Tzini_Gr Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 κανεις; δεν ζηταω κτ τραγικο απλα να κανετε ενα τεστ στο πριμε να μου πειτε αν σας εχει αυξομειωση συχνοτητας 100mhz max... επαιξα λγ assassins κανενα μισαωρο βγηκα και ειδα οτι απο τα 4.415 επεσε στα 4.315ghz Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LouCi4er Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 εγω το εχω ηδη πανω το φανακι γτ σιγουρα θα παει 4-5βαθμους πιο πανω..οποτε το εχω βαλει απο τωρα και εχω αυτες τις θεμοκρασιες..κατι last.. βλεπω σε πολλα βιντεο οτι το multiplier ειναι σταθερο χωρις π.χ. (7-22) πως σκατα γινεται να το κανω σταθερο; ναχει δλδ μια τιμη π.χ. 22.. σαν αυτο.. Αυτη την αυξομειωση την κανει λογο του CnQ,feauture του επεξεργαστη ετσι ωστε οταν δεν χρειαζεται ισχυ,χαμηλωνει ρευμα και multi(συνεπως συχνοτητα) για εξοικονομηση ενεργειας.Το κανει σε ολους οσοι εχουν ανοιχτα CnQ-power states(C1-C6).Θελω να πω οτι δεν ειναι προβλημα,αν θες να βλεπεις καρφωμενο το multi,απλα κλεισε απο το bios αυτα που εγραψα πιο πανω. Επισης,σε απαντηση στο πιο κατω μυνημα σου,μην μπλεχτεις με bus speed.Πολλοι ισχυριζονται(και οντως ετσι ειναι) οτι εχεις καλυτερες επιδοσεις κλοκαροντας με bus speed.Πολυς ντορος για το τιποτα.Αμελητεες διαφορες και θα μπερδευτεις με διαιρετες μνημων,HT-Link,NB κτλ.Παιξε με multi,μια χαρα ειναι.Γενικα καλα τα πας,δεν κανεις κατι τραγικα λαθος.Απλα δεν μου πολυαρεσει η θερμοκρασια του επεξεργαστη σου με την συγκεκριμενη ψυκτρα,γι αυτο ειπα να ψαχτεις λιγο καλυτερα.Απο θεμα ρυθμισεων κτλ μια χαρα εισαι. Κατι τελευταιο.Ξερω οτι πολλοι ειναι αντιθετοι με αυτο που θα πω.Απο το 2009 που πρωτοασχοληθηκα με oc,παντα ημουν κατα των ατελειωτων ωρων prime.Εννοειτε οτι χρειαζεται να στρεσσαρεις,τουλαχιστον μια ωρα αλλα οι 5,6,7,8 ωρες δεν νομιζω οτι βοηθουν καπου.Αν εισαι καμια ωρα,βαρια δυο σταθερος στο στρεσσαρισμα,μετα το ελεγχεις καλυτερα στην καθημερινοτητα.Να πω οτι ημουν σταθερος σε αρκετες ωρες prime και σε παιχνιδια χορτασα στην μπλε οθονη,περιττο νομιζω,σε πολλους ετυχε.Κατι ακομα,επειδη εχω την( καλη?κακη?) συνηθεια οταν ασχολουμαι ή θελω να ασχοληθω με κατι,ριχνω αρκετο ψαξιμο και διαβασμα πρωτα,ετσι και με το κλοκαρισμα,στην αρχη ειχα μερες ατελειωτες να διαβαζω στο νετ σχετικα με αυτο.Ειχα πετυχει θυμαμαι σε καποιο thread(σε ξενο φορουμ) που ενας χρηστης ελεγε(παιζει να ηταν και developer του prime,δεν θυμαμαι ακριβως) οτι ο τροπος που το συγκεκριμενο προγραμμα ελεγχει την σταθεροτητα των AMD,φαινεται στο 5ο pass.Αν ο επεξεργαστης δεν ειναι σταθερος,κατα 99% θα βγαλει error στο 5ο pass.Αν περασεις το 5ο pass,κατα 99% εισαι stable.Απο το 2010 που ειχα εναν 955 στα 4.0Ghz,ετσι τον ειχα δοκιμασει και 5 χρονια δεν εκανε κιχ.Τον 8320 ετσι τον στρεσσαρισα,5ο pass και στοπ,1 χρονο δεν εκανε κιχ και αυτος.Ξερω,πολλοι θα πουν οτι δεν χρησημοποιω στον υπολογιστη βαρια προγραμματα και ετσι δεν τον ζοριζω αρκετα ωστε να κρεμασει και οτι οι πολλες ωρες στρεσσαρισμα ειναι must.Κανενα προβλημα,απλα την γνωμη μου λεω. 