Προς το περιεχόμενο

8320 oc. Τι, πώς και γιατί?

STORM1978

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν είναι throttling, το uncore είναι η idle συχνότητα, δες και ένα δικό μου validation (σε idle 1.8 μου πάει) :

http://valid.x86.fr/ptk436

αα εντάξει..αρχίζω να πιστεύω πως δν έχω throttling μιας και ββλέπω σε πολλούς ναχουν αυξομείωση 30mhz -100mhz

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα σε idle λογικό είναι να υπάρχει αυξομείωση, είναι για εξοικονόμηση ενέργειας που γίνεται από το feature cool and quiet, ρίχνει ρεύμα και συχνότητα εκεί που δεν χρειάζεται. Και σε load υπάρχει το ενδεχόμενο αυξομείωσης, ανάλογα και με το φορτίο χρησιμοποιείται και ανάλογη ισχύς, με ανάλογη συχνότητα και ρεύμα, δεν έχουν όλες οι εφαρμογές τις ίδιες απαιτήσεις και είναι λογικό ο επεξεργαστής να κάνει σκαμπανεβάσματα σε μη απαιτητικό φορτίο. Μόνο αν δουλεύει 100% δεν θα κάνει σκαμπανεβάσματα, αν εκεί κάνει τότε παίζει throttling. Πάντως μην μπερδεύεσαι, οι αυξομειώσεις σε idle και χαμηλό-μεσαίο φορτίο είναι φυσιολογικές λόγω των states που είναι ορισμένα στον επεξεργαστή, πχ 1.9 ghz με 0.9v και μετά 2.5 με 1.1v και ούτω καθεξής ανεβαίνει η κατεβαίνει. Αυτά αν έχεις ανοιχτό το cnq, αν το κλείσεις θα έχεις καρφωτά ρολόγια, αλλά δεν αξίζει, μιας και διαφορά στην απόδοση δεν θα δεις, είναι απλό, το cnq δουλεύει σωστά και χωρίς αρρυθμίες, σε παλαιότερους amd ίσως να έκανε throttling, αλλά στους fx δεν κάνει.

• Like 4

σε μένα όλα κλειστά είναι και σε φουλ λοαντ έχω τν αυξομείωση 30 mhz  κ σπάνια 100mhz

Μιας και ρωταγες αν το κανει και σε αλλους, σε full load εμενα παιζει απο 5016 μεχρι 4985 μολις το δοκιμασα. Αυτα με asus maximus formula. Οποτε το 30 που βλεπεις το βλεπω φυσιολογικο για τα 100 που σου κανει σπανια δεν ξερω.

• Like 4

http://i.imgur.com/Cry8vZJ.png

πιστευω ειμαι πολυ καλα ετσι ; χωρις throttling σωστα;

prime με large fft

βεβαια το hw monitor δειχνει σαν minimum αλλη συχνοτητα εναντι του hwinfo και δεν ξερω τελικα τι γινεται χΔ

βεβαια η αποκλιση αυτων των 2 ειναι στα 20mhz αλλα δεν νομιζω ναναι θεμα την στιγμη που δεν υπαρχει throttling (?)

@STORM1978 εσυ στο cpuz που εχεις το λινκ γτ δν εχεις uncore? :/

• Like 1

λοπον κατεβασα την ταση χαμηλοτερα καθως και το llc ..τα αποτελεσματα φαινονται stable..

Cpu LLC : Ultra
NB LLC : High
Cpu current cap : 130%
Dram: 130%
Cpu Multiplier : 20x
Bus Speed: 200mhz
Ht link : 2400

NB Freq : 2200
Cool&Quiet : Disable
C1E : Disable
SVM : Disable
Core C6 State : Disable
HPC mode : Enable
Cpu Cpectrum : Disable
Vcore :1.3V

απο θερμοκρασιες ετρεξα 40 λεπτα prime95 με small fft για να πρεσαρει οσο γινεται θερμοκρασια

και εχουμε και λεμε 59βαθμους cpu temp,51cpu package,vcore1 61βαθμους,vcore2 ~54βαθμους (ολα ειναι τα max..)

σε συγκριση με 25λεπτο ιδιο πριμε αλλα με 1.32v και llc ultra high/auto ht+nb οπου επιασα cpu temp 67,cpu packages 60,vcore1 68,vcore2 60

πιστευω ειναι μεγαλη διαφορα

προτεινετε να κανω και large fft? και αν ναι ποση ωρα? κανενα 7ωρο;

αν παει και εκει κομπλε να δοκιμασω με ιδιο ρευμα τα 4.5ghz?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...