Προς το περιεχόμενο

8320 oc. Τι, πώς και γιατί?

STORM1978

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια ερωτηση παιδια. το συστημα ειναι ετοιμο. ανεβασα το volt Στο 1,40 και το Multiplier στο 24. εκει δεν εχω κανενα error Με το prime95  δεν το ετρεξα πολυ ωρα αλλα βλεπω κατι που δεν μου αρεσει. εκει που δειχνει 4800 ξαφνικα παιζει το multiplier και το volt και ανεβοκατεβαινει η συχνοτητα. τι ρυθμιση να κανω?

Ετσι δουλευει κανονικα.Κλεισε το APM και βαλε on το HPC και θα καθεται καρφωμενη και η συχνοτητα και το ρευμα αλλα θα εχεις μεγαλυτερες θερμοκρασιες.Το εχει ετσι η AMD και καλα να κανει throttling για να κρατιεται η καταναλωση σε λογικα πλαισια.Για μενα αστο οπως ειναι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Και 1.1 και 2 και 3 τι σημασια εχει.... απλα πανω απο 4.4 κανει throttling. δεν ειναι για σοβαρο overclock αν και η gigabyte ηταν παντα η πρωτη μου επιλογη. Σημερα θα δοκινασω με ανεμιστηρα στα vrm μπας και....

Και 1.1 και 2 και 3 τι σημασια εχει.... απλα πανω απο 4.4 κανει throttling. δεν ειναι για σοβαρο overclock αν και η gigabyte ηταν παντα η πρωτη μου επιλογη. Σημερα θα δοκινασω με ανεμιστηρα στα vrm μπας και....

Τι εγραψα απο πανω το διαβασες?Μια χαρα κανουν οι Gigabyte,το θεμα ειναι να μαθεις την μητρικη και τι κανει η καθε ρυθμιση του Bios.Αμα πετας καρφωτες επιλογες επειδη ετσι το εκανε ο ταδε στο youtube,δεν σου φταιει η Gigabyte.

• Like 1

δεν ειπα κατι τετοιο. ουτε κατηγορησα την gigabyte. αλλωστε και στα 3 συστηματα μου την εχω βαλει.

στο θεμα μας τωρα αν μπορεις να με βοηθησεις.

τις ρυθμισεις τις εχω κανει. τα εχω απενεργοποιησει ολα αυτα.

στο power managment δεν ειχα απενεργοποιησει την πρωτη και απο την στιγμη που το εκανα το multiplier και η συχνοτητα μενουν σταθερες. το ρευμα ομως οχι. και ετσι εχω σφαλματα στο prime.

στην αρχη το συστημα εκανε boot στα 5.2 ghz.

post-122185-0-99310700-1429368306_thumb.jpg

τωρα ειμαι stable στα 4.6 με  1.392v απλα στο 4.8 δεν μπορω να το σταθεροποιησω. οποιαδηποτε τιμη πανω απο 1.4 δεν ειναι σταθερη. τι να κανω? εχεις καμια ιδεα?

δεν ειπα κατι τετοιο. ουτε κατηγορησα την gigabyte. αλλωστε και στα 3 συστηματα μου την εχω βαλει.

στο θεμα μας τωρα αν μπορεις να με βοηθησεις.

τις ρυθμισεις τις εχω κανει. τα εχω απενεργοποιησει ολα αυτα.

στο power managment δεν ειχα απενεργοποιησει την πρωτη και απο την στιγμη που το εκανα το multiplier και η συχνοτητα μενουν σταθερες. το ρευμα ομως οχι. και ετσι εχω σφαλματα στο prime.

στην αρχη το συστημα εκανε boot στα 5.2 ghz.

attachicon.gifΧωρίς τίτλο3.jpg

τωρα ειμαι stable στα 4.6 με  1.392v απλα στο 4.8 δεν μπορω να το σταθεροποιησω. οποιαδηποτε τιμη πανω απο 1.4 δεν ειναι σταθερη. τι να κανω? εχεις καμια ιδεα?

VRM = Τηγανίζεις άνετα με αυτή την τάση. Θέλεις ψύξη εκεί για αυτό κάνει throttling.

δεν throttlαρει. το εχω σταθεροποιησει στα 4.6 με 1,424 εκει εχω 59 βαθμους. εσυ ποσο εχεις?

το πηγα μεχρι 4.8 με 1.475 stable αλλα εκει εχω 64 οποτε το κατεβασα.

επισης αλλαξα την παστα της coolermaster με την noctua nt-1h και ειδα 5 βαθμους κατω.

πως βλεπετε την αποδοση της 280l? καποιος μου ειπε οτι ειναι ψηλες θερμοκρασιες.

τελικα το κολπο ειναι να βρεις την αναλογια αναμεσα σε llc και voltage.

δεν throttlαρει. το εχω σταθεροποιησει στα 4.6 με 1,424 εκει εχω 59 βαθμους. εσυ ποσο εχεις?

το πηγα μεχρι 4.8 με 1.475 stable αλλα εκει εχω 64 οποτε το κατεβασα.

επισης αλλαξα την παστα της coolermaster με την noctua nt-1h και ειδα 5 βαθμους κατω.

πως βλεπετε την αποδοση της 280l? καποιος μου ειπε οτι ειναι ψηλες θερμοκρασιες.

τελικα το κολπο ειναι να βρεις την αναλογια αναμεσα σε llc και voltage.

4.5 με 1,424 είχα σε stress max 53 για 4.6 δεν θυμάμαι καλά νομίζω 57-9 με 1.475volts

Βρε παιδιά 59 βαθμοί για 4,6 είναι πολλοί! 60 έχω στα 4,9 και 63 μάξ στα 5 και με την 240 όχι την 280!

Μήπως δεν πατάει καλά η ψύκτρα? Μήπως οι ανεμιστήρες είναι στο χαμηλό? Μήπως τους έβαλες να στέλνουν τον αέρα μέσα στο κουτί και όχι προς τα έξω?

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρε παιδιά 59 βαθμοί για 4,6 είναι πολλοί! 60 έχω στα 4,9 και 63 μάξ στα 5 και με την 240 όχι την 280!

Μήπως δεν πατάει καλά η ψύκτρα? Μήπως οι ανεμιστήρες είναι στο χαμηλό? Μήπως τους έβαλες να στέλνουν τον αέρα μέσα στο κουτί και όχι προς τα έξω?

δεν είναι θέμα τα hrz αλλά τα volts... με 1.475 άλλοι τους έχουν στα 5 

Edit:

post-286906-0-37692600-1429470502_thumb.png

Δεν θυμόμουν πολύ καλά τα νούμερα :

4.5ghz με 1.452volts. Θερμοκρασία δωματίου 25 βαθμοί. Στα 4.6 ήταν 1.488volts τώρα που θυμήθηκα οπότε οι θερμοκρασίες είναι πάρα πολύ καλές σε μένα. Στου φίλου σίγουρα υπάρχει θέμα.

Επεξ/σία από R-tzas
  • Like 1

κατι που γινεται και μου εκανε εντυπωση. αρχισα να κουναω το pump πανω απο τον επεξεργαστη και τωρα βλεπω σε στρες απο 59 να πεφτει στο 49 και να ξανανεβαινει στο 59. και ξανα το ιδιο....εσας με την υδροψηξη πως εμφανιζονται οι θερμοκρασιες? σταθερες ή ανεβαινουν και κατεβαινουν αποτομα?

κατι που γινεται και μου εκανε εντυπωση. αρχισα να κουναω το pump πανω απο τον επεξεργαστη και τωρα βλεπω σε στρες απο 59 να πεφτει στο 49 και να ξανανεβαινει στο 59. και ξανα το ιδιο....εσας με την υδροψηξη πως εμφανιζονται οι θερμοκρασιες? σταθερες ή ανεβαινουν και κατεβαινουν αποτομα?

στο intelburn test έχει σκαμπανεβάσματα...

Μάλλον δεν έχει πατήσει καλά πάνω στον επεξεργαστή.Κάνε τον κόπο βγάλτο και ξαναβάλτο.Καλημέρα και καλή εβδομάδα

• Like 3

Καλημερα και καλη εβδομαδα. Το εβαλα εβγαλα 10 φορες. Θα δοκιμασω σημερα μονο με το χερι να το κραταω πατημενο χωρις να ειναι βιδωμενο στο πλατο πισω. να δω αν θα εχει διαφορα... σε prime95 μου δειχνει 61-49-59-55-61-48 καπως ετσι δειχνει. Και η τρομπα δουλευει στις 6250. να δοκιμασω να το συνδεσω απευθειας στο τροφοδοτικο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...