πιο βαρύ). Εσύ ωστόσο άσε cnq και c6 ανοιχτό, αν έχεις θέμα με cnq και c6 ανοιχτό και τα παραπάνω όπως στα είπα, τότε δοκίμασε να κλείσεις το c6. Θα κανω και αυτα που λες.Προς το παρον τεσταρω παιχνιδια και εχω αφησει τα settings ως εξης: 18.5x200 multiplier Turbo core: OFF LLC/NB: OFF Vcore: Manual- 1.3800 volt CnQ: Αναγκαστικα κλειστο εφοσον εχω μανουαλ το ρευμα HPC/C6/C1/SVM/APM: OFF EDIT: Ξανα προβληματα με fps..δε ξερω πλεον τι να κανω Εκει που εχω 120 fps, ξαφνικα πεφτουν στα 15 και το pc γινεται laggy, ειναι λες και ο cpu ζοριζεται στο φουλ ενω δεν ειναι ετσι..
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Η μητρική φταίει δυστυχώς από ότι φαίνεται. Έχεις δοκιμάσει να ξεπαρκάρεις τους πυρήνες ; Κάνε μια δοκιμή μήπως στρώσει, στους fx κάνει θετική διαφορά το ξεπαρκάρισμα, δες το λινκ να δεις τι παίζει : https://bitsum.com/parkcontrol/
_Theo_ Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Γερά μάγκες, τα έχουμε τα 4 Ghz!! Ευχαριστώ και τους 2 σας για την βοήθεια σε ένα θέμα που δεν το κατέχω και πολύ!! 2
Mikeasdf Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Η μητρική φταίει δυστυχώς από ότι φαίνεται. Έχεις δοκιμάσει να ξεπαρκάρεις τους πυρήνες ; Κάνε μια δοκιμή μήπως στρώσει, στους fx κάνει θετική διαφορά το ξεπαρκάρισμα, δες το λινκ να δεις τι παίζει : https://bitsum.com/parkcontrol/ Ειναι ηδη Unparked γιατι εχω windows 10 και δεν τους παρκαρει.Το τσεκαρα και με το προγραμμα. 1
_Theo_ Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Update: Έβαλα το VCore στα 1.325 V. Το έχω δεί να φτάνει μέχρι και 1.360 V. θα κάνω tests και θα σας πω πως πάει. 2
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Βάλε llc medium, στις gigabyte για amd το medium είναι η καλύτερη λύση. Επίσης βάλε το vcore πιο κάτω, να πηγαίνει δηλαδή 1.3v και όχι παραπάνω. Εννοείται πάντα κλειστό apm και ανοιχτό hpc αν υπάρχει στο bios. 1
_Theo_ Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Βάλε llc medium, στις gigabyte για amd το medium είναι η καλύτερη λύση. Επίσης βάλε το vcore πιο κάτω, να πηγαίνει δηλαδή 1.3v και όχι παραπάνω. Εννοείται πάντα κλειστό apm και ανοιχτό hpc αν υπάρχει στο bios. Λοιπόν, LLC το έβαλα στο Regular( δεν είχε Medium). Κατέβασα και το CPU Vcore στα 1.300 V, έκλεισα και το APM. HPC δεν υπάρχει. Multicore αν κατεβάσω μόνο τη τάση και δεν πειράξω τα LLC και APM πειράζει; Μήπως είναι καλύτερο να τα έχω στο Default;;
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Πρέπει να έχεις κλειστό apm και turbo, αλλιώς θα μπερδέψουν τα πράγματα στο κλοκάρισμα, το llc πρέπει να είναι ανοιχτό για να σταθεροποιεί το ρεύμα. Για την ακρίβεια με oc 4ghz και 1.3v έχεις καλύτερη θερμική συμπεριφορά από ότι με το turbo ανοιχτό, που πάει τα μισά cores 4 ghz με 1.4v και όλα τα cores 3.8 με 1.4v επίσης. Κοινώς δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα με το να πας απλά τον 8320 στα 4 ghz. 1
_Theo_ Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Πρέπει να έχεις κλειστό apm και turbo, αλλιώς θα μπερδέψουν τα πράγματα στο κλοκάρισμα, το llc πρέπει να είναι ανοιχτό για να σταθεροποιεί το ρεύμα. Για την ακρίβεια με oc 4ghz και 1.3v έχεις καλύτερη θερμική συμπεριφορά από ότι με το turbo ανοιχτό, που πάει τα μισά cores 4 ghz με 1.4v και όλα τα cores 3.8 με 1.4v επίσης. Κοινώς δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα με το να πας απλά τον 8320 στα 4 ghz. Το LLC είναι καλύτερα στο auto ή στο Regular;; Το LLC είναι καλύτερα στο auto ή στο Regular;; Edit: με αυτές τις ρυθμίσεις μου έβγαλε σφάλμα οπότε γυρνάω στις προηγούμενες δηλαδή Turbo Core disabled και όλα τα άλλα στο Auto.
Mikeasdf Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Εκανα reset bios σε default, εκλεισα τα παντα εκτος απο CnQ, ετρεξα ενα scan με MBAM, βρηκε 4-5 ιους (bitcoin miner ενας) και αφου εκανα επανεκιννηση ολα κομπλε..Δεν εχω δει αλλα frame drops. 1
Thanos1972 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 για να δεις σε ποιο σημειο σου δουλευει καλυτερα το llc τοτε πολυ απλα μην κλοκαρεις και βαλε την πρωτη τιμη στο llc. τρεξε το τεστ σου και δες εαν σου κραταει τα ρευματα οσο πιο κοντα στον βαθμο που εχεις βαλει εσυ στο bios. πες οτι εχεις bios 1.40 ρευμα και την πρωτη τιμη llc. με το τεστ εαν παιζει παρα πολυ το ρευμα (δεν μιλαω για 1.39 αλλα για 1.35 η αντιστοιχα παραπανω πχ 1.45) τοτε δοκιμασε αλλη ρυθμιση. εαν στην αλλη ρυθμιση ειναι καλυτερα τα πραγματα κρατα εκεινο. εαν οχι κλειστο και δες.μονο με δοκιμες. 1
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Το LLC είναι καλύτερα στο auto ή στο Regular;; Edit: με αυτές τις ρυθμίσεις μου έβγαλε σφάλμα οπότε γυρνάω στις προηγούμενες δηλαδή Turbo Core disabled και όλα τα άλλα στο Auto. Το oc γενικά είναι trial and error, δεν γίνεται τίποτα με την μία, δεν ξέρω αν σε παρηγορεί αλλά και εγώ έχω φάει κάτι error στο prime όταν άρχισα να κλοκάρω και ήθελα να τα παρατήσω πολύ άσχημα . Αλλά με τον καιρό θέλησα να διορθώνω τα λάθη που με έκαναν να υστερώ στο oc και έτσι προχωρούσα ένα σκαλί τη φορά. Οπότε μην φοβάσαι ένα light oc σαν αυτό, προσπάθησε να πετύχεις σταθερό 1.33v αφού με 1.3 σου πέταγε error και να δεις που θα βγει άκρη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα