Προς το περιεχόμενο

8320 oc. Τι, πώς και γιατί?

STORM1978

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά θέλω και εγώ να πάω τον δικό μου στα 4 Ghz. Δεν έχω πειράξει τίποτα στα ρεύματα, το μόνο που έκανα είναι να αυξήσω τον multiplier και να απενεργοποιήσω το turbo boost. Με βάση το CPU-Z η ανώτερη τάση που φτάνει ο CPU είναι 1.456 V. Είμαι καλά ή πρέπει να κάνω και κάτι άλλο;

Αν εισαι σταθερος με αυτες τις ρυθμισεις δοκιμασε να ριξεις την ταση.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Παιδιά θέλω και εγώ να πάω τον δικό μου στα 4 Ghz. Δεν έχω πειράξει τίποτα στα ρεύματα, το μόνο που έκανα είναι να αυξήσω τον multiplier και να απενεργοποιήσω το turbo boost. Με βάση το CPU-Z η ανώτερη τάση που φτάνει ο CPU είναι 1.456 V. Είμαι καλά ή πρέπει να κάνω και κάτι άλλο;

Το ρεύμα το έχεις στο auto ; Αν ναι κατέβασε πάλι το multiplier στο 17.5 για να το γυρίσεις σε στοκ, να επανέλθει το στοκ ρεύμα και έπειτα βάζεις +0.000v offset και το multiplier 20 για τα 4 ghz. Αν δεν απατώμαι 1.332v είναι το στοκ των 8320, τα 4 ghz με 1.332 θα είναι σίγουρα.

• Like 1

Το ρεύμα το έχεις στο auto ; Αν ναι κατέβασε πάλι το multiplier στο 17.5 για να το γυρίσεις σε στοκ, να επανέλθει το στοκ ρεύμα και έπειτα βάζεις +0.000v offset και το multiplier 20 για τα 4 ghz. Αν δεν απατώμαι 1.332v είναι το στοκ των 8320, τα 4 ghz με 1.332 θα είναι σίγουρα.

Οκ. Εδώ και μισή ώρα που τρέχω το prime 95 με το ρεύμα στο auto δεν μου έχει βγάλει σφάλμα. Ορίστε και τα temps. Είναι καλά;;

post-317365-0-20845800-1473102532_thumb.jpg

Το package 56 είναι το socket, καλά είναι αλλά too much το 1.424v. Στα 4 ghz είσαι οκ και με 1.28v, απλά για αρχή κάνε το κολπάκι που σου είπα για να δεις το στοκ ρεύμα και έπειτα αν είναι το κατεβάζεις κιάλλο.

• Like 1

Το package 56 είναι το socket, καλά είναι αλλά too much το 1.424v. Στα 4 ghz είσαι οκ και με 1.28v, απλά για αρχή κάνε το κολπάκι που σου είπα για να δεις το στοκ ρεύμα και έπειτα αν είναι το κατεβάζεις κιάλλο.

Τα TMPIN0, 1 και 2 τι είναι; Και το ΤMPIN2 γιατί είναι τόσο υψηλό;; Ναι, και πίστευα ότι η GA-970A-D3 (V 1.4) είναι μάπα! Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!!

Το tmpin1 είναι η ίδια ένδειξη με το package, κοινώς η θερμοκρασία του socket. Το tmpin2 στις περισσότερες μητρικές είναι άκυρη ένδειξη, ωστόσο στην περίπτωση αυτή μπορεί να είναι τα vrm, η θερμοκρασία του κυκλώματος τροφοδοσίας δηλαδή. Αν ρίξεις το ρεύμα όπως σου είπα άνετα πέφτει και 10 βαθμούς η θερμοκρασία στα vrm, αν πάλι και με λιγότερο ρεύμα έχεις την ίδια ένδειξη τότε πρόκειται για λάθος ένδειξη. Δοκίμασε και πες μας αποτελέσματα.

• Like 1

Δυσκολα..κανενας φιλος μου δεν ασχολειται με αυτα  :P

Παντως τον εριξα στα 3.5 και τα fps drops/lags εξαφανιστηκαν.Αν τον παω 4.0 ξαναρχιζουν.

Τελικα δεν εξαφανιστηκαν ουτε στα 3.5...συνεχιζω να εχω 15 fps χωρις λογο.Εκανα clear cmos με τη μπαταρια, εβαλα την καρτα στο 2ο PCI που λεει ομως οτι ειναι χ8 οχι χ16 ταχυτητα και μολις νιωσει το site της asus θα κανω downgrade το bios.

