Προς το περιεχόμενο

8320 oc. Τι, πώς και γιατί?

STORM1978

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η h100i δεν μασάει και η μητρική σου είναι πάρα πολύ καλή, κοίτα απλώς να κάνει καλή επαφή με τον επεξεργαστή, έχει συμβεί αρκετές φορές οι h100i να μην πατάνε σωστά. Αφού κλείσεις turbo και apm, ενεργοποιείς το hpc και αφήνεις ανοιχτό το cnq και το c6. Βάλε για αρχή 1.5v και πολλαπλασιαστή στο 23,5 για τα 4.7 ghz, το base frequency άστο 200 mhz. Τρέξε καμια ώρα prime95 blend για σταθερότητα και πες μας αποτέλεσμα. 

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Έγινε μόλις μπορέσω το κάνω και σας ενημερώνω. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια.

Η μητρική πάντως όντως δεν μασάει πολύ καλές θερμοκρασίες.

Να ξέρεις έχουν ένα θέμα οι fx με τον αισθητήρα θερμοκρασίας, αν στην πραγματικότητα ο επεξεργαστής δεν ξεπεράσει τους 40 βαθμούς κελσίου ο αισθητήρας δείχνει οτινάναι και πολλές φορές δείχνει σε idle 10 βαθμούς κελσίου, κάτι που είναι εντελώς άκυρο, μιας και δεν γίνεται η θερμοκρασία ενός τμήματος του hardware να είναι χαμηλότερη από την θερμοκρασία περιβάλλοντος, εκτός αν βέβαια έχει για ψύξη tec ή freon ή υγρό άζωτο πχ.

• Like 1

Ναι γνωρίζω γι αυτό το πρόβλημα, υπάρχει απο τους phenom :P

Λοιπόν προσπάθησα όσο μπορούσα μάλλον έχω πέσει σε κακκό τσιπάκι μιας και θέλει πολύ ρεύμα για να ανέβει.

Εν πάση περιπτώσει ακόμα και έτσι το ευχαριστήθηκα (oc blue screens freeze :P) και έβγαλε τα λεφτά του μιας και με έμαθε να ψάxνομαι καθώς και κάποια βασικά πράγματα για το oc στους amd!

post-144296-0-93729200-1461547591_thumb.png

• Like 3

Αν κρίνω από το 1.120v idle είσαι κοντά 1.5 σε load ; Με το μάτι το υπολόγισα χοντρικά, δεν ξέρω αν έπεσα μέσα, για αυτό ρωτάω :D. Αχ αυτή η μπουλντόζα, 3.80 στο r11.5 βγάζει εμένα στα 4,5 ο apu :D, αλλά τουλάχιστον πειραματίστηκες με νούμερα σε fx και αυτό μετράει. Σε σχέση με oc σε intel στους amd πρέπει να πειράξεις αρκετά πραγματάκια για να σταθεροποιήσεις ένα oc και όλο αυτό έχει πολύ ενδιαφέρον, δυστυχώς όσο πιο απλό γίνεται το oc τόσο πιο βαρετό είναι.

Να ξέρεις έχουν ένα θέμα οι fx με τον αισθητήρα θερμοκρασίας, αν στην πραγματικότητα ο επεξεργαστής δεν ξεπεράσει τους 40 βαθμούς κελσίου ο αισθητήρας δείχνει οτινάναι και πολλές φορές δείχνει σε idle 10 βαθμούς κελσίου, κάτι που είναι εντελώς άκυρο, μιας και δεν γίνεται η θερμοκρασία ενός τμήματος του hardware να είναι χαμηλότερη από την θερμοκρασία περιβάλλοντος, εκτός αν βέβαια έχει για ψύξη tec ή freon ή υγρό άζωτο πχ.

Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν αναμεσά μας και δεν μπορούν να καταλάβουν το παραπάνω.

• Like 6

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια εγω τον δικο μου τον 8320 τον εχω ξεχασει στα 3.7ghz  σταθερα χωρις τουρμπο

Εχω την mobo Asus Μ5Α97 2.0 ....ειχα διαβασει οτι τα κυκλωματα της δεν σηκωνουν πανω απο 4.2ghz (heatpipes VRMs κλπ)

Εχει κανεις ιδια μομπο να μας πει αποτελεσματα ;;

Επεξ/σία από afterhours

Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν αναμεσά μας και δεν μπορούν να καταλάβουν το παραπάνω.

Και να πεις ότι είναι και κάτι σύνθετο, απλά δεν είναι, φυσική δημοτικού είναι :D.

• Like 2

• 2 μήνες μετά...

με ποιο προγραμμα να βλεπω την συχνοτητα του cpu? αλλα θελω να την καταγραφει κιολας για να βλεπω αν εχει throttling η οχι..

και στο prime95 ποιες επιλογες θετω για το τεσταρισμα;

με ποιο προγραμμα να βλεπω την συχνοτητα του cpu? αλλα θελω να την καταγραφει κιολας για να βλεπω αν εχει throttling η οχι..

και στο prime95 ποιες επιλογες θετω για το τεσταρισμα;

hwinfo 64 κραταει τα παντα και σε real time

και επισης εχει μεσα και ενδειξη throttle ποσο τις % παει ο καθε πυρηνας/thread

post-238528-0-06288700-1467567997_thumb.jpg

ξεκινα με το 2 και αν θες και μνημες το 3

λεει παντως καθε επιλογη τι σου δινει

επισης εκει κατω βαζεις ποσα core /threads θες να τρεχει καθε φορα

post-238528-0-81713700-1467567920_thumb.jpg

• Like 1

@Scatman

ολα τα εχω default γτ ναχω το κεφαλι μου ησυχο...και δεν εχω ασχοληθει απο τοτε για να δω αν συνεχιζει...και δεν ξερω αν αυτο το 1000mhz - ηταν throttling μιας και μου το εκανε μια φορα τις τοσες σε prime..

@ultraex2003 σε ευχαριστω

default? Εννοείς τρέχεις σε στοκ συχνότητα; Αμαρτία είναι, η μητρική ειναι καλή για πείραγμα. Αν ενδιαφέρεσαι μπορώ να σου πω τις ρυθμίσεις που έχω εγώ.

• Like 1

ναι ολα στοκ ρευματα-συχνοτητες τκλπ...το ξερω πως ειναι αμαρτια γτ για αυτον τον λογο πηρα την μητρικη για να κανω ο.c.

απλα με αυτα που συναντησα ξενερωσα...

φυσικα και θα ηθελα αν μπορεις να μου πεις ρυθμισεις..εγω στοχευω στα 4.2ghz και θαμαι ικανοποιημενος...

αυτην την στιγμη τον πηγα στα 4.2 με 1.3v και 

Cpu LLC : High
NB LLC : High
Cpu current cap : 130%
Dram: 130%
Cpu Multiplier : 21x
Bus Speed: 200mhz
Ht link : 2400

NB Freq : 2200
Cool&Quiet : Disable
C1E : Disable
SVM : Disable
Core C6 State : Disable
HPC mode : Enable
Cpu Cpectrum : Disable
Vcore :1.3V

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...