Προς το περιεχόμενο

8320 oc. Τι, πώς και γιατί?

STORM1978

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχεις διαβάσει πιο πίσω για τις προτεινόμενες ρυθμίσεις περί απενεργοποίησης apm, cool n quiet κτλ;

Επίσης, τα 1.35 για 4.2 είναι πολλά. Κάτι δεν πάει καλά. Τι ψύξη έχεις;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εχω σβησει ολα τα cnq κλπ.Ο επεξεργαστης παιζει στα 4,2 και με λιγοτερη ταση απλα τον ανεβασα για να ειμαι σιγουρος οτι δεν φταει αυτο.Απο ψυξη εχω την themis της rainjtek και οι θερμοκρασιες ειναι αψογες.

Έχεις το τελευταίο BIOS για τη μητρική σου (όχι πως δικαιολογείται αυτή η συμπεριφορά και με παλιότερο, αλλά λέμε...)?

Το CnQ και ανοικτό να το έχεις, δεν θα έπρεπε να σου δημιουργεί πρόβλημα.

Το turbo, το έχεις απενεργοποιήσει?

Αν θέλεις, κάνεν ένα clearCMOS και ξεκίνα πάλι τη διαδικασία και το ψάξιμο, μήπως κάτι έχει κολλήσει και σου κάνει αυτά τα κόλπα.

Σορρυ για την καθυστερηση.

Ναι εχω το τελευταιο bios της μητρικης και ολα αυτα που λετε κλειστα.Μπηπως να ανεβασω καθολου το ρευμα της μητρικης ή δεν παιζει ρολο;Εγω μονο το ρευμα του επεξεργαστη ανεβασα.Επισης στο cpu κανω καλα που ανεβαζω το "dynamic vcore" ή πρεπει να ανεβασω το "cpu vcore" που εγω το αφηνω στο normal και πειραζω το dynamic;

Το llc που το βρισκω στις ρυθμισεις;

Ευχαριστω για τις απαντησεις.

Σορρυ για την καθυστερηση.

Ναι εχω το τελευταιο bios της μητρικης και ολα αυτα που λετε κλειστα.Μπηπως να ανεβασω καθολου το ρευμα της μητρικης ή δεν παιζει ρολο;Εγω μονο το ρευμα του επεξεργαστη ανεβασα.Επισης στο cpu κανω καλα που ανεβαζω το "dynamic vcore" ή πρεπει να ανεβασω το "cpu vcore" που εγω το αφηνω στο normal και πειραζω το dynamic;

Το llc που το βρισκω στις ρυθμισεις;

Ευχαριστω για τις απαντησεις.

Το LLC είναι το load line calibration κάτω κάτω στις ρυθμίσεις MIT/Advanced Voltage Settings.Προτεινόμενη ρύθμιση είναι το Medium.Επίσης είδα ότι τις μνήμες δεν τις έχεις στις θέσεις για dual channel(2-4 ή 1-3) αλλά στις 3-4.

Δές εδώ τις ρυθμίσεις που έχω τον 6300 στα 4,4.(Προφανώς τα ΜΗz+Volt δεν θα σου κάνουν απαραίτητα,κάθε cpu είναι ξεχωριστό)

post-331604-0-22648100-1460050753_thumb.jpg

post-331604-0-94802200-1460050757_thumb.jpg

post-331604-0-81380600-1460050760_thumb.jpg

• Like 1

Καλησπέρα παιδιά θέλω να μου πείτε λίγο αν έχω κάνει κάποιο λάθος. Έχω πάει τον fx 6300 στα 4.2 χωρίς όμως να πειράξω καθόλου το cpu northbridge frequency και το HT link frequency ούτε το NB core. Μπορείτε να μου πείτε μια γνώμη; Θα κερδίσω κάτι με τα ανωτέρω ή να τα αφήσω ως έχουν;

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα.

Ρε παιδιά θα μπορούσα να έχω λίγη βοήθεια?

Διάβασα αρκετές σελίδες αλλά η κάτι κάνω λάθος ή ο επεξεργαστής είναι για τα χάλια.

Το ρεύμα είναι υπερβολικό.

Απο θερμοκρασίες έφτασε μέχρι 56 ο επεξεργαστής(fx4100) η μητρική(990fxa ud3) στα 46-47.

post-144296-0-15822500-1461079838_thumb.jpg

post-144296-0-27120500-1461079967_thumb.jpg

Καλησπέρα.

Ρε παιδιά θα μπορούσα να έχω λίγη βοήθεια?

Διάβασα αρκετές σελίδες αλλά η κάτι κάνω λάθος ή ο επεξεργαστής είναι για τα χάλια.

Το ρεύμα είναι υπερβολικό.

Απο θερμοκρασίες έφτασε μέχρι 56 ο επεξεργαστής(fx4100) η μητρική(990fxa ud3) στα 46-47.

Εσυ βλεπω εχεις δωσει παρα πολυ ρευμα απο μονος σου, δεν ειναι σταθερος με λιγοτερο;

21x220 ειδα η ειναι η ιδεα μου; Γιατι κανεις o.c απο το "cpu frequency" και οχι μονο με το "cpu clock ratio" με αποτελεσμα να χρειαζεσαι να ρυθμισεις και ht link frequency που απο οτι βλεπω το εχεις στο auto με αποτελεσμα να εχει φτασει στο θεο 2860 και πιθανος εχεις ασταθειες και χρειαζεται να δινεις υπερβολικο ρευμα.

το 4620 τι ειναι; 

• Like 1

Όχι δεν είναι σταθερός με λιγότερο ρεύμα, γι αυτό ρωτάω γιατί μου φαίνεται και εμένα υπερβολικό αυτό το ρεύμα!

Έκανα o/c απο "cpu frequency" γιατί προσπαθούσα να δοκιμάσω να ανέβαζα λίγο τις μνήμες που όμως αργότερα βρήκα το σωστό τρόπο :P

Η δεξιά στήλη είναι η τιμές που έχουν γίνει save τελευταία φόρα!

Η απορία μου είναι :ανεβάζω cpu clock ratio και ρεύμα ή πρέπει να ανεβάσω και nb ht volt? 

επίσης τι ακριβώς είναι το cpu nb vid control? 

Καταρχήν πες μας τι μητρική έχεις, τι ψύξη, να έχουμε μια ιδέα. Εντάξει ο 4100 είναι προφανής, με ένα oc στα 4.5 θα είναι άρχοντας πάντως, μπουλντόζα αλλά θα πάρει τα πάνω της :).

Καλησπέρα!!

Από ψύξη έχω την H100i. Μητρική έχω την 990fxa ud3.

Επίσης να πω πως όλα τα κομμάτια μου είχαν μείνει απο παλιότερα εκτός του επεξεργαστή που τον πήρα τώρα μόνο και μόνο για να δω πως είναι το o/c στους fx(πριν είχα 1090T).

Οπότε και φωτιά να πάρει δεν μας πειράζει :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...