Προς το περιεχόμενο

8320 oc. Τι, πώς και γιατί?

STORM1978

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ενταξει απο οτι ειχα διαβασει και παλιοτερα η συγκεκριμενη μομπο (Μ5Α97 2.0) μεχρι 1.35v δεν εχει προβλημα

Συνηθως ειμαι στα 3.6ghz απλα ηθελα να δω τι παιζει με τα βολταζ και ταχυτητες

Απο θερμοκρασιες δεν εχω θεμα ( κλιματιζομενος χωρος 24/7) 

Τωρα σε stress τεστ στα [email protected]  ειμαι δροσερος στα 46c core και 56c στο σοκετ

Αφου εχω χρονο σημερα θα δω ποσο ψηλα μπορει να παει με μεγιστο 1.35volt

EDIT: Mου κρασαρε στα [email protected]...θα δοκιμασω 1,28+

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης

στους FX οι ταχύτητές είναι κάτι πολύ σχετικό ,αν σε ενδιαφέρει να βλέπεις ένα μεγαλύτερο αριθμό στη συχνότητα και σε ευχαριστεί οπτικά καλά κάνεις και το ψάχνεις.

Για αισθητικούς καθαρά λόγους.

Στη πράξη όμως αν ψάξεις με ποιά λογική λειτουργούν οι φάσεις και για ποιό λόγο υπάρχουν πάνω απο μια και απο τι εξαρτάται ο χρόνος ζωής τους τότε πιθανότατα να αναθεωρήσεις το θέμα της αισθητικής σε σχεση με τη λειτουργικότητα στο διάνυσμα του χρόνου :-)

Αγαπητε εχεις απολυτο δικιο...εξαλου εγω τρεχω rendering στο PC οποτε και με 3.6ghz τον εχω αγαπησει τον fx 8320

Aπλα ψαχνομαι επειδη αυτη τη περιοδο υπαρχει απλετος ελευθερος χρονος

Συμφωνω αυτο που εγραψες για τα power phases με λιγο προσοχη ομως ολα κυλανε ομαλα....φυσικα στο συγκεκριμενο mobo αν πας πολυ ψηλα σε βολταζ θα σκασουνε components....

Γινεται ομως και ωραια κουβεντουλα εδω μεσα για τους αριθμους  :-D

Μείνε καλύτερα στα 4 ghz με 1.262, καλό θα ήταν να μην φτάνεις socket temp κοντά 60 καλοκαιριάτικα, στα 4 ghz πάνω από 52 δεν θα πηγαίνεις socket. Μόνο δροσερές θερμοκρασίες δεν είναι 46 cores και 56 socket με τη ζέστη, αν σκεφτείς ότι μετά τους 62 βαθμούς στο socket αρχίζει το throttling  :D. Επίσης πες μας και ποια ψύκτρα έχεις.

• Like 1

Oχι ρε παιδια μην αγχωνεστε ....οι απαγορευτικες θερμοκρασιες ειναι 61-62 για πυρηνα και 70c για το σοκετ

Thermal Limits
CPU Core - 62 Celsius
CPU Socket - 72 Celsius

Αφου το ιδιο σαιτ διαβαζουμε (overclock net)

Ψυχτρα εχω την Hyper EVO 212 που μπηκε εξαρχης...εχω κρατησει την μαμισια και σκεφτομαι να την πουλησω φτηνα στις αγγελιες αφου καθεται και δεν δουλευει

Εγώ προσωπικά είμαι πιο επιφυλακτικός και δεν νιώθω άνετα να είμαι κοντά στα θερμικά όρια, προτιμώ 10 βαθμούς κελσίου κάτω από το όριο, για ακόμη περισσότερη ασφάλεια, εξού και η όλη σύγχυσή μου με τις θερμοκρασίες :D.

• Like 2

Επισκέπτης

Δε νομίζω να αγχώνεται κανείς για το mainboard σου :-)

Εγώ στη θέση σου θα αναρωτιόμουν γιατί οι κατασκευαστές έχουν ξεχωριστή κατηγορία μητρικών για υπερχονισμό!