Αυτό το site της asus, τα θυμάμαι όταν είχα και εγώ asus, πίκρα :D. Έχεις ελαττωματική μητρική μάλλον mikeasdf, κανονικά η m5 a97 r2.0 έπρεπε να σε πήγαινε 4 ghz χαλαρά και όχι να σου κάνει θέμα σε στοκ. Επίσης κάνε μια δοκιμή και βάλε το hpc mode σε enabled και κλείσε apm, αν εξακολουθεί να σου κάνει drops μόλις κάνεις αυτά τα βήματα τότε επιστρέφεις την μητρική στο κατάστημα αν είσαι εντός εγγύησης, αν δεν είσαι τότε άσχημα τα πράγματα.

Αυτό το site της asus, τα θυμάμαι όταν είχα και εγώ asus, πίκρα :D. Έχεις ελαττωματική μητρική μάλλον mikeasdf, κανονικά η m5 a97 r2.0 έπρεπε να σε πήγαινε 4 ghz χαλαρά και όχι να σου κάνει θέμα σε στοκ. Επίσης κάνε μια δοκιμή και βάλε το hpc mode σε enabled και κλείσε apm, αν εξακολουθεί να σου κάνει drops μόλις κάνεις αυτά τα βήματα τότε επιστρέφεις την μητρική στο κατάστημα αν είσαι εντός εγγύησης, αν δεν είσαι τότε άσχημα τα πράγματα.

Δεν ειμαι εντος εγγυησης δυστυχως.Μηπως εκανα καμια ζημια με το overclock? Γιατι μεχρι χθες μια χαρα δουλευαν ολα

Δεν ειμαι εντος εγγυησης δυστυχως.Μηπως εκανα καμια ζημια με το overclock? Γιατι μεχρι χθες μια χαρα δουλευαν ολα

Δεν γίνεται να κάνεις ζημιά με τόσο χαμηλά ρεύματα και θερμοκρασίες, αν έδινες πάνω από 1.6v στο cpu τότε θα έκανες ζημιά, ωστόσο με τις δοκιμές που έκανες εσύ δεν έπαθε και ούτε θα πάθει τίποτα. Αν έχει κάποιος φίλος σου καλό τροφοδοτικό κανονίστε να το δοκιμάσετε στο μηχάνημά σου, μήπως φταίει δηλαδή το τροφοδοτικό, ωστόσο αυτά τα προβλήματα φωνάζουν ότι είναι η μητρική. 

Theo, δοκίμασε με χαμηλότερο ρεύμα, διαφορετικά ζορίζεις άσκοπα το μηχάνημά σου με 1.424v στα 4ghz.

• Like 1

1 ώρα+ Prime95 και οι θερμοκρασίες ανέβηκαν επικίνδυνα...

edit: : Μάλλον θα το αφήσω όπως είναι.

Πρεπει να ριξεις ρευματα νομιζω φιλε μου, ετσι θα πεσουν και οι θερμοκρασιες σου.Μη φοβασαι να πειραματιστεις λιγακι.

Δεν γίνεται να κάνεις ζημιά με τόσο χαμηλά ρεύματα και θερμοκρασίες, αν έδινες πάνω από 1.6v στο cpu τότε θα έκανες ζημιά.

Τελικα εκανα downgrade στο bios 2 versions πισω (οπως και ημουν πριν περασω τα χθεσινα) και φαινονται ολα να δουλευουν ρολοι παλι.Ισως φταινε τα windows 10 :mellow:

Τωρα το αφησα στα 3.7 με vcore στα 1.38 και να παει να @@@ :P

• Like 2

Πρεπει να ριξεις ρευματα νομιζω φιλε μου, ετσι θα πεσουν και οι θερμοκρασιες σου.Μη φοβασαι να πειραματιστεις λιγακι.

Τελικα εκανα downgrade στο bios 2 versions πισω (οπως και ημουν πριν περασω τα χθεσινα) και φαινονται ολα να δουλευουν ρολοι παλι.Ισως φταινε τα windows 10 :mellow:

Τωρα το αφησα στα 3.7 με vcore στα 1.38 και να παει να @@@ :P

Θα δοκιμάσω να ρίξω και τα ρεύματα. Τα windows 10 είναι απίθανο να φταίνε. Μήπως φταίει η έκδοση BIOS;;

• Like 1

Θα δοκιμάσω να ρίξω και τα ρεύματα. Τα windows 10 είναι απίθανο να φταίνε. Μήπως φταίει η έκδοση BIOS;;

Κάντο και θα μας θυμηθείς, από πριν στο φωνάζουμε με τον mikeasdf, με 1.3v στα 4 ghz θα είσαι max 50 στο socket, αξίζει η προσπάθεια.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...