Προς το περιεχόμενο

8320 oc. Τι, πώς και γιατί?

STORM1978

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κάτι μου λέει πως θα ζητήσει 1.296v για τα 4.2 και όχι παραπάνω.

Επανερχομαι μετα απο δοκιμες ....θελει για stable 4.2ghz ρυθμιση 1.275v μαζι με το offset + 0.0375 εχω αφησει να φτανει δλδ 1.3125v 

Τιμες:

Νo load 1.26-1.29

Under load φυσικα λογω vdroop ειναι 1.20-1.224

Δοκιμασα με το ιδιο voltage και στα 4.3ghz αλλα δεν ειναι stable

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Βρε παιδιά ποιον πρεπει να ενημερωσουμε για να αλλάξει τον τιτλο του thread σε κάτι ποιο γενικό; αντί του 8320 να μπει πχ fx επεξεργαστές.

Τελευταια ανοίγονται θέματα απο παιδιά που νομίζουν οτι η ενότητα αφορα μονο τον 8320.

Εντιτ : εκανα αναφορά το ποστ μου με κάποια σχόλια. Ελπιζω να το δει κάποιος υπεύθυνος κ μη φάω Μπαν γιαυτό :Ρ

Θα μπορούσες απλά να επικοινωνήσεις με τον storm1978, να τον ρωτήσεις αν συμφωνεί να αλλαχθεί ο τίτλος και ο storm έπειτα να ζητήσει από κάποιον admin να αλλαχθεί ο τίτλος με τον τίτλο που θα είχατε συμφωνήσει scatman. Έτσι δεν θα ρίσκαρες να φας μπαν :D.

• Like 1

Το είχα ζητήσει παλιότερα να καθαριστεί το παρόν από τα άσχετα μηνύματα και να γίνει pinned γιατί περιέχει πολλά και ενδιαφέροντα σχόλια. Θα στείλω σε κάποιον admin και θα δούμε.

• Like 4

ωραίος ο στορμ. Απλά είναι κρίμα να ανοίγουν δεξιά κ αριστερά threads όταν υπάρχει αυτό που ήδη εμπεριέχει πολλές πληροφορίες. Ένας γενικότερος τίτλος πέρα απ'το 8320, θα προσέλκυε περισσότερα άτομα να συζητάμε εδώ, μα έτσι κι αλλιώς, ~τουλάχιστον εγώ~ εδώ τους παραπέμπω πάντα.

• Like 4

• 2 εβδομάδες αργότερα...

εγω αυτο που εκανα με τον 8350 ηταν αντι να τον εχω στο turbo και οταν χτυπαει 4.2 να βλεπω ρευματα πανω απο 1,4 volt ηταν να απενεργοποιησω το turbo να ανεβασω την συχνοτητα στα 4,2 και ολα στο αυτοματο.ετσι τωρα στα 4,2 δεν βλεπω πανω απο 1,36.τον εχω 4,6 κανονικα αλλα  τον λυπαμαι με θερμοκρασια δωματιου κοντα στους 30 βαθμους οποτε τον εχω στοκ το καλοκαιρι.

• Like 2

Ωραίος. Ακριβώς στην ίδια συχνότητα το έχω, με λιγότερο ρεύμα 1.35.  Αλλά για 4.6 μου ζητάει 1.41 το άτιμο.. Τπ 5 δε το έχω με 1.50 σίγουρα...

Το 5αρακι με πόσα βολτς το πιάνεις? Η seidon σου πρέπει να ναι πολύ μάχιμη.

Το ρεύμα το έχω εκεί για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο . Ή Seidon είναι όντως πολύ μαχημη, της αλλαξα τα φαν με 2 Noctua και δεν νιώθει πλέον. Τα 5 τα έχει με 1.51-1.53.

• Like 1

Καλησπερα

Αποφασισα να ανεβασω λιγο τα ρολογια του 8320 αλλα αντιμετωπίζω προβλημα. Το multi εχει κολλησει στο 7 σε ολους τους πυρηνες εκτος απο τους δυο πρωτους που ειναι κανονικα βάσει του bios. Δηλαδη π.χ ενω βαζω 22 multi μονο οι δυο πρωτοι ανεβαζουν συχνοτητα οι υπολοιποι στα 1.4. Μολις πριν με στοκ ρευμα ανεβηκαν ολοι στα 4.1 και περασαν το στρες. Αλλα οταν ξανααλλαξα το multi παλι το ιδιο στην ιδια συχνοτητα. Η μητρικη ειναι καινουργια Gigabyte 990fx gaming. Δεν ειμαι καινουργιος στο oc και πρωτη φορα το συνανταω. Εννοειται απενεργοποιησα ολα τα power savings. Καμια ιδεα?

Πρώτα, δοκίμασε να ορίσεις high perfomance μέσα στα windows.

Στα καινούργια συστήματα καμιά φορά έχουμε το φαινόμενο core parking.  Google - αρε το να δεις πως μπορεις να ανοίξεις τους πυρήνες σε περίπτωση που τους έχεις απενεργοποιήσει ή δε τους αξιοποιεί το σύστημα για κάποιο λόγο.

Έπειτα, στο bios...reset να γυρίσουν όλα default. Μη σου πω να κάνεις και CMOS γιατί καμιά φορά το reset δεν πιάνει. Στη συνέχεια, χωρίς να πειράξεις τπτ άλλο απ'τα defaults, ανέβασε το ρεύμα και Multiplier .Δες αν ανταποκρίνεται σωστα.

Αν πάλι δε γίνεται τίποτα, δοκίμασε να κάνεις update το bios και ξανά απ'την αρχή.

Επόμενη λύση, κι εφόσον αποτύχει το παραπάνω, είναι να ανεβάσεις τη συχνότητα είτε δια μέσω blck αφήνοντας σταθερό το Multiplier (Bios) είτε να πειραξεις τη συχνότητα με το amd overdrive ~για το γαμώτο~, να φανεί ότι όλα λειτουργούν σωστά και δεν υπάρχει θέμα.

Από εκεί και πέρα, αν κάτι απ'τα παραπάνω δε λειτουργεί, ίσως φταίει και η μητρική. Παρόμοια μου έκανε παλιότερα μία biostar. Περιττό να πω είχα χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, ξέχασα ότι ήξερα, απελπίστηκα κτλ. Αλλά μέχρι να φτάσουμε εκεί, έχεις δρόμο δοκιμών.

Λοιπόν κουφό. Ενεργοποιησα το cool n quiet και τώρα όλοι οι πυρήνες τρέχουν κανονικά στο μουλτι που έβαλα και το σύστημα είναι σταθερό στο occt. Η συχνότητα όμως δεν αυξομειωνεται. Μάλλον είναι το hpc

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...