Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σ'ευχαριστω φιλε μου, θα το κοιταξω μολις εχω χρονο. Παντως το ρευμα πως μπορω να το μειωσω? Δε μπορω με το - γιατι παει στο Αυτο και μενει εκει.Γινεται να το γραψω manually?

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σ'ευχαριστω φιλε μου, θα το κοιταξω μολις εχω χρονο. Παντως το ρευμα πως μπορω να το μειωσω? Δε μπορω με το - γιατι παει στο Αυτο και μενει εκει.Γινεται να το γραψω manually?

Manual δεν ξέρω αν θα σε αφήσει με λιγότερο, πάντως με manual κλείνει και το cnq, ο 8320 δηλαδή δεν θα ρίχνει ρολόγια και ρεύμα σε idle, οπότε δεν αξίζει. Όλη κιόλη μια asrock fatal1ty έχω δοκιμάσει από am3+ που όριζες με τελείως διαφορετικό τρόπο τα ρεύματα, με am3+ asus δεν ξέρω τι παίζει. Στην παλιά asus που είχα για fm2 socket για να κάνω undervolt, να χαμηλώσω δηλαδή το ρεύμα, μου είχε ρύθμιση και άλλαζα το offset mode από + σε -, άλλαζε δηλαδή το mode στο να κατεβάζεις ρεύμα και έπειτα πήγαινα στο cpu volt και με το + από το πληκτρολόγιο η τιμή που όριζα, πχ 0,00625v αφαιρούνταν από το στοκ ρεύμα. Όσο ανέβαζα το offset δηλαδή τόσο μειωνόταν από το στοκ ρεύμα, επειδή εξαρχής άλλαξα το offset σε αρνητικό, να αφαιρεί δηλαδή και αντί να προσθέτει όπως είναι το default. Το εξήγησα περίεργα ξέρω, αλλά δεν μπορώ πιο απλά δυστυχώς :D.

• Like 1
Δημοσ.

Εβαλα manual και ξεκινουσε απο 0, οποτε αρχισα να το ανεβαζω μεχρι να παει 1.3500 (αφου εκανα default) και τωρα ειναι στα 1.320-1.332 volt στο cpu-z

Θα δοκιμασω και overclock κλπ να δω αν εφτιαξε. spectrums disabled και LLC enabled.Τα jumps που κανει ομως στο volt ειναι φυσιολογικα?

Δημοσ.

Όταν λες jumps τι εννοείς, πάει πάλι 1.4v ; Από την στιγμή που έβαλες manual 1.35 και σου δείχνει 1.32-1.332 στα windows είναι φυσιολογικό μιας και νομίζω ότι δεν έχει llc η συγκεκριμένη μητρική, εξού και το χαμηλότερο ρεύμα στα windows. Δοκίμασε τα 4 ghz με αυτό το ρεύμα και επίσης δες αν έχεις stuttering στα games.

Δημοσ.

Οχι δεν παει 1.4, απλα πεφτει πολυ..

Λοιπον εχουμε και λεμε

Στα 4ghz, απο 1.35 εως 1.39 που δοκιμαζω, freezarei στο blend του prime95.Τωρα το εβαλα 1.405 και δεν εχω δει freeze στα 3 λεπτα που τρεχει μεχρι στιγμης.

Το αλλο περιεργο που κανει ειναι σε ηρεμια εχει 1.39 volt και οταν κανω stress test πεφτει στα 1.308-1.320

Aaaaand it crashed! Στα 6-7 λεπτα του blend το pc freezare παλι, ακομα και με 1.4 volt :-(

Εκλεισα LLC (disabled) και τωρα το ρευμα μενει σταθερο. Για να δουμε!

Δημοσ.

Είναι το λεγόμενο vdroop, voltage drop λόγω έλλειψης llc. Κάτσε τώρα που είσαι με 1.405 σε ηρεμία σου έχει περισσότερο έτσι ; 

Ναι, με disabled LLC ειναι στα 1.4 παντα, εκτος απο οταν κανω stress test που ανεβαινει κατα 0.5

Τωρα στο prime95 εδω και 5 λεπτα ειναι σταθερο με 65 βαθμους σοκετ και 47 cpu maximum.

Δημοσ.