Η ψύκτρα σου έιναι κάθετη στο mainboard->μηδέν (κρύος) αέρας πάνω στη παροχή του επεξεργαστή .

Παίζει σε αυτό η εργοστασιακή να είναι καλύτερη :-)

Οι καλύτεροι μου πελάτες.

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε :-)

Ωραίος ο afterhours. Τελικά δεν έχεις κακό τσιπάκι όπως νόμιζα σε προηγούμενα ποστς. Είναι νορμαλ περίπτωση όπως τα περισσότερα 8320 στην αγορά. Θεωρώ ότι με 1.4 θα φτάσει τα 4.4-4.5 . Αλλά όλα αυτά το χειμώνα.

Μη το φοβάσαι το ρευματάκι,δώσε πόνο ~σε φυσιολογικά επίπεδα εε~ , τα αντέχει μία οκ μητρική. Η δική σου είναι ένα σκαλί πάνω απ'τις πολύ οικονομικές-επίφοβες. Τα έχεις τα 4.3 με 1.3+, δεν υπάρχει περίπτωση.

Έχε το νου σου και στο LLC, όσο ανεβαίνουμε συχνότητες-ρευμα, το χρειαζόμαστε περισσότερο. Οπότε αν το έχεις σε regular επίπεδα, πήγαινέ στο high.

Για τις θερμοκρασίες, πολλοί τις έχουν και σε παραπάνω επίπεδα, ωστόσο σοφό εκ μέρους σου να μη ζορίζεις την μητρική.

• Like 1

Ωραίος ο afterhours. Τελικά δεν έχεις κακό τσιπάκι όπως νόμιζα σε προηγούμενα ποστς. Είναι νορμαλ περίπτωση όπως τα περισσότερα 8320 στην αγορά. Θεωρώ ότι με 1.4 θα φτάσει τα 4.4-4.5 . Αλλά όλα αυτά το χειμώνα.

Μη το φοβάσαι το ρευματάκι,δώσε πόνο ~σε φυσιολογικά επίπεδα εε~ , τα αντέχει μία οκ μητρική. Η δική σου είναι ένα σκαλί πάνω απ'τις πολύ οικονομικές-επίφοβες. Τα έχεις τα 4.3 με 1.3+, δεν υπάρχει περίπτωση.

Έχε το νου σου και στο LLC, όσο ανεβαίνουμε συχνότητες-ρευμα, το χρειαζόμαστε περισσότερο. Οπότε αν το έχεις σε regular επίπεδα, πήγαινέ στο high.

Για τις θερμοκρασίες, πολλοί τις έχουν και σε παραπάνω επίπεδα, ωστόσο σοφό εκ μέρους σου να μη ζορίζεις την μητρική.

Υπαρχει αρκετη τεκμηριωση για αυτη την μητρικη οποτε ευκολα βρισκεις online μεχρι που μπορεις να την ζορισεις

Οπως εγραψες οι περισσοτεροι λενε οχι πανω απο 4.4ghz για 24/7

Οσον αφορα στο LLC το εχω στο αυτοματο γιατι η συγκεκριμενη μητρικη μερικες φορες εχει θεμα με χειροκινητο LLC

Για το ρευμα δεν το φοβαμαι αλλα θελω να δω ποσο ψηλα μπορει να παει με το ελαχιστο δυνατο ρευμα

• Like 2

...Και να φανταστεί κανείς ότι δεν έλπιζα για παραπάνω 20-30 σελίδες να πάει το thread όταν το άνοιγα... 80!

Όσο για τον afterhours, έχεις μια καλή μητρική και έναν καλό επεξεργαστή. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να κάνεις μερικές υπερωρίες με trial 'n error για να βρεις το βέλτιστο για την περίπτωση σου.

Αυτή είναι και η χαρά του overclocking , κανένα σετάκι δεν είναι ίδιο ακόμη και αν είναι ίδια κομμάτια!

Θα βρεις όμως τα όρια του μηχανήματος σου και αυτό είναι και το σημαντικό! Μέσες άκρες 4,4ghz με 1.4-1.41 λογικά θα πρέπει να τα έχεις. Απλά καλοκαίρι άστον στα 4 και είναι μια χαρά από θερμοκρασίες.

• Like 2

...Και να φανταστεί κανείς ότι δεν έλπιζα για παραπάνω 20-30 σελίδες να πάει το thread όταν το άνοιγα... 80!

Όσο για τον afterhours, έχεις μια καλή μητρική και έναν καλό επεξεργαστή. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να κάνεις μερικές υπερωρίες με trial 'n error για να βρεις το βέλτιστο για την περίπτωση σου.

Αυτή είναι και η χαρά του overclocking , κανένα σετάκι δεν είναι ίδιο ακόμη και αν είναι ίδια κομμάτια!

Θα βρεις όμως τα όρια του μηχανήματος σου και αυτό είναι και το σημαντικό! Μέσες άκρες 4,4ghz με 1.4-1.41 λογικά θα πρέπει να τα έχεις. Απλά καλοκαίρι άστον στα 4 και είναι μια χαρά από θερμοκρασίες.

Μια χαρα τα γραφεις....

Εχει και τη χαρα του οπως λες. μου αρεσει το trial and error για αυτο παντα μου αρεσαν τετοια νηματα

Τωρα που γυρισα σπιτι θα συνεχισω τις δοκιμες αν και τρωει χρονο το stress testing

Προς το παρων δεν πηγα πανω απο 4.1ghz....το λιγοτερο που θελει (αλλιως κρασαρει σε prime) ειναι 1.281v @4.1ghz

Τωρα ξεκιναω να δω τα πατηματα μου σε 4.2ghz

• Like 1

Μια χαρα τα γραφεις....

Εχει και τη χαρα του οπως λες. μου αρεσει το trial and error για αυτο παντα μου αρεσαν τετοια νηματα

Τωρα που γυρισα σπιτι θα συνεχισω τις δοκιμες αν και τρωει χρονο το stress testing

Προς το παρων δεν πηγα πανω απο 4.1ghz....το λιγοτερο που θελει (αλλιως κρασαρει σε prime) ειναι 1.281v @4.1ghz

Τωρα ξεκιναω να δω τα πατηματα μου σε 4.2ghz

Κάτι μου λέει πως θα ζητήσει 1.296v για τα 4.2 και όχι παραπάνω.

• Like 1

Κάτι μου λέει πως θα ζητήσει 1.296v για τα 4.2 και όχι παραπάνω.

Τωρα ξεκινησα και ξεχασα να ρωτησω...αν ανεβασω τα ρολογια μονο με cpu multiplier χωρις να πειραξω το  base clock 200mhz πρεπει να δωσω και ρευμα παραπανω στο cpu/nb ;;;;;  Ειμαι στο 1.175v (cpu/nb) ολο αυτον τον καιρο και δεν το ειχα πειραξει προς το παρον

Επισκέπτης

δούλεψε το 10-15 λεπτά σε 100% (prime 95) πίεση  και μετά πιάσε τη ψύκτρα-vrm με το δάχτυλο και πες μας την εμπειρία σου.

Ακούμπα και λίγο 970 ψύκτρα και λιγάκι απο SB 950.

Χωρίς θερμοκρασίες απο πρόγραμμα,ότι νιώσεις με το δάχτυλο.

Τωρα ξεκινησα και ξεχασα να ρωτησω...αν ανεβασω τα ρολογια μονο με cpu multiplier χωρις να πειραξω το  base clock 200mhz πρεπει να δωσω και ρευμα παραπανω στο cpu/nb ;;;;;  Ειμαι στο 1.175v (cpu/nb) ολο αυτον τον καιρο και δεν το ειχα πειραξει προς το παρον

Δεν χρειάζεται, από την στιγμή που κλοκάρεις με multi και από την στιγμή που δεν θα κάνεις oc στις μνήμες ram τότε δεν συντρέχει λόγος να το ανεβάσεις το cpu/nb, άστο ως έχει.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...