Προς το περιεχόμενο

8320 oc. Τι, πώς και γιατί?

STORM1978

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σημερα μετα απο ωρες δοκιμων καταφερα να το κανω stable στα 4.8 με 1.440v.

attachicon.gif4.8 stable.jpg

το κακο ειναι οτι ακομη και τωρα οι θερμοκρασιες ειναι οριακες τερμα και δεν μπορει να δουλεψει παραπανω.

Ο ανεμιστηρας πισω απο το socket μου εριξε 10 βαθμους και πιστευω οτι αξιζε.

Παραγγειλα 4 NOCTUA NF-A14 PWM FAN 140MM για push pull και την gelid cg extreme. αυτα ομως το πολυ 2 βαθμους να μου ριξουν.

Για μια custom υδροψηξη τι πρεπει να κοιταξω? στοχος ειναι η αποδοση ωστε να το σταθεροποιησω πιο πανω αφου με παιρνει απο ρευμα ανετα. ποσο πρεπει να υπολογιζω για μια σωστη δουλεια? με ενδιαφερει για αρχη μονο ψυξη σε cpu.

Είναι λίγο χαμηλά τα score σου στο IBT νομίζω πως θέλει λίγο παραπάνω ρεύμα, στα 4.5 έχω μεγαλύτερα score με τάση 1.452v.

Πρέπει να έχει θέμα η το τροφοδοτικό σου η ο επεξεργαστής σου για τόσο απαράδεκτες θερμοκρασίες η μπορεί και η πάστα αν είναι καμία μούφα. Στο δικό μου όριο 4.6 με 1.488V είχα 5-7 βαθμούς κάτω από σένα με στοκ ανεμιστήρες. Γιατί να δώσεις τόσα λεφτά για 4ς ανεμιστήρες πραγματικά ??  :X  :X  προσωπικά είναι πεταμένα λεφτά και θα δεις 2 βαθμούς διαφορά όπως είπες και συ! Πάρε μόνο την πάστα και πάνε σε costum 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

ετρεξα και το r15 για να ειμαι σιγουρος. πως ειναι αυτο το σκορ?επρεπε να ειμαι πιο πανω?

post-122185-0-57535400-1430109400_thumb.jpg

τροφοδοτικο εχω το 750 evga g2 οποτε λιγο δυσκολοο ειναι να κολαει καπου...

εμενα για thermal wall του 8320 μου φαινεται. ψαχνω κανενα μμεταχειρισμενο 8370 για να τον αλλαξω...

• Like 1

Οχι,δεν θα επρεπε να εισαι πιο πανω!Το σκορ σου ειναι στα επιπεδα που πρεπει.

Εμενα στα 4.8Ghz μου εβγαζε απο 745 μεχρι 755.

Εισαι σταθερος στα 4.84Ghz με σχετικα χαμηλο vcore,λογω μητρικης πιστευω!Για να ειμαι σταθερος στα 4.8Ghz χρειαζομαι 1.48V.

ετρεξα και το r15 για να ειμαι σιγουρος. πως ειναι αυτο το σκορ?επρεπε να ειμαι πιο πανω?

attachicon.gif4.8 limit temp r15.jpg

τροφοδοτικο εχω το 750 evga g2 οποτε λιγο δυσκολοο ειναι να κολαει καπου...

εμενα για thermal wall του 8320 μου φαινεται. ψαχνω κανενα μμεταχειρισμενο 8370 για να τον αλλαξω...

Στο Cinebench καλό είναι το σκορ, στο IBT λόγο θερμοκρασίας θα πέφτει η απόδοση.

Μπορεί να έχει θέμα το τροφοδοτικό όχι πως είναι κακό... ποιος ο λόγος να πας σε 8370 αφού ο 8320 σου είναι καλός! είσαι 4.8 με χαμηλή τάση ενώ ο 8370 που θα πάρεις να τύχει μάπα, δεν σημαίνει αυτόματα πως θα είναι και καλύτερος. Δοκίμασε με καινούργια πάστα και πάνε σε costum μετά.

Aetolofitis να ξέρεις πως το prime95 είναι πιο αξιόπιστο για στρεσσάρισμα στους amd. Αρκετοί το προτιμούν και ανάμεσα σε αυτούς είμαι και εγώ, δεν ξέρω αλλά μου δίνει την αίσθηση πως είναι πιο έγκυρο.