Πολύ είναι το 65 socket, κατέβασε κιάλλο το ρεύμα έτσι ώστε να πηγαίνει 1.4v σε load.

Τωρα θα το δοκιμασω και αυτο.Σε ηρεμια 1.404 volt, στο stress test παει μεχρι και 1.416-1.428.Στα 10 λεπτα prime ανεβηκε στους 70 η θερμοκρασια και αρχισε να κανει εναν θορυβο το pc απο μεσα και το εκλεισα κατευθειαν :X :X

Θα κατεβασω occt, πολυ μουφα το prime.

Δημοσ.

Ο θόρυβος λέγεται coil whine και συμβαίνει όταν ζορίζονται τα vrm, τα τρανζιστοράκια αριστερά του socket που είναι κάτω από την μπλε ψύκτρα, δεν είναι κάτι το ανησυχητικό. Από ότι κατάλαβα ο 8320 που έχεις πολύ μέτριο κομμάτι για κλοκάρισμα. Κανονικά θα έπρεπε με 1.35v το πολύ να τα έχει τα 4 ghz.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο θόρυβος λέγεται coil whine, δεν είναι κάτι το ανησυχητικό. Από ότι κατάλαβα η μητρική δεν είναι για πολλά πολλά με 8 πύρηνο fx και ο 8320 που έχεις πολύ μέτριο κομμάτι για κλοκάρισμα. Κανονικά θα έπρεπε με 1.35v το πολύ να τα έχει τα 4 ghz.

Κλασσικη περιπτωση γκαντεμιας :D

Θα ριξω ενα increment ακομα το volt μου και θα τεσταρω με occt.Αν ειναι σταθερο, θα δοκιμασω και τα παιχνιδια και αν ειναι κομπλε το αφηνω, αλλιως στοκ :mad:

EDIT: Κατεβασα το volt σε 1.36 BIOS και στο 5λεπτο stress test occt πιανει μαξ 1.392volt και θερμοκρασιες 67 σοκετ 50 cpu.Θα δοκιμασω να το ριξω στο 1.33 bios

EDIT2: Εριξα στο bios σε 1.33 το ρευμα και πιανει maximum 1.356v στα 15 λεπτα stress-testing στο occt. Οι θερμοκρασιες επεσαν αισθητα.63 βαθμοι σοκετ και 47 cpu! Θα δοκιμασω και prime95 for the sake of it (θα φαω crash το ξερω) και θα δω αν εχω ακομα fps drops στα παιχνιδια.

Επεξ/σία από Mikeasdf
Δημοσ.

Κανονικά και στα 4.2 δεν θα έπρεπε να έχεις θέμα, το συγκεκριμένο mobo είναι σκυλί και μάλιστα συμφορουμίτης πρόσφατα με 8320 και την ίδια μητρική δοκίμαζε oc αλλά στα 4.2 σταμάτησε λόγω ανεπαρκούς ψύκτρας. Αν έχεις κάποιο φίλο κοντά που ξέρει πες του να σε βοηθήσει να κλοκάρεις.

Δημοσ.

Κανονικά και στα 4.2 δεν θα έπρεπε να έχεις θέμα, το συγκεκριμένο mobo είναι σκυλί και μάλιστα συμφορουμίτης πρόσφατα με 8320 και την ίδια μητρική δοκίμαζε oc αλλά στα 4.2 σταμάτησε λόγω ανεπαρκούς ψύκτρας. Αν έχεις κάποιο φίλο κοντά που ξέρει πες του να σε βοηθήσει να κλοκάρεις.

Δυσκολα..κανενας φιλος μου δεν ασχολειται με αυτα  :P

Παντως τον εριξα στα 3.5 και τα fps drops/lags εξαφανιστηκαν.Αν τον παω 4.0 ξαναρχιζουν.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά θέλω και εγώ να πάω τον δικό μου στα 4 Ghz. Δεν έχω πειράξει τίποτα στα ρεύματα, το μόνο που έκανα είναι να αυξήσω τον multiplier και να απενεργοποιήσω το turbo boost. Με βάση το CPU-Z η ανώτερη τάση που φτάνει ο CPU είναι 1.456 V. Είμαι καλά ή πρέπει να κάνω και κάτι άλλο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...