Προς το περιεχόμενο

8320 oc. Τι, πώς και γιατί?

STORM1978

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οχι δεν ειναι του chipset,το CPUTIN ειναι.Και το package του επεξεργαστη.Το χαμηλωσα στο 1.2V και τις τρεχει στα 2100,καλα ειναι!

Πως δεν εχει σημασια τι λενε οι αριθμοι,οταν στο memtest οι επιδοσεις ειναι αυξημενες 30% και το latency εχει μειωθει κατα πολυ!

Το ξερω οτι στα games δεν παιζει ρολο αλλα στα υπολοιπα εχω παρατηρησει αυξηση στις επιδοσεις.

Στα [email protected] παίζουν δοκιμασμένα με 10-12-12-29-48 1T Πιο κάτω δεν ήταν σταθερά λόγω 4 Dimm.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στα [email protected] παίζουν δοκιμασμένα με 10-12-12-29-48 1T Πιο κάτω δεν ήταν σταθερά λόγω 4 Dimm.

μα καλά τι εργοστασιακό timing έχουν απο μόνα τους δλδ?? 12-12-12-34 ? πολυ ψηλά είναι !

11-13-13-30-54  [email protected] στο XMP Profile

Πολύ ψηλά είναι ... από την μια θέλω να πάρω 2400 για την ταχύτητα αλλά από την άλλη τα timings είναι σ@@@ά!

• Like 1

Μπρος γκρεμός (timmings) και πίσω ρέμα (Τιμή) δηλαδή ε? :P

Δες τα g skill 2400 10-12-12-31 1T παίζουν μαμά. Τα πήρα πριν κάνα μήνα, καλά είναι αλλά δεν δοκίμασα να δω τι κάνουν και αν μπορούν να κατέβουν λίγο.

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Γεια σας παιδια,διαβασα μερικες σελιδες σχετικα με το oc για τον 8320 αλλα μπορειτε να μου πειτε για safe στα 4ghz τι ρυθμισεις θελει?
Δεν θελω να κανω stress test και τετοια.Το μονο που εχω κανει ειναι να κλεισω το turbo,τιποτα αλλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχήν τι ψύκτρα έχεις?

Αν μιλάμε την μαμά, καλά θα κάνεις να πας για καμιά aftermarket τύπου EVO , THEMIS ή καμιά καλύτερη έως τα 40Ε και μετά ξεκινάμε με τα διάφορα άλλα.

Με την στοκ και μονάχα για να δω τις ρυθμίσεις της μητρικής μου μέχρι να πάρω την Seidon, τον είχα πάει μέχρι 4.4 με 1.42 ρεύμα και τρελές θερμοκρασίες του τύπου 68-71 βαθμοί ενώ το max safe για τους FX είναι 65!

Εννοείται έπαιζε τρελό Throttling στον επεξεργαστή. Για αυτό το λέω πάρε ψύκτρα και μετά βλέπουμε τα υπόλοιπα.

Επεξ/σία από STORM1978
  • Like 2

Καταρχήν τι ψύκτρα έχεις?

Αν μιλάμε την μαμά, καλά θα κάνεις να πας για καμιά aftermarket τύπου EVO , THEMIS ή καμιά καλύτερη έως τα 40Ε και μετά ξεκινάμε με τα διάφορα άλλα.

Με την στοκ και μονάχα για να δω τις ρυθμίσεις της μητρικής μου μέχρι να πάρω την Seidon, τον είχα πάει μέχρι 4.4 με 1.42 ρεύμα και τρελές θερμοκρασίες του τύπου 68-71 βαθμοί ενώ το max safe για τους FX είναι 65!

Εννοείται έπαιζε τρελό Throttling στον επεξεργαστή. Για αυτό το λέω πάρε ψύκτρα και μετά βλέπουμε τα υπόλοιπα.

Ψυκτρα εχω την themis.Κουτι το Agos με τα stock fans.

Τότε δες περίπου από την 5η εώς την 20 σελίδα που είναι και τα περισσότερα μέχρι 4,4ghz και θα βγάλεις μια άκρη. Καταρχήν κλείνεις όλα τα turbo , c'n'q κλπ, βάζεις manual 1,44 ρεύμα, το LLC στην προτελευταία σκάλα και παίζεις είτε με πολλαπλασιαστή είτε με fsb μέχρι να βρείς το ιδανικό για εσένα πάντα.

Τρέχεις ένα OCCT πάντα για να τεστάρεις σταθερότητα και προσέχεις την θερμοκρασία ποτέ πάνω από μαξ 65 για τον επεξεργαστή σου.

Ψυκτρα εχω την themis.Κουτι το Agos με τα stock fans.

Πολυ πιθανο στα 4.0Ghz να παιζει και με το στοκ ρευμα,εμενα τουλαχιστον ιδιος επεξεργαστης και ιδια μητρικη πηγαινε στα 4.2 χωρις να πειραξω καθολου ρευμα.Αφου εκλεισες το Turbo,βαλε και το multi στο 20 και κοιτα πως θα παει.

Στις πιο πίσω σελίδες έχει και κάποια video για τις ρυθμίσεις

Τσιπ με τσιπ διαφέρει αλλα είναι κοντινές οι ρυθμίσεις

Στις πιο πίσω σελίδες έχει και κάποια video για τις ρυθμίσεις

Τσιπ με τσιπ διαφέρει αλλα είναι κοντινές οι ρυθμίσεις

Θα το κοιταξω,thanks.

Πολυ πιθανο στα 4.0Ghz να παιζει και με το στοκ ρευμα,εμενα τουλαχιστον ιδιος επεξεργαστης και ιδια μητρικη πηγαινε στα 4.2 χωρις να πειραξω καθολου ρευμα.Αφου εκλεισες το Turbo,βαλε και το multi στο 20 και κοιτα πως θα παει.

Θα το δοκιμασω αυριο το απογευμα και θα δω πως θα παει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...