• Like 1

Ωραια. Οποτε δοκιμαζω παστα σημερα. Αν δεν εχω διαφορα βαζω ενα τροφοδοτικο αλλο που εχω και μετα το μονο που μενει ειναι η cpu.

Δεν βλεπω το λογο για να αλλαξεις τροφοδοτικο,αλλα anyway,καν'το να σου φυγει η αμφιβολια!

Τωρα,οσον αφορα τη παστα,λογικα θα δεις διαφορα αλλα και παλι οχι αμεσα!Εγω μολις αλλαξα ειδα διαφορα της ταξης των 5-6 βαθμων μετα απο 2-3 μερες χρησης!

Και θα στο ξαναπω,οτι τα νουμερα σου ειναι αρκετα καλα.Ειδικα η ταση που χρειαζεσαι για τα 4.8 ειναι χαμηλη!

• Like 1

δικιο εχεις. ειναι καλο το τσιπακι σιγουρα. αυτο δεν το αμφισβητω. και σιγουρα μπορει να δουλεψει πολυ παραπανω. απλα οι θερμοκρασιες δεν το αφηνουν και αυτο με χαλαει. αν το ειχα 4.8 με 1.48 ή 1.50 θα δικαιολογουσε τις θερμοκρασιες. τωρα ψαχνω να βρω τι φταιει και μου κανει τετοια κολπα αν λυθει το θεμα το αφηνω και ετσι δεν θελω παραπανω.

Εβαλα το ρευμα οσο το εχεις και εσυ για να εχεις μια παραπανω εικονα για το τι γινεται!

Με ρευμα 1.448V ,μετα απο 2-3 cinebench,η θερμοκρασια εφτασε στα παρακατω επιπεδα.Το κουτι ειναι της υπογραφης μου,με 2x120 ανεμιστηρες στο μπροστινο μερος και αλλους 2x120 στο πανω μερος,+ ενα 120 στο κατω μερος διπλα απ το τροφοδοτικο,+ την H80i με αλλους δυο σε διαταξη push-pull.

post-221405-0-29370200-1430141435_thumb.png

Τις θερμοκρασιες στους fx τις κοιταμε ΜΟΝΟ με το Hwmonitor.

• Like 1

μονο με αυτο το ρευμα παιζω 15-18 βαθμους πανω. με το hwmonitor μετραω...

κατι αλλο. βλεπω πως το ρευμα σου παιζει. το εχεις με offset? ετσι ειναι καλυτερα? το εχω καρφωτο.

Οχι δεν το εχω με offset,απλα εχω τα states στο on,οπως επισης και το C&Q .Το ρευμα το εχω βαλει καρφωτο στο 1.4V,απλα αναλογως τις αναγκες πεφτει οσο χρειαζεται,οπως επισης και η συχνοτητα του επεξεργαστη.

Φαινεται και στη φωτο στα min-max.

Περιεργο,τετοια μεγαλη διαφορα στις θερμοκρασιες!Αλλαξε παστα για αρχη...Επισης,ποιο κουτι εχεις?

http://www.e-shop.gr/case-phanteks-enthoo-pro-black-p-PER.812241

αυτο. εχω βαλει και τα fan απο το ψυγειο να βαζουν αερα σε Push.αλλαξα ξανα παστα. εβαλα την gelid cg extreme. μεχρι στιγμης 1 βαθμο κατω απο την Noctua.

πηρα και 4 fan της noctua για περισσοτερο airflow Μπας και... αυριο λογικα θα ερθουν.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Τώρα τελευταία και μετά την αλλαγή του υγρού σε κίτρινο είδα αύξηση της θερμοκρασίας σε idle 3-4 βαθμούς.Ευθυνεται το υγρό γι`αυτό???

• Like 1

Τώρα τελευταία και μετά την αλλαγή του υγρού σε κίτρινο είδα αύξηση της θερμοκρασίας σε idle 3-4 βαθμούς.Ευθυνεται το υγρό γι`αυτό???

όχι απλά έξω έχουμε 32-3 βαθμούς αυτό φταίει  :P

• Like 5

Θα ανέβει λίγο ακόμη όσο πάμε προς τα μπάνια, no worries

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...