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tzini_Gr Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 @LouCi4er οσο για την τελευταια εικονα που εβαλα? που απο 4418 πεφτει κατω κατα 30mhz και στο assassins που επεσε κατα 100mhz? εκει τι παιζει; τα c1-c6 κλειστα ειναι,το hpc ειναι ανοιχτο μονο...,και τα cool and quiet κλειστο και τα secture cpu κλειστο (καπως ετσι λεγεταi.) και εγω για το prime 8 ωρες το αφηνω συνηθως οταν πεφτω να κοιμηθω και το πρωι κοιταω τι παιζει γτ μεσα στο πριμε εγραφε ιδανικο τεστ ειναι απο 6ωρες ή και 24 ωρες.. αλλα γτ μην ειναι σταθερη η συχνοτητα; εσυ δλδ που τον εχεις στα 4.5ghz με 1,4v θες να μου πεις οτι ειναι καρφι 4500ghz? και δεν εχεις μειωση κατα 100mhz? :/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Scatman Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Tzini_Gr μην ταλαιπωρείσαι, δεν κάνεις κάτι λάθος. Λίγες λύσεις έμειναν. Δοκίμασε άλλο cooler, αέρα κατά προτίμηση. Ακόμη και το στοκ ίσως κάνει. Ανέβασε το μέχρι ένα ~ανεκτό~ σημείο και δες σου κάνει τα ίδια κόλπα; Από εκεί και πέρα, πάμε σε γενικότητες και τα drops σε vcore και frenq μπορεί να οφείλονται παντού. Απ'τα κακά καλώδια στο σπίτι, το τροφοδοτικό μέχρι και προβληματικό κομμάτι μητρικής. Πάντως αυτά τα drops στη συχνότητα εμένα μου δείχνουν θερμικό πρόβλημα. Επίσης, δοκίμασε την επόμενη φορά να μην απλώσεις την πάστα με κάρτα. Βάλε μία ποσότητα φασολιού στο κέντρο του cpu κι άσε το μέταλλο να την απλώσει καθώς το πιέζεις να κουμπώσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tzini_Gr Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 δεν μ απαντά όμως κανείς,εσάς είναι απόλυτα σταθερή ή συχνότητα? αφού θερμοκρασίες.είμαι μια χαρά cpu socket 60 και vcore εντός ορίων πως γίνεται να ναι θερμικό.θέμα? όπως ανέφερα,καθάρισμα την πάστα κ ξαναβαλα κανονικά όπως ειπες έναν Κόκο από φασόλι κ κουμπωσα την ψυκτρα.. . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Scatman Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 ήλεγξες αυτό που σου είπα πιο πίσω, περι θερμοκρασιών απ'το tune utility να βεβαιωθείς ότι όντως τόσες είναι οι θερμοκρασίες έγκυρες/ταυτόσιμες με αυτές που λέει στο bios & hwmonitor; Το "πέσιμο" της συχνότητας με δεδομένο ότι έχεις απενεργοποιημένα όλα τα απαραίτητα settings αυτό δείχνει σε εμένα, θερμικό. Εμένα καρφί ήταν στο o/c δεν είχα θέματα σε μητρικές που δοκίμαζα ΜΕΧΡΙ την τελευταία biostar 970 plus που έγινε του throttl-ιου το πανηγύρι. Θα ξαναπώ, το πιο απλό που θα κάνεις μετά τον έλεγχο θερμοκρασιών είναι να δοκιμάσεις από φίλο μία αερόψυξη ή τη στοκ σε μικρό O.c. Αν συνεχιστούν τα ίδια τότε κάτι άλλο συμβαίνει. Από εκεί και πέρα, καταλαβαίνω ότι σε απασχολεί το ζήτημα αλλά να είσαι υπομονετικός. Όταν κάποιος νιώσει ότι μπορεί να σου προσφέρει, θα κάνει reply.Και ευτυχώς είσαι απ'τους τυχερούς που δεν έχουν αγνοήσει. Μην έχεις την απαίτηση όμως να σκύβουν όλοι σε κάθε βήμα του προβληματος που αντιμετωπίζεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tzini_Gr Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 θα το ελεξω με τις θερμοκρασίες άρα και 100mhz δν επιτρεπεται έτσι? δν απαίτησαν κάποιος να κάνει reply αλλά τον ρωταω κτ συγκεκριμένο κ απαντανε πλαγια κ σε θέμα που δεν έχω ρωτήσει με ενοχλεί κάποιος. δεν είπα εκτιμώ τον καθένα π χαλά την ώρα τ για έναν μλκ σαν εμένα που ορίζει τς πάντες αλλά προσπαθώ κ εγώ να παιρνω ξεκάθαρες απαιτήσεις! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alldaynews Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Στον υπολογιστή σου μπροστά εσύ είσαι.Βλέπεις το πρόβλημα.Εμείς διαβάζουμε το πρόβλημα.Φυσικά και βοηθάμε όσο μπορούμε αλλα ψάξε και λίγο στο νετ.Βαλε περιγραφη του προβλήματος και ψάξτο.Ολοι ζητήσαμε βοηθεία από το φόρουμ και πρήξαμε το φόρουμ και πρώτος εγώ όταν είχα πρωτοπάρει τον 8370 αλλα το ψάξαμε κι`ολας.Θέλεις να σου στείλω τις ρυθμίσεις του bios που έχω τώρα??Είναι στα 5ghz αλλα θα το προσαρμόσεις προς τα κάτω για να βρεις την άκρη. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Scatman Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Συμβαίνουν αυτά τα drops όταν ζορίζεται υπερβολικά ο cpu. Ίσως με σωστή ψύξη να μη συνέβαινε. Αλλά απορώ πως είναι δυνατόν η H80 να σου παρουσιάζει θέματα, αυτό είναι που προβλημάτισε και πιο πίσω. Δε γίνεται να απαντηθεί με ασφάλεια αυτό. Το prime είναι η τουμπανιά των τεστ αλλα μην μείνεις εκεί. Δοκίμασε κι άλλα και δες αν έχεις ανάλογα θέματα. Όπως είπε κι ένα παιδί πιο πριν, το πραγματικό ρεαλιστικό κριτήριο του o.c (αφού αποδειχθεί κάποια σταθερότητα στα stress tests) είναι οι καθημερινές συνθήκες δοκιμής του. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tzini_Gr Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 μα ξαναρωτω πως γίνεται νάναι λόγο θερμοκρασίας τ στιγμή που είμαι 10βαθμους πιονκατω απτό όριο? alldaysnews πίστεψε με μαν έχω ψάξει κ δν βρίσκω άκρη...δυστυχώς!! στείλε ρυθμίσεις καιτ μόνο π θα αλλάξω είναι ρεύματα κ llc κ συχνοτητες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alldaynews Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Δοκίμασε με cinebench να δεις αν κάνει τα ίδια.Το intelburn δεν το συμπαθώ καθόλου.Εχει τύχει στα 5.2 να περνάω με όλα τα προγράμματα besnchmark και stress test και να έρχεται το ρημάδι και να τα ακυρώνει όλα.Και στην καθημερινότητα δεν πρόκειται να γίνει τέτοιο στρεσάρισμα.Μέχρι 5.6 έφτασε το θηρίο μου και αυτό το ρημάδι δεν το εμπιστεύομαι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Scatman Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Αυτούς τους 10 βαθμούς από που τους είδες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LouCi4er Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 θα το ελεξω με τις θερμοκρασίες άρα και 100mhz δν επιτρεπεται έτσι? δν απαίτησαν κάποιος να κάνει reply αλλά τον ρωταω κτ συγκεκριμένο κ απαντανε πλαγια κ σε θέμα που δεν έχω ρωτήσει με ενοχλεί κάποιος. δεν είπα εκτιμώ τον καθένα π χαλά την ώρα τ για έναν μλκ σαν εμένα που ορίζει τς πάντες αλλά προσπαθώ κ εγώ να παιρνω ξεκάθαρες απαιτήσεις! Δεν ειναι κουβεντα αυτη που ειπες,με την καλη εννοια το λεω.Εδω μεσα μοιραζομαστε ολοι το ιδιο "παθος",την αγαπη για το hardware.Δεν υπαρχει περιπτωση να σκεφτει κανενας κατι τετοιο,οτι υπαρχει ενας μλκας και μας τα πρηζει και μας τρωει τον χρονο.Καθε αλλο,εγω προσωπικα χαιρομαι πραγματικα να απανταω σε αποριες και να βοηθαω οπου μπορω.Τεσπα,να σου απαντησω σε αυτο που ρωτας.Οπως ξερεις,εχοντας κλειστο το HPC και ανοιχτο το APM,ο επεξεργαστης πεφτει απο την μεγιστη συχνοτητα,τα 4.5 πχ που εχω εγω τον δικο μου,στο 1.4 στιγμιαια και παλι στην μεγιστη συχνοτητα.Κατι σαν throttling αλλα στιγμιαιο.Αυτο το εχει ρυθμισει ετσι η AMD ωστε να μην ξεπερναει το tdp των 125W.Αν εγω ανοιξω το HPC και κλεισω το APM,η συχνοτητα καθεται καρφωμενη στα 4.5 Ghz,τουλαχιστον στο 15-20λεπτο που μου επιτρεπει η 212 γιατι τερματιζει το margin πολυ γρηγορα.Παντως,αυτο που κανει εσενα μπορει να οφειλεται σε πολλα,μπορει να ειναι απλα κουκουρουκου οι ενδειξεις του προγραμματος.Για προβλημα παντως δεν το κοβω.Τροφοδοτικο πιο εχεις ειπαμε? 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alldaynews Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Τα έβαλα σε σπόιλερ για δες τα 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tzini_Gr Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 scatman στο hwmonitor και στο hwinfo! @lucifer ένα chieftec 550αρη έχω/αγορασμενο το 2009.. σκέφτηκα μήπως πάλι είναι ή μητρική @alldaynews θα το κοιταξω οτν παω σπιτι σε ευχαριστω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα