Προς το περιεχόμενο

8320 oc. Τι, πώς και γιατί?

STORM1978

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μου φαίνονται αρκετά τα volts για 4. είσαι σίγουρος ότι έκανες σωστά τον έλεγχο σταθερότητας;

Δεν ειχα κανει καθολου ελεγχο σταθεροτητας...ηταν καπως αυθαιρετη επιλογη αλλα ηταν stable..

Mετα βεβαια απο καμποσο καιρο ξαναεριξα τα ρολογια γιατι με την καρτα γραφικων που εχω (asus 760) δεν ειχα ιχνος bottleneck.....με μια ισχυροτερη καρτα θα χρειαζοταν να ξανανεβασω τα ρολογια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άπαξ και είσαι οκ σε στοκ ρολόγια (εννοείται με κλειστό turbo) ειδικά τώρα καλοκαίρι άδικα θα το ζορίσεις το μηχάνημα ;).

Εκανα ενα mini stability test και ειμαι μια χαρα [email protected] και 205mhz base clock BCLK

..... νομιζω θα μεινω εδω προς το παρων για να παιξουμε λιγο witcher....σε intel burn test ειδα max cpu core (οχι σοκετ) 38c σε κλιματιζομενο δωματιο με hyper evo ψυχτρα...καλα ειναι πιστευω (ambient temp 25c)

Το τουρμπο το ειχα παντα κλειστο απο οταν το πηρα το μηχανημα

Επεξ/σία από afterhours
  • Like 1

Eπρεπε να γραψω οτι ηταν micro stability test :devil: ...δεν το αφησα αρκετη ωρα επειδη ειμαι βιαστικος...

Με κρεμασε τελικα και ανεβηκα στα 1.137v οπου προς το παρον ολα καλα

Αφησα να κανει ενα τεστ αρκετη ωρα  100% load σε ολα τα cores αλλα το συγκεκριμενο ζοριζει μονο integers και οχι FPU

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Μήπως να το μειώσω τώρα για καλοκαίρι? κάνω χαλαρή χρήση, σχεδόν ποτέ 100%

Η φωτογραφία είναι μετά από intel burn test

Θερμοκρασία δωματίου: 30 βαθμοί

Μητρική: 990xa ud3

post-266093-0-59655300-1468544655_thumb.png

To intel burn test είναι αυτό που δηλώνει το όνομά του, κάψιμο. Αν σου φτάνει εκεί στους 69, δεν υπάρχει περίπτωση να πάει με άλλο τρόπο τόσο ψηλά. Προσωπικά θα το άφηνα.

Επίσης, 1.31 στα 4.5;

To intel burn test είναι αυτό που δηλώνει το όνομά του, κάψιμο. Αν σου φτάνει εκεί στους 69, δεν υπάρχει περίπτωση να πάει με άλλο τρόπο τόσο ψηλά. Προσωπικά θα το άφηνα.

Επίσης, 1.31 στα 4.5;

1.3 στα 4600 πες καλύτερα ;) Ωραίο κομμάτι!!

• Like 1

Ααα κρίμα. Με 1.31 σε τέτοια συχνότητα θα είχες σούπερ τσιπ, ενδεχομένως και για να χτυπήσεις 5ρακι με κάτω από 1.5 v. Αλλά και πάλι καλά είσαι.

Με τόσα volts, τέτοιο καιρό πρέπει να εχεις και μάχιμη ψύκτρα.

Αν νιώθεις ανασφάλεια πάντως, φτιάξε ένα άλλο προφιλ πχ στα 4.3 με 1.3~κάτι για να μην το έχεις στο μυαλό σου. Αυτό έχω κάνει εγώ τουλάχιστον προς το παρών. Δε θα έχεις θέμα πτώσης επιδόσεων σε πχ παιχνίδια.

• Like 2

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δοκιμασα αρκετες μερες να βρω το χαμηλοτερο voltage για 4ghz με τον fx8320

Eιναι σταθερος στα 1.262v @ 4.0 Ghz  και CPU NB στα 1.175v (μονο με cpu multiplier χωρις να πειραξω bclk)

Σαν τιμη θεωρειται απο τις καλες ή μια απο τα ίδια ;;

Το 1.262 είναι κάπως αρκετό για τα 4 ghz μιας και μιλάμε για undervolt, άνετα πιστεύω θα παίξει 4 ghz και με 1.24 ίσως και 1.22. Στο λέω με επιφύλαξη μιας και οι 8320 έχουν χειρότερο bining από τους 8350 (κάποτε λανθασμένα πίστευα ότι 8350 και 8320 κάνουν το ίδιο oc, ήμουν κάργα λάθος μέχρι που το κατάλαβα διαβάζοντας overclock.net :D), πιάνουν δηλαδή τα αντίστοιχα ρολόγια με έναν 8350 με πολύ ψηλότερο ρεύμα και κυρίως δεν πάνε τόσο ψηλά σε ghz σε σχέση με 8350).

Ναι δοκιμασα με 1.25v με κρατησε καμποση ωρα αλλα μετα κρεμασε δυστυχως

Δεν δοκιμασα παραπανω ομως να παω πανω απο 4ghz ...φανταζεσαι με 1.29 να μου δωσει 4.4ghz..... θα ειναι ανεκδοτο  :-D

Θα δω μεχρι που μπορω να φτασω πιο ψηλα και θα ξαναενημερωσω

Στα 3.6ghz να πω ομως οτι ειμαι stable με 1.16v που πιστευω ειναι καλο νουμερο

Στα 4.4 απέφυγέ το καλύτερα καλοκαιριάτικα με 4+2 power phase :D. Έτσι και εξάλλου με την gpu που έχεις διαφορά δεν θα δεις, οπότε μείνε 4 ghz με 1.262v που λες.

Επισκέπτης

Η πιο απλή απάντηση στο φίλο είναι εν μέρη ο τίτλος που ο ίδιος έδωσε στη συζήτηση.

Γιατί να κάνεις oc τον 8320;

Η μόνη λογική απάντηση στο ερώτημα -> γιατί κρυώνω το χειμώνα με τις ίδιες επιδόσεις :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...